2015. február 7., szombat

Görögország kilépése törheti meg a NATO monopolhelyzetét Európában

Az olasz Il Giornale újságban megjelent publikáció szerint Görögország a közeljövőben megváltoztathatja Európa erőegyensúlyát, mivel Alexisz Ciprasz kormánya a háttérben már elkezdte végrehajtani azt a "titkos tervet", amivel kilépnek a NATO-ból. A cikk kifejti, hogy a Görögországban található NATO-bázis stratégiai fontosságú a nyugati szövetség számára, ami feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a NATO monopolhelyzetben maradhasson a Földközi-tengeren.
Hídfő.net.ru | Görögország kiléphet a NATO-ból
A Sziriza kormánypárt programja tartalmazza az országban működő összes, más ország által használt katonai létesítmény bezárását, valamint Görögország NATO-ból való kilépését. A publikáció úgy hivatkozik erre, mint egy időzített bombára, ami a megfelelő időpontban felforgathatja Európa geopolitikáját. A NATO monopóliumának megbomlásával Görögország felségvizein alakulhat ki olyan helyzet, mint a kubai rakétaválság idején.
A publikáció említi, hogy Görögországnak mindenféleképpen szüksége lesz arra, hogy más nagyhatalmak segítségéhez folyamodjon. Athén a kormánypárt több programpontja miatt is maga ellen fordítja a nyugati országokat és azok térségi "szövetségeseit". A görög csapatokat kivonják Afganisztánból és a Balkánról, emellett beszüntetik az Izraellel folytatott katonai együttműködést és támogatják a palesztin állam megalapítását az 1967-es határokon, mindez Izraelt is érdekeltté teszi a görög kormány eltávolításában. Az Il Giornale elemzése szerint Görögország nem csak politikai és gazdasági, de katonai értelemben is el fog távolodni a nyugattól, kiléphet a NATO-ból, ami így elveszítené térségi hídfőállását és monopolhelyzetét a Földközi-tengeren.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/07/gorogorszag-kilepese-torheti-meg-nato-monopolhelyzetet-europaban

Köhög a nyáladzó-veszett hiéna!

