2014. szeptember 7., vasárnap

Minket még az UEFA sem tud kijuttatni egy Európa-bajnokságra

A magyar labdarúgó-válogatott megint leszerepelt. Gyalázatosan. Rémisztően rossz játékkal, otthon kapott ki Európa egyik leggyengébb válogatottjától. Így nehéz lesz…

Pedig úgy tűnt, ezúttal minden a kezünkre játszhat. A 2016-os Európa-bajnokságon 24 csapat vehet majd részt. Ez azt is jelenti, hogy a selejtezőcsoportokból az első két helyezett automatikusan továbbjut, sőt, még a legjobb harmadik is, a többi harmadik helyezett pedig pótselejtezőt játszhat. Majdhogynem az UEFA tagállamok fele ott lesz a kontinensviadalon.

Erre még kaptunk egy elég kedvező sorsolást is. A legerősebb csapat a csoportban talán Görögország, akik azért nem említhetőek egy lapon mondjuk Hollandiával vagy Németországgal… A többiek sem tűntek épp verhetetlennek, kezdve Észak-Írországgal, amely még gólt is elvétve lő mostanság.

Ehhez képest… sikerült a britektől otthon kikapni. Úgy, hogy negyedórával a vége előtt szereztünk vezetést. Úgy, hogy kezünkben volt a mérkőzés egy harmatgyenge csapat ellen, amely négy éve nem nyert idegenben. Egyszerűen reménytelen, nulla játékkal sikerült máris, a selejtezősorozat legelején pocsék helyzetbe hozni magunkat.

Pintér Attila arról beszélt a mérkőzés után, hogy voltak lehetőségeink – de ez fantázia, leginkább. Persze, akadt néhány helyzetfélénk, de ha ezzel ő elégedett, akkor át kell értékelni a célokat, akkor a negyedik hely megszerzése legyen a kimondott célkitűzés (és most tekintsünk el attól, hogy lehet, mindenképpen csak ennyi a realitás). Mert itt futball nem volt, tudatos játék nem volt, semmi nem volt, csak néha sikerült kihasználni a nagyon gyenge képességű ellenfél hibáit. Néha. Egyszer lett belőle gól, az is egy pontrúgásból, ami azért sokat elmond a támadójátékunkról.

Dzsudzsák Balázs szerint nüanszokon fog múlni, hogy mit érünk el. Nos, így nem. Így Bukarestben nem nüanszokon múlik majd semmi, hanem éppúgy beledöngölnek a gyepbe, mint a világbajnoki selejtezőkön. Akkor sem “peches gólokkal” maradtunk alul, hanem közünk nem volt semmihez, amit bárminek lehetne nevezni.

Ez kilátástalan, sehova nem vezető “futball” volt, egy rendkívül gyenge válogatott ellen. Az a színvonal, amely még a magyar válogatott oly sok csalódásán keresztül keményre edződött focirajongókat is képes sokkolni. Lehangoló este volt, ami semmi jót nem ígér. Úgy fest, minket még maga az UEFA sem tud kijuttatni egy kontinensviadalra, hiába minden…



http://balrad.wordpress.com/2014/09/08/minket-meg-az-uefa-sem-tud-kijuttatni-egy-europa-bajnoksagra/

Kurgán lelet Hajdú-Biharban

A hajdú-bihari Bojt határában tárták fel a Kárpát-medence első olyan központi sírját, amit egy geofizikai módszerrel azonosított kurgán alatt találtak meg. A leletről Dani János, a Déri Múzeum régészeti tárának vezetője számolt be pénteken az MTI-nek. A talált leletnek a Szasa nevet adták, mivel a neme még nem tisztázódott. A debreceni régész szerint fiatal férfi lehetett, míg mások egy éltesebb korú nőt vélnek felfedezni benne.
DEBRE20140903007
A magnetométeres vizsgálatot az M4-es autópálya Berettyóújfalu-Nagykereki közötti szakaszának előkészítő munkálatai során végezték. A kurgánsírt a járófelszíntől alig 90 centiméterre találták meg, és a szerencsének köszönhetően teljesen sértetlenül vészelte át a mintegy 5000 évet.
A csontvázat a temetkezési rítus során a hátára fektették, a fejét alátámasztották. A lelet kiváló állapotban van, fogai épek. Az elhunyt feltűnően magasnövésű volt, a szerves maradványokból pedig arra következtetnek a kutatók, hogy bőrből készült cipője lehetett, de vörös festékkel átitatott szőnyegmaradványokat és kagylókat is találtak mellette.
A Déri Múzeum, a Bristoli Egyetem, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Karának Régészeti Intézete és a Krakkói Régészeti Intézet együttműködésével zajló kutatás eredményeként olyan fontos információkat tudhatunk meg, amelyek segítségével bepillantást nyerhetünk a kelet-európai sztyeppékről bevándorolt őskori nép szokásairól, életmódjáról, táplálkozásáról – mondta Dani János. A Hajdú-Bihar megyében hamarosan elkezdődő autópályaépítések miatt további hasonló vizsgálatok várhatók.

Hírfigyelő Szolgálat

Másik Németország: Utoljára a hitleri időkben volt szabad fejleszteni a hadiipart

1933-1945
A rettegés foka - Magára találhat-e még a német nép vagy most rossz oldalra áll?
A kormányuk beállítottságát/állásfoglalását ismerjük, de egyezik-e a népakarattal?

Sigmar Gabriel gazdasági miniszter a német hadiipari vállalatok vezetőivel pénteken folytatott megbeszéléseit követően közölte, hogy a kereszténydemokrata és szociáldemokrata kormánykoalícióban az elkövetkező hetekben egyeztetnek majd a német hadiipari fejlesztések jövőbeni céljairól és irányáról.

Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter, Ursula von der Leyen védelmi miniszter és Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter bevonásával vitatják majd meg, hogy milyen költségvetési lehetőségek állnak rendelkezésre, illetve milyen katonai szükségletek jelentkeznek a Bundeswehrnél annak a veszélynek az elhárításához, amit például a kelet-ukrajnai helyzet eszkalációja, illetve az iszlám milíciák előretörése a nyugati demokráciákra nézve jelenhet.

Sigmar Gabriel szerint mindezek tükrében már az is kérdésessé vált, hogy az amit a Bundeswehr, a NATO és az uniós tagállamok jelenleg a német hadiipari vállalatoktól rendelnek, elegendőek-e egyáltalán a túléléshez.

Sigmar Gabriel ugyanakkor rámutatott a koalíciós szerződés ellentmondásaira. Ami egyrészt kimondja, hogy Németország az Európai Unión és a NATO tagországokon kívülre csak kivételes esetben, kifejezetten saját biztonsági érdekeit szem előtt tartva exportálhat hadianyagokat, másrészt rögzíti, hogy Németország érdekeit egy erős és fejlett hadiipar szolgálja.

A német hadiipari vállalatok szakmai képviseleti szervezete a BDSV (Bundesverband der Deutschen Sicherheits- und Verteidigungsindustrie e.V.) elnöke, a Rheinmetall vezérigazgatója Armin Papperger szerint gyors megoldásra van szükség, mert az idő ellenük dolgozik. A késlekedés veszélybe sodorná a német haditechnikát és vele együtt a hadiipari vállalatoknak azt a képességét, hogy "a lehető legmagasabb színvonalon szerelje fel a hadseregben szolgáló fiainkat és lányainkat".

Most zsidókézen minden híres hadi-vállalat...

Az "innovációs motorként" is fontos gazdasági szerepet betöltő német hadiipari szektor jelentősége már olyannyira megrendült - mutatott rá Claus Günther, a lőszereket, rakétákat és lánctalpakat gyártó Diehl konszern vezérigazgatója, hogy számos nemzetközi fejlesztési projekt már német közreműködés nélkül működik.

A BDSV a német hadiipari ágazat üzleti kilátásainak romlása miatt elsősorban a középvállalatok kerültek nehéz helyzetbe, mivel a magasabb kockázatokra hivatkozva bankjaik megnövelték hitelfinanszírozási költségeiket. Ezen a téren mindenképpen segítségre számít a német hadiipar, például az állami Kreditanstalt für Wiederaufbau közreműködésével.

