2015. szeptember 6., vasárnap

Cselek és látványos ‘műbalhék’ – Őrjöngő migránsok színházi produkciói

Bicskei szníházi produkció - őrjöngő migránsok a sínekre vetik magukat, mert le kell szállni a vonatról - 2015. 09. 03. Fotó - Reuters
Bicskei színházi produkció – őrjöngő migránsok a sínekre vetik magukat, mert le kell szállni a vonatról – 2015. 09. 03. Fotó – Reuters

Szombat délelőttre újra megtelt a Keleti , de estére aztán ki is ürült. Az egész országban mozgásba lendültek a migránsok, mind nyugat felé mennek. Többen vártak a Keletiben ismét az ingyen buszokra, melyek szerintük az osztrák határra szállítják őket, – ám nem indul több államilag támogatott busz, az csak egy egyszeri ajánlat volt a kormány részéről. Elsősorban azért, hogy biztosítsa az utak (pl. az M1-es autópálya) biztonságát, hogy ne vonuljanak százával a leállósávokon a migránsok.

A debreceni befogadó állomásról 300 migráns indult útnak Budapest keleti pályaudvar, majd onnan Bécs és München felé.
Kétszáz migráns gyalog indult Bécs felé a vámosszabadi befogadó állomásról.
A rendőrség már minden gyalogos migránst leterel a nyugatra vezető autópályákról.
Ausztria a szombat folyamán hosszú órákra lezárta az M1-es autópálya határátkelőjét, az uniós polgárok elől – CSAK A MIGRÁNSOKAT léptették be, ezres nagyságrendben… – A hatalmas dugóból estére szabadult fel az autópálya határszakasza.
És délről érkezik a muszlim bevándorló áradat, újabb 10 ezres hulláma. A “szegény menekültek” egyre agresszívebbek. Ám nemcsak a magyarokat tüntetik ki ezzel. Már a görög Kos szigetén is őrjöngésbe kezdtek, a szerintük nem megfelelő ellátás miatt. S, ha nem férnek föl a hatalmas – 5 ezer főt is befogadó – komphajókra, melyek a görög szárazföldre viszik őket, már az is skandallum! Mini dzsihádot indítanak a kikötő, de még a társaik ellen is, “akik miatt szerintük nem tudtak tovább menni.”
Tovább folyik tehát Európa iszlamista elözönlése. A hivatalos statisztikák csak augusztusban mintegy 60 ezer (58 ezer 900 körüli a pontosabb szám), illegális határátlépőről tudnak. És nyilván bőven vannak még olyanok, akikről nincs is információ.
És ez még csak a kezdet. Sokkal rosszabb lehet, ha hazánk nem kezd eredményes védekezésbe a beözönlés ellen. Akár a 10 milliós invázióra kell felkészülni!
Annál is inkább, mert bebizonyosodott, hogy Magyarország nagyon is zsarolható. Ez csupán a kellő mennyiségű pszichikai nyomásgyakorlás, a fizikai erőszak mesterséges terjesztése, valamint a liberális felforgató elemek állandó jelenlétének, s manipulálásának a  kérdése.
Iszlám Állam a FacebookonÚgy tűnik, valakik kívülről irányíthatják a migránsok egyre gyakoribb fizikai ellenszegüléseit, melyek mind sűrűbben csapnak át az őrjöngéssel fűszerezett színházi produkciókba.
A látványos ‘műbalhék’ ötletének jó része, – amit éhségsztrájknak, demonstrációnak tituláltak (és rendkívül fotogén a nemzetközi sajtó számára), – nem a beözönlőktől származik. Nyilván nem transzparensekkel, festékkel gyalogoltak át a határon.
A zömük nem is beszél angolul, vagy más idegen nyelven. Erősen gyanítható, hogy az események ilyetén alakulása; a migránsok egyre gyakoribb lázadásai, ‘műbalhéi’, s színházi előadásai és a fokozódó agresszivitása; nemcsak a déli, keleti vérmérsékletüknek és “kulturális” hagyományaiknak “köszönhető”, – de leginkább ezen események eredőiben, – a nemzetközi ultraliberális Háttérhatalom, nota bene, annak legújabb megjelenési formája; az Iszlám Állam keze és pénze van.
A módszer és a kivitelezés ismét elárulta őket.
Összegezve tehát; jelenleg az égvilágon semmi okunk sincs sem fellélegezni, sem pedig megtapsolni a két európai ország “önzetlen” felajánlását, hogy átengedik, s befogadják a “menekülteket”.
Ami a németek (Merkel- és minisztere) óriási hibájának, valamint Brüsszel dilettáns és tesze-toszaságának APRÓCSKA korrigálása csupán. PR üveggyöngyöt dobtak a méltatlankodók és a cserben hagyott Schengeni-határ mellett elterülő országok elé.
Aki bedől a cselfogásnak vagy éljenez, az nem csupán nem lát tovább az orránál, de mérhetetlenül felelőtlen is! Ennyit az eu-s “nagy kaliberű” probléma megoldásáról.
Szász Gerda – Garbolczy János / SzRTI