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek meg kell értenie, hogy ha nem változtat az ukrán válságban követett politikáján, akkor továbbra is számolnia kell a Nyugat Oroszország számára költségeket okozó nyomásgyakorlásával – mondta az amerikai alelnök szombaton Münchenben.
Joe Biden az 51. müncheni biztonságpolitikai konferencián (MSC) elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy Vlagyimir Putyin „túl sokszor ígért békét, és küldött helyette tankokat, csapatokat és fegyvereket” Ukrajnába, ezért az Egyesült Államok továbbra is folytatja Ukrajna „biztonsági támogatását”, de nem azzal a szándékkal, hogy háborúra ösztönözze, hanem azért, hogy meg tudja védeni magát.
„Nem gondoljuk, hogy van katonai megoldás” az ukrán válságra, „de azt sem hisszük, hogy Oroszországnak joga van ahhoz, amit művel” – mondta Joe Biden. Hangoztatta, hogy „tisztességes békére” kell törekedni, és az ukrán népet megilleti az önvédelem joga.
Ne áltassa magát senki azzal, hogy Moszkva nem tudja befolyásolni a helyzet alakulását a kelet-ukrajnai válságövezetben, hiszen ugyan előfordulhat, hogy néhány szakadár nem engedelmeskedne, ha utasítást kapna a Kremltől, „de a mag, a képzett harcosok sora közvetlenül Putyin irányítása alá tartozik” – mondta az amerikai alelnök.
Az orosz államfőnek ezért választania kell, hogy visszavonja erőit Ukrajnából, vagy még inkább elszigetelődik és tovább gyengül az orosz gazdaság – emelte ki Joe Biden.
Az Egyesült Államok „nem akarja tönkretenni az orosz gazdaságot” és támogatja a német kancellár és a francia elnök által elindított tárgyalási folyamatot, mert érdemes fáradozni, ha életeket lehet menteni. Az orosz elnöknek viszont a sok szó és ígéret után végre tettekkel kell bizonyítania, hogy a konfliktus békés rendezését pártolja – mondta Biden.
Hozzátette, hogy Barack Obama elnökké választása után, 2009 elején éppen az MSC-n kezdődött új fejezet az amerikai-orosz kapcsolatokban, Washington a gazdasági és politikai együttműködés erősítésére, jó partneri viszony kialakítására törekedett, de az orosz elnök az utóbbi években „sajnos más útra lépett”
„Putyin döntései miatt lett másmilyen a világ” – hangoztatta Joe Biden.
A Nyugatnak továbbra is határozottan és egységesen folytatnia kell Ukrajna támogatását, azért is, mert a válság nemcsak Ukrajnát érinti, következményei messze túlmutatnak az ország határain – mondta az amerikai alelnök az MSC honlapján közvetített előadásában.
(MTI)
Bal-Rad komm: Meg kell állnia a józan emberi észnek. Ez az amerikai al-főpatkány-miután a főnöke-Obamaki-beismerte hogy ők forgatták fel Ukrajnát a Majdan megszervezésével, és tették tönkre az országot, miközben emberek tízezrei pusztultak el értelmetlenül-ez a patkány UKRAJNA NÉPÉRE HIVATKOZIK!
Jugoszlávia tönkretevőinek, Európa legkártékonyabb ártóinak alelnöke Oroszországot okolja azért, mert az nem hajlandó alávetni magát a liberális féreg követeléseinek!
Megkérdőjelezi ez az akasztófáravaló bitang Oroszország jogát az önvédelemhez, miközben latorbirodalmát egy “béketörekvő, nyájas” országként adná elő. Ez az ukrán nép vagyonát saját magának kikarmoló féreg dühtől nyáladzva uszít a latorhatalom akarátan ellenszegülő Oroszország ellen!
Nem ártana már, ha végre ismerné a térképet ez a vén, golyóérett banditaalvezér. No meg a történelmet! Ő, aki “tisztességes békéről” köhécsel!

Donbassz: “bezárt a bazár” Gyjebalcevonál


A gyjebalcevoi katlant a népköztársaságiak-úgy döntöttek-végleg bezárták. Itt már csak a végelszámolás következhet.
Gorlovkát ma reggel Dzserzsinszk és Majorszk irányából vad tüzérségi tűz alá vette a valcmanista latortüzérség. Hat helyi lakos belehalt.
Donyecket ma “Szmercs” lövegekkel lőtték Nyalókakirály pribékjei.
Makejevka “Észak” nevű bányaüzeméből az elektromos hálózat megsérülése miatt 81 bányász kimentését kellett megkezdeni
(Чернухино)Csjernuhinonál komoly “mulatság” bontakozott ki. A latrok 3-3 db. BMP-t és BTR-t, valamint ugyancsak három “Ural” teherautót buktak. 28 martalóc már alulról szagolhatja a gyökereket. Négy milicista is elesett az összecsapásban.

Miusznál a valcmanista blokkposztot kora reggel felszámolták a népköztársaságiak.
(Александровкa)Alekszandrovkánál tankcsatára került a sor ma délelőtt 11-óra körüli kezdettel. Tény, hogy a népköztársaságiak többen voltak az erőfelmérésen, de az is tény, hogy a buliba bevont féltucatnyi latortank mind. leolvadt. Az is igaz, hogy a milicisták egy T-72-ese “lesántult”. A többi nyolc nem sérült.
“ДЕБАЛЬЦЕВСКИЙ КОТЕЛ”-gyjebalcsevoi katlan! A tegnapi moszkvai megbeszéléseken Merkel Anyó állítólag tolmács nélkül megértette a kifejezést.
Az új görög miniszterelnök pedig “titokban” Görögország NATO-ból való kiléptetését tervezi.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/07/donbassz-bezart-a-bazar-gyjebalcevonal/