A BDSV statisztikái szerint a német hadiipari ágazat 2011-ben mintegy 100 ezer alkalmazottat foglalkoztatott.

A német hadiipari ágazat évente többmilliárd eurós forgalmat bonyolít.

A kézifegyvereket gyártó Heckler & Koch forgalma 2013-ban 200 millió euró volt. A Leopard tankokat és Puma lövészpáncélosokat, illetve önjáró lövegeket gyártó Krauss-Maffei Wegmann (KMW) 900 millió euró forgalmat ért el tavaly. Az Eurofighter vadászgépek hajtóműveit gyártó MTU Aero Engines forgalma 501 millió euró volt. A Rheinmetall konszern páncélosokat, lőszereket és légvédelmi rendszereket gyártó hadiipari üzletága, a Rheinmetall Defence forgalma 2,2 milliárd euró volt tavaly. A tengeralattjárók és hadihajók építésével foglalkozó Thyssenkrupp Marine Systems pedig a 2012/2013-as pénzügyi évben 1,2 milliárd értékesítési árbevételt ért el.

A svéd SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute) kutatóintézet statisztikái szerint Németország a világ harmadik legnagyobb hadianyag exportőre, igaz forgalma messze elmarad az első kettőétől. Tengeralattjáró-exportban viszont világelső, harckocsi-exportban pedig Oroszország után a második.

A nemzetközi hadianyagpiacot az Egyesült Államok és Oroszország együttesen 56 százalékkal uralja, Németországnak pedig mindössze 7 százalékos a részesedése.

A német fegyverexportnak 2009 és 2013 között mintegy egy harmada európai országokban talált vevőre, 29 százaléka Ázsiába és a csendes-óceáni térségbe irányult, 22 százaléka Amerikába, 17 százaléka pedig a Közel-Keletre.

A BDSV adatai szerint a német védelmi ágazat forgalmának túlnyomó részét azonban nem a kifejezetten hadiipari célú felszerelésekkel és eszközökkel, hanem felügyeleti és biztonsági berendezésekkel, számítástechnikai megoldásokkal és szolgáltatásokkal bonyolítja le.

Gölöncsér Miklós összeállítása

Skócia mégis függetlenedne

A YouGov közvélemény-kutató cég, amely a The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap megbízásából végezte el a legújabb felmérést, kimutatta, hogy - a bizonytalan, illetve a szavazni nem kívánó választók kiszűrésével számolva - jelenleg 51 százaléknyian voksolnának Skócia függetlenné válására, és 49 százalékos a brit unió fennmaradását támogatók aránya.

Ez az első olyan közvélemény-kutatási adat, amely azt jelzi, hogy a függetlenséget pártolók többségben vannak.

A skót kormány szeptember 18-ára írta ki a népszavazást arról, hogy Skócia elszakadjon-e Nagy-Britanniától.

A YouGov kimutatása szerint a függetlenség támogatói egyetlen hónap alatt 22 százalékpontnyi hátrányt dolgoztak le, ugyanis augusztus 7-én még 61 százaléknyian ellenezték Skócia függetlenségét, és 39 százalék mondta azt, hogy az elszakadásra kíván szavazni.

A The Sunday Times udvari forrásai szerint a függetlenségpártiak előretörése rendkívüli módon aggasztja II. Erzsébet királynőt, annak ellenére is, hogy a skót kormány már jó ideje jelezte: szeretné, ha a függetlenség elnyerése esetén is a brit uralkodó maradna Skócia alkotmányos államfője.

A lap értesülései szerint ha valóban az elszakadást pártolók győznek a népszavazáson, szervezkedés indulhat a kormányzó Konzervatív Párt alsóházi frakciójában Cameron menesztésére.

A brit kormányfő már többször kijelentette, hogy Skócia függetlenné válása esetén sem kíván lemondani, a YouGov felmérése szerint azonban a brit választók 22 százaléka úgy gondolja, hogy Cameronnak ebben az esetben távoznia kellene a miniszterelnöki tisztségből.

Alistair Darling, a Better Together (Jobb együtt) nevű skót függetlenségellenes kampány vezetője - a Munkáspárt vezette előző brit kormány volt pénzügyminisztere - az új felmérés adatainak közzététele után kijelentette: a közvélemény-kutatás eredményének "fel kell ráznia álmából" az elszakadást elvetők táborát. Darling szerint a népszavazás "nem lefutott játszma, és soha nem is volt az".

A politikus hangsúlyozta: a skót szavazóknak nem szabad elfelejteniük, hogy ha megszavazzák az elszakadást Nagy-Britanniától, onnan nincs visszaút, az a döntés "örökre szól".

Brit alkotmányjogi szakértők ebben mindazonáltal nem ennyire biztosak.

Robert Hazell professzor, a tekintélyes University College London (UCL) egyetem alkotmányjogi tanszékének vezetője a népszavazás utáni lehetséges fejleményekről újságíróknak tartott minapi londoni előadásában kijelentette: nem kizárható az a forgatókönyv, hogy a függetlenségpártiak győznek ugyan, de csak nagyon csekély többséggel, és a skót lakosság a referendum utáni tárgyalásokon összeálló szétválási feltételrendszer láttán később meggondolja magát. A UCL professzora szerint ebben az esetben reális lehetőségként merülhetne fel egy újabb népszavazás megtartása 2-3 éven belül.
ilyen és ehhez hasonló aggályokkal próbálják eltántorítani a talpraállástól a rettenthetetlen skótokat.... Mostmár van ragaszkodás brit oldalról, mikor skót felségvizek alatt húzódik a közelmúltban nyílvánosságra hozott palagáz-lelőhely. Éppen ez az esélye Skóciának a talpraállásra...


Hírfigyelő Szolgálat



Kinek az érdeke Skócia függetlensége?

