2015. május 26., kedd

Mi lesz nagyjából háromnegyed millió magyarral? Akik fedél nélkülivé, földönfutóvá lesznek?! VELÜK MI LESZ?

Hiába szűnt meg év elején a kényszerértékesítési kvóta, a bankok továbbra sem nagyon élnek azzal a jogukkal, hogy értékesítsék bedőlt jelzáloghitellel rendelkező adósaik ingatlanát. Mindössze 41 ingatlan volt, amelyet kényszerértékesítettek az első negyedévben, miközben a Nemzeti Eszközkezelő 1563 lakást vett át – mutatják az MNB friss adatai.
Szeptember közepéig fennáll az elszámolásban érintett lakossági hitelekre vonatkozó kilakoltatási moratórium. Részben ezzel, részben az értékesítést nehezítő jogszabályi és piaci körülményekkel magyarázható, hogy a bankok nem nagyon élnek továbbra sem a kényszerértékesítési jogukkal. Pedig év eleje óta már nem korlátozza a korábban fennállt kényszerértékesítési kvóta őket ebben.
Az MNB friss adatai szerint az első negyedévben
515 ingatlant maguk az adósok értékesítettek,
1563 ingatlant a Nemzeti Eszközkezelő vett át, és csak
41 ingatlant kényszerértékesítettek a hitelezők, abból is 26-ot még a tavalyi kényszerértékesítési kvóta keretében jelöltek ki erre.
Mi lesz a bedőlt hitelesek lakásával? - Megjelentek a friss adatok
Ez azt jelenti, hogy visszaesett a kényszerből értékesített lakások száma az első negyedévben a tavaly év végihez képest. A jövőben felpöröghetnek ugyan a piaci követelés-értékesítetések (különösen a kilakoltatási moratórium megszűnésével), ugyanakkor új állami intézkedések is várhatók az adósok lakhatásának védelmére:
a magáncsődöt szeptembertől vehetik igénybe a túladósodott jelzáloghitelesek,
várhatóan megemelik a Nemzeti Eszközkezelő eddig 25 ezer darabos lakásvásárlási keretét is.
Nagy kérdés, hogy a követelésvásárlói piac régóta várt esetleges élénkülése és a fenti két intézkedés milyen mértékben segít megtisztítani a bankok lakossági hitelportfólióját, amelynek március végén 14,5%-a volt 90 napon túl késedelmes. A már felmondott hitelekkel együtt az MNB közelmúltbeli közlése szerint nagyjából 180 ezer jelzáloghiteles van jelentős elmaradásban, döntő többségük sorsa egyelőre megoldatlan.
(portfolio)

A nyugati vállalatok végleg elveszíthetik az orosz piacot

Denisz Manturov hidfo.ru
Fontos bejelentéssel zárult Kairóban az orosz-egyiptomi gazdasági fórum; Denisz Manturov, orosz ipari és kereskedelmi miniszter szerint nemsokára a gyakorlatban is létrejöhet az Oroszország és Egyiptom közti szabadkereskedelmi zóna, és az egyiptomi-eurázsiai kereskedelmi kapcsolatok átállítása a nemzeti valuták használatára végleg lezárul. A dollár és euró használata helyett a két fél saját nemzeti valutáiban, vagy más, megállapodás szerinti pénznemben fogja intézni a kifizetéseket.
A miniszter elmondása szerint Egyiptom és Oroszország közt jelenleg éves szinten 276 milliárd rubel értékben zajlik kereskedelem, amit a következő néhány év leforgása alatt duplájára növelnek. Egyiptom az átállási folyamat után része lesz az eurázsiai vámuniónak, ahol a tagállamok számára nem megengedett, hogy egymást közt dollárban vagy euróban intézzék a kifizetéseket.
Az új együttműködésnek jelentős negatív hatása lehet a nyugat-európai országok gazdaságára; Oroszország ugyanis főként olyan termékek behozatalát tervezi Egyiptomból, melyeket a szankciók meghozatala előtt nyugati vállalatok szállítottak. Az egyiptomi-orosz szabadkereskedelmi zóna a gyakorlatban azt jelenti, hogy a nyugat-európai vállalatok egy része végleg elveszti a korábbi stabil piacot, – és mindez nem Egyiptom vagy Oroszország, hanem Brüsszel hibája, mert az Európai Unió nem független döntéshozatali központként döntött az oroszellenes szankciók meghozataláról, hanem Washington gazdasági fegyvereként lett része a szankcióháborúnak.


http://hidfo.ru/2015/05/a-nyugati-vallalatok-vegleg-elveszithetik-az-orosz-piacot/