Milliókban utaznak

Átlagosan 330 ezer forinttal emelkedett a BKV-nál dolgozó menedzserek havi bruttó fizetése az elmúlt négy évben, miközben a költségcsökkentés miatt 2300 embert bocsátottak el a cégtől. De nem a vezetők közül, a menedzsment létszáma ugyanis nőtt ezen idő alatt.
Ezúttal sem került utcára Várszegi Gyula, a BKV igazgatóságának elnöke. A BKV megbízott vezérigazgatói székéből az igazgatóság élére került elnököt ugyan leváltották, de nem hagyták az út szélén. A Vasúti Járműjavító Kft. tanácsadója lett: saját irodát kapott, és megtarthatta a szolgálati kocsiját is.
De a BKV nem csupán távozó vezetőire fordít különös figyelmet, hanem az aktív menedzsmentjére is. A Népszabadság birtokába jutott összehasonlító bértáblázat szerint a cég vezetői körébe 297 fő tartozott 2011-ben.
A bruttó bérük évente átlagosan tízmillió forint volt. Ebben az évben mondták fel a cégnél a munkavállalókkal kötött kollektív szerződést, ami a juttatások elvonása miatt összesen hat-hétmilliárd forint csökkenést jelentett a cég dolgozóinak.
A menedzsment viszont nem járt olyan rosszul. A vezetői kör bére 2014 decemberére átlagosan évi bruttó 14 milliónál is magasabbra nőtt.
És ebbe nem tartozik bele az őket megillető prémium összege, ami beosztástól függően az éves bértömegük 10-40 százaléka.
Időközben a menedzsment létszáma is megemelkedett 317 főre, miközben a cégnél foglalkoztatottak összlétszáma 13 500-ról 11 200 főre csökkent 2014-re. Az elbocsátások szinte kizárólag a fizikai állományt érintették.
A cég éves bruttó bértömege viszont nem csökkent 2011 és 2014 között. A létszámcsökkentés ellenére 40 milliárd forint maradt. Az elbocsátásokkal „felszabaduló” pénzből azonban igen kevés jutott például a metró-járművezetőknek.
A 2011-es évi bruttó 2,96 millióról tavaly decemberre 2,99 millióra növekedett a fizetésük, miközben a szakszervezetek szerint jelentősen romlottak a munkakörülmények.
Az új vonal miatt tervezett létszámnövelés sem valósult meg, hiszen 362 fő helyett 305 járművezető dolgozik immáron négy vonalon. Nincsenek sokkal jobb helyzetben a buszsofőrök sem. Bruttó átlagbérük – évi 4,1-4,2 millió – ugyan a többi fizikai dolgozóhoz képest kimagaslónak tűnik, de ebben 220–282 óra túlmunka is benne van.

Túlóra nélkül 150 ezer forinttal vihetnének haza többet a négy évvel korábbihoz képest, azzal együtt 200-250 ezer forinttal. Ehhez azonban be kell áldozni a családi hétvégéket és az ünnepeket. A túlóra nélkül átlagosan ötszázalékos béremelésük jelentősen elmarad a menedzsment 40 százalékos bérnövekedésétől.
– A lap által ismertetett béradatok, illetve a bérstruktúrának a fizikai dolgozói körre nézve rendkívül hátrányos átalakulása miatt különösen pofátlannak tartjuk az idei évre tett nullaszázalékos béremelési javaslatot – fakad ki Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke. Az érdekképviselet a héten már levélben kért magyarázatot Bolla Tibortól, a BKV vezérigazgatójától a táblázatban szereplő adatokra.
A választ várhatóan a béremelési tárgyalások lebonyolítására létrehozott állandó bizottság jövő heti első ülésén kapják meg. Nemes ettől függetlenül bízik abban, hogy a cégvezetés és a tulajdonos hamarosan a korábbinál lényegesen jobb ajánlatot tesz az idei béremelés mértékére.
(Szalai Anna)

