2017. március 27., hétfő

Lavrov: az EU nyomást kell gyakoroljon Ukrajnára

A nyugati országoktól nagyobb nyomásgyakorlás lenne elvárható a kijevi kormánnyal szemben annak érdekében, hogy Ukrajna betartsa a minszki egyezmény feltételeit – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.
Oroszország abban érdekelt, hogy a Nyugat még agresszívabban törekedjen a Donbassz régióban a tűzszüneti egyezmény teljesítésének kikényszerítésére – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn, egy az olasz külügyminiszterrel folytatott tárgyalást követően.
Természetesen fokozottan aggódunk amiatt, ami Ukrajnában történik, nem csak a keletre, hanem az egész országra vonatkozóan. Abban vagyunk érdekeltek, hogy európai partnereink még erőteljesebben törekedjenek a minszki egyezmény feltételeinek teljesítésére.” – mondta.
A Donbassz-konfliktus 2014 áprilisában azt követően robbant ki, hogy Kijevben egy nyugatbarát puccs történt, melynek során elűzték az országból a választott államfőt, Viktor Janukovicsot. A Donbassz és Luganszk régiók lakossága a puccsot követően népszavazást tartott, hogy eldöntsék, hogyan viszonyuljanak az illegitim kormány által igazgatott Ukrajnához. Ezeken a népszavazásokon kimondták az Ukrajnától való elszakadást, melynek eredményeként a kijevi hatóságok katonai beavatkozást kezdtek az elszakadó régiók ellen.
2015. februárban a kijevi kormány és a Donbassz régió vezetői békeegyezményt írtak alá Minszkben, Belorusszia fővárosában. Az egyezmény kimondja, hogy a nehézfegyvereket ki kell vonni a frontvonalról, Ukrajna alkotmányos reformot kell végrehajtson, emellett minden külföldi fegyveres el kell hagyja Ukrajna területét. A Normadiai Formátummal elért eredmények ellenére máig számos NATO-ország fegyveresei vannak jelen Ukrajna területén.

http://www.hidfo.ru/2017/03/lavrov-az-eu-nyomast-kell-gyakoroljon-ukrajnara/

Francia elnökválasztás 2017 és annak lehetséges világpolitikai következményei

Az április-májusi francia elnökválasztás tétje óriási az EU szétverésének és a putyini NWO létrehozásának szempontjából. Ha ugyanis nem gyöz a Le Pen lány, Franciaország a jövöben bármikor megvétózhatja az oroszok hatalomátvételi kísérleteit az ENSZ-ben. A baj viszont azzal van, hogy míg az elsö fordulóban (április 17) a legtöbb közvéleménykutatás szerint Jean-Marie Le Pen nyer (25 százalék körüli eredménnyel), és ezzel tovább jut a második fordulóba (május 7-én tartják), addig a második fordulót mindössze 40 százalék körüli eredménnyel el fogja veszteni. Lehet, hogy április 17 és május 7-e között Franćiaországban is lesz egy hatalmas "iszlám terrorista" hamis zászlós merénylet, mint ahogy Orbán is robbanttatott a Teréz körúton a "migráncs-kvótás" népszavazás elött?

Az USA-val ellentétben az EUs országokban nincs hatalmuk ahhoz, meg talán módjuk se, hogy annyira meghamisítsák a választásokat. Ha tehát esetleg mégse Jean-Marie Le Pen ülne majd be az elnöki székbe, akkor már kizárólag csak a durvább módszerek maradnak az EU szétverésére és az orosz vezetésü "megreformált ENSZ" létrehozására: például totális pénzügyi összeomlás elöidézése, melybe bele fog bukni az összes jelenleg hatalmon levö EUs és nyugati kormány stb. stb. Vajon ezért változtatták meg Trump szerepét is egyfajta "politikai öngyilkos merénylöre"?
A FED most márciusban is kamatokat emelt ... a már így is gigantikus adóssághalmazok kamatait ...

Az orosz vezetésü ENSZ-ben a terveik szerint már egyetlen országnak se lesz vétójoga, így akarják biztosítani az antikrisztus-jelölt Putyin és a multinacionális cégek hatalmát a világ felett. A multinacionális cégek egyfajta "kínai kapitalista" modell szerint fognak müködni, vagyis szabad piaci elvek alapján, de mégse korlátlanul szabadon, csak bizonyos keretek között, melyeket az orosz-kínai dominanciájú világkormány fog megszabni nekik.


http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=215:2017-03-27-09-23-15&catid=21:kuelfoeld&Itemid=58

Nyílt társadalom: “Nincs értelme konzultálni a magyarokkal”