Ciprasz: nyílt lázadás a Nyugat ellen

ciprasz2
Feledékenységként, véletlen elkövetett hibaként és kapkodásként kommunikálta a fővonalú média, hogy Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök “elfelejtett” nyakkendőt venni május 22-én, a Rigában kezdődő uniós csúcstalálkozón. Ciprasz megjelenése azonban nagyon is tudatos cselekedet volt, ugyanis nem ez az egyetlen alkalom, hogy a kormányfő nem vett nyakkendőt; Alekszisz Ciprasz már beiktatásakor is ezzel a szimbólummal jelezte eltökéltségét és az új kormányzat célkitűzéseit. A nyakkendő hiánya ugyanis diplomata körökben sajátos jelentőséggel bír; a közhiedelemmel ellentétben nem feltétlen “lazaságot” jelent, hanem épp ellenkezőleg – eltökéltséget jelent, és a rendszerellenesség szimbóluma.
Hogy egy közeli és látható példát említsünk; hosszú éveken át az iráni diplomatákra és politikusokra volt jellemző, hogy a nyugati elit számára “kötelezően elvárt” kifogástalan öltöny használatát ugyan átvették, de az ingnyak kigombolva tartásával és a nyakkendő hiányával jelezték; ez egy gesztus, ami a tárgyalópartner felé megadja az ő köreikben elvárt tiszteletet, de eközben a kigombolt ingnyak és a nyakkendő hiánya indirekt módon továbbra is a fennálló rend el nem fogadását, a kapitalista rendszer elleni lázadást hirdette. Ugyanezt láthattuk Mahmud Ahmadinezsád volt iráni elnök viseletén, aki öltözködésével tudatosan is kifejezte a Nyugattal, a cionizmussal és a kapitalista világrenddel szembeni ellenállást.
Alekszisz Ciprasz “kapkodása” tehát nem kapkodás. Egy radikális baloldali politikus jól megfontolt, ám nyílt hadüzenete a Nyugat és a kapitalista világrend felé. Egyedülálló jelenség, aminek az Európai Unióban megjelenése az európai politikát alapjaiban átrendező változásokat vetít előre.

http://hidfo.ru/2015/05/ciprasz-nyilt-lazadas-a-nyugat-ellen/

Véresen komolyra fordult a küzdelem a hiénaklánok között. Nyilvánvaló, hogy az EU Döbrögi lemészárlását bízta El Qroékra, mint ahogyan az is nyilvánvaló, hogy Döbrögink is észleli a halálos veszélyt.

A Fidesz-frakció a DK állami támogatásainak felfüggesztését kezdeményezte. Nézetük szerint ugyanis a Gyurcsány tulajdonába tartozó Altus Zrt. uniós megbízása bújtatott párttámogatásnak minősül. Az Altus kiválasztása hamarosan az EP szakbizottsága elé kerülhet, néppárti politikusok pedig átfogó adatigénylést nyújtottak be az ügyben.

Visszavág a Fidesz Gyurcsány Ferencnek azért, hogy az Európai Bizottság cégét, az Altus Zrt.-t bízta meg az uniós pénzek felhasználásának vizsgálatával.

A kormánypárt frakciója a Demokratikus Koalíció költségvetési támogatásának felfüggesztését kezdeményezi, ugyanis az Altus 1,5 milliárd forintos uniós szerződését bújtatott párttámogatásnak értékelik – értesült a keddi Napi Gazdaság. A lap számításai szerint a Gyurcsány-cég számára napi hárommillió forintos bevételt hoz az európai bizottsági megbízás.

Orbán Viktor kormányfő már a múlt heti strasbourgi meghallgatása után meghirdette a harcot az Altus megbízása ellen. Mint mondta, nem kétséges, hogy az üzleti megbízás álcájában egy olyan cégnek adnak uniós pénzt, amely egyértelműem pártpolitikai célokra fordítja az összeg egy részét. “Ezt még a vak is látja” – fogalmazott.

A DK tavalyi pénzügyi mérlege szerint Gyurcsány Ferenc magánszemély 16,2 millió forinttal támogatta a pártot. Ez az összeg csak cége osztalékából származhatott a lap fejtegetése szerint. A párt 2014-ben összesen 170 millió forint állami támogatást kapott.

Deutsch Tamásra hivatkozva a lap azt írja, hogy az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottsága június elején tárgyalja az Altus Zrt. megbízását. A Fidesz EP-képviselője azt is elmondta, hogy néppári politikusok átfogó adatigénylési kérelemmel fordultak az Európai Bizottsághoz a Gyurcsány-cég megbízása ügyében.
git

Ezért a muzsikáért a döbrögista horda nem akar fizetni!

No erre horkant fel a másik oldal! El Qroék!

