2020. december 8., kedd

Kényszerítés Btk. 195. §

195. § Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, ha más bűncselekmény nem valósul meg, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

De úgy látszik NEM FÁJ MÉG ELÉGGÉ, ezért csendben tűrnek a magyarok a kényelmes foteljükben!

2021-től, a végrehajtási eljárásban lefoglalt lakóingatlanok, az amúgy is alábecsült érték feléért is már eladhatók lesznek majd, az új Végrehajtási Törvény szerint. Úgyhogy a kedves adósok várhatnak tovább otthon ülve, a kényelmes fotelban, míg az utcára dobják őket!

Továbbá, ha az adós tartozását nem fedezi az ingatlan értékének a fele, – akkor a legtöbb esetben az utcára dobott adós az élete végéig tartozni fog a fennmaradt összeggel…

– EZT AKARJÁTOK? Nem fogjátok fel, hogy a Magyar Családok törvényileg támogatott kifosztása folyik?

Mikor ébrednek már fel a végrehajtás alatt állók és fogják fel ép ésszel, hogy vagy arra kényszerítik az adóst, hogy ugorjon le a panel 10. emeletéről, vagy feketézzen élete végéig?

A kormány felülírta saját korábbi végrehajtási jogszabályát: a szigorítás után most megkönnyítik az ingóságok és az ingatlanok árverését.

Egy lakást végső esetben féláron is meg lehet majd szerezni. A jogszabály legdurvább változásai 2021. január 1-jén lépnek hatályba. Az átszabást egy mondatban úgy lehetne összefoglalni, hogy gyorsító sávba terelik az árveréseket.

Az ingóságok elektronikus árverésének négy szakasza lesz, amelynek végén egy 1,5 millió forintos összértékű biciklit akár 15 ezer, egy Renault autót pedig 5600 forintért is megszerezhet valaki, – miközben az adós nyakában alighanem marad még bőven tartozás.

Az ingatlanok 60 napos árverési időszakát három szakaszra bontják (1-20, 21-40, 41-60 nap). Az egyik szakaszból a másikba itt is automatikus a tovább lépés. Érvényes ajánlat először a kikiáltási ár 90 százalékán, a következő szakaszban nem lakóingatlanra 70 százalékon, lakóingatlanra 80 százalékon tehető. Végül az előbbi fele áron, az utóbbi 70 százalékon vehető meg. 90 százalékon tehető a vételi ajánlat. Amennyiben továbbra sincs licit, akkor a kikiáltási árat a lakóingatlan esetén is le lehet szállítani a becsérték feléig.

KILAKOLTATOTTAK ORSZÁGA LESZÜNK, ha az emberek nem állnak fel végre a kényelmes fotelből és kérnek valódi segítséget tőlünk!

Fehér Kéményseprők

Beindultak a közjegyzők!

 

Karácsony közeledtén a közjegyzők is pénzt gyűjtenek a karácsonyi ajándékaik megvásárlására, hogy nekik és családtagjainak legalább szép karácsonya legyen!

Ezért időben szeretnénk jelezni és mindenkit kérni, hogy figyeljen oda a postai levelek átvételére, mert megint jön a karácsony, és újra beindultak – érthetetlen módon – a közjegyzők.

Az utóbbi egy hetekben megsokasodtak a fizetési meghagyások kézbesítései, van, aki ugye átveszi őket, de vannak olyanok is, akik nem vesznek át hivatalos leveleket. Ez az ő bajuk, mert azzal elfogadják a fizetési meghagyásban szereplő tartozást. (Kézbesítési vélelem).

Pedig tapasztalataink szerint már rég elévült követeléseket akarnak érvényesíteni és, ha nem veszik át a leveleket akkor sikerül is a behajtó, követeléskezelő kifosztó bandának érvényre juttatni az elévült követeléseket.

Kérünk mindenkit, hogy most az ünnepek előtt fokozatosan figyelje a postaládáját és december 16 napig vegyen át minden levelet!

Fehér Kéményseprők