2017. augusztus 8., kedd

Radikális atlantista plakátok árasztották el az országot

Országszerte ismeretlen eredetű, az uniós tagságot népszerűsítő plakátok jelentek meg a Mahír hirdetőoszlopain – írja az Index.hu. A plakátok kihelyezéséért semelyik párt nem vállalta a felelősséget, de a közvetített üzenet alapján nagyjából be lehet határolni, hogy leginkább melyik párt üzeneteire hasonlít a plakátkampány.
Az Index.hu által közölt beszámoló szerint a Jobbikhoz köthető ez a plakátkampány, mert a párt által hirdetett “bérunió” kezdeményezést hirdeti. A Jobbik azonban az első plakátok megjelenését követően tagadta, hogy ez a plakátkampány a Jobbikhoz lenne köthető. Szabó Gábor pártigazgató a hvg.hu-nak nyilatkozva azt mondta: a Jobbiknak a plakáttörvény július 15-i hatálybalépésével minden szerződéses viszonya megszűnt a Mahírral, a hirdetéseknek nem a párt a megrendelője.
Mivel a plakátkampányért semelyik párt nem vállalta a felelősséget, leginkább a plakátok által közvetített üzenet alapján lehet valószínűsíteni, melyik politikai oldalhoz köthető.
Egyrészt, a plakátkampány szigorúan véve EU-párti: nem egy nemzetállami, hanem uniós szintű kezdeményezést támogat. Emellett nem tesz különbséget Európai Unió és Európa mint fogalom közt; egy közös uniós politika kapcsán használja az “Európával” (együtt) kifejezést. Másrészt, egy tagállam – Magyarország – belföldi problémáit uniós hivatalok bevonásával akarja megoldani, emiatt ez egy az európai integráció mélyítését pártoló kampány.
Ez a nézőpont, ami Magyarország belföldi problémáit uniós hivatalok bevonásával, a magyar kormány feje felett rendelkezve akarja megoldani, mindeddig kizárólag a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció sajátja volt. A radikális atlantista párt bejegyzése óta képviseli ezt a nézetet, miszerint a magyar belügyeket uniós hivatalok bevonásával kell megoldani. A párt egyetlen és állandó jelleggel képviselt nézete ez – a külföldi hivatalok bevonása magyar belügyekbe -, amit kivétel nélkül minden magyarországi probléma kapcsán hangoztatnak.
A Demokratikus Koalíció szerint, ha gond van a magyar oktatással, ezt úgy kell megoldani, hogy ne Magyarország kormánya (vagy egy ellenzéki párt, kormányra jutása után) döntsön egy kedvezőbb oktatáspolitikáról, hanem uniós hivatalok gyakoroljanak nagyobb kontrollt, és ettől szerintük minden jobb lesz. Az igazságszolgáltatás kapcsán is ugyanezt a nézőpontot képviselik (Európai Ügyészség felállítása).
Most pedig itt van ez a béruniós kezdeményezés, ami egy magyarországi problémát – alacsony bérek – szintén uniós hivatalok bevonásával akar megoldani. Bár a plakátkampányért semelyik párt nem vállalta a felelősséget, lényegében nem is számít, melyik párt rendelte meg ezeket a plakátokat. Amit a plakátkampány képvisel, az egy radikális atlantista nézőpont. Ez a plakát már nem azt ígéri, hogy “majd mi kormányra jutunk, és akkor tenni fogunk a bérek növekedéséért”. Ez a plakát már nem egy jövőbéli magyar kormány szemszögéből ígér megoldást, hanem – megkerülve a nemzetállami tényezőt – azt mondja, adjunk nagyobb mozgásteret az Európai Uniónak, és majd az EU megoldja a magyarországi problémákat.
A magyar lakosság által legégetőbbnek tartott probléma, hogy Magyarországon európai viszonylatban alacsonyak a bérek. Ez a plakátkampány pedig – bárki is rendelte – egy évtizedek óta állandó belföldi problémát próbál felhasználni az európai integráció mélyítésére.

http://www.hidfo.ru/2017/08/radikalis-atlantista-plakatok-arasztottak-el-az-orszagot/