Az Altus Zrt. bepereli Orbán Viktort, mert a miniszterelnök a múlt héten Strasbourgban skandalumnak nevezte a Gyurcsány Ferenc volt kormányfőhöz köthető Altus Zrt. európai bizottsági megbízását és azt mondta, üzleti megbízatásnak álcázott formában uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely egyértelműen pártpolitikai célokra is használja ezeket a forrásokat.
segéd

Döbrögink nyakdosó pribékje

Dobrev Klára, az Altus Zrt. vezérigazgatója, Gyurcsány Ferenc felesége keddi közleményében azt írta: mivel a miniszterelnök szavai “még nyomokban sem fedik a valóságot”, az Altus Zrt. a bíróság előtt kívánja bizonyítani igazát. “Az Altus bepereli Orbán Viktort, valamint elvárja, hogy a miniszterelnök azonnali hatállyal, nyilvánosan kérjen bocsánatot a valótlan és rosszindulatú állításai miatt” – írta közleményében az Altus Zrt. vezérigazgatója.
(HVG)

Szegények élnek luxusstadionok árnyékában Azerbajdzsánban

Míg sorra épülnek azok a modern sportcsarnokok, ahol az Európa Játékok eseményei zajlanak, addig az országban élő szegények nem tudják, hogy ez miért jó nekik – írja a Guardian.
Gulnara Suleymanova és a családja egy lakókocsiban él a bakui híres új sportcsarnok mögött, amely a pár hét múlva kezdődő Európa Játékok egyik színhelyéül fog szolgálni. „Idefele jövet látni néhány homokkupacot, amiket a férjem hordott össze, amikor éppen nem volt munkája” – mondta Suleymanova, aki takarítónőként dolgozik. A család nagyjából havi 300 azerbajdzsáni manatból él, ami 184 fonttal egyenlő. Ez az összeg alig elég élelemre, tette hozzá a nő.
A történetük azonban nem egyedülálló, sok család él a most épülő, látványos létesítmények árnyékában, amelyek építését az állami olajvállalat, a Socar is támogatja. Az ország elnöke, Ilham Alijev rajong a sporteseményért, állítólag 6,5 milliárd fontot költött a sportlétesítmények felépítésére és az infrastruktúra fejlesztésére. Emellett a szervezők állják az országba érkező csaknem 6000 sportoló utazási- és szállásköltségeit is. Ez felháborított több emberi jogokkal foglalkozó csoportot is, akik azt mondták, hogy az azerbajdzsáni vezetés így próbálja meg elterelni a figyelmet a szegénységről és a korrupcióról.
Ki fog profitálni a játékokból?
Suleymanova és a hozzá hasonló helyzetben lévő családok minden nap szembesülnek az egyenlőtlenséggel: a lakásuk mellett egy luxusstadion épül, míg ők minden nap küzdenek, hogy ehessenek. Számukra az igazi kérdés az, hogy valójában ki fog profitálni a játékokból.
„Nagyon hideg van télen, a hősugárzó sem működik rendesen, nyáron pedig borzasztóan meleg van” – mondta a nő. „A szomszédoktól szoktunk vizet hozni, de a víz, az áram és a gáz mindannyiunk számára nagy problémát jelent. Aki még nem élt ilyen körülmények között, el sem tudja képzelni, hogy milyen lehet. Nagyon nehéz elmondani” – folytatta.
A család tíz éven keresztül bérelt egy kis lakást, utána pedig egy olajmezőkön használt lakókocsiban telepedtek le a stadion mögött. A mindent átható olajszag a legkisebb probléma: éhesek, szomjasak és fokozatosan romlik a két gyerek egészségi állapota. A fiának hallókészülékre van szüksége, de a lánya látásával is gond van. Amikor az anya ránéz a stadionra, mindig arra gondol, hogy hány beteg gyerek ellátását lehetne finanszírozni az építkezésre költött pénzből. „100 manat elég lenne abból a négy milliárdból arra, hogy orvoshoz vihessem a gyerekeket” – panaszkodott.
A nő már a kormányt is megkereste, de nem segítettek neki. Szociális támogatásért is folyamodott, de azt mondták neki, hogy a férjének egy állami vállalatnál kell dolgoznia ahhoz, hogy megkaphassák az összeget. „Sportkomplexumokat és utakat építenek, miközben sok gyerek beteg és éhezik az országban. Miért nem nekik segítenek?” – kérdezte kétségbeesetten.
(figyelő)