Alig tíz nap van hátra a Skóciában szeptember 18-ára kitűzött függetlenségi referendum megtartásáig. A közvélemény-kutatások szerint mostanra a lakosság többsége támogatja a függetlenedést, ami az ország európai uniós és NATO-tagságára nézve is következményekkel jár.
A szeptember 18-án tartandó referendumon az előrejelzések szerint a válaszadók 61%-a fogja támogatni az ország függetlenedését. Skócia függetlensége több szempontból is más, mint az Európai Unió más részein kiújuló függetlenedési törekvések, melyeket rendszerint elfojtanak és a média sem számol be róluk. Skóciában a hatóságok szervezésében valósul meg a referendum, vagyis a hatalom szervezi és elfogadja annak eredményét. Minden szempontból egy kontroll alatt tartott művelet ez, szemben például a venetoi függetlenségi mozgalommal, melynek függetlenségi népszavazását a hatóságok nem engedték megtartani, megtartása után az eredményét nem ismerték el, az európai média pedig makacsul hallgatott arról, hogy Olaszország egy tartománya függetlenedne Rómától, a NATO-tól és az Európai Uniótól. Miután a választásra jogosultak 89%-a igennel szavazott az elszakadásra, az európai média nem közölt híreket az eseményről, az alternatív média ahol megtette, ott elbagatellizálta azt, az olasz hatóságok pedig azonnal letartóztatták a referendumot lebonyolító szervezőket, amiről az európai média szintén nem számolt be.
A skót függetlenségi referendum esetében nincsenek jelen ehhez hasonló tényezők. Az európai média rendszeresen teret ad a függetlenségi törekvésről szóló híreknek. A referendumot nem civilekből álló mozgalom, hanem a legitim hatóságok szervezik meg. Megtartása pedig az állami költségvetésből finanszírozott propagandát kap, így egyértelmű, hogy a hatalomnak valamilyen érdeke fűződik Skócia függetlenedéséhez. Szemben a venetoi nacionalizmus esetében fennálló általános médiacsenddel, a skót függetlenedési törekvés olyan hatásos propagandát kapott, hogy egy hónap alatt a választók közel negyede változtatott álláspontján. A YouGov kimutatása szerint a függetlenedést jelenleg 61% támogatja, szemben az augusztus 7-én mért 39%-al.
Hídfő.net | Skócia - No Union, 2014.09.08.No Union - a plakáton csak az Egyesült Királyságra vonatkozóan. Skócia viszont nem lesz EU tagállam.
A venetoi függetlenségi mozgalom teljes elhallgatása mutatja, hogy abban az esetben, ha az Európai Uniónak nem áll érdekében egy régió leszakadása, képes a teljes európai média kézi vezérlésére, és központilag tartani tudja az elszakadási törekvés teljes elhallgatását. Ebből levonható a következtetés, hogy az Európai Unió érdekeit nem sérti a skót függetlenedés; a függetlenségi mozgalom politikusait nem vetették börtönbe, a referendum rendszeresen szerepel a hírekben. Brüsszel nyilvánvalóan profitál Skócia függetlenedéséből, ellenkező esetben a venetoi referendum esetéhez hasonlóan járnának el, és senki nem tudna a függetlenedési szándék létezéséről sem. Veneto tartomány leszakadását szintén hivatalosan bejegyzett párt támogatta (Északi Liga), így az elhallgatás hiánya azzal sem magyarázható, hogy Skócia esetében párt áll a függetlenedés mögött.
A Skót Nemzeti Párt ugyanakkor már előre bejelentette, hogy amennyiben függetlenedik a régió, a NATO atomfegyvereit el kell távolítani Skócia területéről. A párt részéről az európai uniós tagsággal kapcsolatos állásfoglalások hiánya szintén elgondolkodtató, ahogyan az is, hogy Brüsszel már jelezte, a függetlenedő régió nem lenne automatikusan az EU tagállama. Mindez azt mutatja, hogy az Európai Uniónak érdekében áll Skócia kilépése, valamilyen oknál fogva. Ez az ok lehet jogi, gazdasági jellegű is; ahogy Norvégia szintén teljes mértékben együttműködik a nyugati országokkal, mégse tagja az Európai Uniónak, Skócia is egy ehhez hasonló státuszban maradhat meg Brüsszel bábállamaként. Ennek a státusznak számos előnye van; gazdasági értelemben egyfajta tranzitország szerepét töltheti majd be Skócia. Az tudható, hogy az olajüzlet kulcsfontosságú szerepet tölt be Skócia függetlenedésében, az viszont egyértelműen látszik, hogy többről van szó, mint Brüsszel és London közti érdekellentétről. Skócián keresztül lebonyolíthatóak lesznek olyan üzletek, melyek az Európai Unió tagállamán keresztül nem lennének lebonyolíthatóak, mert ütköznének az orosz embargóval, vagy más, nemzetközi szankciós játszmával.
Mint a felmérések is mutatják, Skócia kiszakadhat az Egyesült Királyságból, az EU tagságot is mellőzheti, mindez Brüsszel hallgatólagos támogatásával. Kinek az érdeke? Milyen üzletet fognak bonyolítani Skócián keresztül, ami EU tagországon keresztül problémás lenne? Könnyen lehet, hogy Skócia függetlenedése már része annak a játszmának, amivel az Európai Unió kiskapukat próbál létrehozni Washington diktátumainak végrehajtása alól. Skócia ugyanis tranzitország lehet; ha Skócia üzletel az oroszokkal, nem egy EU tagállam üzletel az oroszokkal. Az Európai Unió viszont üzletel majd Skóciával, - vagyis áttételesen az oroszokkal. Washingtonnak pedig szava nem lehet, mert az Európai Unió ki is szolgálja az amerikai érdeket, meg nem is.

http://www.hidfo.net/2014/09/08/kinek-az-erdeke-skocia-fuggetlensege




Skócia ügye téma az EU-ban is


A legfrissebb közvélemény-kutatások most először mutatták azt, hogy a skót függetlenség hívei egy hajszállal többségbe kerültek azokkal szemben, akik szeretnék megőrizni a 307 esztendeje fennálló, Angliával közös államot. Az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény semmilyen értékelő megjegyzéssel sem kíván beavatkozni a népszavazási kampányba, a Skócia jövőjéről való döntés joga kizárólag a skót nép és a brit polgárok kezében van - hangsúlyozta Pia Ahrendkilde brüsszeli szóvivő.

Brüsszel évekkel ezelőtt leszögezett véleménye szerint;
amennyiben egy EU-tagállam területének egy része a függetlenné válás következtében megszűnik a szóban forgó tagállam részének lenni, akkor az uniós szerződések elveszítik érvényüket a szóban forgó területen.
Ez tudjátok mit jelent?


Megjegyzés;
Az ukrajnai események fényében elhalványul a skót népszavazás ügye, pedig potenciálisan földindulás-szerű változásokat hozhat, ha Skócia tényleg úgy dönt, hogy vége a közös csevelynek. Az általános közöny mellett azért látható, hogy van, aki figyel, és ész nélkül biztosítja magát arra az esetre, ha ebből valami nagyszabású dolog sülne ki.

A dollár/font keresztárfolyamra kiírt opciókban árazott volatilitás, azaz árfolyam-bizonytalanság

Tehát nézzük az angol font és a skót függetlenedés viszonyát egymáshoz képest. A font már hetek óta gyengül, most volt egy kis akceleráció, de nem ez a lényeg. A spotárfolyam mellett már az opciós piac is elszállt, mint a győzelmi zászló, és a historikushoz képest elképesztő magasságokba szárnyalt az opciós piacon árazott árfolyam-bizonytalanság, azaz az opciós volatilitás. Úgy tűnik, páran be vannak tojva, hogy mi lesz, ezért aztán az opciós piacon igyekeznek, mára gyakorlatilag bármi áron, biztosítást vásárolni arra az esetre, ha megtörténik az elképzelhetetlen.

Vajon milyen lesz az új britzászló?
Gondoljatok bele, például Erdély és Székelyföld milyen könnyen levethetné az EU-s igát...

Gölöncsér Miklós

Cenzor-monopólium: Állami Kommunikációs Ügynökség

Az Orbán-kormány kézbe veszi az ügyet! Hamarosan megalapítja - a hónapok óta rebesgetett - Állami Kommunikációs Ügynökséget, amely az összes állami szerv kommunikációjáért felelős lesz - tette közzé a Magyar Közlönyben.
A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, miszerint a kormány létrehoz egy központosított kommunikációs hivatalt.

Ezek szerint "az  egységes, koordinált kormányzati kommunikáció megvalósítása érdekében - a  Magyar Nemzeti Bank, az önálló szabályozó szervek, valamint az autonóm államigazgatási szervek kivételével - a központi költségvetési szervek, valamint a  többségi állami tulajdonban lévő gazdálkodó szervezetek reklám, PR és kommunikációs feladatait egy központi kommunikációs hivatal" látja el.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter valamint Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter bevonásával szeptember 15-ig kell kidolgoznia/elkészítenie az erről szóló előterjesztést és benyújtania a kormánynak.

Bíró Dalma

Jacenyuk: "Ha a béke nem segít, bevezetjük a statáriumot."

Hídfő.net | Jacenyuk Obamával WashingtonbanJacenyuk Obamával Washingtonban
Az ukrán miniszterelnök, Arszenyij Jacenyuk nyilatkozata szerint amennyiben a béke nem hoz megoldást Donbasszban, akkor bevezetik a statáriumot. "Ha a békefolyamatról beszélünk, akkor azt támogatja az EU, az USA és Oroszország is. Azonban, ha ez elbukik, más megoldásokhoz kell folyamodnunk." - fejtette ki Jacenyuk az ukrán 1+1 televíziós csatornának. "Ha ez megtörténik, az egész országot átállítjuk a háborús termelésre, aminek a vége, hogy a katonai vezetés veszi át Ukrajna felett az irányítást."
A péntek kezdődött tűzszünetet már több alkalommal megsértette az ukrán hadsereg.



http://www.hidfo.net/2014/09/07/jacenyuk-ha-beke-nem-segit-bevezetjuk-statariumot

