Ma éjjel – moszkvai idő szerint fél kettőkor – a népköztársasági erők támadást inditottak a Mariupolba beszoritott kijevi pribékbandák ellen – jelentette ma hajnalban a DNR védelmi minisztériuma.

tér

A fegyvernyugvás kezdete óta Kijev semmi mással nem foglalkozott, mint erősitette a Mariupol környéki csapatait, és tegnap este Volodarszk mellett tevőlegesen is felrúgta a tűzszünetet.

A népköztársaságiak ezért ellentámadást inditottak, és Volodarszknál megsemmisitették a zsoldoshordát, amely – régi jó szokása szerint – halottait és sebesültjeit hátrahagyva elmenekült Mariupol irányába.

Moszkvai idő szerint reggel hat órára a népköztársasági erők kitakaritották a valcmanista hordákat Sirokino, Szanaka, és Talakovka településekről.

A kudarcba fulladt valcmanista akció jelentőségét mi sem jellemzi jobban, hogy Avakov kijevi belügyér saját fb. profilján kénytelen volt azonnal nyugtatgatni idegeskedő hiveiket, hogy ne aggódjanak, a kijevi udvar biztositja minden hűséges alattvalóját: Mariupol ukrán volt! -és az is marad. El is mondta, hogy ennek érdekében MÁR TETTEK LÉPÉSEKET, (azaz közvetlenül is elismeri a fegyverszünet valcmanista részről történt felrúgását) és komoly csapaterősitéseket vezényeltek Mariupol megtartása érdekében a térségbe. Kiemelte, hogy a nemzeti gárda 1. operativ brigádját, és még jó néhány más – nem nevesitett – latorbandát küldtek a kikötőváros és a benne körülzárt kijevi banditahordák felmentését elősegitendő.

“Nem szabad most pánikba esnünk!” – vigasztalja imigyen Nyalókakirály trón iránt lojális, aggódó alattvalóit, ami viszont biztos jele a pániknak!

Fölrúgták a fegyverszünetet, és ráfaragtak! Tehát pánikolnak!

http://balrad.wordpress.com/2014/09/07/heves-osszecsapasok-mariupolnal/