A Visa komolyan gondolja a csipbeültetéses fizetést

1803_fraud

Mi történik? Ránk köszöntött a kiborg kor vagy ezt jelenti ma ausztrálnak lenni?
Akármi legyen is a válasz, a lényeg, hogy az ausztrálok jelentősnek mondható hányada pozitívan tekint a technológia és értékes emberi testünk ötvözésére, amennyiben egy ilyen lépés még kényelmesebbé teheti a heti bevásárlást.
A világ egyik legnagyobb bankkártya kibocsátójának számító Visa megbízásából végzett felmérés azt találta, hogy az ausztrálok 25 százaléka érdeklődik valamilyen szinten a kereskedelmi célú csipbeültetés iránt.
Az UMR cég 1000 helyi fogyasztót kérdezett meg a Visa megbízásából.
A bőr alá ültetett csip használatával se pénztárcára, se bankkártyára, de még okostelefonra vagy okosórára sem lenne szükség ahhoz, hogy fizessünk a boltban. A vásárló egyszerűen legyint egyet a kezével és kész.
A felmérés eredményeit a Visa és a Sydney-i Műszaki Egyetem együttműködésének bejelentésekor hozták nyilvánosságra. Az együttműködés során a testen hordható technológiák jövőjét fogják vizsgálni. A Visa-t leginkább az érdekli, hogy a testen hordható technológiák közül a fogyasztók mit lennének hajlandóak használni a fizetések során.
A megkérdezettek 32 százaléka az okosórákat, 29 százalékuk az okosgyűrűket, míg 26 százalékuk az okosszemüvegeket részesítenék előnyben.
Nem meglepő, hogy a Visa éppen az ausztrálokra vetett szemet, akik mindig készek belevetni magukat az újdonságokba a technológia terén.
„Az ausztrálok mindig is első helyen álltak az új technológiák elfogadásában,” mondta George Lawson, a Visa Termékújítási ágazatának vezetője.
A bőr alá ültethető azonosítók ma már nem számítanak újdonságnak. Az amerikai VeriChip már több mint egy évtizede kapta meg az engedélyt saját termékére, ami egy apró antennát és azonosítószámot tartalmazó rádiófrekvenciás azonosító csip. A terméket a hüvelyk és mutatóujj közötti lágy részbe ültetik, tartalmához pedig, ami a Verichip esetében csupán az azonosítószámot jelenti, egy leolvasóval jutnak hozzá.
Aki azt gondolja, hogy a kiborgoké a jövő, azért jó, ha tudja, hogy állatok esetében a csipbeültetés helyén gyakran alakul ki rákos elváltozás, amit az eddigi kutatások a csippel hoznak összefüggésbe.
A VeriChip elődjének reklámfilmje a chipbeültetés népszerűsítésére:
Nem meglepő, hogy a Visa éppen az ausztrálokra vetett szemet, akik mindig készek belevetni magukat az újdonságokba a technológia terén.
„Az ausztrálok mindig is első helyen álltak az új technológiák elfogadásában,” mondta George Lawson, a Visa Termékújítási ágazatának vezetője.
A bőr alá ültethető azonosítók ma már nem számítanak újdonságnak. Az amerikai VeriChip már több mint egy évtizede kapta meg az engedélyt saját termékére, ami egy apró antennát és azonosítószámot tartalmazó rádiófrekvenciás azonosító csip. A terméket a hüvelyk és mutatóujj közötti lágy részbe ültetik, tartalmához pedig, ami a Verichip esetében csupán az azonosítószámot jelenti, egy leolvasóval jutnak hozzá.
Aki azt gondolja, hogy a kiborgoké a jövő, azért jó, ha tudja, hogy állatok esetében a csipbeültetés helyén gyakran alakul ki rákos elváltozás, amit az eddigi kutatások a csippel hoznak összefüggésbe.
A VeriChip elődjének reklámfilmje a chipbeültetés népszerűsítésére:

Forrás: theaustralian.com.au
Időkjelei: Bár ma még nem tudjuk, hogy a Bibliában fenevad bélyegének nevezett rendszer milyen technológiát képvisel majd, azt egyértelműen láthatjuk, hogy rohamos léptekkel haladunk ennek megvalósulása felé…
„És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat.” – Jelenések 13:16-18
Kapcsolódó írás: Mikor kezdődik a Fenevad Bélyege?