Ukrajna felrúgta a fegyvernyugvást

Az ukrán hadsereg visszaélt a fegyverszünettel. "A milícia kénytelen volt visszavonulni, mert nem akarták megszegni a frissen hozott fegyverszünetet, de ilyen még egyszer nem lesz" - nyilatkozta a milícia egyik szóvívője. "Nem fogjuk megengedni, hogy még egyszer arra használják ki a fegyverszünetet, hogy területet foglaljanak vissza. Temalnovo stratégiai fontosságú volt Donyeck déli védelmében." folytatta a szóvívő. Az akciót az ukrán Nemzeti Gárda hajtotta végre. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a tűzszünet megsértése után már reggelre kiverték a faluból az ukránokat, reggel hat órakor teljesen a milícia fennhatósága alatt volt a település.
Nem volt fegyvernyugvás Mariupolban sem. Az ukrán hadsereg Grad rakétás egységei tüzet zúdítottak a milícia előretolt, de a tűzszünet miatt megállított egységeire. Ezek után a milícia tüzérségi tűzzel viszonozta az ukránok támadását, amelyben szétlőtte a Grad egységek állásait.
Hídfő.net | Ukrajna felrúgta a fegyvernyugvást
Luganszktól északra Metaliszt település ellen támadást hajtottak végre az ukrán katonák ma hajnalban. szintén ugyanekkor megpróbáltak felszámolni több ellenőrzőpontot Luganszk előtt. Támadásaik sikertelenek voltak, visszavonuláskor egy hidat felrobbantottak maguk után, hogy a milícia előretörését megakadályozzák.
Donyecket és Makajevkát lőtte az ukrán tüzérség este 22:30-kor majd reggel 6:00-kor.
Katonai szakértők figyelmeztették a Moszkvát és a Donyecki Népi Köztársaság (DNR) vezetését is, hogy a jelek szerint Kijev csak arra használja ki a fegyverszünetet, hogy területeket foglaljon vissza beszivárgással és utánpótlással lássa el bekerített egységeit. A jelenlegi fegyverszünetnek ugyanis semmi más haszna nincs katonai szempontból. Márpedig Porosenkót nem az EU hanem az USA irányítja, amely nem fog belenyugodni a fegyvernyugvásba. Főleg azért nem, mert az USA további terveihez szüksége van a Krím-félszigetre. Porosenko emiatt jelentette ki, hogy a tartós béke egyik feltétele Kijev részéről a Krím visszaadása. Ez valójában nem Kijev, hanem Washington követelése. A mostani NATO konferencia is éppen ebben a jegyben zajlott le, a NATO nem a békés megoldásra készül, hanem további csapatokat akar Ukrajnába küldeni, és háborús retorikát folytat.
Hídfő.net | Kilőtt ukrán tank Mariupol mellett, 2014.09.05.Kilőtt ukrán tank Mariupol mellett, 2014.09.05.
A tank oldalán a felirat: Irány Moszkva!
Ezeknek tükrében mind Luganszk, mind Donyeck fel fog készülni arra, hogy minél hosszabb lesz a tűzszünet, Kijev annál jobban rendezi sorait éppen úgy mint a múltkori tűzszünet után, mikor megindította másfél hónapig tartó offenzíváját. Ahogy Alekszander Zsilin nyugalmazott ezredes fogalmazott: "Amit Minszkben aláírtak, az egy darab WC papír."
A milícia felderítői jelentették, hogy nagyobb konvojok haladnak Debalcevo és Gorlovka irányába. Gorlovka mellett 32 tankot, önjáró lövegeket, több rakétás egységet szedtek össze az ukránok, valamint több konvoj lőszer utánpótlás érkezett. Debalcevo irányába szintén tankok közelednek, a jelentés szerint a konvoj teljes hossza majd 2 kilométer. Főként páncélozott könnyű járművek és teherautók.
Kijev tehát minden megállapodást már másnap felrúgott, amit aláírt. A fegyvernyugvás feltétele volt, hogy minden hadsereg azonnal leállít minden mozgást és nem indít támadást semmilyen irányba. A másik feltétel az lett volna, hogy minden erő hátrébb vonul a jelenlegi frontvonaltól, és a kettő közé megfigyelő csapatok érkeznek külföldről. Ennek ellenére Kijev csapatösszevonásokat hajt végre, vagyis támadó súlypontokat képez, ami egyértelműen támadási szándékot jelez.
Mindezt még tetézi az is, hogy az ukránok Donbassz és Dnyeper egységeinek maradékai jelezték, nem fogadnak el semmiféle tűzszünetet, és ha kell Kijevvel is szembefordulnak emiatt.
Hídfő.net | Az ukrán "Donbassz" egység katonái.Az ukrán "Donbassz" egység katonái.

http://www.hidfo.net/2014/09/07/ukrajna-felrugta-fegyvernyugvast

7,8 milliárd dollárba kerül a Gázai-övezet újjáépítése az izraeli támadás után

A Palesztin Fejlesztési és Újjáépítési Gazdasági Tanács jelentése szerint az Izrael által elpusztított gázai infrastruktúra újbóli felépítése minimum 5 évet vesz igénybe, feltéve ha Izrael a tűzszüneti megállapodásokkal összhangban teljeskörűen és azonnal feloldja a Gáza felett évtizedek óta gyakorolt blokádot.
Az izraeli légi és szárazföldi csapássorozat 49 napja alatt több mint 2000 gázai lakos vesztette életét és 17.000 palesztin otthon semmisült meg. A gázai iskolák 70%-a szintén az izraeli agresszió martalékává vált, beleértve az ENSZ névleges oltalma alatt álló, de ugyanúgy a földbe bombázott létesítményeket is. A Gázát áranmal ellátó erőmű, csakúgy mint az ivóvizet szolgáltató tengerparti sótalanító üzemek szintén újjáépítésre várnak.
Hídfő.net | Palesztin fiatal parittyával támad az izraeli buldózerrePalesztin fiatal parittyával támad az izraeli buldózerre, Ciszjordánia, 2014.09.05.
Eközben Ciszjordánia déli részén Betlehem mellett Wadi Fukin városában az izraeli alakulatok az újabb izraeli földfoglalás ellen tüntető helyi palesztin lakosságot könnygáz és gumilövedék segítségével oszlatták a héten. A lakosok a 80-as évek óta végrehajtott legnagyobb izraeli földkisajátítás ellen tiltakoztak, amit Izrael állam a múlt héten hajtott végre a területükön, és mintegy 4,1 km2-t érint.
Hídfő.net | Palesztinok próbálják megállásra bírni az izraeli buldózereketPalesztinok próbálják megállásra bírni az izraeli buldózereket, Ciszjordánia, 2014.09.05.


http://www.hidfo.net/2014/09/07/78-milliard-dollarba-kerul-gazai-ovezet-ujjaepitese-az-izraeli-tamadas-utan

Franciaország gazdaságának súlyos csapás lehet a Mistral-ügy

A Saint-Nazaire-ben épülő Mistral hajók munkásai tüntetést tartottak a hajók építésének folytatása és a megfelelő leszállítása mellett. A tüntetésen beszédet mondott a város önkormányzati képviselő-testületének az alelnöke is, aki szerint "...Franciaország gazdaságára nagy csapás lesz, ha a hajók elmaradt szállítása miatti kötbért ki kell fizetnünk az oroszoknak." Arról nem is beszélve, hogy hozzávetőlegesen 600 ember vesztené el az állását azonnal, és több ezer folyamatosan a következő hónapokban.
Hídfő.net | Mistral típusú helikopter-hordozóMistral típusú helikopter-hordozó
A Mistral-üzlet egy 1,2 milliár eurós üzlet lett volna, azonban a kötbérekkel, az elmaradt bevételek és egyéb kifizetésekkel könnyen egy 10 milliárd eurós veszteséggé alakulhat. Jean-Claude Blanchard, a Mistralok továbbépítéséért tüntető munkások vezetője szerint a szerződés nem teljesítése kihathat a francia állam nemzetközi üzleti megítélésére is nagyban. Meglátása szerint egy ilyen arcvesztésre a francia fegyveripar nincs felkészülve.


http://www.hidfo.net/2014/09/07/franciaorszag-gazdasaganak-sulyos-csapas-lehet-mistral-ugy

Háborús állapotok a franciaországi Calais kikötővárosban


Nem tetszik a fehér francia srácoknak, hogy az afrikai négerek elözönlik hazájukat.