A világ vezető és nem vezető sajtóinak címlapjaira került ez a fotó, mint a migránsokkal (MENEKÜLTEKKEL) szembeni magyar rendőri brutalitás igaz ábrázolása.
Van is fölzúdulás miatta! A MAGYAR RENDŐRÖK mint állatokkal, úgy bánnak a MENEKÜLTEKKEL! Ütik-verik őket, sínek közé lökik a közeledő vonat elé! Akik nem akarnak a RABTÁBOROKBA bemenni, azokat könnygázzal, kegyetlen verésekkel hajtják be a BÖRTÖNNÖKNÉL IS KEGYETLENEBB TÁBOROKBA!
kép
“A MAGYAR RENDŐRÖK BRUTÁLIS FENEVADAKKÉNT VETIK MAGUKAT AZ ASSZAD RÉMURALMA ELŐL MENEKÜLŐ SZERENCSÉTLEN SZÍREKRE!”
Az alábbi videoból KIKOCKÁZOTT kép ezt AKARJA ELHITETNI Nyugat-Európa, és az arab világ hírfogyasztóival. (A videot ezek a hírportálok valami oknál fogva mellőzték! Ki tudja miért?)
https://balrad.wordpress.com/2015/09/06/kegyetlen-kutya-magyarok/

Az USA legkevesebb négymilliárd dollárral finanszírozta IDÁIG CSAK A SZÍR migránsokat! Ami a négymillió szíriai menekült esetében fejenként ezer dollár! Éppen elegendő a magyar határig való utazásra!

A Perzsa-öböl menti, szénhidrogénekben gazdag hat arab monarchia – Katar, az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia, Kuvait, Omán és Bahrein – mindeddig egyetlen szíriainak sem ajánlotta fel azt áttelepülés lehetőségét – idézte online kiadásában az Amnesty International közlését a The Washington Post.
S mindezt megerősítette Kenneth Roth, a Human Rights Watch ügyvezető igazgatója is. “Találják ki, hány szíriai menekült befogadását ajánlotta fel Szaúd-Arábia és a többi öböl menti ország! Nulláét”
04910359
Az amerikai napilap rámutatott, hogy mindez aközben történik, hogy Európában menekültválság alakult ki a migránsoknak a 2. világháború óta példátlan beáramlása miatt. A nyugati kormányokat bírálatok érik, amiért nem támogatják megfelelően a Szíriával szomszédos országokat, amelyek befogadták a polgárháború miatt a hazájuk elhagyására kényszerült mintegy 4 millió szíriai többségét, egyes országokat pedig azért kritizálnak, hogy csak kevés menekültet fogadnának be, vagy hogy különbséget tesznek muszlimok és keresztények között.
04910358
Miközben Törökország 1,8 millió, Libanon pedig 1,2 millió, Jordánia több mint 628 ezer, Irak 248 ezer és Egyiptom 133 ezer szíriai menekültet fogadott be, az öbölbeli országok egyet sem.
Ezenközben ez utóbbiak közül többnek a katonai költségvetése és életszínvonala a legmagasabbak közé tartozik az arab világban, ráadásul ezekben az országokban hagyománya van annak, hogy a saját állampolgárságukat adományozzák a más arab országokból érkezett bevándorlóknak.
04914061
Ráadásul ezek a monarchiák nem is pusztán ártatlan kívülállók: Szaúd-Arábia, Katar, az Egyesült Arab Emírségek és Kuvait közvetlenül is “beruházott” a szíriai konfliktusba, a Bassár el-Aszad szíriai elnök ellen harcoló felkelőket és iszlamista egységeket támogatva.
Az öböl menti országok közül azonban egyik sem részese az ENSZ 1951-es menekültügyi egyezményének, amely meghatározza, hogy kik a menekültek és meghatározza a jogaikat, csakúgy, mint az államoknak az oltalmazási kötelezettségét. A szíriaiaknak, akik csak Algériába, Mauritániába, Szudánba és Jemenbe utazhatnak vízum nélkül, beutazási engedélyt kell kérniük ezekbe az országokba.
04914062
Szaúd-Arábiában és a szomszédos államokban – ugyanúgy, mint egyes európai országokban – attól félnek, hogy az újonnan érkezők munkahelyeket vehetnek el az állampolgáraiktól, de a biztonsággal és a terrorizmussal kapcsolatos aggályok is megfogalmazódnak.
Az öböl menti országok által a szíriai menekültek számára folyósított segély együttesen sem éri el az egymilliárd dollárt, amely egynegyede az Egyesült Államok által a szír menekülteknek adott hozzájárulásnak és kevesebb annál, mint amennyit Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek beleölt a sokak által stratégiai kudarcnak ítélt jemeni katonai beavatkozásba.
04914309
A lap idézte Bobby Ghosht, a Quartz híroldal főszerkesztőjét, aki rámutatott, hogy a térség nagy tapasztalatokkal rendelkezik a gigászi építkezések terén, ezért a Rijád, Abu-Dzabi és Dubaj csillogó toronyházait felhúzó építkezési vállalatokat meg lehetne bízni menekülttáborok létrehozásával. Ráadásul Szaúd-Arábia rutinosan intézi a nagy tömegek érkezését is, mert évente zarándokok millióit fogadja a mekkai Hádzs idején.
“Nincs oka annak, hogy ezt a know-how-t ne használják fel humanitárius célokra” – írta Ghosh.
“Nincs más ok, mint a közömbösség vagy a politikai akarat tökéletes hiánya” – tette hozzá a The Washington Post.