Obama szerint nem kérdés, hogy Amerikának kell vezetnie a világot

Az Egyesült Államok vezető szerepének igényét és az óvatosság fontosságát egyszerre hangsúlyozta Barack Obama elnök a frissített amerikai nemzetbiztonsági stratégiában: a 29 oldalas dokumentumot pénteken tették közzé Washingtonban.
"Nem az a kérdés, hogy Amerikának vezetnie kell-e, hanem az, hogy hogyan vezessen" - szögezte le Obama az Egyesült Államok világpolitikai szerepével kapcsolatban. Az elnök az erőszakos szélsőségességet, az orosz agressziót, a kibertámadásokat és a klímaváltozást is a legfontosabb kihívások között nevezte meg, amelyekkel meggyőződése szerint nemzetközi koalíciók mobilizálásával lehet a leghatékonyabban felvenni a küzdelmet.

A kongresszus számára elkészített dokumentum szerint az Egyesült Államok nem próbálkozhat azzal, hogy "diktálja minden kibontakozó esemény pályáját az egész világon", mivel nem rendelkezik sem végtelen erőforrásokkal, sem befolyással ahhoz, hogy megbirkózzék az olyan összetett problémákkal, amelyeket pusztán a katonai erejével nem tud megoldani. "Mindig ellen kell állnunk a túlvállalásnak, ami akkor következik be, ha félelmen alapuló döntéseket hozunk" - állította Barack Obama.

Frissített változat

A mostani dokumentum az elnök 2010-ben kiadott nemzetbiztonsági stratégiájának frissített változata. Washingtont azóta számos belső és külső bírálat érte a túlzott óvatossága miatt: ez utóbbit fehér házi tanácsadók így fogalmazták meg, hogy "ne csináljunk ostobaságot". Az amerikai kormány arra törekszik, hogy ne tegyen olyan lépéseket, amelyek veszélyes és beláthatatlan következményeket vonnának maguk után.

Obama elnök megismételte az Egyesült Államok elkötelezettségét, hogy vezesse az Iszlám Állam legyőzésére szövetkezett nemzetközi koalíciót és hogy együttműködjön európai szövetségeseivel a kelet-ukrajnai lázadókat támogató Oroszország elszigetelése érdekében. Egyúttal nagyobb hangsúlyt helyezett az amerikai gazdasági, katonai és diplomáciai kapcsolatok Ázsiába történő "súlypontáthelyezésére", ahol a cél Kína növekvő hatalmának ellensúlyozása.

Kiemelt kereskedelmi kérdések

Az új dokumentum kétszer annyiszor tesz említést a kereskedelmi megállapodások fontosságáról, mint a 2010-es elődje. "A kereskedelmi és befektetési politikákon keresztül alakítjuk majd a globalizációt annak érdekében, hogy az az amerikai munkásoknak dolgozzon" - hangzott a dokumentum, utalva az Obama szándékai szerint megkötendő csendes-óceáni és transzatlanti szabad kereskedelmi egyezményekre.

A stratégia kitért a növekvő amerikai olaj- és gáztermelés fontosságára, rámutatva, hogy az Egyesült Államok érdekelt európai szövetségesei és mások energiabiztonságában. "A megbízható és megfizethető energiához való bővülő globális hozzáférés az egyik leghatékonyabb módja a szociális és gazdasági fejlődés támogatásának és az új piacok kiépítésének az amerikai technológia és a beruházások számára" - állt a dokumentumban.