Szélsőjobboldalinak nevezik őket a hatóságok és a hivatalos média is, mert tenni próbálnak valamit a fekete áradat ellen. A fenti videón, többek közt a francia kikötővárosban, Calais-ban történt összecsapás látható, – ahol a rendőrség természetesen nem igazán a négerek ellen lép fel, – hanem inkább az ellenük tüntető a tüntető francia ifjak ellen.
Persze tüntettek a feketék is, bizton tudván, hogy nekik itt már jogaik vannak.
A kikötő lett minden probléma központja. A “menekültek” (sic! – mióta nevezik a gazdasági okokból hazájukat elhagyókat menekülteknek? – a szerk.) – a calais-i kikötőkből próbálnak meg Angliába átjutni.
Ám közben kifejezetten tolakodók a helyi francia őslakossággal, – zaklatják őket, verekednek, randalíroznak.
Nemrégiben pedig nagy tömegben rohamoztak meg egy komphajót, hogy elfoglalják és így jussanak át az Egyesült Királyságba.
Calais polgármestere azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az afrikaiak szó szerint túszul ejtették a várost. Kérte, hogy a francia rendőrökön kívül, a britek is segítsenek a rend fenntartásában.
Persze a britek szerint a franciáknak kell gondoskodniuk a kikötő biztonságáról. Bár azért adtak 3 millió fontot a biztonságtechnika fejlesztésére. Ezenkívül felajánlották azt a 20 kilométeres fémkerítést, amelyet a szeptember 4-én és 5-én használtak NATO-csúcs biztosítására Walesben. Gondolván: “kerítés mögé a négerekkel.”
Ez persze nem megoldás, hanem; – kerítés mögé, – aztán vissza a feladónak!
És csak jönnek a négerek, csak jönnek...

Kövér László szerint az ukrajnai krízis egy cirkusz

Hídfő.net | Kövér László

Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke e hét szerdán kijelentette, hogy az ukrajnai konfliktus egy olyan szabályozott folyamat, amibe az ukránoknak van a legkevesebb beleszólásuk. "Ennek a cirkusznak a célja, hogy megossza Európát és Oroszországot." - válaszolta Kövér a Freedom Express kérdésére. "Volt egy olyan európai vagy egyesült államokbeli politikus, aki megkérdezte az ukránokat, hogy ők mit akarnak?". Hozzátette még, hogy a Krím-félsziget a lakosság megkérdezésével lett Oroszországhoz csatolva.

http://www.hidfo.net/2014/09/07/kover-laszlo-szerint-az-ukrajnai-krizis-egy-cirkusz

A minszki tűzszüneti megállapodás szövege

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) nyilvánosságra hozta vasárnap a kelet-ukrajnai tűzszüneti megállapodás teljes szövegét, amelyet két nappal korábban írtak alá Kijev, a kelet-ukrajnai szakadárok, Oroszország és az EBESZ képviselői, az ügynevezett kontaktcsoport tagjai.

A megállapodás jegyzőkönyve 12 pontból áll. A dokumentum szerint a kontaktcsoport tagjai egyetértésre jutottak a következő lépések megtételében:

1. Haladéktalanul életbe kell léptetni a kétoldalú tűzszünetet.
2. Az EBESZ-nek biztosítania kell a fegyvernyugvás ellenőrzését.
3. Kijevnek végre kell hajtania a hatalom decentralizációját, Donyeck és Luhanszk megye különleges jogállásáról szóló ideiglenes törvény meghozatalával.
4. Az EBESZ-nek biztosítania kell az ukrán-orosz államhatár állandó ellenőrzését, és biztonsági övezetet kell létrehozni a határ menti övezetekben.
5. Haladéktalanul szabadon kell engedni az összes “túszt” és törvénytelenül fogva tartott személyt.
6. Törvényt kell elfogadni, amely megtiltaná azoknak a személyeknek a felelősségre vonását és megbüntetését, akik összefüggésbe hozhatók a Donyeck és Luhanszk megye egyes részein történt eseményekkel.
7. Folytatni kell az össznemzeti párbeszédet minden érintett bevonásával.
8. Intézkedéseket kell hozni a Donbasz-medencei humanitárius helyzet javítása érdekében.
9. A Donyeck és Luhanszk megye különleges jogállásáról szóló ideiglenes törvénnyel összhangban meg kell rendezni ezeken a területeken az előre hozott helyhatóság választásokat.
10. Ki kell vonni Ukrajna területéről a törvénytelen fegyveres csoportokat, a hadieszközöket, a fegyvereseket és a zsoldosokat.
11. El kell fogadni a Donbasz újjászületését és a régió életképességének helyreállítását szolgáló programot.
12. Szavatolni kell a tárgyalások résztvevőinek személyes biztonságát.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/07/a-minszki-tuzszuneti-megallapodas-szovege/

Lettországban tovább folytatódik a NATO-hadgyakorlat

Lettországban szeptember 2-án kezdődött a "Dárda 2" elnevezésű NATO-hadgyakorlat. A NATO célja elismerten ezzel a hadgyakorlattal az, hogy bemutassa a balti államoknak az Észak-Atlanti szövetség elkötelezettségét a védelmük irányába egy esetleges orosz aggresszió esetén. Legalábbis ez a hivatalos verzió.
"Meg akarjuk mutatni a NATO-tagországok lakosainak, hogy meg tudjuk védeni őket. Ez a hadgyakorlat mindenki számára, aki fenyegetni próbálja a NATO-t, világos üzenetet hordoz: meg tudjuk védeni a tagállamaink lakosságát." - fejtette ki újságírói kérdésre Hans-Lothar Domrose tábornok, a Brunssum-ban levő NATO parancsnokság egyik magasrangú tisztje. További hadgyakorlatok követik ezt a mostanit Németországban, Norvágiában, Ukrajnában és Lengyelországban.
Hídfő.net | Lettország, Dárda 2 hadgyakorlatAz Egyesült Államok 173. légidesszant dandár katonái hagyják el egy C-130-as fedélzetét, Lielvarde, Lettország, 2014.09.06.
A NATO célja ezzel természetesen nem az, hogy a tagországoknak fitogtassák az erejüket. A cél, hogy minél nagyobb haderővel ismertessék meg Oroszország európai határai mentén a terepet, illetve szerezzenek további helyismeretet azokban az országokban, ahol a háború frontvonala nagy valószínúséggel mozogni fog, ha a NATO-nak sikerül kiprovokálnia azt. Legyünk tisztában azzal, hogy a hadgyakorlatok alapján a NATO is arra számít, hogy nem orosz földön lesz megvívva ez a háború, hanem az Oroszországgal szomszédos államokban. Ilyenkor jön jól a NATO-nak, hogy sikeresen becsábított pufferországokat (mint pl. hazánk) a szövetségi rendszerébe, hogy ne a gazdaságilag kiemelkedő teljesítményt nyújtó országokban kelljen leromboltatni az infrastruktúrát és a gyárakat, elpusztítani a földeket.

http://www.hidfo.net/2014/09/07/lettorszagban-tovabb-folytatodik-nato-hadgyakorlat

Vietnám is a vámunió tagja lesz

Vietnám a Moszkva elleni EU szankciók miatt azonnali megbeszélést kért Oroszországtól, amelyet Vlagyivoszokban rendeztek meg négy napja. Vietnám jelezte, hogy bővíteni szeretné a kétoldalú kapcsolatokat. Eddig főleg energetikai és építőipari kapcsolatok voltak a két ország között.
Vietnam azonban jelezte, hogy szállítani tud további élelmiszeripari termékeket, és szeretné, ha a vietnámi áruk megjelennének a vámuniós piacokon is. Jelenleg főleg ruházati termékeket szállítanak Oroszországba, cipőket főként, valamint gabonát, és halászati termékeket. Ezek listáját azonban most tovább bővítenék, és csatlakozni akarnak az Eurázsiai Vámunióhoz is. Vietnam igénye az orosz féltől, hogy hajtsa végre a vietnami légierő, valamint a civil légi közlekedés modernizációját. Fellendítenék az idegenforgalmat is, ahol kifejezetten az oroszoknak nyaraló központokat hoznának létre a vietnami tengerparton. A légi közlekedés teljes modernizálásához Sukhoj Superjet gépeket kívánnak beszerezni nagyobb darabszámban.
Hídfő.net | Sukhoi Superjet 100 SNSukhoi Superjet 100 SN
Az megállapodás értelmében felgyorsítják a tárgyalásokat, és Vietnám már a jövő év elején szeretné aláírni a csatlakozást a vámunióhoz.