(figyelo)

Az osztrák civilek által összeszervezett 150-250 autó és kisbusz azért jön, hogy Ausztriába szállítsa a nálunk rekedt menekülteket.

Egy-két osztrák autó már be is futott a Keletihez, de maga a konvoj nem sokkal 13 óra előtt érkezett a határ menti Nickelsdorfba, ahol demonstrációt tartottak. A Die Welt szerint 250, a Die Presse 130, az Index 150 autóról és kisbuszról ír. Az biztos, hogy kevesebben vannak, mint amennyien feliratkoztak az eseményre (3200), és lesznek, akik végül nem is jönnek be Magyarországra, hanem Nickelsdorfban veszik fel a menekülteket.
Magyarországon a konvoj három részre szakad, Hegyeshalomra, Győrbe és Budapestre jönnek, illetve az utak mentén is felveszik a menekülteket. Ha kell, többször is fordulnak.
Az autók tömve vannak segélycsomagokkal, több autóban gyerekülés is van. Az osztrák rendőrség már korábban jelezte, hogy nem fogja lekapcsolni a menekülteket szállító autókat.
Az Országos Rendőr-főkapitányság nagyjából az első Keletihez beforduló autókkal egy időben tartott sajtótájékoztatót, ahol Csiszér-Kovács Viktória szóvivő idézte a Büntető törvénykönyv vonatkozó részét: aki államhatárnak más által a jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépéséhez segítséget nyújt, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Igaz, arra nem adott egyértelmű választ, hogy a konvojjal szemben intézkedik-e a rendőrség. Ehhez képest az osztrák rendőrség már korábban jelezte, hogy nem fogja lekapcsolni a menekülteket szállító autókat.
(vs)

A britek többsége már kilépne az Európai Unióból

Egy friss közvélemény-kutatás eredményei alapján Nagy-Britannia Európai Unióból kilépésével végződhet a 2017-ben kiírandó referendum, mert a britek többsége már most, a kampány kezdete előtt támogatja a kilépést.
A Daily Mail számolt be a Survation közvélemény-kutató intézet legújabb méréséről, amiből egyértelműen látható az Európai Unióból kilépés többségi támogatottsága. A szeptember 3-4-én végzett felmérés eredményei szerint a britek 43%-a biztos abban, hogy a referendumon arra fog szavazni, ki kell lépni az Európai Unióból. A nemmel szavazók aránya ezzel szemben 40 százalék – a kampány így a fennmaradó 17 százalék, a bizonytalanok meggyőzéséről fog szólni.
A közvélemény alakulásában azonban olyan trend látható, mely szerint a britek egyre inkább a kilépést támogatják; egy júliusban végzett megkérdezés szerint még a lakosság relatív többsége az uniós tagság fenntartását támogatta. Azóta az illegális bevándorlók száma exponenciálisan növekedett, és az elsősorban Angliába igyekvő afrikaiak Calais környékén egyre agresszívabban lépnek fel, rátámadnak a kamionsofőrökre, sok órás fennakadásokat, több napi lezárásokat okoznak a vonatközlekedésben. A júliusi mérés óta a kilépést támogatók és a bizonytalanok aránya is növekedett, pedig a kilépést támogató pártok kampánya még csak most kezdődik.
David Cameron miniszterelnök korábban 2017-re ígérte az Európai Unió elhagyásáról egy referendum kiírását. Nigel Farage, a brit függetlenségpárt vezetője szerint azonban a nyilvánosság nyomásgyakorlása miatt a kormány arra kényszerül majd, hogy még 2016 folyamán kiírja a referendumot. Ez a lépés furcsa módon Brüsszel érdekével is egybeesik – egy azonnal kiírt referendumon ugyanis még esély lenne arra, hogy meglegyen a relatív többség az uniós tagság fenntartására; a jelenlegi trend alapján azonban egy 2016 végén tartott népszavazás kiírása esetén az abszolút többséget is elérheti a kilépést támogatók aránya.

