…Kulcsár Attila, a kőművesből lett bróker, aki érettségit, brókervizsga-bizonyítványt hamisított magának, és recepciósból küzdötte fel magát a K&H Equities befektetésiüzletág-vezetőjévé. Karrierjének számos részletét ma is homály fedi.
ka
Tény, hogy nagyban segítette azt Rejtő E. Tibor, a bank akkori elnök-vezérigazgatója. Bár később tagadta, hogy az írás tőle származna, egy neki tulajdonított e-mail szinte korlátlan hatalommal ruházta fel Kulcsárt. És ő élt is vele.
Sajátos VIP-ügyfélkört alakított ki maga körül, minden befektetésüket személyesen kezelte, az átlag feletti hozamokat pedig bizalmasával, „taxis Gyuszival” küldte el nekik, papírzacskókban. Befektetői megbíztak benne, igaz, fogalmuk sem volt – legalábbis egy részüknek bizonyosan nem – arról, hogy Kulcsár mibe fekteti a pénzüket.
Kulcsárnak mindkét oldalon voltak ügyfelei
Befektetői között voltak magánszemélyek, magán és állami cégek egyaránt. Részben az utóbbiak érintettsége miatt vált a brókerügy 2003 nyarán politikai botránnyá. A frissen ellenzékbe került Fidesz megpróbálta kormánybuktatásra használni.
Kiderült azonban, hogy Kulcsár mindkét oldalon találkozott potentátokkal, így idővel a politika ejtette a témát. Belebukott viszont a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ vezetője, és ráment az ügyre a Kulcsárt Bécsbe szökése után tőrbe csaló Molnár Csaba rendőrtiszt karrierje is.
Összesen 23 milliárd forintot mozgatott meg illegálisan Kulcsár, amivel a vád szerint nyolcmilliárd forint kárt okozott. Első fokon nyolc évet kapott sikkasztásért és más bűncselekményekért, de az ügyészség még a másodfokú eljárás előtt meggondolta magát: Kulcsár nem sikkasztó, hanem csaló. Végül a megismételt eljárásban folytatólagosan elkövetett sikkasztás, csalás és más bűncselekmények miatt mondta ki bűnösnek a Fővárosi Törvényszék.
A bíróság most megállapította: Kulcsár, bár folyamatosan megpróbálta irányítani az eljárást, és a per folyamán különböző védekezési taktikákkal élt, több kérdésben szavahihetőnek bizonyult. Rejtő E. Tibor felmentésekor a bíró úgy érvelt: a 2001 nyarán kelt e-mail, amely szerint Kulcsár ügyfeleinek nem kell egyenlegkimutatást küldeni, nem bizonyítja kétséget kizáróan Rejtő bűnösségét. Ráadásul akkorra a tárgyalt bűncselekmények nagy része már megtörtént.
(NOL)
Bal-Rad komm: “…Kiderült azonban, hogy Kulcsár mindkét oldalon találkozott potentátokkal, így idővel a politika ejtette a témát…”
-Tulajdonképpen az az egészben a legjobb, hogy kárvallott NEM VOLT! Kulcsár kliensei mind csak nyertek az ügyön. “Neves” közéleti személyiségek (celebek) és POLITIKUSOK! Az ő “befektetéseiket forgatta-kezelte” Kulcsár. És fialtatta! Nem is akármilyen eredményességgel.
A bank veszteségeit pedig kikompenzálta az állam! REJTŐ E. TIBOR pedig-A BANKVEZÉR-olyan ártatlannak bizonyult, mint a most született bárányka.
A Kulcsár-ügynek viszont volt egy máig tartó hatása! A rendőrségre.
Ha bármi gyanús a tudomásotokra jut, GONDOLJÁTOK MEG HOGY MIT LÉPTEK?! Először egyeztessetek a POLITIKÁVAL! Majd az eldönti, hogy valami bűn vagy jótétemény.
A Kulcsár-ügyben még lesz egy másodfok! Szép csendben lefut. “Levelezőin majd letölti” a rá kirótt jogerőset, oszt’ jónapot!
Az ügy lezárult!-felejtse el. Senki nem károsodott! Csak az ország!