http://www.hidfo.net/2014/09/07/vietnam-vamunio-tagja-lesz

Főzőolaj-hamisítási botrány Tajvanon

MTI: “Mintegy 240 tonna hamisított, rákkeltő, újrahasznosított főzőolaj, úgynevezett “csatornaolaj” került forgalomba Tajvan szigetén, ahol más termékek gyártásához alapanyagként is használták – jelentette a helyi média a hétvégén.
A konyhai hulladék, sertésbőr és -zsír, valamint bőripari melléktermékek felhasználásával készült áru egy étolajgyártó vállalathoz, a neves kaohsziungi Chang Guannhoz került, amely körülbelül 780 tonna étolaj készítéséhez használta fel. Ebből 22 városban, illetve megyében értékesített élelmiszer-feldolgozóknak, piacoknak, iskoláknak, étkezdéknek.
Mérgezett olajA tajvani kormányzat első embere, Csiang Ji-hua személyesen rendelte el, hogy vonják vissza annak a 235 vállalatnak a termékeit, amelyek élelmiszer- és olajtermékeikhez a kétes eredetű és minőségű alapanyagot használták. Szakértők ugyanis megállapították, hogy a főzőolaj emberi fogyasztásra alkalmatlan.
Az eddig nyilvánosságra nem hozott nevű, engedélyekkel nem rendelkező, két településen több mint tíz üzemmel rendelkező alapanyag-gyártó egy pingtungi rutinellenőrzés során bukott le. Eddig hat embert vettek őrizetbe, több cég működését felfüggesztették.
A Chang Guann étolajforgalmazó elnöke nyilvánosan bocsánatot kért és tételesen ismertette, hogy tavaly február óta mikor és mennyi olajat vásároltak a pingtungi cégtől.
A kormányzat szóvivője közölte, az ügyben rendkívüli ülést tartottak az egészségügyi, a gazdasági, a környezetvédelmi és a mezőgazdasági tárca vezetői, az illetékes hatóságokat pedig alapos vizsgálatra utasították, a felelősök súlyos büntetésre számíthatnak.
Közben sorra derül ki, hogy mely vállalatok mely termékeihez, így például szárított húsokhoz, vagy húskrémekhez használtak mérgező olajat. Sajtójelentésekből arra lehet következtetni, hogy több száz, vagy akár ezer termékhez használták fel a hamisított olajat.
Szakértők becslése szerint a 23 millió tajvani polgárnak körülbelül a feléhez juthatott szennyezett termék, de a fogyasztott mennyiség nem valószínű, hogy egészségkárosodást idézne elő.
A Tajvanon nagy botrányt kavart ügy aggodalmat keltett a hongkongi és a szárazföldi kínai hatóságokban is. Mindkét helyen megkezdték annak kiderítését, hogy került-e, és ha igen, hová és mennyi az egészészségre ártalmas termékekből a helyi piacra. A pekingi országos minőségfelügyelet közlése szerint eddig nem találtak valószínűsíthetően szennyezett import tételeket.”
Bal-Rad komm: Ez egy távol-keleti hír. – De ezzel kapcsolatban nézzük a hazai helyzetet: Nos, találkozott már valaki olyan emberrel, aki az étolajtól beteg lett? – Mert multiknak köszönhetően, – ez a fajta betegség terjedőben van hazánkban is.
Hogy mitől? – Mert már maga az étolaj ‘meleg’ gyártási technológiája is számtalan egészségre káros anyagot és vegyszert használ. (Kivéve a hidegen préselt olajat).
De, hogy ennél van még rosszabb helyzet is, – és még ezt is hamisítják, a profit érdekében… nem hittük volna. Az egészségügyi helyzet rosszabb lehet, mint eddig gondoltuk, – mert azt ugye nem hiszi senki, hogy ez egyedi tajvani probléma?

Aki másnak vermet ás...

Aki másnak vermet ás...És kit, vagy kiket lök bele? A többesszám is indokolt, de kérdéses a látszólag "közmunkát" végző(k) nevesítése is. Amikor információhoz szeretnénk jutni sorsunk alakulása, várható újabb átverésünk megelőzése céljából, egy nagy rakás szeméten, figyelem elterelő híreken bosszankodhatunk és kell átrágni magunk, hogy kiszűrjük, milyen aljasságot akarnak lenyeletni velünk ismét, miközben a lényeges, sorsdöntő kérdésekről elterelik a figyelmet, úgymint: ki menti meg a nemzetet, mivel akarnak újabb társadalmi reakciót kiváltani, mit kell "társadalmi összefogással" megoldani, mivel próbálják nem létező jogainkat csorbítani. Ez utóbbiak nélkülözik a realitás legcsekélyebb esélymérlegeléseit is, tekintve, hogy egy ésszerű helyzetfelmérés azt diktálná, hogy fogadott és fogadatlan prókátorok helyett saját kezünkbe vegyük sírásóink sorsát. Az elemi logika a hatás-ellenhatás törvényére épül, viszont a sorozatosan megtervezett hatáskombinációk átlátása a sakk logikáját követi és követeli meg. A "kidolgozás nem a véletlen műve", férgek rágják Európát...



Az eddigi híradásaink és elemzéseink a "szoktatás" alcsoportjában a "borzalmas várható" és "nekrológ kategóriák" között mozogtak. Churchillt idézve "Nem ígérhetek mást csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket", vagyis "nagy nevű és bölcs(?) sírásónk" nem csak tájékoztatott a terveikről, de előre be is jelentette... mi irányítunk benneteket, és ti bele fogtok dögleni. Ettől sokkal humánusabb, sőt ehetőbb is a "honvédő háború szlogen". Még "kifizetődőbb", ha csalással, megtévesztéssel hatalombitroló terrorista terroristázza le a jogos jussukért küzdőket, a jogos. de háttérbe tolt "örökösöket".

Köztes "játékok", a hattyú halála...

2014. szeptember 21. nem csak azért lesz emlékezetes dátum, mert a napéjegyenlőség idejére hirdették meg a "NEMZETEGYESÍTŐ NEMZETGYŰLÉS" összehívását Magyarországon, de ugyanerre az időpontra kerültek az "Avaaz" világméretű megmozdulásainak meghirdetései is, a légkör felmelegedéséről és valós okairól. Az elsőként említett esemény főleg szűk hazánkat, a második az egész világgal együtt bennünket is érint. A nemzetegyesítés Orosházi Ferenc nevével fémjelzett hírhálós értesítésben elgondolkodtatott Orosházi Facebook-os bejegyzéséből a következő: "Kb. tíz évvel ezelőtt ismertem fel, hogy kirabolnak". Bennem kb. 12 évesen (41 éve) fogalmazódott meg a felismerés, hogy a kötelező orosz nyelv tanulás az eloroszosítási folyamat része. 17 évesen már arra is rájöttem, hogy nem mindenki magyar, aki annak mondja magát. 18 évesen problémáim akadtak a BM elhárítással, főleg a kommunizmussal és "képviselőivel", valamint a "származásukkal" is. 19 évesen már azt is tudtam, hogy miért, néhány tanárom jóvoltából, 34 éve. Ez miatt 1987-ig folyamatosan "jutalmaztak", de csak annyit értek el vele, hogy az egyre bővülő tudás mellett, egyre nagyobb betekintést szereztem a jelzettek és utódaik tevékenységébe. 1989-ben nagy várakozással fordultam a változónak látszó politika felé, de reményeimet gyorsan lehűtötte a privatizációs csalások első kézből ismerete, Antall és Boross gazolinlopásai, amelyeket "véletlenül" pont annál a cégnél lokalizáltak, ahol dolgoztam, a lefejezett hullák néhány kilóméterre az erdőben, és 1993-1994-re már azt is tudtam, hogy ki-kicsoda, ki mit lop és lopott, ki kiket gyilkoltatott meg. Ezek után még érdeklődnöm sem kellett, elmondták maguktól az érintettek (Sepsi, Flajsz Ferkó a "Kakas", stb. és 1997-ben már Torgyán is), de már 1991-ben tudtam, hogy szisztematikusan kirabolják az országot.