http://hidfo.ru/2015/09/a-britek-tobbsege-mar-kilepne-az-europai-uniobol/

Donbassz

Egy viszonylag csendes éjszakát követően meglehetősen nyugtalanul zajlik Donbassz vasárnapja. Senki ne lepődjön meg: nem a népköztársaságiak okozták!
tüzérség
A “Prizrak” népköztársasági zászlóalj parancsnoka-Mihail Piszarjov-arról számolt be, hogy Novotoskovkánál kénytelenek voltak a 29. blokkposztnál hancúrozó lembergi martalócokat a helytelen (a minszki megállapodásokat sértő) magatartásuk miatt “lenyugtatni”.
A gyógyszert ma délelőtt tíz óra tájban kezdték adagolni az addig vidáman aknavetőzgető és ágyúzgató latorhordának. Erre a célra a “Prizrak” igénybe vett néhány “komolyabb” gyógyszeradagoló berendezést. Délre le is csillapult a lembergi pribékek virgonc hangulata. Valcman zsoldkifizetőjéé viszont magasra hághat. Komoly összeget megspórolt a kijevi udvar nem éppen tömött kincstárának a “Prizrak”.
Donyeck mellett is hasonló népköztársasági beavatkozásra volt szükség. A város Petrovszkij kerületét, a közeli Alekszandrovkát és Trudovszkát ágyúzgatta a valcmanista latortüzérség ma délelőtt. A latormulatozásnak itt is nyugtatózás lett a vége. Az itteni zsoldlista megkurtításának mértéke még nem ismert. Mindössze annyi tudott, hogy Alekszandrovkában és Trudovszkában is két helyi civil belehalt Vacman martalóctüzérségének nuzgalmába. Nyolc civil megsebesült.
Szeverodonyeck és Liszicsanszk irányából komoly latorerő mozgását észlelték ma délelőtt Donyeck irányába.
A Bjelaja Kamenykánál keletkezett űrt is igyekszik kitölteni a latorhad. Egyre több martalócbandát küld a daráló területére a pribékhorda parancsnoksága.


https://balrad.wordpress.com/2015/09/06/donbassz-72/

EMBERKERESKEDELEMRE ÁLL ÁT AZ EU! Kufárkodásra!

Pénzbeli hozzájárulással ki lehetne váltani a menekültek befogadását

Az Európai Bizottság megadná a választási lehetőséget a kvótarendszer ellenzőinek: vagy befogadják a menekülteket, vagy fizetnek.
A Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung értesülései szerint, az Európai Bizottság kvótarendszert kidolgozó válságtervéről jövőhéten szerdán döntenek. Az EB 120 ezer menekültet osztana szét, ezzel csökkentené a nyomást Magyarországon, Görögországon és Olaszországon. Az új tervezet a szír, az eritreai és az afgán menekülteket érintené, nekik kétéves európai tartózkodást tenne lehetővé. Az Európai Bizottság menekültenként 6000 eurót fizetne a fogadó államoknak.
A lap szerint a bevándorlási hullám azonnali kezelésére kitalált kvótarendszernek köszönhetően 54 ezer menedékkérő kerülne át Magyarországról más uniós országba, 50400 menedékkérőt vennének át Görögországból, és 15600-at Olaszországból.
A lap arra is kitér, hogy a kvóta ellenzőinek is tenne egy gesztust az Európai Bizottság. Ott, ahol nagy nyomás alatt van a menekültügyi intézményrendszer, hozzájárulás megfizetésével egy évre mentesülhetne a kvótarendszert ellenző tagország a befogadás kötelezettsége alól. A kelet-európai országoknak pedig abban az esetben sem kell ebben részt venniük, ha Ukrajnában rosszabbodik a helyzet, és onnan érkeznek a menekültek ezekbe az országokba.
(Csatlós Hanna)
Már nem is az a cél, hogy a migránsáradat megszűnjön, hanem nem egészen kétmillió forint fejpénzt fizet minden szállásadónak egy-egy migráns után a GYARMATTARTÓ! Amely migránsok aztán MUNKAERŐKÉNT MÁRIS SORAKOZHATNÁNAK AZ UNIÓ GAZDAG ORSZÁGAIBÓL A PERIFÉRIÁRA SZORÍTOTT (gyarmatosított) KELETI ORSZÁGOKBA TELEPÜLT CÉGEI SZERELŐSZALAGJAINÁL!


https://balrad.wordpress.com/2015/09/06/ujabb-eu-s-agyrem-2/

2015.09.06.SZÁMÚ RENDKÍVÜLI KORMÁNYZÓI HELYZETELEMZÉS A NAPOKBAN TÖRTÉNTEK VALÓSÁGKÖZELI HÁTTERÉRŐL.