Ukrajnát eladják az amerikaiaknak

Arszenij Jacenjuk John kerry hidfo.ru
Arszenij Jacenjuk ukrán miniszterelnök arra kéri az amerikai vállalatokat, hogy legyenek aktív részesei az Ukrajnában zajló privatizációnak, különösen az energiaszektorban. A kormány sajtószolgálata szerint “a miniszterelnök megkérte az amerikai partnereket, hogy használják ki az Ukrajnában zajló privatizáció által nyújtott befektetési lehetőségeket, különösen az energiavállalatok terén.” Jacenjuk az “Ukrajna barátai” nevű csoport amerikai alelnökével lezajlott találkozón mondta ezt, ahol gyakorlatilag felajánlotta megvételre az ukrán állami vagyont.
Jacenjuk és Richard Durbin “megvitatták” az ukrán kormány által folytatott reformokat. A kormány korábban összeállított egy több mint 300 állami vállalatot tartalmazó listát, amit még ebben az évben el akarnak adni. Ezen a listán szerepel gyakorlatilag a teljes ukrán energiaszektor, amit még idén amerikai magánkézbe akarnak adni, mert egyáltalán nem biztos, hogy egy év múlva is nyugatbarát kormány lesz Ukrajnában. A listán szerepel többek közt az Ukrtorf, a Centrenergo, több hőerőmű és a regionális energetikai cégek (pl. Dnyiproenergo, Zapadenergo) nagy része.
Jacenjuk arra kérte a befektetőket, hogy elsősorban a gázipari cégeket vásárolják fel, amit azzal indokolt, hogy “Ukrajna nem rendelkezik ezen a téren a gazdasági növekedést elősegítő eszközökkel”.
Jancenjuk korábban kijelentette, hogy 2015-ben minden társadalmi réteg számára különösen nehéz lesz, és a most zajló történések tétje Ukrajna túlélése vagy felbomlása.
Ukrajna ugyanabba a helyzetbe került, mint a rendszerváltás utáni Magyarország; átkerültek a nyugati érdekszférába, azt követően olyan személyek kerültek az ország élére, akik nekiláttak az állami vagyon kiárusításának a nyugati pénzemberek számára. A privatizációt követően valószínűleg robbanni fog a munkanélküliség, – ahogy akkoriban Magyarországon is. A cél éppen az, ami a rendszerváltás utáni Magyarország esetében is; hogy az ország egy saját ipar nélküli felvásárló-piaccá váljon, ami rákényszerül arra, hogy a nyugati vállalatok termékeit megvegye.
Ukrajna és a rendszerváltás utáni Magyarország közti nagy különbség, hogy hazánk esetében lassabban zajlottak az események; a nyugati országoknak volt idejük kitaníttatni a később kormányra juttatott embereiket. A demokratikus váltógazdaság kormányaival fokozatosan íratták alá a hazai ipart felszámoló, az országot az Európai Unióba és NATO-ba beolvasztó megállapodásokat. Ukrajna esetében mindez egyetlen év leforgása alatt történik meg; nem mérsékelt, hanem radikális atlantistákat juttattak kormányra egy fegyveres puccsal, akik azonnal és kíméletlenül kiárusítják az országot.
Mivel ennyi idő alatt nem volt idő arra, hogy a parlamentet nyugatról hazaküldött friss-diplomásokkal töltsék fel, a minisztériumok élére nyugati országok állampolgárait ültették. Az amerikai pénzügyminiszter, Natalia Jaresko már számos amerikai hitelt felvett, és az amerikaiakkal folytatott tárgyalásokon értelemszerűen “nem tudta” rávenni őket, hogy engedjék el az adósság egy részét.

http://hidfo.ru/2015/05/ukrajnat-eladjak-az-amerikaiaknak/

Hérodotosz világtérképén Európánál "Royal Scythians" az-az Királyi Szkíták van feltüntetve

Hérodotosz világtérképén Európánál "Royal Scythians" az-az Királyi Szkíták van feltüntetve.

11202558_1067382476608289_1422917102763741636_n

Megerősítés erre:
A korabeli Európa még tudja, hogy a „bevándorló” magyarok szkíták, V. Orbán pápa és XI. Gergely pápa bulláikban Királyi Szkítáknak nevezik e nemzetet. Gardézi bizánci történetíró úgy írja le őket, mint akik prém és selyem brokátruhákat hordtak és arany -ezüstveretű fegyvereket viseltek.
Természetesen a fényes ruhák alatt éppúgy viselték a fehérneműt, mint egyéb szkíta testvéreik, de amit akkori Európa nem hordott, és csak 300 évvel később kezdenek a gazdagabbjai viselni. Gardézi írása teljesen megfelel az azóta is hordott úgynevezett díszmagyarnak. A „bevándorló” magyarságnak több lova és marhája volt, mint az akkori egész Európának együttvéve.
Dr. Zakar András, római katolikus lelkész, pápai kamarás. Serédi Jusztinián hercegprímás, majd Mindszenty József személyi titkára. www.facebook.com/hunnemzetiseg/posts/993966700616534
Részlet Herceg Ferenc előadásából:
www.facebook.com/hunnemzetiseg/videos/vb.901601646519707/930659150280623

Magyar: az állam maga a korrupció legfőbb szerve

Ennek az emlékiratnak a jelentősége nem abban áll, hogy új tényt fed fel azzal, hogy rávilágít, kézi vezérléssel dőlnek el a közbeszerzési pályázatok Magyarországon, az újdonság a hitelesség, hiszen egy volt amerikai nagykövet állítja ezt

– ezt Magyar Bálint mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Eleni Tsakopulous Kounalakis könyve kapcsán.