A másodikként említett esemény is elgondolkodtató. Egyes országok médiája még mindig ott tart, hogy hülyének nézi azokat, akik időjárás-módosításról, vegyi-permetezésekről beszélnek, mesterséges földrengéseket, szökőárakat, vulkánkitöréseket dokumentálnak és emlegetnek, miközben egy szűk, pénzemberekből és tudósokból álló réteg durván beavatkozik a bioszféra természetes működésébe. A tudósok hatalmas létszámban igazolják, hogy a "túlélésért folytatott harc" (pénzügyi és gazdasági) megközelíti a kritikus pontot a bioszféra módosítása szintjén is, és ezt az ENSZ is felismerte. Ban Ki Moon, az ENSZ főtitkára felszólít a történelem legnagyobb megmozdulására, társadalmi szervezetek, vallási csoportok, országok és kormányok (a kettő sokszor nem ugyanaz!) részvételével. Az időjárásháborúk sokkal hatékonyabbak, mint bármely más módszer. Világrészek közötti élelmezési problémákat, így politikai és katonai csatározásokat, éhinséget hoznak létre, ami akár milliárdos embertömegeket is érint.

A nyugati zsidó irányítás harcot hirdetett a keleti zsidó irányítás ellen, miközben megkísérlik felmorzsolni, majd szétosztani Európát. A Közel-Kelet, a tervek szerint finoman fogalmazva is "leépítésre" van ítélve, bár ehhez még nekik is lesz egy-két szavuk. Európát az USA minden eszközt bevetve arra kényszeríti, hogy az európai gazdaságok pénzügyi kifosztása, gazdaságaik IMF, Világbank, Goldman Sachs és ESM Megabank tevékenységekkel, a korrupt helytatartó kormányok közreműködésével, a tagországok szuverenitásának a leépítése mellett, katonai irányítás alá vonhassa az "orosz veszélyre" hivatkozva. A veszély valós. Az USA rakétarendszereket és haderőt telepít a keleti blokkba, de - több, mint érdekes módon Magyarország mindig kimarad a "listából" - a cél Európa megszállása. A "harc", mint mindig, több fronton zajlik. Ukrajna stratégiai fontossága abban rejlik, hogy egyrészt két orosz kijáratot is blokkolhat, Európa energiaellátásának jelentős részét, és fekete-tengeri kijáratot, pedig - ez utóbbiról, az 1954-ben Hruscsov által Ukrajnához csatolt, főleg orosz lakta Krím, Donyeck és Luganszk, soha nem volt korábban Ukrajna része - Új Oroszország pont az európai és amerikai majdani provokációk miatt jöhetett létre. A sors fintora, hogy, a helyzet újra átszerveződő érdekkepcsolati rendszereket hoz létre. Ebben a háborúban semmi sem biztos, A kialakult erőviszonyok azt mutatják, hogy az "üzletben nincs barátság". Nincs "zsidó testvériség", mert soha nem létezett, mindent úgy kell tekinteni, mintha olyanok harcolnak egymással, akik addig összetartanak, ameddig a közös rablás élteti a "szövetséget".

Az ukrajnai "konfliktus" 1954-óta előre tervezett elindításáról a nyugat által pénzelt Klicskó-féle puccs gondoskodott, elűzve a törvényesen megválasztott(?) kormányfőt. A kérdőjel azért szerepel, mert ha Ukrajna történelmét a 2004-es "Narancsos forradalomtól" vizsgáljuk, akár Julia Timosenko (gázos Julcsa, "a levitézlett kontyos ribanc", eredeti nevén Kapitelman), akár Janukovics neve merül fel, ugyanazt a peresztrojka utáni országkifosztást lehet látni, mint a volt "szocialista", kelet-európai "csatlós országokban", főleg "módszertanilag", Magyarországon és Oroszországban. Már megszokot, hogy a nyugati felbujtásra és általuk pénzzelt puccsal hatalomra juttatott Jacenyuk (gazdasági miniszter volt a Krími Autonóm Köztársaságban 2001-2003 között), "a harkovi zsidó közösség vezetőjének nevező Juríj Dubinszkíj a televízióban a "zsidó nép nevében" nyilatkozva közölte: ő ugyan nem tartozik egyetlen párthoz sem, mindamellett zsidó származása miatt Arszenyij Jacenyukot támogatja az elnökválasztáson".


Egyszer régen, nagyon találóan azt mondták, hogy minden nácizmus alapja a Talmud. Hitler is lopott anyagból dolgozott, mert saját fegyverüket fordította a zsidók ellen, a zsidó fajelméletet "adaptálva", bizonyítva, hogy a zsidó nem "kiválasztott" nép, hanem "szerintük" alacsonyabb rendű faj ,és bemutatták a warsói gettó életét. Akkor még nem tudták genetikailag megállapítani, hogy Ábrahám népének nincs köze az Európát elözönlő kazár-zsidókhoz. Ukrajnában a hihetetlen kegyetlenséget mutató háború az aranyrúbel bejelentése miatt tört ki, és azonnal megjelentek a kazár-zsidó felbújtók, Klicskóval és Jacenjukkal az élen. A Krím visszacsatolása, Donyeck és Luganszk Újoroszország megalakításával Gorbacsov szerint és az ENSZ 1960/1514 határozata szerint is törvényes, mint ahogy Hruscsovnak sem volt joga Ukrajnához csatolni ezeket a területeket 1954-ben. Az ukrajnai krízishelyzet kialakításának volt egy még fontosabb oka, Európa térdre kényszerítése.

Az orosz és kínai dollárembargó, a kölcsönös szankciók, elsősorban Európát érintik. Veszélyben az energiaellátás, mert egy Európa katonai irányítására törekedő USA irányítja a puccsista illegitim "ukrán kormányt". A dollár kiszorítása a nemzetközi kereskedelemből azzal jár, hogy az USA kénytelen lesz leértékelni a dollárt, illetve leértékelődik magától is, mert egyre kevésbé lesz eladható. A következmények beláthatók, de hatalmas horderejű problémákat fognak okozni a közeljövőben, ami az amerikai polgárháború kirobbanásához és az EU összeomlásához, szétszakadásához vezet. Az USA elveszti vezető szerepét a nemzetközi elszámoló valutában, az SDR-ben. Kína elveszíti a felvevőpiacainak kb. 70%-át, az USA-t és Európát, amit egy kommunistának nevezett félkapitalista diktatúra sem tudhat kezelni, mert ez 800-900 millió kínai munkájának elvesztését is jelenti.

A fentiek miatt utolsót vicsorít az EU gonosz manója az EU volt elnöke, teljes körű kereskedelmi embargóval fenyegetve az oroszokat, miközben orosz katonákról rikácsol, amiben nem hazudik, mert a milícia katonái valóban oroszok, mivel Krím, Donyeck, Luganszk is. A tét nem kicsi, vagy összeomlik az amerikai és európai pénzrendszer, a tolvajok, rablók paradicsoma, vagy megtámadják Oroszországot az USA-val karöltve, lángba borítva Európát. Az MH-17-es indokkreáció is csúfosan megbukott, ezért a Magyarországon is közkedvelt " bűncselekmény titkosítási módszert" alkalmazták, de elkéstek vele. Mindenki tudja, hogy az EU és az USA vezetőinek nevezett gátlástalan gazemberek akkor is hazudnak, ha kérdeznek.
A folyamatot már lehet látni. Nem csak abból, amiről írtam régebben, hogy az EKB kezdi felvásárolni az európai államkötvényeket, ezzel pénzügyi felügyelet alá vonva Európa országait, de abból is, hogy az EKB felügyeleti szerve Basel, annak meg a FED, a Federal Reserve, az amerikai jegybank, amelyik tokkal, vonóstul megvásárolta az amerikai államot 4 trillió dollárért. Az amerikai honatyák voltak olyan jók, hogy eladták népestől az egész országot a Rothschildoknak.
Nálunk ugyanezt megtették az illegitim ún. honatyáink. Kötélre valók, de nem a legjobb pillanatot választották barátaink(?) sem "alkotmányozásra", bár nem szívesen mondom, lehet, hogy ez az utolsó lehetőség, szándékosan hallgatni fog erről a "média".