MTI

Kapcsolódó:
Hollande: ha nincs megállapodás, háború követezik
A totális ukrajnai gyarmatosítás és Putyin megpuccsolásának forgatókönyve
A vég kezdete - Ukrajna: lecsapnak a másként gondolkodókra
Ott az írás a falon - Imran Hosein sejk az ukrán-orosz helyzetről

Levették az EU-zászlót, mert az emberek többsége gyűlöli

Hídfő.net.ru | Görögország EU-zászló
Görögországban a pátrai városi hatóság hivatalosan is levette az Európai Unió zászlaját a városházáról. Andreasz Antonopulosz, a helyi önkormányzat szóvivője azzal indokolta a döntést, hogy a lakosság többsége gyűlöletet táplál az Európai Unió felé, és a zászló jelenléte emiatt provokatív. A szóvivő hozzátette; ez annak a ténynek köszönhető, hogy az Európai Unió az európai népek érdekei ellen dolgozik.
A helyi média szerint az EU-zászlót Kosztasz Peletidisz, a város polgármestere személyesen vette le a városházáról, és a továbbiakban nem is fogják visszahelyezni. A zászlótartóba ehelyett a város zászlaját tették.
Pátra számára mindeddig kötelező jelleggel meg kellett jelenítenie az Európai Unió zászlaját, mivel a város több milliárd euró segélyt kapott az Európai Regionális Fejlesztési alaptól. A több milliárd euró azonban nem tudott változtatni azon, hogy a lakosság többsége már nem támogatja az EU-tagságot.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/07/levettek-az-eu-zaszlot-mert-az-emberek-tobbsege-gyuloli

Szergej Lavrov még nem fújta el a gyertyát

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt reméli, hogy eredményt hoznak a Moszkvában tartott német-francia-orosz megbeszélések és valóban nyugalomhoz vezethetnek Donbasszban.
Oroszország külügyminisztere a müncheni biztonságpolitikai konferencián mondta el véleményét a dicstelen uniós páros ravaszkodási kísérletéről, ahogyan mára virradóan Vlagyimir Putyin orosz államfőt be akarták vinni az erdőbe békeötletnek álcázott bohóckodásukkal.
Hogy mit is szerettek volna kicsikarni Moszkvában? Hát olvassuk csak Nyalókakirály udvartartásának tegnapi közleményét:
A kijevi udvar közleményben tudatta a világgal, hogy a német-francia-ukrán USA-bérenc képviselet a szeptemberi minszki megállapodás betartását szorgalmazza. Nyalókakirály és nyugati patrónusai azonnali tűzszünetre, a külföldi csapatok és nehézfegyverek Donbasszból történő kivonására, az orosz-újorosz határ lezárására és a hadifoglyok elengedésére szólítottak fel. További részleteket nem közöltek a hosszas egyeztetés tartalmáról.
Nos, ha Moszkvába ilyen igények előadása miatt érkezett Putyin elnökhöz Európa két vezető szélhámosa, kész csoda hogy az orosz elnök azonnal ki nem rúgta őket! Márpedig a lógóorrú elsompolygás nem arról tanúskodik, hogy Vlagyimir Putyin rábólintott ravaszdiék és Nyalókakirály-no meg Amerika-közös ötletére!
Udvariasan megvendégelte őket, meghallgatta az orbitális baromságaikat, és hazaküldte aludni a pofátlanokat. Azok meg majd megtelefonálják Nyalókakirálynak, hogy ez a buli ahogy mi elképzeltük!-nem megy!
Szergej Lavrov mai nyilatkozatában pedig ott van a remény: kaptatok egy esélyt még, hogy újragomboljátok a félregombolt nagykabátot.
Mert ugye esély az van! Meg remény is. Általában az hal meg utoljára.

https://balrad.wordpress.com/2015/02/07/szergej-lavrov-meg-nem-fujta-el-a-gyertyat/

Nyílt levél Ukrajna népeihez

Nyílt levelet intézett Vona Gábor az ukrán konfliktus résztvevőihez. A nemzeti párt által szombat délelőtt kiadott levelet alább változtatás nélkül közöljük:

Történelmi felelősségünk teljes tudatában, őszinte szándéktól vezérelve, tiszta lelkiismerettel szólunk most az Ukrajnában harcoló felekhez, Ukrajna népeihez s az eleddig az eseményeket csak tétlenül szemlélő Európa országainak vezetőihez.