Egyre inkább a meggyőződésem  részévé vált  , hogy valójában egy rafináltan kidolgozott tudatos „ önbetelepítő európai folyamatnak vagyunk a  „  palimadarai” vagyis a játékszerei. Régóta beszélnek arról, hogy Európának legalább 120 milliós vérátömlesztésre van  sürgősen szüksége stb. Ennek előkészítésére és kielégítésére Amerika megcsinálta az „ arab tavasz „ hadműveletét és máris özönleni kezdtek a döntően egészséges ,kisportolt, katonaköteles férfiak a földrészünkre. Egy  várható amerikai- orosz összecsapás (Európában vagy Szíriában ) idején   bizonyára jól felhasználható erők lennének Európa kezében.
Ez a  „Több legyet egy csapásra „ összetett stratégiai  feltételeknek  bizonyára meg is felel. Egy ilyen összetett  taktikai terv levezényléséhez viszont  szükségeltetik  egy beavatott nagy európai ország vezérének az irányító munkája  is. Vajon ki lehet az a népszerű, befolyásos és elkötelezett személy Európában,aki ezt a bizalmat a háttérhatalom részéről kiérdemelte.?
A válasz megadása előtt rendezzük csokorba a tényeket:

1./
Nemrég egy bizalmas német kormánydöntés született arról, - amit korábban már közzétettem - hogy a „betelepülők javát „ ( képzett mérnököket, jó szakmunkásokat, orvosokat  ) kellő válogatás után Németországba kell irányítani és tartani , majd  őket is a hasznot termelő erők részévé  kell tenni, míg a többit  vagy vissza kell küldeni a hazájába vagy tovább passzolni a kiüresedő Kanadának stb.   Ilyen bizalmas –taktikai okokból  kiszivárogtatott döntést csak egy céljai felé lépésről-lépésre haladó kijelölt  vezér  engedhet meg magának , senki más! .

2./
Vajon ki lehet az a fontos európai  személy ,  aki elkötelezettje a Kalergi- féle betelepítési koncepciónak, emellett  népszerű, erős és gazdag ország élén áll és megkerülhetetlen vezéregyénisége és irányítója lehet egy ilyen nagyformátumú akciónak ,továbbá  aki képes  ravasz módon  manipulálni, elaltatni  a saját közvéleményét is. A napokban történetek után a napnál világosabbá vált előttem , hogy ebben a rafinált önbetelepítő játszmában a Kalergi Díjjal kitüntetett  A. Merkel viszi a vezető szerepet és nem is akárhogyan. Kalergi Díjjal csak olyan személyt tüntetnek ki a háttérhatalom birtokosai, aki  nemcsak híve a betelepítéseknek, hanem racionális végrehatója is. Ehhez idézzük fel  A. Merkel  logikusnak tűnő  lépés-játszmáit:
a./
A betelepülők   „szakmai előszűrését „ Magyarországgal ( nem Görögországgal! ) akarta  a maga érdekeinek megfelelően elvégeztetni. Ez  a betelepülők ellenállása miatt  megbukott.
b./
Ahhoz, hogy a betelepülés ne álljon le és  a kiválogatás német érdekből hasznos módon megvalósulhasson, gyorsan olyan nyilatkozatot tett  A. Merkel , hogy a „szír menekülteket  mind befogadják „. Ez tehát időzített politikai üzenet volt a betelepülőknek, mobilizálta őket és alkalmat nyújtott arra is,  hogy Merkel  a szírek  befogadásának ürügyén lemérje a belső ellenállás erejét is. Ravasz húzás volt, a németek szolidaritás érzetére való rájátszás tökéletes  volt és hozta az eredményt is. A német társadalom – az ultrák kivételével -  teljesen lepuhult!
c./
Ennek a belpolitikai  célnak az elérése után, már  politikai kockázatok nélkül  egy időzített kézmozdulattal  ki lehetett tárni a német kapukat a bevándorlók hatalmas tömegei előtt , mégpedig a magyarországi „vészhelyzetre „ való , szimpátiát is kiváltó ( a magyarok segítettek a német újraegyesítésben stb ) rájátszás ürügyén. Mégpedig olyan gyorsan és éjszakára időzítetten/!/  , hogy ne legyen ideje a német népnek még egy szusszanásra sem. Elindultak a „  nagy hírtelen”  felállított vonatszerelvények és busz különítmények bevetésével a németországi beszállítások , mintha azt percnyi pontossággal hetekkel előre kidolgozták volna. Ami nagy biztonsággal valószínűsíthető is. Itt Merkel és Orbán időzített összekacsintásának az elkerülhetetlen  vizsgálata hozhat még meglepő eredményt. Ezt majd elvégzi a történelem. Sok példa volt már  a történelemben az ilyen – kölcsönös vállveregetéssel járó – összekacsintásra. ( Kubai válság, Hruscsov és Kennedy  ) Ezzel a „ kiválogatás és szemezgetés „ ügye 100%-ban Merkelék kezébe került. Semmit sem veszítettek ők  a magyarországi előszűrés elmaradása miatt,   csak nyertek . Kizárólagos és ellenőrzés nélküli gazdái lettek a „szemezgetéseknek „ ! Pont.
d./
Amikorra a kerítés majd elkészül, a „ német érdekű „ előszűrést Magyarország kapja ismét a feladatául  jelentős ellenszolgáltatás nélkül.
Az abszolút  vesztesek tehát csak mi lehetünk!

KERESZT A HŰSÉGÜNK – KARD A BECSÜLETÜNK.

Budapest 2015. szept.6.