Kásler Árpi is kormányt buktatna, de mi az ami nem pereg le a hatalombitrolókról. A TEMPO 500 politikus elleni, bizonyítékokkal alátámasztott feljelenései nyomozati szakaszban "pihennek", miközben egyre több az idegen haderő az ország területén. Anders Fogh Rasmussen és a "NATO csúcs" mellszélességgel támogatja saját magánháborúját, ellenünk. A végletekig lepusztult Európát bekerítették. Egyre nehezebb eldönteni, hogy a NATO és az USA kit tart sakkban és megszállás alatt. Az Oroszország elleni szankciók nevetségesek. A dollár lassú haldoklása a végső fázisba érkezett. Hónapok kérdése, hogy összeomoljon a dollár és euró alapú pénzrendszer. Délről az ISIS (ISIL, ÍÁ) fenyegeti Európát. Keletről, az orosz befolyás, amely oligarchái és korrupt rendszere ellenére támogatja illetve eltűri az államosítást és a népi kormányzást, és nyugatról a döglődő Egyesült Államok. Belülről Magyarországon örökösnek próbálja magát kikiáltani a DK,a liberális burzsoázia. Reménykednek abban, hogy a behozott haderő hatalomra segíti, pedig a támogatottsága még a Jobbikét sem éri el. Az is elenyésző. A Nemzeti Oldal több metódus és forrás-elképzelés szerint "alkotmányozik", minimális felhatalmazással, bár tudják, csak akkor lesz összefogás, ha megérkezik a "nagy pofon". A közmondás tartja magát: "okos ember más kárán tanul, magyar ember a sajátján..."

/Tulok/

Kétségbeesett bizonyittékkeresés maláj repülő – ügyben!

Maláj szakértők és rendőrök repülnek Ukrajnába, hogy egy hónapos szünet után újrakezdjék a vizsgálatot a július közepén lezuhant malajziai utasszállító becsapódásának helyszínén.

Halid Abu Bakar malajziai rendőrfőnök vasárnap jelentette be, hogy hétfőn harminc maláj szakértő és rendőr repül Kijevbe, és a későbbiekben még ötvenen csatlakoznak hozzájuk.

Bakar nem közölte, hogy mikor nyílik lehetőségük arra, hogy eljussanak a tragédia helyszínére, de a szakértőkkel és rendőrökkel nagyjából egy időben Ukrajnába utazik Hisamuddin Husein maláj védelmi miniszter is, hogy ezt elősegítse. A tárcavezető felkeresi Oroszországot és Hollandiát is, hogy tárgyaljon a vizsgálattal kapcsolatos kérdésekről.

Ausztrál, maláj és holland szakértők július végén érkeztek a katasztrófa helyszínére, de kevesebb mint egy hetet tartózkodtak ott, és augusztus 6-án hazautaztak, mivel a harcok miatt túl veszélyesnek tartották a munka folytatását. Halid Abu Bakar korábban azt mondta, hogy a szakértők a becsapódás helyszínének kevesebb mint a felét tudták átfésülni és egyetlen roncsdarabot se tudtak onnan elszállítani.

roncs

Najib Razak maláj miniszterelnök szombaton azt mondta, hogy “meglehetősen meggyőző” hírszerzési információk állnak a rendelkezésre a katasztrófa okairól, de össze kell még gyűjteni a helyszínen lévő bizonyítékokat. Razak hangsúlyozta, hogy a szakértőknek még a tél beállta előtt el kell jutniuk a helyszínre, és néhány hétre van szükségük a bizonyítékok és az ottmaradt emberi maradványok összegyűjtésére.

Az USA – ban hirszerzési szakértők egy csoportja Kijev kezét látja a katasztrófában, ám ez homlokegyenest ellenkezik a Nyugaton kivánatos verzióval, amit viszont a jelek szerint sehogyan sem sikerül biizonyitani. Minden erre irányuló erőfeszitések dacára sem.

A héten ráadásul Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is értetlenségének adott hangot a vizsgálat eddigi eredményeinek nem ismertetése miatt, és sürgette a kivizsgálókat a megállapitásaik közzétételére.
A nemzetközi közvélemény részéről is fokozódik a nyomás a vizsgálóbizottságra, hiszen az eddigi nyomozás eredményeiről való konok hallgatás egyre inkább kikezdi a kezdeti – “a zoroszok vagy a terroristák voltak” – nyugati állitás pajzsát, amelyen már több rés is keletkezett.

Tovább bonyolitja a helyzetet a korábban nyom nélkül eltűnt ugyanilyen maláj repülőgép utáni kutatás viharos gyorsasággal történt újrainditása, és az a tény, hogy ezt a kutatást nagyjából egy esztendeig kivánják folytatni. Gyanúra ad okot az is, hogy a Donbassz légterében lelőtt utasszállitó esetével kapcsolatos vizsgálóbizottsági jelentést is nagyjából ezidőtájt kivánják a köz elé tárni.

Ugyanazon maláj légitársaság két ikergépének esetét – még ha “véletlenül is” – ilyen szerencsétlen módon időben együtt lezárni pedig – már most bejelentve, amikor az első gép eltűnésének a helyét sem ismerik – eleve gyanakvásra ad okot.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy a Nyugat kétségbeesett kisérletbe fogott állitása igazolására. Nagyon nagy ugyanakkor a valószinűsége annak, hogy erőlködésük hiábavaló lesz. A Bal-Rad már korábban is feltételezte, (és ebben a feltételezésünkben azóta csak megerődtünk) hogy Oroszország viszont többet tud a lelőtt gép esetéről, mint amit eddig a világ elé tárt. Amely információt és bizonyitékot pedig majd az Oroszországot felelőssé tevő jelentést követően ki fog teriteni.

Meggyőződésünk, hogy nagy nyugati bukta előtt állunk!

http://balrad.wordpress.com/2014/09/07/ketsegbeesett-bizonyittekkereses-malaj-repulo-ugyben/

Heves összecsapások Mariupolnál

Ma éjjel – moszkvai idő szerint fél kettőkor – a népköztársasági erők támadást inditottak a Mariupolba beszoritott kijevi pribékbandák ellen – jelentette ma hajnalban a DNR védelmi minisztériuma.

tér

A fegyvernyugvás kezdete óta Kijev semmi mással nem foglalkozott, mint erősitette a Mariupol környéki csapatait, és tegnap este Volodarszk mellett tevőlegesen is felrúgta a tűzszünetet.

A népköztársaságiak ezért ellentámadást inditottak, és Volodarszknál megsemmisitették a zsoldoshordát, amely – régi jó szokása szerint – halottait és sebesültjeit hátrahagyva elmenekült Mariupol irányába.

Moszkvai idő szerint reggel hat órára a népköztársasági erők kitakaritották a valcmanista hordákat Sirokino, Szanaka, és Talakovka településekről.

A kudarcba fulladt valcmanista akció jelentőségét mi sem jellemzi jobban, hogy Avakov kijevi belügyér saját fb. profilján kénytelen volt azonnal nyugtatgatni idegeskedő hiveiket, hogy ne aggódjanak, a kijevi udvar biztositja minden hűséges alattvalóját: Mariupol ukrán volt! -és az is marad. El is mondta, hogy ennek érdekében MÁR TETTEK LÉPÉSEKET, (azaz közvetlenül is elismeri a fegyverszünet valcmanista részről történt felrúgását) és komoly csapaterősitéseket vezényeltek Mariupol megtartása érdekében a térségbe. Kiemelte, hogy a nemzeti gárda 1. operativ brigádját, és még jó néhány más – nem nevesitett – latorbandát küldtek a kikötőváros és a benne körülzárt kijevi banditahordák felmentését elősegitendő.

“Nem szabad most pánikba esnünk!” – vigasztalja imigyen Nyalókakirály trón iránt lojális, aggódó alattvalóit, ami viszont biztos jele a pániknak!

Fölrúgták a fegyverszünetet, és ráfaragtak! Tehát pánikolnak!

http://balrad.wordpress.com/2014/09/07/heves-osszecsapasok-mariupolnal/