A Jobbik mint Magyarország második legnagyobb pártja aggodalommal követi nyomon a nap mint nap végbemenő tragikus eseményeket, amelyek megszámlálhatatlan élet kioltásával borítják gyászba és megannyi vérrel öntözik a hajdan szebb napokat látott Kelet-Ukrajnát. A Jobbik felelős politikai erőként ezúton szeretné áttörni elsőként itt, az Európai Unióban a hallgatás falát és a lehető legőszintébben szólni az érintett felekhez és Európa minden népéhez!

Mi azon dolgozunk Magyarországon, hogy minden lehetséges eszközzel megakadályozzuk a további vérontást, a háború eszkalálódását. Mi, magyarok békében szeretnénk élni Európa minden népével. Nem a népekkel van bajunk, hanem azokkal a gátlástalan, hazug kormányokkal, akik értelmetlen háborúkba sodorják népeinket. Egyetlen magyar, ruszin, lengyel, orosz vagy épp ukrán áldozatot sem fog tudni pótolni soha többé egyik felelőtlen kormány sem! Az elhunytak már közös veszteségeink, akik éppúgy fájnak és hiányoznak nemzeteinknek, mint saját családjaiknak. Azonban hogy elkerüljük a további áldozatokat, nem maradhatunk tétlenek, és őszintén kell beszélnünk a nagyvilág közvéleménye előtt.

Arra kérjük az ENSZ közgyűlését, a világ nagyhatalmainak és Európa nemzeteinek vezetőit, hogy ismerjék fel végre az igazságot és ne hagyják figyelmen kívül a tényeket. Nem csak az minősül szörnyű bűncselekménynek, ha Párizsban lőnek le újságírókat, karikaturistákat. Nem csak az elítélendő, ha ártatlan palesztinok és zsidók halnak meg a független palesztin állam hiánya miatti konfliktusokban, és nem csak az a különös kegyetlenség, ha Nigériában, Irakban vagy Szíriában mészárolnak le keresztényeket. Az is emberiesség elleni bűntett, amikor Kelet-Ukrajnában egy állam reguláris hadserege ártatlan civileket gyilkol, akiknek semmibe veszik akaratukat, döntésüket.

Arra kérjük az európai állampolgárokat, hogy ne csak Charlie-k legyenek, hanem donyeckiek és luhanszkiak is, vagy egyszerűen legyenek csak olyan igazságkereső, szolidáris emberek, akik nem ismerik a kettős mércét! Ne csak Párizsban vonuljanak milliónyian az erőszak ellen, hanem Kijevben is demonstrálják az egyetemes emberi értékeket, megmutatva azt, hogy nem csak a gazdag nyugati állampolgárok élete fontos, hanem egy igazságtalan háborúban a mindenüktől megfosztott kelet-európai földönfutóké is!

Ugyanakkor velünk együtt álljanak ki minden nép és nemzet önrendelkezése mellett! Vallják velünk együtt, hogy minden ember döntése, joga és politikai véleménye egyaránt fontos, amelyek nem hierarchiában rendeződnek, hanem egyenrangúak!
Nekünk, magyaroknak, ruszinoknak, lengyeleknek, ukránoknak és oroszoknak békében kell élnünk egymással, és nem engedhetjük meg, hogy külső erők munkálkodása miatt, kívülről pénzelt és felheccelt végrehajtók parancsára egymás vérét ontsuk.

Nekünk, magyaroknak nem ellenségünk sem az ukrán, sem az orosz. Most azonban egy olyan háborúba kényszerítik és kényszeríthetik a továbbiakban is népeinket, honfitársainkat, amelyek mindhárom félnek pótolhatatlan veszteségeket okoznak. Az eddigi veszteségeinkért sem országok vagy nemzetek a felelősek, hanem kizárólag azon politikai körök és kormányok, akik úgy gondolják, hogy hatalmi potenciáljuk arra is feljogosítja őket, hogy kényük-kedvük szerint játszadozzanak milliók sorsával és életével anélkül, hogy felelősséget kellene vállalniuk tetteikért. Hisszük, hogy a béke és az igazság pillanata mielőbb eljön, és a felelősségre vonást e szörnyűségekért egyik érintett sem kerülheti el.