A volt szabaddemokrata politikus szerint most már ki lehet jelenteni, hogy a magyar államot nem a korrupció itatja át, hanem az állam maga a korrupció legfőbb szerve. A volt országgyűlési képviselő elmondta: ez elképzelhetetlen lenne Amerikában. Hozzátette: egyfajta maffiaként működik az állam, hatalmat koncentrál és közben óriási vagyont halmoz fel. Az nem a Fidesz filozófiája, hogy a nemzeti vállalkozásokat támogatja, hanem ez egy fedő ideológia – fogalmazott.

Magyar Bálint kijelentette: Simicska Lajos hülyére nyerte magát a Közgéppel addig, amíg jóban voltak a miniszterelnökkel, azóta viszont szinte semmit sem nyer. A volt Szabaddemokrata politikus hangsúlyozta: ez visszamenőleg minősíti a pályázatokat, így kiderül, hogy gyakorlatilag mindegyik politikai döntés volt. A volt képviselő szerint a maffiaállam tulajdonokat zsarol ki a tulajdonosoktól és a saját holdudvarának kezébe játssza át. Hozzátette: már elkezdték felépíteni az ellen-Közgépet.

Állami eszközökkel történő tulajdonfosztás zajlik, vállalatokat mozgatnak át egyik érdekkörből a másikba, mert a nemzeti kapitalizmus nem működik – magyarázta. Magyar Bálint elmondta: Simicska korábban a csúcsoligarcha volt, nem egyszerű szolga volt, nem is hajlandó most sem visszamászni ebbe a kasztba. A volt szabaddemokrata politikus kijelentette: a szervezeti kriminológiában van vállalati- és állami bűnözés, mostanra azonban kialakult egy újabb fokozat, a bűnöző állam. Hozzátette: a maffiaállam is ilyen, a magyar jogrend által használt bűnszervezeti kategória használható a magyar állam jelenlegi felépülésére is.

Magyar Bálint elmondta: egyre nő azoknak a közbeszerzési pályázatoknak az aránya, amelyeken csak egy szereplő indul, a kívülálló cégek nem indulnak, mert tudják, hogy úgyis politikai döntés születik. A volt képviselő hangsúlyozta: aki nem tartozik az érdekkörbe, azt lekomcsizzák, és nem is tekintik őket a nemzet részének, a rendszer opponensei sem lehetnek tagjai a nemzetnek. Hozzátette: az ügyészség nem működik, rengeteg eset van, ahol nyomozás sem indult, amikor mégis eljár az ügyészség, az a legtöbb esetben azért van, hogy az ellenfelekkel leszámoljanak. A kaszinókoncessziókkal kapcsolatban azt mondta: egyértelmű, hogy Andy Vajna nem a szakértelme miatt került kivételezett helyzetbe, ő egy stróman.

ATV

Atommal fenyeget az Iszlám Állam

Baal-Shamin Palmirai temploma. Már romok is veszélyben vannak FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGEdetés
Kevesebb, mint 12 hónap leforgása alatt az Iszlám Állam (IS) szunnita terrorcsoport atomfegyverre tehet szert, amivel „nevetségessé teheti” az Amerikai Egyesült Államok ellen a múltban elkövetett merényleteket, állítja a dzsihádisták propaganda lapja, a Dabiq. A cikket állítólag John Cantlie brit fogoly írta, akit több mint két éve a terroristák túsza. A fotóriportert rendszeresen az angol nyelvű propagandaanyagok megírására használják. Minderről a The Independent szombati on-line kiadása számolt be.