„Van értelme 8 millió magyarral konzultálni? Szerintem nincs.” – ezt gondolja Soros György alapítványa arról, hogy meg kell-e kérdezni az embereket a közel-keleti lakosság Európába telepítéséről. Nem konzultálna a magyarokkal Soros György szervezete.
Goran Buldioskival, az Open Society Foundation európai igazgatójával és Nizák Péterrel, a közép-európai program vezetőjével készített interjút az Index.hu. A beszélgetés során többek közt kiderült, hogy az alapítványhálózat meghatározó alakjai rendszeresen konzultálnak Soros Györggyel, viszont elutasítják annak lehetőségét, hogy a kormány konzultáljon az emberekkel az őket érintő fontos társadalmi kérdésekben.
Buldioski elmondása szerint ő néhány havonta – évente 2-3 alkalommal – beszél Soros Györggyel, és legutóbb februárban találkozott vele, hogy megbeszéljék a 2017-es terveket. Az amerikai milliárdos bőkezű támogatói tevékenységét az OSF európai igazgatója is elismeri.
Szeretném hangsúlyozni, hogy a Soros György által alapított hálózat több mint 30 éve van jelen ebben az országban. Ezalatt több mint 200 millió amerikai dollárt költött el, nagyon sokféle célra.” – mondta.
Az álcivil szervezetek védelmezői gyakran tagadják, hogy Soros György a társadalmak „újratervezésére” használná magánvagyonát. Buldioski azonban maga is elismerte, hogy a politikailag aktív milliárdos áll a civil látszatú aktivistahálózat mögött. „Soros György […] részt vesz a politikai vitákban, aktívan hangot ad a véleményének különféle témákban.” – mondta, hozzátette, hogy „Soros György az alapító, és egyben ő áll anyagilag mögöttünk”.
Buldioski és Nizák az interjú során elmondta, hogy az elmúlt két évben a támogatások 6%-át költötték migrációval kapcsolatos ügyekre, ami mintegy 1,1 millió dollárnak megfelelő összeg. A kormány migrációellenes kampánya és a civil szervezetek átláthatóságra kényszerítése miatt azonban most attól tartanak, hogy veszélybe kerül a külföldi pénzekből fizetett aktivistáik megélhetése.
Emellett elveszíthetik a potenciális fiatal alkalmazottakat, akik teljes átláthatóság mellett már nem feltétlen vállalnák ezt az életpályát. Képzeljen el például egy frissen diplomázott jogászt, aki emberi jogi területen akar dolgozni, egy civil szervezetnél. És most azt látja, hogy nemcsak hogy veszélybe kerülhet a megélhetése, de még X vagy Y bérencének is nevezhetik. Ez elrettentően hat.” – mondta.
Az interjú során kiderült, hogy a külföldi finanszírozású aktivisták kiszűréséhez nem elég pusztán a civil szervezetek működésének átláthatóvá tétele: ezek az álcivil mozgalmak ugyanis jórészt nem külföldi forrásból működnek, hanem egymást támogatják – ami már belföldi támogatásnak minősül. Így a Soros György féle hálózat egy részének lényeges tevékenysége, hogy a „nyílt társadalom” ideológiát támogató egyéb civil szervezeteknek tovább küldi a külföldről kapott pénzeket.
Bár ezek a szervezetek – így nevéből adódóan a Nyílt Társadalom Alapítvány is – a „nyílt társadalmat” támogatják, az Indexnek adott interjúból kiderült, hogy egyáltalán nem akarnak nyitni a társadalom felé: abban a témában, hogy a kormány meg kell-e kérdezze az embereket a migránsok betelepítéséről, Buldioski igencsak lényegre törő választ adott: „Van értelme 8 millió magyarral konzultálni erről? Szerintem nincs.”


http://www.hidfo.ru/2017/03/nyilt-tarsadalom-nincs-ertelme-konzultalni-a-magyarokkal/

A megfigyelés kiterjesztését sürgeti a brit belügyminisztérium

A brit belügyminiszter szerint a titkosszolgálatok hozzáférést kell kapjanak a titkosított online üzenetküldő programokhoz, hogy hatékonyabban tudják megakadályozni a terrortámadásokat.
Sajtóhírek szerint a bizonyos Khalid Masood, aki a londoni terrortámadás elkövetője volt, a WhatsApp segítségével küldött titkosított üzenetet nem sokkal az előtt, hogy gépjárművel a Westminster közelében halálra gázolt embereket. Amber Rudd belügyminiszter szerint teljesen elfogadhatatlan a titkosított programok használata, mert ezáltal a terroristáknak rendelkezésre áll egy biztonságos hely a kommunikáció elrejtésére, a hatóságokat pedig megfosztjuk olyan információktól, ami életet menthet.
Gondoskodnunk kell arról, hogy a WhatsApp és más szervezetek nem biztosítanak titkos helyeket a terroristák számára, ahol a veszélyes személyek kommunikálni tudnak egymással.” – mondta Rudd a BBC-nek nyilatkozva.
A belügyminiszter szerint, ha titkosszolgálatok és a rendőrség a kormány kérésére nem kapnak hozzáférést a titkosított kommunikációhoz, elkerülhetetlenek az olyan tragédiák, mint ami a Westminster mellett történt.
Rudd a lapnak nyilatkozva azt mondta, a terrortámadásokat csak akkor lehet megakadályozni, ha egy olyan helyzet áll elő, ahol a titkosszolgálatok közvetlen rá tudnak látni a potenciális veszélyes személyek közti kommunikációra. A miniszter ennek kapcsán felszólította a Facebook, Google és Telegram tulajdonosait, hogy kezdjenek tárgyalásokat a kormánnyal a vészhelyzet kezelésével kapcsolatban.

http://www.hidfo.ru/2017/03/a-megfigyeles-kiterjeszteset-surgeti-a-brit-belugyminiszterium/