28 regisztrált incidenssel négyéves mélypontra csökkent Németországban a menekültek elleni támadások száma – áll a Neue Osnabrücker Zeitung beszámolójában. A rendőrségi adatok szerint a verbális és az erőszakos bűncselekmények száma egyaránt csökkent.
A nyilvánosságra hozott rendőrségi adatok szerint a németek idén minden eddiginél kevesebb menekültszállót gyújtottak fel, ebben a tekintetben négyéves mélypontot jelez a bűnügyi statisztika. A 2018-as év folyamán eddig 28 incidens került feljegyzésre, de ebbe beletartozik a gyűlöletbeszédtől kezdve a vagyon elleni bűncselekményekig több fajta, menekültek elleni atrocitás.
A lap szerint ez a szám alig fele annak, mint ami 2017-ben volt tapasztalható. A múlt év folyamán 312 incidenst jegyeztek fel, de a menekültek elleni bűncselekmények száma 2015 végén és 2016-ban volt a legmagasabb, amikor Németország mintegy egymillió bevándorlót engedett be; ekkor 470 incidenst rögözítettek, és számos menekültszállót felgyújtottak a németek.
A rendőrségi adatok szerint a migránsok elleni bűncselekmények száma annak ellenére alacsony marad, hogy utóbb szíriai migránsok által elkövetett késelések kapcsán ismét bevándorlásellenes tüntetések szerveződnek, és feszült a helyzet az utcákon.


http://www.hidfo.ru/2018/04/iden-kevesebb-menekultszallot-gyujtottak-fel-a-nemetek/