Szeretnénk tisztelettel szólni a szabadságukért küzdő felkelők katonai és politikai vezetőihez is.

Mi, magyarok nem lehetünk elég hálásak és nem tudjuk eléggé megköszönni a szabadságharcosoknak, hogy a kényszerrel az ukrán hadseregbe besorozott magyar és ruszin testvéreink bajba jutott tagjainak életét igyekeznek megkímélni és lehetőségükhöz mérten segítenek nekik hazajutni. Köszönjük és ezúton is azt kérjük, tegyenek továbbra is tanúbizonyságot emberi nagyságukról, és kíméljék a magyarokat, ruszinokat és mellettük azokat a nemzeti közösségeket is, akiket az ukrán kormányok évtizedek óta elnyomnak, de most ágyútöltelékként szeretnének feláldozni, ezáltal is megváltoztatni az etnikai arányokat Ukrajna egyes területein.

Hisszük, hogy ez a mészárlás mielőbb véget ér, és megfelelő módon, illő körülmények között mielőbb meghálálhatja majd a magyar és a ruszin nemzet a testvéreiért tett emberi gesztusokat.

Végezetül szeretnénk a legőszintébb tisztelet hangján szólni ukrán szomszédainkhoz is.

Senkinek sem jó egy olyan kormány, amely az USA által pénzelt és véres áldozatokat követelő puccsal került hatalomra és kizárólag kenyéradó gazdáik parancsait követi. Senkinek sem jó egy olyan kormány, amely saját népeit uszítja egymás ellen, és elpusztít, leromboltat mindent, mert ezt diktálja hatalmi érdekük. Senkinek, így az ukrán népnek sem lehet jó egy olyan kormány, amely a háborút, a kényszermozgósítást használja hatalma megtartására, erejének fitogtatására, állampolgárainak félelemben tartására. Az a kormány, aki sem az állampolgáraira, sem az ország gazdaságára, javaira, fejlődésére nincs tekintettel, sőt elpusztítja mindazt, nem lehet tovább hatalmon.

Az a kormány, amely idegen érdekeket szolgál és saját állampolgárait fordítja szembe egymással, önnönmagáról bizonyítja, hogy saját maga az idegen, így nem méltó népei vezetésére.

Egy felelős ukrán kormánynak az lenne most a feladata, hogy a népei közötti békét haladéktalanul megteremtse és fenntartsa, hogy ellentmondjon annak a nyugati befolyásnak, amely saját geopolitikai céljai miatt képes volt polgárháborút kirobbantani Ukrajnában. Egy felelős kormány tiszteletben tartja nemzeti kisebbségeinek emberi méltóságát, állampolgári jogait, legyenek azok akár ukránok, oroszok, magyarok, ruszinok, lengyelek vagy románok. Megérti és elfogadja azok demokratikus úton hozott döntéseit, ha másként képzelik a jövőt, főleg ilyen tragikus események után.

A Jobbik itt, Magyarországon és szerte Európában mindent megtesz Ukrajna békéjéért, az Ukrajnában élő népek igazságáért és azok maradéktalan tiszteletben tartásáért. Érjen ez az ígéret bármily keveset is, mégis mérföldkő lehet Európa népeinek tisztánlátásában, mert ezt a levelet az igazság diktálta. A Jobbik minden hazai és nemzetközi fórumot felhasznál arra, hogy az Ukrajna területein háborúba kényszerített népek igazságát mindenki számára világossá tegye és jogaikat másokkal is elismertesse!