S&P: az amerikai szankciók miatt emelkedhet a gáz ára

A S&P Global Ratings nemzetközi hitelminősítő intézet hétfőn kiadott egy közleményt, mely szerint az Egyesült Államok Oroszország elleni szankciói miatt emelkedhet a cseppfolyósított-földgáz felhasználás, és emelkedni fognak a gázárak.
Az Egyesült Államok újabb, Oroszország ellen hozott szankciói bizonytalansághoz vezethetnek az európai gázpiacon – áll a S&P Global Ratings által hétfőn kiadott közleményben. A hitelminősítő intézet értékelése szerint, amennyiben az amerikai szankciók az új gázvezeték-projektek meghiúsulásához vezetnek, zavar keletkezhet az orosz gázimportban, emiatt hamar kiürülhetnek az európai gáztározók és sokszorosára emelkedhet a cseppfolyósított-földgáz felhasználás, ennek okán pedig drasztikusan emelkedni fog a gáz ára.
Donald Trump amerikai elnök a múlt hét folyamán írta alá az új szankciókkal kapcsolatos törvényt, ami elsősorban az orosz gazdaságot, védelmi- és energiaszektort célozza. A szankciók érvényesek minden olyan európai vállalatra is, amely részt vesz orosz gázvezeték-projektek építésében. A törvény kiemelten foglalkozik az Északi Áramlat 2 projekttel, aminek megépítését az Egyesült Államok ellenzi.
Június 15-én Christian Kern osztrák kancellár és a német külügyminiszter Sigmar Gabriel közösen kiadott nyilatkozatban elítélte az újabb szankciókat. Az osztrák és német vezető közös közleménye szerint az oroszellenes szankcióknak az a lényege, hogy ezáltal az USA rákényszerítse Európát az amerikai cseppfolyósított földgáz felvásárlására. A S&P Global Ratings értékelése most alátámasztja, hogy az Oroszország elleni újabb szankciók a cseppfolyósított földgáz számára teremtenek piaci igényt Európában.

http://www.hidfo.ru/2017/08/sp-az-amerikai-szankciok-miatt-emelkedhet-a-gaz-ara/

Rendkívüli: Megindult az invázió? 19 egységből álló amerikai flotta indult Észak-Korea partjai felé?


Nemrég került fel a netre egy olyan videó, ami alapjaiban változtathatja meg a világot, melyben élünk, mivel ez egy végső reveláció arra, hogy mik is valójában Észak-Korea szándékai.
Észak-Korea ugyanis nukleáris háborút akar. Egy olyan globális háborút, melybe az összes nagyobb szuperhatalom részt lesz köteles venni, hogy ne alakuljon ki káosz a térségben.
Észak-Korea egy hatalmas, 19 hajóból álló partraszálló flottával találta magát szemben, és a jelek szerint - valamint a videó tanulsága szerint - bármikor, bárhol bevethető.
Trump ugyanis gyakorlatilag megtámadta Észak-Koreát, mivel az nukleáris robbanófejjel rendelkezik.
Kim Dzsongun hatalma egyre nő, és ámokfutása is valósággá válhat. A rögeszméje, hogy nukleáris háborút indít a világ ellen, és az aggaszt ebben az, hogy a szakértők és elemezők szerint hamarosan óriási csapást lehet képes mérni Amerikára is.
Az utóbbi években rohamosan nőtt Észak-Korea hadi technológiájának fejlettsége, és már lőttek fel olyan töltetet, mely elérhette volna Amerika partjait. Vagyis ez nem más, mint egy háború kezdete.
Csupán IDŐ kérdése, hogy Kim Dzsongun mikor tud majd támadást indítani a világ - főleg Dél-Korea, Kína, vagy Amerika ellen.
A helyzet súlyosságát mutatja, hogy Trump maga is megfenyegette Észak-Koreát a mostani fejlemények és kísérletek kapcsán, hogy következményei lesznek, miután kiderült, hogy az ország egy miniatűr nukleáris robbanófej birtokában van.
Donald Trump amerikai elnök a hírre reagálva kijelentette: Észak-Korea „tűzzel és haraggal és olyan hatalommal fog találkozni, amilyet még nem látott a világ”, ha Kim-Dzsong-Un nem hagy fel Amerika fenyegetésével.
Bár egy valódi, hatalmas háborúban valószínűleg alulmaradna Észak-Korea, hatalmas a veszély, mivel ha ők támadnak először, váratlanul komplett városokat irthatnak ki a fellőtt robbanófejekkel. Még az sem biztos, hogy az amerikaiak légvédelmi rendszere meg tudná ezeket éles helyzetben állítani.
Sokak szerint a jelenlegi helyzet hamarosan gyors ütemben fog eszkalálódni, és megkezdődik majd a harmadik világháború.
http://masodikeljovetel.hu/masodik-pecset-harmadik-vilaghaboru



2017.augusztus 10.: https://444.hu/2017/08/10/eszak-korea-par-napon-belul-
"Az észak-koreai vezetés szerdán közölte, hogy „komolyan mérlegeli”, hogy közepes hatótávolságú ballisztikus rakétáival csapást mérjen Guam szigetére, ahol az amerikai haderőnek hadászati jelentőségű katonai létesítményei vannak."
Úgy tünik, Kimecske Kim kecske és a háttérhatalmi szabadkömüves futtatói azt hiszik, ha telekürtölik a világsajtót dezinformációkkal a várható támadásról, akkor majd azt az USA katonai titkosszolgálatain belül el is hiszik. Mert ugye ha Kim azt mondja, a támadás Guam vagy a csendes-óceáni partvidék ellen lesz megkísérelve ballisztikus rakétákkal, akkor sokan tudni fogják, hogy a valódi támadás a keleti partvidéken lesz várható New York (az ENSZ székház) és Washington ellen cirkálórakétákkal. Nem is lesz olyan egyszerü azokat a fránya légvédelmi rendszereket ezután kikapcsolni. De a veszély mégis reális, mert mondjuk egy észak-kóreai, speciális berendezésekkel ellátott tengeralattjáró mégis fellopózhat az East Riveren az ENSZ székházhoz, s közelröl belelöhet egy (atomtöltetü) cirkálórakétát. Minden attól függ, hogy fogják-e tudni idöben észlelni.


2017.augusztus 7.: A Fehér Ház is célpont lesz a terveik szerint, eljátszák, hogy "Trump is áldozatául esett az észak-kóreai támadásnak", mivel a jogi felelösségre vonásának esélyei minimálisak, egy nyílt puccs pedig kiszámíthatatlan polgárháborúba torkollhatna (bajt okozhatna a forgatókönyvvel), ezért inkább meg akarják rendezni "Trump halálát" egy hamis zászlós merénylet keretében. Az Észak-Kórea elleni háborút (és a kelet-nyugat közti háborút is) aztán Mike Pence vezényelné le. "Hamis zászlós támadás" alatt itt olyan támadást is lehet érteni, amit mondjuk tényleg egy észak-kóreai tengeralattjáróról kilött (atom)rakétával követnek el, de úgy. hogy az amerikaiak szándékosan kikapcsolják a Fehér Ház és New York légvédelmi rendszereit a támadás idöpontjára, melyet Lindsay Graham szabadkömüves hálózata elöre egyeztet Kim Dzsong Un-nal, hasonlóképpen ahhoz, mint amikor 2001. szept 11-én szintén ki voltak kapcsolva mind Washington mind New York légvédelmi rendszerei, nehogy lelöjék a személyszállítókat, ill.a Pentagonra kilött cirkálórakétát.
2017.8.7:
Észak-Korea megfenyegette az Egyesült Államokat és a világot
"Az észak-koreai állami hírügynökségben megjelent közleményben a kommunista diktatúra "tisztességes választ" ígért a szankciókra, és figyelmeztette a washingtoni kormányt, ne gondolja, hogy biztonságban van a Csendes-óceán túlsó partján. A közleményben "ezerszeres bosszút" emlegettek, de azt nem részletezték, konkrétan milyen válaszlépést terveznek. "

2017.augusztus 6.: Az ENSZ székház levegöbe repítése, és az egész Észak-Kóreára kenése (lásd P.S. - 5 August  2017) - ecélból járt Lindsay Graham Trumpnál. Úgy mint 2013-ban, most is hatalmas hamis-zászlós merénylet van készülöben. Augusztus 21-én teljes napfogyatkozás lesz látható az USA több tagállamában, pár percre szimbolikusan "elsötétül minden", így a legvalószínübb dátum aug 22 a nagymerénylet megkísérlésére, mivel 11,22 és 33 numerológiailag a legszignifikánsabb számok ezen holdkóros elemensek világában.

2017.augusztus 3.: SÁRGA VÉSZJELZÉS egész augusztusra. Most már teljes gözzel halad elöre Trump elmozdítási forgatókönyve, Mike Pence elnöki székbe ültetése, és a háború veszélye Észak-Kóreával is nagy, amely háború aztán valószínüleg egy rövid de intenzív kínai-orosz-amerikai konfliktusba torkoll majd, amiböl a "kelet" kerül majd ki gyöztesen.
2017.8.1.
Egy republikánus politikus szerint Trump háborúra készülhet Észak-Koreával
"A helyzetet bonyolítja, hogy közben Lindsay Graham republikánus szenátor arról beszélt, hogy Trump azt mondta neki, háború lesz a két ország között, ha Phenjan tovább folytatja a ballisztikus rakétaprogramjának fejlesztését."

Nemsokára 2018-at írunk, 18 = 3 x 6 = 666, szerintem mindent el fognak követni, hogy a putyini globális fenevadrendszer ebben az évben színre léphessen. Amikor  Lindsay Graham képbe kerül, akkor aggódni kell... Ö volt a 2013-as charlestoni nukleáris merényletkísérlet egyik értelmi szerzöje is. 2013-ban a 33. szélességi fokon fekvö Charlestonban, ahol az elsö skót rítusú (és 33 fokozatú) szabadkömüves páholy alakult meg az USA-ban, ugyanazon a szélességi fokon, ahol a Hermon hegy is fekszik Izraelben, és ahová rég-rég Azázel és a bukott felvigyázók érkeztek meg a Földre az Isten elleni lázadás idején ...

http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=195:2016-06-24-05-12-59&catid=21:kuelfoeld&Itemid=58#comments

Horvátország importvámmal próbálja kikényszeríteni a balkáni országok Fenevadhoz-csatlakozását

Az importvámmal sújtott országok miniszterei Szarajevóban tárgyaltak a közös ellenintézkedésekről.
Júliusban Horvátország több mint húszszorosára emelte a balkáni országokból importált mezőgazdasági termékek vámköltségeit, ami éles ellenállást váltott ki az érintet országok vezetői részéről. Az EU gazdasági nyomásgyakorlással próbálja csatlakozásra ösztönözni a Nyugat-Balkánt.
Négy nyugat-balkáni ország vezetői követelik, hogy Horvátország vonja vissza a nem-EU országokból importált zöldségekre és gyümölcsökre kivetett újabb vámköltségeket. Júliusban Horvátország több termékcsoport esetében 12 euróról 270 euróra emelte az importvámot, ezzel jelentős anyagi terhet róva a szomszédos országokra.
A megoldás kézenfekvő: a korlátozás csak a nem-EU országokat érinti – csatlakozzanak a Fenevadhoz, és nem lesznek vámköltségek.
A Bosznia-Hercegovina központtal működő Dnevni Avaz hírügynökség szerint azonban az érintett országok tiltakozásukat fejezték ki a vámköltségek több mint húszszorosára növelésével szemben. Mirko Sarovic, Bosnia-Herzegovina külkereskedelmi minisztere, Dragica Sekulic, Montenegró gazdasági minisztere, Ljupco Nikolovski macedón mezőgazdasági miniszter és Rasim Ljajic szerb kereskedelmi miniszter Szarajevóban találkoztak, ahol közös választ fogalmaztak meg az új mezőgazdasági importpolitikával szemben.
A hírügynökség szerint a miniszterek közös levelet írtak alá, melyben az Európai Bizottságtól követelik, hogy gyakoroljon nyomást Horvátországra és vonassa vissza az újabb korlátozásokat. A szarajevói találkozón résztvevő miniszterek emellett figyelmeztették Horvátországot, hogy közös gazdasági ellenintézkedéseket hoznak, amennyiben Zágráb nem oldja meg ezt a problémát a következő néhány hét folyamán.


http://www.hidfo.ru/2017/08/horvatorszag-importvammal-probalja-kikenyszeriteni-a-balkani-orszagok-eu-csatlakozasat/