Jegyzi:
Dr.Nagy László
Rendi kormányzó

A G7 tehetetlen a matematikailag bizonyos csőddel szemben

A hét iparosodott ország, a G7-ek vezetői rendkívüli ülést tartanak Németországban, hogy hiábavaló kísérletet tegyenek a csődjük elkerülése érdekében. A vezetők Görögországról, Ukrajnáról, Kínáról, a Közel-Keletről és más ügyekről beszélnek, mintha valahogy még mindig uralnák a helyzetet. A vezetőknek ugyanakkor meg kell érteniük, hogy van az úgynevezett valóság, és nem számít, hogy mennyi ideig próbálják azt elkerülni, egyetlen módja van a megoldásnak. A tény az, hogy kivéve Kanadát, Japánt és Németországot a G7 nemzetek és a szövetséges nyugati államok költségvetési hiánnyal működnek a világ legtöbb részén az elmúlt 40 évben. Az elefánt a szobában, amelyről senki nem beszél az a tény, hogy a legnagyobb adós az Egyesült Államok Vállalat.

A világ másik része egy kollektív döntést hozott, hogy befejezi ezen nyugati kormányok finanszírozását addig, amíg abba nem hagyják az állandó háborús uszítást és az erőforrások ellopását. Mivel a világ többi része ellenőrzi a legtöbb valódi pénzt (vagyis a pénz fizikai dolgokhoz kötött), ezért a mögöttes valóságot is ők irányítják. A kenyeret meg tudjuk enni, de a származékokat és a dollár bankjegyeket nem. Kereskedhetünk valódi dolgokkal, mint például autókkal, olajjal, rizzsel vagy búzával, de ha elveszítjük a bizalmat, soha nem fogjuk tudni elcserélni az adósságunkat valódi dolgokra. A G7 országoknak, különösen az Egyesült Államok Vállalatnak (szemben az Egyesült Államok Köztársasággal) eddig sikerült elhalasztania az elkerülhetetlent hazug gazdasági adatokkal, külföldi titkos pénzalapokkal, és csillagászati összegű elméleti származékokkal.

Azonban nincs az a mennyiségű nulla, amit hozzádva a nyugati bankok csillagászati számaihoz bármiféle változást hozna, amennyiben ezek a nullák nem kapcsolódnak a valós világhoz.

A kínaiak ragaszkodtak a dolgokban történő fizetéshez, mint az arany, melyek valóban léteznek. Az amerikai vállalati kormány, mint egy egykor gazdag drogos nehéz időkön esett át, elzálogosította a családi örökségét, kölcsönkért a barátaitól, eddig lopott és hazudott, hogy megkapja az adósság következő adagját. Ellopták az iraki olajat, az afrikai aranyat, a japán megtakarításokat, és minden mást, amit meg tudtak kaparintani. Azonban mivel az amerikai GDP 21,4 százalékkal csökkent 2011 óta, egyre lehetetlenebb az amerikai vállalati kormány számára, hogy kifizesse a maga előtt görgetett adósságait. A nyilvánvaló válasz erre, hogy csődöt jelentenek.

A probléma az, hogy nagyon kevés ember él még, akik emlékeznek az utolsó alkalomra, amikor bármely európai ország csődbe ment. Ezer éve egyetlen angolszász ország sem ment csődbe, így az amerikaiak számára még kevésbé ismerős az, ami valójában egy csőddel jár.

Azok számára, akik első kézből voltak tanúi a japán buborék kidurranásának, és Argentína csődjének, a jövő jobban látható.

Vessük össze a két esetet azzal, ami a G7-ekkel történik annak érdekében, hogy megjósoljuk a jövőt.

Japán esetében a buborék az 1990-1992-es években robbant. A japán kormány már 1992-ben tudta, hogy a behajthatatlan tartozások összege 200 trillió jen (körülbelül 2 trillió dollár). Ugyanakkor a nyilvános közlemények akkor csupán 3 vagy 4 trillió jenre saccolták. Az A vállalat továbbadta a behajthatatlan követelését B vállalatnak, majd az továbbadta C vállalatnak, mindegyik különböző könyvelési határidővel. Olyan volt, mintha egy magánszemély az American Express kártyájával fizette volna a Visa számláját, majd a Visa-t használta volna, hogy fizesse a MasterCard-ot, végül a MasterCardot, hogy kifizesse az American Expresst. Ezzel a csalással időt nyertek.

Végül azonban a legrosszabb vállalatok közül néhány már nem volt képes elrejteni a csődöt. Emlékszem Kichinosuke Sasakival, a Togensha vállalat elnökével készült interjúra az 1990-es évek végén. Ő volt akkor a legszegényebb ember a világon nettó mínusz 9 trillió jennel (nagyjából 90 milliárd dollár). Egy selyem ruhát viselt, ami több tízezer dollárba kerülhetett neki, amikor eredetileg megvásárolta, de eléggé viseltes és kopott volt, amikor az interjút készítettem vele. Elmondta nekem, hogy a bankárok félig élő nyomorult járadékon tartották őt. A bankárok nem engedték neki, hogy csődöt jelentsen, mert az dominó effektust okozhatott volna, amely elkerülhetetlenül elvezetett volna a legnagyobb japán bankokhoz.

