Vietnám a Moszkva elleni EU szankciók miatt azonnali megbeszélést kért Oroszországtól, amelyet Vlagyivoszokban rendeztek meg négy napja. Vietnám jelezte, hogy bővíteni szeretné a kétoldalú kapcsolatokat. Eddig főleg energetikai és építőipari kapcsolatok voltak a két ország között.
Vietnam azonban jelezte, hogy szállítani tud további élelmiszeripari termékeket, és szeretné, ha a vietnámi áruk megjelennének a vámuniós piacokon is. Jelenleg főleg ruházati termékeket szállítanak Oroszországba, cipőket főként, valamint gabonát, és halászati termékeket. Ezek listáját azonban most tovább bővítenék, és csatlakozni akarnak az Eurázsiai Vámunióhoz is. Vietnam igénye az orosz féltől, hogy hajtsa végre a vietnami légierő, valamint a civil légi közlekedés modernizációját. Fellendítenék az idegenforgalmat is, ahol kifejezetten az oroszoknak nyaraló központokat hoznának létre a vietnami tengerparton. A légi közlekedés teljes modernizálásához Sukhoj Superjet gépeket kívánnak beszerezni nagyobb darabszámban.
Hídfő.net | Sukhoi Superjet 100 SNSukhoi Superjet 100 SN
Az megállapodás értelmében felgyorsítják a tárgyalásokat, és Vietnám már a jövő év elején szeretné aláírni a csatlakozást a vámunióhoz.

http://www.hidfo.net/2014/09/07/vietnam-vamunio-tagja-lesz