Európának számolnia kellett volna a tömeges bevándorlással, hiszen ahol háború van, onnan menekülnek az emberek, az Európai Unió ráadásul maga is aktívan közreműködött ezekben a konfliktusokban – mondta Szaniszló Adrienn, a Jobbik veszprémi szervezetének csütörtöki lakossági fórumán.
Szaniszló Adrienn hidfo.ruA Jobbik külpolitikai szakértője Sas Zoltánnal, a párt Rendvédelmi és Nemzetbiztonsági Kabinetjének elnökével beszélt a migrációs válság kialakulásáról, valamint arról, hogy az Európai Unió később maga importálta a terrorfenyegetést. Szaniszló Adrienn azt mondta, a válság kialakulásnak okát elsősorban az unió hibás külpolitikájában kell keresni, hiszen a migránsáradat annak eredményeként érkezik Európába, hogy a nagyhatalmak összecsapásának színterévé váltak az észak-afrikai és közel-keleti országok. Az Arab Tavasz során a nyugati hatalmak olyan társadalmi modellt próbáltak rákényszeríteni az arab államokra, ami ott teljesen ismeretlen volt – majd miután ez nem sikerült, inkább lebombázták az országot.
A külpolitikai szakértő szerint Moammer Kadhafi kormányának megdöntését követően megszűnt az a megállapodás, ami eddig megakadályozta, hogy az afrikai lakosság Líbián keresztül Európába vándoroljon. Ehhez hasonló folyamat történt a Közel-Keleten is, ahol Szaddám Husszein likvidálásának és az iraki háború eredményeként tudtak megerősödni a dzsihádista szervezetek. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet gyakorlatilag azokból az iraki katonákból jött létre, akik a rezsim felbomlasztásának köszönhetően gazdátlanná váltak – a terrorszervezet azért jelent ma ennyire komoly fenyegetést, mert egy megbuktatott rezsim titkosszolgálati vezetői irányítják.
A rezsim megbuktatásáért pedig felelős az Európai Unió: a külpolitikai szakértő szerint ma olyan érdekeket szolgál az európai politikai elit, ami Európa valós érdekeivel összeegyeztethetetlen.
Tudhatták volna, hogy ahol háború van, onnan menekülnek az emberek, mégis hozzájárultak a háború kirobbantásához: asszisztáltak az észak-amerikai külpolitikai törekvéshez, pedig Európának semmilyen érdeke nem fűződött ehhez.
Azt követően, hogy az Európai Unió hozzájárult a migrációs hullámok elindításához, újabb problémákkal kellett szembesüljön. Szaniszló Adrienn hangsúlyozta; gyakorlatilag semmilyen határvédelemmel nem rendelkezünk, miközben a menekültjogok igencsak lazák Európában, annak ellenére, hogy a menekültek tömegei nyilvánvalóan nem integrálhatóak az európai társadalmakba. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a bevándorlók nem is akarnak integrálódni, ehelyett saját államokat hoznak létre az országokon belül, ahová tömegesen letelepedtek. Már ma is számos kalifátus működik az Európai Unió területén, ahová az európai ország rendőre nem meri betenni a lábát, és a befogadó ország törvényei helyett a saría jogrend van érvényben.
Sas Zoltán arra mutatott rá, hogy Európa maga importálta a terrorfenyegetést; az afrikai és közel-keleti migránsok harmadik generációi is fokozott hajlandóságot mutatnak a radikalizálódásra, és a terrorszervezetek megerősödésének további táptalaját képezik. Miközben a szeptember 11.-i terrortámadást követően Amerika azt mondta, mostantól mindent felülírnak az élethez való jogok, Európa még ma is emberi jogokra hivatkozik; saját maga ellen dolgozik az Európai Unió, ebben a helyzetben gyors és határozott cselekvésre van szükség.


http://www.hidfo.ru/2016/04/az-eu-maga-hozta-letre-a-terrorfenyegetest-majd-importalta-azt/