Európa esetében Görögország játssza a Togensha vállalat szerepét. Ha engedik, hogy Görögország csődbe menjen, akkor a nagy európai bankoknak be kell jelenteniük a görög adósság késedelmét, és így kénytelenek lennének elismerni, hogy ők szintén mulasztásban vannak. Nem csoda, hogy a felső vezetők, mint a Deutche Bank esetében, sorra lemondanak. Senki sem akar kapitány lenni egy süllyedő hajón.

Ugyanakkor a japán buborék tapasztalatai teljsen egyértelművé teszik, hogy az elkerülhetetlen elhalasztása csak növeli az egésznek a fájdalmát. A görögök már tudják ezt, mert kénytelenek voltak Sasaki szerepét játszani, és kipréseltek belőlük mindent, amijük van, így a bankárok úgy tehetnek, mintha minden rendben volna. Az átlagos görög jövedelem 40 százalékkal esett vissza az elmúlt öt évben, ezért a bankárok képesek úgy tenni, mintha fizetőképesek lennének. Ez csak rosszabb lesz, amíg Görögország csődöt jelent.

Sokkal jobb csődöt jelenteni, mint egy megfizethetetlen adósságteherhez láncolva.

A csődnek nem kell rossz dolognak lennie. Az első dolog, amit az embereknek meg kell érteniük, hogy a pénzügy szellemi vagy lelki dolog. Ha Görögország csődbe megy, az emberek, épületek, gyárak, üzemek, strandok, házak stb. nem fognak eltűnni. Az egyetlen dolog, ami megváltozik, hogy az emberek hogyan döntik el, hogy mit fognak tenni a jövőben ezzel a valódi világban meglévő vagyonnal.

Argentína, valamint Izland esetében a csőd bejelentése egy rövid, heves sokk volt, melyet az életszínvonal gyors növekedése követett. Az emberek a parazita bankárok karmaiból is megszabadultak.

Természetesen ha Görögország csődbe megy, így lesz a többi országgal is, melyek eurót használnak.

Angela Merkel nemrég ment Kínába és Japánba, hogy pénzt kérjen, de üres kézzel tért vissza.

Mivel nincs más pénzforrás, ami elég nagy ahhoz, hogy kisegítse a német támogatású eurót, a német pénzügyi rendszer valószínűleg szintén fizetésképtelenné válik inkább előbb, mint utóbb.

A végeredmény a német márka, a drachma és más valuták visszatérése lesz, melyek történelmi kultúrákhoz kötődnek.

Itt van valami elgondolkodtató. Az Európai Parlament épületét szándékosan építették Bábel tornyához hasonlóra. A következő linken megtekinthető: deadlinelive.info

Bábel tornyának története az volt, hogy végül összeomlott, és a különböző népek útjai szétváltak. Az új Bábel tornyot 1999-ben fejezték be. A kérdés az, hogy vajon a tervezők tudták, hogy az EU projekt arra rendeltetett, hogy Bábel tornyának sorsára jusson?


ÚjVilágTudat

Kapcsolódó:
Pénzügyi fasizmus és modern gyarmatosítás
Kazár terrorista kísérleteket hiúsítottak meg, miközben pletykák keringenek az augusztus 8-i letartóztatásokról
Teljes körű kiberháború tör ki a görög államcsőd nyomán, a Pentagon a kazár maffiával harcol
Krónikák a jövőből: Egy igaz történet, amit a szabadkőművesek titokban tartottak
Az eszkalálódó háborúk hátterében - Fajgyűlölet, cionisták, MK Ultra, Illuminátusok
Oroszország felkérte Görögországot, hogy legyen a BRICS új fejlesztési bankjának hatodik tagja
Az osztrák szélsőjobb már "a szociáldemokrata elfajzás" felszámolására készül
Hétfőtől nem jár különvonat a menekülteknek Ausztria és Németország között
Menekültek - egyre jobban félnek a németek
Magyar Nemzeti Arcvonal: Mozgalmunk nyilatkozata a jelentkezőkhöz

Vlagyimir Putyin: Ukrajna kormánya nem teljesíti a donbasszi politikai rendezés feltételeit

Владимир Путин: власти Украины не выполняют условия политического урегулирования в Донбассе
Az orosz Távol-Keleten – Vlagyivosztok csendes-óceáni kikötővárosban – “Keleti Gazdasági Fórum” néven rendezvényre került sor.