A Jobbik vezetőségének és tagságának nevében:


Vona Gábor elnök

Kapcsolódó:
Putyin nem akar háborút
Ágyútölteléknek szánt kárpátaljai magyarok a debalcevói katlanban - a felkelők anyanyelvükön szólnak hozzájuk
Itt a bizonyíték: a donyeckiek hazaengedik a magyarokat
A világtörténelem kicsinyke szelete a Magyar kúlturának

Donbassz mára virradóan

Donbassz mára virradó frontéjszakája ha csendesnek és nyugodtnak nem is nevezhető, de korántsem volt olyan eseménydús mint az elmúlt néhány éjszaka. Többnyire a valcmanistak tüzérségi támadásaitól volt hangos, közvetlen harcérintkezés mindössze egy helyen történt. Legalábbis a mi információink szerint. A civilek kimentését végző buszkonvojt ért martalóctámadásról biztos információink nincsenek.
Popasznajánál szó szerint robbanásveszélyes a helyzet. A népköztársaságiak néhány helyen beszélgetőtávolságra megközelítették a bérgyilkosokat. Bájcsevelyről természetesen szó nincs.
Donyecket, Gorlovkát és a már “megszokott” városokat lőtte mára virradóan-szokásához híven-a latortüzérség.
(Троицкоe)Troickojénál késő estére az ungvári 128. brigádot hermetikusan körbezárta a népi milicia.
Ugyancsak késő este a valcmanisták támadást intéztek a Bahmutka-környéki 29. számú blokkposzt ellen. Sikertelen volt az akciójuk.
(Cветлодарск)Szvetlodarszknál a martalócok felrobbantották a hidat, amely a milicia által ellenőrzött(Дебали)Gyjebali település felé vezető út egyik fontos műtárgya. Volt.
Mára virradó hajnalban Gorlovkától délre robbant ki heves összecsapás (Верхнетроецкоe)Verhnyeckojénál. Ez egészen reggel nyolc óráig eltartott. A valcmanista latrok föladták a próbálkozást. Négy tankjuk leolvadt, és legalább kéttucatnyi martalóc harapott “hóba”! Három népfelkelő is elesett.
Gyjebalcevoból ma reggeltől ismét folytatják a civilek kimenekítését a körbezárt városból.
buszk

(Докучаевск)Dokucsajevszket éjjel kettő óra óta lövi a latortüzérség.
(Старобешево)Sztarobesevo hajnali négy óta áll a valcmanista latortüzérség ostroma alatt.
A tegnapi nap nyilvánosságra került civil áldozatainak száma kilenc fő, köztük egy hatéves gyermek. Súlyosan megsebesült mintegy harminc ember, közöttük négy gyermekkorú.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/07/donbassz-mara-virradoan-4/

Merre tart a világ? (De mi akartuk!)

Gyermekkoromban a kerékpárokat csak letámasztottuk a járda szélén, és akár órákra is otthagytuk lezáratlanul. Ma a kerékpárját mindenki gondosan hozzáláncolja egy fához vagy egy kerítéshez, mert vigyázni kell rá. Édesapám bárhová ment, autóját otthagyta az út szélén lezáratlanul, természetesen benne hagyva az indítókulcsot is. Ma nemcsak bezárják az autókat, de a parkolókban tábla figyelmezteti az autósokat, hogy ne hagyják benne értékeiket. Akkoriban a házak kapuja természetesen nyitva volt, bárki szabadon bemehetett akár a ház udvarába, akár a lépcsőházba. Ma csengetni kell, ha valaki be szeretne menni a kapun. Vigyáznak a házra. 30-40-50 évvel ezelőtt a fiatal lányok nemcsak az esti táncmulatságokba, de még a délutáni tánciskolába sem mehettek el felnőtt kísérő nélkül, mert vigyáztak rájuk. Ma viszont az akár hajnalig tartó bulikba is egyedül mennek és éjszaka is kíséret nélkül térnek haza. Miért?
Székely László nyugdíjas tanár, Győr