A Fidesz-frakció a DK állami támogatásainak felfüggesztését kezdeményezte. Nézetük szerint ugyanis a Gyurcsány tulajdonába tartozó Altus Zrt. uniós megbízása bújtatott párttámogatásnak minősül. Az Altus kiválasztása hamarosan az EP szakbizottsága elé kerülhet, néppárti politikusok pedig átfogó adatigénylést nyújtottak be az ügyben.

Visszavág a Fidesz Gyurcsány Ferencnek azért, hogy az Európai Bizottság cégét, az Altus Zrt.-t bízta meg az uniós pénzek felhasználásának vizsgálatával.

A kormánypárt frakciója a Demokratikus Koalíció költségvetési támogatásának felfüggesztését kezdeményezi, ugyanis az Altus 1,5 milliárd forintos uniós szerződését bújtatott párttámogatásnak értékelik – értesült a keddi Napi Gazdaság. A lap számításai szerint a Gyurcsány-cég számára napi hárommillió forintos bevételt hoz az európai bizottsági megbízás.

Orbán Viktor kormányfő már a múlt heti strasbourgi meghallgatása után meghirdette a harcot az Altus megbízása ellen. Mint mondta, nem kétséges, hogy az üzleti megbízás álcájában egy olyan cégnek adnak uniós pénzt, amely egyértelműem pártpolitikai célokra fordítja az összeg egy részét. “Ezt még a vak is látja” – fogalmazott.

A DK tavalyi pénzügyi mérlege szerint Gyurcsány Ferenc magánszemély 16,2 millió forinttal támogatta a pártot. Ez az összeg csak cége osztalékából származhatott a lap fejtegetése szerint. A párt 2014-ben összesen 170 millió forint állami támogatást kapott.

Deutsch Tamásra hivatkozva a lap azt írja, hogy az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottsága június elején tárgyalja az Altus Zrt. megbízását. A Fidesz EP-képviselője azt is elmondta, hogy néppári politikusok átfogó adatigénylési kérelemmel fordultak az Európai Bizottsághoz a Gyurcsány-cég megbízása ügyében.
git

Ezért a muzsikáért a döbrögista horda nem akar fizetni!

No erre horkant fel a másik oldal! El Qroék!

Az Altus Zrt. bepereli Orbán Viktort, mert a miniszterelnök a múlt héten Strasbourgban skandalumnak nevezte a Gyurcsány Ferenc volt kormányfőhöz köthető Altus Zrt. európai bizottsági megbízását és azt mondta, üzleti megbízatásnak álcázott formában uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely egyértelműen pártpolitikai célokra is használja ezeket a forrásokat.
segéd

Döbrögink nyakdosó pribékje

Dobrev Klára, az Altus Zrt. vezérigazgatója, Gyurcsány Ferenc felesége keddi közleményében azt írta: mivel a miniszterelnök szavai “még nyomokban sem fedik a valóságot”, az Altus Zrt. a bíróság előtt kívánja bizonyítani igazát. “Az Altus bepereli Orbán Viktort, valamint elvárja, hogy a miniszterelnök azonnali hatállyal, nyilvánosan kérjen bocsánatot a valótlan és rosszindulatú állításai miatt” – írta közleményében az Altus Zrt. vezérigazgatója.
(HVG)