Fekete lobogó a romvároson
Csütörtökön foglalták el a terroristák a világörökség részét képező ókori szíriai romvárost, Palmürát, amelynek többszáz éves citadellájára ki is tűzték a szervezet fekete zászlaját. Vasárnap máris tömeges kivégzést rendeztek a kisvárosban.
Szíriai kormányforrások szerint 400 embert, köztük számos kisgyermeket végeztek ki azzal az ürüggyel, hogy együttműködtek Bassar el-Aszad kormányzatával és nem követték az Is parancsait.
A Londonban székelő emigráns szír szervezet, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának adatai szerint 217 áldozat van, közülük 150 katona, 67 civil, nők és gyermekek egyaránt, és foglyul ejtettek további 600 személyt.
A „Tökéletes vihar” című propaganda írás szerint az IS egy év alatt a legrobbanékonyabb iszlamista mozgalommá válhat, olyanná, amilyent még a modern világ nem látott. Kitér arra, hogy már hűségesküt tett az IS-nek a Boko Haram is, és számos kisebb közel-keleti illetve más afrikai és ázsiai csoportosulás, a cél pedig egy egységes, globális nemzetközi mozgalom létrehozása.
Megvalósításához adottak a feltételek, állítják a cikkben. Egy hipotézist állít fel a szerző, miszerint az IS-nek megvannak a szükséges milliárdjai és megkéri nagyhatalmú pakisztáni barátait, hogy szerezzenek be egy nukleáris robbanószerkezetet fegyverkereskedők révén, akik kapcsolatban állnak a régió korrupt hivatalnokaival.
Bár első olvasatra nagyon is megvalósíthatónak tűnik mindez, a cikk is
elismeri, hogy egyelőre túlzás ez a forgatókönyv, de hozzáteszi, hogy minden nyugati hírszerző szolgálat alapvetően ettől retteg, és ez ma már sokkal inkább megvalósíthatónak tűnik, mint egy évvel korábban.
Ha atombombát egyelőre nem is tud bevetni az Irak és Szíria egy részét megszállva tartó terrorcsoport, propaganda anyaguk szerint néhány ezer tonna ammónium-nitráthoz hozzájuthat és ez már elegendő ahhoz, hogy az Egyesült Államok ellen olyan támadást hajtson végre, amely nevetségessé tenné a múltban elkövetetteket.
A The Independent szakértői vélemények alapján összegezi, hogy jelenleg az IS nem képes még az atombomba megszerzésére, de tény, hogy az amúgy sem szűkös anyagi forrásai iszonyatosan kibővültek, amióta több olajmezőt elfoglalt Irakban és Szíriában egyaránt. Ugyanakkor csillagászati jövedelemre tesz szert a felbecsülhetetlen értékű archeológiai leleltek feketepiaci értékesítésével és illetékeket, adókat vet ki az elfoglalt területek civil lakosságára is.
A második legnagyobb brit bulvárlap, a Daily Mirror által megszólaltatott szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy egyre növekszik annak a veszélye is, hogy a „kalifátusból” a brit királyságba visszatérő szélsőségesek a szigetországban is vegyi fegyvert vessenek be. Miután az iraki kormányerők visszafoglalták Tikrit városát a helyszínen talált improvizált fegyverarzenált is megszerezték.
A raktáron lévő robbanóanyagok vizsgálata alapján kiderült, hogy az Iszlám Állam bombáinak egynegyede klórt tartalmaz, vagyis a klór a dzsihádisták kedvenc vegyi fegyvere. A brit szakértők szerint szükségessé vált Nagy-Britanniában is a klór kereskedelmének szigorúbb felügyelete. Míg Irakban ezt szigorúan ellenőrzik, addig például Nagy-Britanniában 90 tonna is megvásárolható egyszerre, engedély nélkül.
Nyilván, a hatóságok ellenőrzik a nagy mennyiségű klór és más, robbanószerkezetek alapanyagául használható anyagok kereskedelmi forgalmát, de ez a jövőben, az Iszlám Állam soraiban harcoló dszihádisták visszatérése után Európában sem lesz már elég.
Az utóbbi időben a nemzetközi katonai összefogás ellenére, látványosan megerősödött a terrorcsoport. Jelentős katonai sikereket ért el Irakban is, de mindenekelőtt Szíriába, mert az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció ódzkodik a szíriai beavatkozástól, attól tartva, hogy azzal Aszad pozícióit erősítenék.
Az Iszlám Állam pedig szép lassan Szíria több mint felét ellenőrzése alá vonta. A londoni emigráns csoport vezetője, Rami Abdurrahman szerint 93 ezer négyzetkilométert uralnak, Szíria területe 185 ezer négyzetkilométer. Az elfoglalt területeken található az olajtartalék többsége.
Szent egységre buzdította a síitákat a szunnita Iszlám Állam és más szunnita terrorcsoportok jelentette fenyegetés ellen vasárnap a Hezbollah libanoni síita milícia vezetője, Haszan Naszrallah. A Hezbollaht ugyancsak terrorszervezetként tartja számon a Nyugat. A csoportosulás a felhívással egyidőben első alkalommal elismerte hivatalosan is, hogy részt vesz a harcokban a szíriai kormányerők oldalán az ország egész területén nem csak a szír-libanoni határ védelmében, és azt is jelezte, hogy a jövőben növelni fogja jelenlétét. (népszava.hu)

Támogatjuk a bevándorlási politika szigorítását

Illegális bevándorlók elfogása a déli határon - Fotó - szivenszurtvaros.hu

Végigolvastuk a bevándorlásról és a terrorizmusról szóló Nemzeti Konzultáció kérdőívének 12 pontját, melyet Magyarország miniszterelnöke küldött el nekünk.

Egy kérdés kivételével, (11-es pont), – egyet értünk a kormánnyal, mert úgy véljük, hogy csakis ily módon, – a bevándorlási politika, s a szabályok szigorításával – nyílik meg az egyetlen lehetősége hazánknak arra, hogy megállítsa országunk idegenek általi elözönlését.
Ha nem akarunk Svédország, Olaszország, Görögország, Németország, Franciaország, vagy az Egyesült Királyság sorsára jutni, – ahol például csak tavaly 300 ezernél több bevándorlót regisztráltak hivatalosan, -. akkor sürgősen lépnünk kell.
Igen cselekedni kell éspedig minél előbb, mert “az Európai Unió nem képes megfelelően kezelni a bevándorlás kérdését. A megélhetési bevándorlók törvénytelenül lépik át a határt, s miközben menekültnek állítják be magukat, valójában a szociális juttatásokért és a munkalehetőségért jönnek…”
A bevándorlás drasztikus növekedésével egyúttal növekszik a terrorizmus veszélye is. Sokan nem is tudják, hogy az Iszlám Állam már jelentős toborzást végzett a Balkán muzulmánjai között, például a koszovói albánok között is, – kiknek a beözönlését határozott fellépéssel eddig sikerült megállítani.
De jönnek máshonnan. Az utóbbi pár napban a montenegróiak adták el mindenüket, s keltek útra. De jönnek közép-keletről afgánok, pakisztániak, jönnek az afrikai Maliból, Nigériából, s ez a felsorolás korántsem teljes. A céljuk egyértelmű: a LETELEPEDÉS, s ezzel együtt számukra a jobb megélhetés. – Gondolják ők. Csakhogy ez már irreális cél, mert Európa megtelt, nem tud jobb megélhetést biztosítani a bevándorlóknak anélkül, hogy az eredeti népesség életminősége drasztikusan ne romlana.
Az elmúlt időszakban a bevándorlók száma a hússzorosára nőtt, csak Magyarországon. Azok, akik nem akarnak tovább menni, egyértelműen a magyar emberek munkahelyeit veszélyeztetik. Mert többek között, a még méltánytalanul alacsony munkabéreknél is kevesebbel beérik.
Határozottabban és szigorúbban kell fellépni ellenük, ha kell akár az őrizetbe vételükkel is, hiszen már a határátlépéskor törvénytelenséget követtek el, az illegális határátlépéssel. Vissza kell tehát fordítani őket a saját hazájukba, – persze ez is komoly költségeket jelent, ám még mindig kevesebbet, mint a hónapokig, évekig történő ellátásuk, a már amúgy is düledező szociális ellátórendszer terhére. Ezért, amíg itt vannak, saját maguk állják az ellátási költségeiket!
Viszont nem vagyunk biztosak abban, hogy jó megoldás-e az, hogy az Unió országai segítsék azon országok fejlesztését, ahonnan a bevándorlók érkeztek. Ebben az egy kérdésben nem értünk egyet a kormányzattal éspedig azon okból nem, mert ez a megoldás, nem megoldás. Ismét csak az adott ország gondjait, problémáit importálnánk hazánkba. Ahogyan már egy másik cikkünkben is említett régi népmesében, “A kismalac és a farkasok”-ban, melyben a farkas először csak az egyik hátulsó lábát, majd a másikat teszi be a kismalac házába… és így tovább…
Talán kellene némi segélyt juttatni, de úgy véljük, hogy hazánknak nem nagyon kellene belefolyni ezeknek az országoknak a belügyeibe. – Ezt tegyék meg azok, akik eredetileg destabilizálták őket. Az olvasó nagyon jól tudja, hogy kikre gondolunk. Mert ez az ő felelősségük, – a miénkkel ugyan már ne verje senki a csalánt!
Ugyanez vonatkozik az Unió vezetésének az ostoba “Bevándorlási kvóta” tervére is. Mi nem fogjuk átvállalni, sem pedig megoldani azt a problémát, amit a Nyugat okozott ezen fejlődő országok népeinek, – a mérhetetlen fosztogatásával, kizsákmányolásával és öldöklő háborúival. – Egyék csak meg, amit főztek!
Számunkra a legfontosabb kell legyen, hogy a bevándorlók helyett, inkább a magyar családok és a születendő gyermekeink maximális támogatását biztosítsa hazánk.
***
Szabad Riport