2015. február 7., szombat

Donbassz mára virradóan

Donbassz mára virradó frontéjszakája ha csendesnek és nyugodtnak nem is nevezhető, de korántsem volt olyan eseménydús mint az elmúlt néhány éjszaka. Többnyire a valcmanistak tüzérségi támadásaitól volt hangos, közvetlen harcérintkezés mindössze egy helyen történt. Legalábbis a mi információink szerint. A civilek kimentését végző buszkonvojt ért martalóctámadásról biztos információink nincsenek.
Popasznajánál szó szerint robbanásveszélyes a helyzet. A népköztársaságiak néhány helyen beszélgetőtávolságra megközelítették a bérgyilkosokat. Bájcsevelyről természetesen szó nincs.
Donyecket, Gorlovkát és a már “megszokott” városokat lőtte mára virradóan-szokásához híven-a latortüzérség.
(Троицкоe)Troickojénál késő estére az ungvári 128. brigádot hermetikusan körbezárta a népi milicia.
Ugyancsak késő este a valcmanisták támadást intéztek a Bahmutka-környéki 29. számú blokkposzt ellen. Sikertelen volt az akciójuk.
(Cветлодарск)Szvetlodarszknál a martalócok felrobbantották a hidat, amely a milicia által ellenőrzött(Дебали)Gyjebali település felé vezető út egyik fontos műtárgya. Volt.
Mára virradó hajnalban Gorlovkától délre robbant ki heves összecsapás (Верхнетроецкоe)Verhnyeckojénál. Ez egészen reggel nyolc óráig eltartott. A valcmanista latrok föladták a próbálkozást. Négy tankjuk leolvadt, és legalább kéttucatnyi martalóc harapott “hóba”! Három népfelkelő is elesett.
Gyjebalcevoból ma reggeltől ismét folytatják a civilek kimenekítését a körbezárt városból.
buszk

(Докучаевск)Dokucsajevszket éjjel kettő óra óta lövi a latortüzérség.
(Старобешево)Sztarobesevo hajnali négy óta áll a valcmanista latortüzérség ostroma alatt.
A tegnapi nap nyilvánosságra került civil áldozatainak száma kilenc fő, köztük egy hatéves gyermek. Súlyosan megsebesült mintegy harminc ember, közöttük négy gyermekkorú.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/07/donbassz-mara-virradoan-4/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése