2015. december 29., kedd

Többé nem értesít a Facebook, ha kiadja a felhasználók bizalmas adatait

Egy új brit törvénytervezet szerint az Egyesült Királyságban több évi börtönbüntetéssel kell szembenézzenek azon nagyobb technológiai cégek vezetői, melyek értesítik a felhasználót arról, hogy a hatóságok kikérték a személyes adatait.
Az Investigatory Powers Bill a törvénymódosítást követően megtiltaná, hogy a nagyobb techcégek – pl. Google, Facebook – értesítést küldjenek a felhasználónak, amennyiben akár a rendőrség, akár titkosszolgálatok kikérik a bizalmas adatait. Ilyen esetekben két évi szabadságvesztést helyeznek kilátásba, a törvénytervezet magyarázata szerint azért, mert sok esetben akadályozza a hatóságok dolgát, ha a célpont tudatában van a megfigyelésnek, de rendőrségi ügyeket is hátráltathat, ha a keresett személy értesítést kap arról, hogy folyamatban lévő nyomozás miatt kikérték az adatait. Az Investigatory Powers Bill módosítása emellett arra kötelezné az internetszolgáltatókat, hogy egy éven keresztül tárolják a felhasználók böngészési előzményeit és valamennyi személyes üzenetet, hogy kérés esetén ez is a hatóságok rendelkezésére álljon. Az új szabályozás így lehetővé tenné a hatóságok számára, hogy értesítés nélkül hozzáférjenek az emberek teljes levelezéséhez, az elküldött üzenetekhez, valamint egy évre visszamenően a teljes böngészési előzményhez.
A brit közéletben évek óta zajlik a vita arról, hogy a felhasználónak joga lenne az internet teljes anonimitás feltétele melletti használatához, de ez utóbbi módosításból úgy tűnik, a kormány erővel pontot tesz a vita végére (börtönbüntetést helyez kilátásba arra az esetre, ha a felhasználót értesítik). A módosítás egyértelműen meghatározza, hogy mind a rendőrségnek, mind pedig a GCHQ, MI5 és MI6 hírszerző szolgálatoknak legális hozzáférése lesz az emberek online tevékenységéhez. Az Apple már nyilvánosan tiltakozott az ellen, hogy erővel kényszeríthetik a felhasználók adatainak kiadására, mert a hatóságok számára szándékosan hagyott biztonsági rések annak veszélyét hordozzák, hogy illetéktelenek is hozzáférhetnek a felhasználók bizalmas adataihoz.


http://www.hidfo.ru/2015/12/tobbe-nem-ertesit-a-facebook-ha-kiadja-a-felhasznalok-bizalmas-adatait/

Az ügy lezárult, felejtse el!

…Kulcsár Attila, a kőművesből lett bróker, aki érettségit, brókervizsga-bizonyítványt hamisított magának, és recepciósból küzdötte fel magát a K&H Equities befektetésiüzletág-vezetőjévé. Karrierjének számos részletét ma is homály fedi.
ka
Tény, hogy nagyban segítette azt Rejtő E. Tibor, a bank akkori elnök-vezérigazgatója. Bár később tagadta, hogy az írás tőle származna, egy neki tulajdonított e-mail szinte korlátlan hatalommal ruházta fel Kulcsárt. És ő élt is vele.
Sajátos VIP-ügyfélkört alakított ki maga körül, minden befektetésüket személyesen kezelte, az átlag feletti hozamokat pedig bizalmasával, „taxis Gyuszival” küldte el nekik, papírzacskókban. Befektetői megbíztak benne, igaz, fogalmuk sem volt – legalábbis egy részüknek bizonyosan nem – arról, hogy Kulcsár mibe fekteti a pénzüket.
Kulcsárnak mindkét oldalon voltak ügyfelei
Befektetői között voltak magánszemélyek, magán és állami cégek egyaránt. Részben az utóbbiak érintettsége miatt vált a brókerügy 2003 nyarán politikai botránnyá. A frissen ellenzékbe került Fidesz megpróbálta kormánybuktatásra használni.
Kiderült azonban, hogy Kulcsár mindkét oldalon találkozott potentátokkal, így idővel a politika ejtette a témát. Belebukott viszont a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ vezetője, és ráment az ügyre a Kulcsárt Bécsbe szökése után tőrbe csaló Molnár Csaba rendőrtiszt karrierje is.
Összesen 23 milliárd forintot mozgatott meg illegálisan Kulcsár, amivel a vád szerint nyolcmilliárd forint kárt okozott. Első fokon nyolc évet kapott sikkasztásért és más bűncselekményekért, de az ügyészség még a másodfokú eljárás előtt meggondolta magát: Kulcsár nem sikkasztó, hanem csaló. Végül a megismételt eljárásban folytatólagosan elkövetett sikkasztás, csalás és más bűncselekmények miatt mondta ki bűnösnek a Fővárosi Törvényszék.
A bíróság most megállapította: Kulcsár, bár folyamatosan megpróbálta irányítani az eljárást, és a per folyamán különböző védekezési taktikákkal élt, több kérdésben szavahihetőnek bizonyult. Rejtő E. Tibor felmentésekor a bíró úgy érvelt: a 2001 nyarán kelt e-mail, amely szerint Kulcsár ügyfeleinek nem kell egyenlegkimutatást küldeni, nem bizonyítja kétséget kizáróan Rejtő bűnösségét. Ráadásul akkorra a tárgyalt bűncselekmények nagy része már megtörtént.
(NOL)
Bal-Rad komm: “…Kiderült azonban, hogy Kulcsár mindkét oldalon találkozott potentátokkal, így idővel a politika ejtette a témát…”
-Tulajdonképpen az az egészben a legjobb, hogy kárvallott NEM VOLT! Kulcsár kliensei mind csak nyertek az ügyön. “Neves” közéleti személyiségek (celebek) és POLITIKUSOK! Az ő “befektetéseiket forgatta-kezelte” Kulcsár. És fialtatta! Nem is akármilyen eredményességgel.
A bank veszteségeit pedig kikompenzálta az állam! REJTŐ E. TIBOR pedig-A BANKVEZÉR-olyan ártatlannak bizonyult, mint a most született bárányka.
A Kulcsár-ügynek viszont volt egy máig tartó hatása! A rendőrségre.
Ha bármi gyanús a tudomásotokra jut, GONDOLJÁTOK MEG HOGY MIT LÉPTEK?! Először egyeztessetek a POLITIKÁVAL! Majd az eldönti, hogy valami bűn vagy jótétemény.
A Kulcsár-ügyben még lesz egy másodfok! Szép csendben lefut. “Levelezőin majd letölti” a rá kirótt jogerőset, oszt’ jónapot!
Az ügy lezárult!-felejtse el. Senki nem károsodott! Csak az ország!

Kína is fellép a szíriai színpadra

Döntött a kínai Parlament. Elfogadta az ország terrorizmus elleni törvényét. Önmagában a hír így nem is lenne érdekes. Hanem a folyománya…!
kina
Ugyanis ezen törvény alapján a Kínai Népköztársaság ötezer elitkatonát fog vezényelni a Szíriai Arab Köztársaságba! Mégpedig nyomós belpolitikai érvekkel alátámasztva.
Ugyanis a nem-kínai népcsoportok közül az északnyugat-kínai Xinjiang tartományban lévő Ujgurföld muzulmánjai közül nagyon sokan harcolnak Szíriában a dzsihadisták oldalán. A “Kelet-Turkesztán Iszlám Mozgalom” névre hallgató bűnbanda soraiban. A Kínai Népköztársaság pedig nagyon nem szeretné importálni a terrorizmust se Ujgurföldre, sem más területeire. (Az ujgurokkal így is több bajuk van a kelleténél!)
Ezért aztán a saját vermében akarnak inkább végezni a kígyóval.
kik
Úgyhogy a Xinjiangi Katonai Körzet “Szibéria Tigrisei”, és a Hangzsu Katonai Körzet “Éjszakai Tigrisek” nevű speciális terrorrellenes kommandói készülődnek. Szíriába.


http://www.balrad.com/2015/12/29/kina-is-fellep-a-sziriai-szinpadra/

Bolgár fegyverszállítmányok Soros György legújabb médiahadjáratában

December 21.-én a Balkan Insight hírportálon jelent meg az a cikk, amely tényfeltáró újságírói jelentés formájában elemzi és kritizálja a Bulgária által Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek részére 2014-ben, fegyverkereskedelmi megállapodások keretén belül juttatott könnyűfegyverzeti szállítmányok ügyét.
A jelentés a Soros György által elnökölt Nyílt Társadalom Alapítvány és egy másik, Soros nevéhez kötődő szervezet, az Erste Alapítvány támogatásával készült, és a tanulmányt kivétel nélkül azonnal átvették a liberális médiabirodalom-hálózat egyéb nemzetközi híroldalai (itthon az Index.hu már másnap közölte a tanulmányt), így biztosítva óriási médiafelületet az egyébként kétes hírérték számára. A jelentés valóságtartalmának vizsgálata több kérdést is felvet, a tanulmány bizonyítékok felmutatása nélkül közli, hogy a fegyverek legnagyobb része Szíriába került, és ez oknál fogva a bolgár kormányt felelősség terheli a polgárháború fokozódásáért.
A valóság azonban az, hogy az Egyesült Arab Emírségek és Szaúd-Arábia között 2014-ben semmilyen kooperáció nem volt a szíriai fegyverszállításokat illetően, mert az Emírségek a katari és szaúdi monarchákkal ellentétben egyetlen radikális iszlamista csoportot sem támogatott. Ezzel szemben ebben az időszakban Abu-Dhabi és Rijád a jemeni hadsereg megerősítésében intenzíven működtek együtt (akárcsak az azt követő intervencióban), és a bolgár fegyverszállítmányok az akkori jemeni kormányzat által felügyelt fegyveres erők mint végfelhasználó részére kerültek átadásra.
A cikk tartalmához kapcsolható, egyéb forrásokból begyűjtött háttér-információk alapján egyértelműen levonható az a következtetés, hogy egy a bolgár kormány megfélemlítését és lejáratását megindító művelet vette kezdetét, amely a jövőben minden valószínűség szerint erősödni fog.
Ennek a zsaroló potenciálnak a segítségével a szófiai vezetéssel szemben alkalmazott nyomásgyakorlás időzítése a következő konkrét okokra vezethető vissza:
  • A Világbank által 2015 nyara óta egyre erőteljesebben szorgalmazott “fejlesztési szükségként” kommunikált hitelkonstrukciók, vagyis hitelcsapdák elutasítása a bolgár kormány részéről.
  • Bojko Borisov bolgár miniszterelnök az orosz fél által névleg lezártnak nyilvánított Déli Áramlat gázvezetékkel kapcsolatos retorikája. Borisov szeptember óta egyértelmű utalásokat tesz a Déli Áramlat projekt felújításának lehetőségére, ami az USA által szorgalmazott Eastring hálózati terv prioritásának háttérbe szorulását, vagy akár meghiúsulását is eredményezheti.
  • A bolgár és iráni gazdaságpolitikai kapcsolatokat újranyitó, felek közötti áruszállítási útvonalak Törökországot kikerülő szerkezeti struktúrájának megvalósítását szorgalmazó kormányközi egyetértési nyilatkozat. A fekete-tengeri hajózó útvonal maximális kihasználásának megkönnyítésével egy Bulgáriát Iránnal összekötő logisztikai tengely jönne létre, amely a Grúzia-Örményország-Azerbajdzsán közlekedési folyosón keresztül az áruforgalmi kapacitás kétirányú megsokszorozódását jelentené Irán és az EU között. Ez az USA által kényszerítően szorgalmazott Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség ellen ható egyik alternatíva, az Eurázsiai Vámunió mellett. Az EU ilyen irányú kapcsolatfejlesztési próbálkozásait pedig Washington minden eszközzel igyekszik felszámolni.
  • A 2014-ben Szaúd-Arábiának és az Egyesült Arab Emírségeknek leszállított kézifegyver és lőszer másfél éven keresztül nem sértette az atlantista liberálisok érdekeit. Az erről szóló cikk megrendelésére és megjelenítésére közvetlenül azután került sor, hogy Bulgária november végén T-72 harckocsik és BMP-1 gyalogsági harcjárművek leszállítását kezdte meg a központi iraki kormányzat fegyveres erőinek részére, melyekkel az iraki szárazföldi fegyveres erők harcértéke a Daesh (Iszlám Állam) terrorszervezet elleni küzdelemben jelentősen felértékelődik.
Az Európai Unión belül kibontakozó egyes alkríziseket az unión belüli – geopolitikai értelemben vett – érdekcsoportok saját elképzeléseik megvalósítására kívánják felhasználni. A krízisekkel összefüggésben adott reakciók, és a tágabb külkapcsolati háló alapján az EU olyan blokkcsoportokra osztható, melyeknek geopolitikai súlyban vett érdekérvényesítő képessége fogja az unió formai jövőjét meghatározni.
Mivel Bulgária az EU-n belül az unió jövőbeli szerkezeti felépítését különbözően elképzelő ezen geopolitikai-ideológiai blokkok halmazainak metszéspontjában fekszik, ezért az ország geopolitikai súlya felértékelődik. A liberál-atlantista ideológiai blokk hegemón térvesztésének megállítása érdekében tett lépései során Bulgária ezen súlynál fogva kitüntetett figyelmet kap. Amennyiben a bolgár vezetés folytatja az USA-központú világrendtől való függetlenedési folyamatok erősítését elősegítő politikai manővereket, akkor előbb vagy utóbb egy Bulgária politikai stabilitásának aláásását megcélzó műveleti kísérlettel is számolnia kell atlantista “partnerei” részéről.

http://www.hidfo.ru/2015/12/bolgar-fegyverszallitmanyok-soros-gyorgy-legujabb-mediahadjarataban/

Fölrobbant az ukrán gyümölcsszállító kamion! Isztambulban!

A törökországi Isztambul “Haydarpasa” nevű vasútállomásán-ami a város ázsiai oldalán található-mára virradóan több robbanás is történt.
Egy ukrán rendszámú kamion égett le, ami állítólag gyümölcsöt szállított. Szem és fültanúk egybehangzó állítása szerint öt robbanás is követte egymást, amit követően a kamion lángba borult.
A tűzoltók a tüzet eloltották. A kamion odaveszett, a sofőrje kórházba került. Mindenesetre érdekes ez a gyümölcsszállítmány-fölrobbanás. Még ha az üzemanyagtartályok…! De hát azokból sincs öt egy kamionon!
http://www.balrad.com/2015/12/29/folrobbant-az-ukran-gyumolcsszallito-kamion-isztambulban/

Az USA háborúi teremtették az Iszlám Államot

Németország egy baloldali pártjának vezetője, Sahra Wagenknecht azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy az általa vívott háborúk hozták létre a szörnyeteget, amit ma Iszlám Állam néven ismerünk. Ha az amerikaiak nem avatkoznak be más országok belügyeibe, a terrorszervezetnek nem lett volna lehetősége megerősödni.
A Die Linke párt elnöke a német DPA hírügynökségnek nyilatkozva jelentette ki; a terrorszervezet megerősödésének egyetlen oka, hogy az amerikai külpolitika a világ minden táján beavatkozik, és az Iszlám Állam esetében Szíria destabilizálása volt az a tényező, ami egy még erősebb terrorszervezet létrejöttéhez vezetett. Wagenknecht szerint az ISIL szervezetének soha nem lett volna esélye ilyen erős, nemzetközi tényezővé váló terrorszervezetté fejlődnie, ha a nyugati világ, és főként az Egyesült Államok nem fektet hatalmas erőforrásokat Szíria destabilizálásába.
“Ha Irakban nincs háború, az ISIL létre sem jön. Ha Líbiában nem kezdődnek a bombázások, és nem kezdik meg Szíria destabilizálását, nem erősödhetett volna meg a terrorszervezet. Az Egyesült Államok minden egyes újabb háborújával tovább növelte ezt a szörnyeteget.”
A politikus korábban azt is kijelentette; Németország nem kellene támogassa a Franciaország által, Szíriában kezdett bombázásokat, mert felháborító az a képmutatás, amivel egyértelmű határvonalat húznak a Közel-Keleten és Európában meggyilkolt civilek halála közt. A világ számos régiójában folyamatosan zajlanak a tömeggyilkosságok, de Franciaország soha, semelyik terrortámadáson nem háborodott fel, miközben a Párizsban történt merényletsorozatra hivatkozva azonnal újabb katonai beavatkozást kezdtek. A francia kormány ezzel kinyilvánította, hogy az európai embereket értékesebbnek tartja minden más népcsoportnál. Ezzel további ideológiai alapot biztosít a terrorszervezetnek, hiszen az joggal mondhatja saját tagjainak, hogy a nyugati országok alsóbbrendűként kezelik őket.


http://www.hidfo.ru/2015/12/az-usa-haboru-teremtettek-az-iszlam-allamot/

Még hatvan “békés” donbasszi óra?

Egyre borúsabbak a donbasszi képek. A donbasszi Népköztársaságok és Maraék-Ukrajna vitájának békés-tárgyalásos eszközökkel való megoldásától tán még soha ennyire nem voltak távol a felek, mint 2015 év végén.
A kijevi junta martalóchadai már szinte teljes értékű hadműveletekbe kezdtek a front egyes szakaszain. Gorlovka elővárosait már nem csupán lövik – kézifegyverekkel történő összetűzésekre, a településeken belüli tűzharcokra – is sor kerül. Sirokaja Balka, Gorlovka egyik külvárosa ellen egyetlen nap alatt tizenkét rohamot indítottak Valvman hordái.
Hasonló a helyzet Donyeck északi, a repülőtér közelében lévő külterületei ellen. A szokásos belövéseken túl olyan heves tüzérségi tűz zúdult a elővárosokra (ahonnan a robbanások hangjamár szinte szakadatlan volt), hogy Donyecknek a közelben élő lakói azt hitték: megindult az ukrán hadsereg offenzívája, és már be is törtek a város külső kerületeibe.
Mint mindig: hevesen támadták, lőtték magát a repülőteret, a városhoz közeli Zsabicsevó és Szpartak települést, a város Volvo Központ nevű részét.
Nyalókakirály pribékhada megpróbált áttörni a februári, rendkívül súlyos, véres, a néphadseregnek is komoly veszteségekkel járó harcok árán felszabadított Gyebalcevó felé. A közel egy éve, az akkor hadijelentésekben gyakran szereplő Logvinovó településnélsa napokban úlyos közelharcokra került sor.
A térség déli részén, a náci junta nemrégiben orvul bevonult hét olyan településre, amit a februári fegyverszünet “semleges övezetnek” jelölt ki. Szándékuk nyilvánvaló: az Azovi tenger partján, kelet felé nyomulva , kiszorítani a néphadsereget az általuk tavaly augusztus végén felszabadított területekről.
Immár Szahanka települést lövik – amelyik már nincs messze Novoazovszk városáról, amelyik egyszerre határváros Oroszországgal, illetve a korábbi Ukrajna területén lévő első város az Azovi tenger partján.
A két donbasszi Népköztársaság vezetésénél minden esetre fogyni látszik a türelem. Egy hosszú, rendkívüli sajtótájékoztatóján Alekszandr Zaharcsenko DNR államfő kerek-perec közölte: A MINSZKI MEGÁLLAPODÁSOK HATÁLYA DECEMBER 31-GYEL LEJÁR. JANUÁR 1-TŐL DONYECK TÖBBÉ NEM TARTJA BE, AMENNYIBEN KIJEV NEM HAGY FEL A PROVOKÁCIÓKKAL!
Oroszország állanó EBESZ képviseletének vezetője-Alexandr Lukasevics- a Kominternovoban az EBESZ kivizsgálócsoportját ért súlyos provokácó kapcsán abbéli véleményének adott hangot, hogy Kijevnek nincs szándékában a minszki megállapodás betartása.
“A pufferzónán belüli ilyen mérvű szerződéssértések olyan súlyos következményekkel járhatnak, hogy az egész konfliktus ismét kiújul”-nyilatkozta Lukasevics. Ez már csak azért is érdekes, mert Oroszország részéről ez már nem egy alapszintű megnyilatkozás!
Ma már megszólalt az orosz külügy is a témában. Mégpedig Szergej Lavrov.
“Porosenkonak minden lehetősége megvolt, hogy a szélsőségesek nyomása ellenére megpróbálja normális mederben tartania történéseket. Ehelyett inkább velük egy csapatban lépett pályára, és gólt kíván rúgni. Folyamatosan azt hangoztatja, hogy Oroszország agresszor, és megszállta Donbasszt! Mindent elkövet annak érdekében, hogy szélsőségesitől elismeréseket zsebeljen be! Így aztán ő maga vált eszközzé a fasiszta szélsőségesek kezében!”-mondta Lavrov.
nag
A húszesztendős Nagyezsda Kenyics Popasznaja mellett a Gyebalcevo felé vezető úton lévő népköztársasági blokkposzton teljesít szolgálatot tavasz óta.
nag
Ő sem bízik Kijev napi szinten hangoztatott béketirádáinak. “Tavaly is így kezdődött!”-mondta Nágyja. “És itt vesztek a katlanban! Hiába no! A halott fasiszta a jó fasiszta! Mi várjuk őket!”-nyilatkozta a Politnavigator riporterének.
nag
A 2015-ös esztendőből még két és fél nap van hátra. A “zaharcsenkoi időszámítás” szerint még legfeljebb hatvan “békés” óra! Hiszen tűzszünet van Donbassz frontjain.
Az pedig senkit ne zavarjon, hogy mára virradóan is ugyanúgy dörögtek a fegyverek, mint eddig. De aggódni azért érdemes!
(Forrás: Csikós Sándor/B-R)

Szíriában és Irakban megroggyant az ISIS!

Szíriában és Irakban megroggyant az Iszlám Állam nevű bűnszövetkezet. Főnökük ugyan a zászló alá szólította hóhérlegényei mindegyikét, és vad tajtékzások közepette BOSSZÚVAL FENYEGET, de ez már csak olyanfajta vinnyogás, mint amikor a patkányra bottal csaknak és gerince törik. Még nem pusztult el, de vinnyog halálfélelmében.
Szíria szerte nyomja a mindenféle bűnbandákat az orosz-szír légipáros, míg a földön a kormányhadsereg és a vele szövetséges miliciák folytatják a kíméletlen latorirtást.
De a döglődő és sarokba szorított fenevad a haláltusája közben is tud még marni! Mint ahogyan történt az tegnap Homszban is. Sajnos ezek velejárói a rendcsinálásnak. Még akkor is, ha 35 civil életébe került.
Viszont minden egyes civil életért legalább tíz latoregyed lakol a saját nyomorult életével.
Aleppo tartományban-mielőtt elásnák a “Dzshabhat en Nusra” kitikkasztott latoregyedeit, átnézik a ruházataikat. Papírok, dokumentumok, és bombák után kutatva. Sok melójuk van mostanság az utómunkálatokat végző brigádoknak.
Az orosz légierő fokozta intenzitását némi karácsonyi meglepit okozva Aleppo, Idlib, Latakia, Hama, Homsz, Damaszkusz, Deir ez-Zor és Raqqa kormányellenes banditahordáinak. És persze nem kevés “fejfájást”! Ráadásul Szergej Rudszkoj az orosz Honvédelmi Minisztérium szóvivője további szigorításokat helyezett kilátásba!-már a közeljövőben!
Az iraki Ramadira nagyjából ki lehet tenni a “Latormentes város” táblát. Az ISIS hóhérbanda teljesen föl lett számolva iraki fővárosában. Akad még tán néhány eleven bujdokló bandita Ramadiban, de ők már csak érdekességszámba mennek!-amikor elkapkodják őket. Agyonverésük okán érdekesek.
Ramadi latormentesítésében főszerepet játszottak egyébként az iraki hadsereg Mi-28-as csatahelikopterei.
http://www.balrad.com/2015/12/29/sziriaban-es-irakban-megroggyant-az-isis/