A rendezvénysorozat végén az orosz államfő sajtókonferenciát tartott. Bevezető felszólalásának második részében két világpolitikai kérdésre tért ki.
1. A kelet-ukrajnai konfliktussal kapcsolatban megismételte AZT, A MINSZKI FOLYAMAT KEZDETE ÓTA FOLYAMATOSAN HANGOZTATOTT (ám a nyugati politikusok által agyonhallgatott, a világsajtó által pedig teljesen mellőzött) OROSZ ÁLLÁSPONTOT, MISZERINT A KONFLIKTUS BÉKÉS, TÁRGYALÁSOS RENDEZÉSÉNEK ALAPFELTÉTELE: A KÖZVETLEN TÁRGYALÁSOK BEINDULÁSA A KIJEVI VEZETÉS, ILLETVE A KÉT KELET-UKRAJNAI NÉPKÖZTÁRSASÁG VEZETÉSE KÖZÖTT.
Ezzel, egyszersmind, Moszkva hangsúlyozza: OROSZORSZÁG NEM RÉSZESE A KONFLIKTUSNAK.
(Kijev tárgyalási hajlandóságáról: a minap, az ukrán különleges erők katonái előtt tartott beszédében Alekszandr Turcsinov – a Donbassz elleni terrorhadjárat elrendelője, jelenleg pedig a nemzetbiztonsági kabinet titkára – azzal élcelődött: szeretné, ha a különleges osztag harcosai, “becsomagolva”, leszállítanák neki Alekszandr Zaharcsenkot, a Donyecki Népköztársaság államfőjét. “Meg tudjátok tenni?” – fordult a katonákhoz. “Csak a parancsra várunk!” – felelték amazok.)
Mostani sajtókonferenciáján Putyin elnök tehát ismét nyomatékosította: a Minszkben aláírt dokumentumokkal összhangban VÉGREHAJTANDÓ TÁRGYALÁSOS, BÉKÉS RENDEZÉSNEK NÉGY ALAPPILLÉRE VAN, olyanok, amelyek végrehajtása nélkül lehetetlen a békés rendezés. Ezek:
– Az ukrán alkotmány módosítása – A DONYECKI FÉLLEL EGYEZTETETT MÓDON;
– A helyi választásokról szóló törvény elfogadása – A DONYECKI FÉLLEL TÖRTÉNT ELŐZETES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN
– A két donbasszi népköztársaságnak megadandó különleges státusz kidolgozása és elfogadása A DONYECKIEKKEL TÖRTÉNŐ EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN
– Törvény elfogadása Kijevben a donyecki félnek a harcokban részt vevő képviselőinek szóló amnesztiáról.
Putyin elnök értékelése szerint Kijev gyakorlatilag semmit sem hajtott valósított meg a minszki megállapodás erre vonatkozó fejezeteiről.
(Ukrajna az alábbiakra törekszik: 1. helyreállítani ellenőrzését az Oroszországgal közös határ fölött – megfosztva ilymódon a népköztársaságokat az orosz segítségtől, illetve elvágva a harcok elől menekülő lakosság útját; 2. előbb – SAJÁT TÖRVÉNYEI ALAPJÁN, ELLENŐRZÉSE, ILLETVE A KIJEV ÁLTAL TÁMOGATOTT JELÖLTEK INDÍTÁSA, a mostani helyi képviselők kiszorítása MELLETT – és csak ezt követően tárgyalni a régió különleges státuszáról.)
Kérdésre válaszolva úgy értékelte: a minapi kijevi zavargások mögött VALÓJÁBAN HATALMI MARAKODÁS FOLYIK – a területek státuszáról szóló törvény parlamenti megszavazása ehhez csak ürügy volt. (Megjegyzés: – a magyar sajtó tálalásával ellentétben – ugyanez, és nem afféle helyi bandaháború állt a közelmúltban Munkácson történt fegyveres incidens mögött is.)
Arra a kérdésre, hogy szerinte ez meddig mehet így, és milyen perspektívákat vár, az orosz államfő kijelentette: MINDADDIG EZ LESZ, AMÍG AZ UKRÁN NÉP ELTŰRI EZT A “BACCHANÁLIÁT”.
2. A másik világpolitikai kérdés: az európai menekültválság volt. (Felszólalásának e részéről a “királyi tévé” is idézett egy félmondatot – a “baloldalinak” nevezett sajtó semmit.) Eszerint: a válság oka a “hibás” amerikai politikában keresendő.
Valójában az orosz államfő ennél részletesebben, konkrétabban, mélyebben és határozottabban fejtette ki a kérdéssel kapcsolatos véleményét. “Hibásnak” nem általában nevezte a térséggel kapcsolatos amerikai politikát, hanem azt minősítette hibásnak, hogy a Nyugat, benne Amerika, figyelmen kívül hagyja, nem ismeri a térséget, annak történelmét – nem tiszteli az arab világ kultúráját, vallását. Keményebben fogalmazott: AMERIKA RÁERŐLTETI MÁSOKRA A MAGA FELFOGÁSÁT, ÉRTÉKRENDJÉT.
Európa pedig mindenben vakon követi, az un. “szövetségesi kötelezettségek” jegyében – tette hozzá.
A BAJOK FŐ OKA A TERRORIZMUS – mondta, emlékeztetve például arra, hogy Szíriából az emberek nem az Asszad elnök, hanem az un. “Iszlám Állam” által ellenőrzött területekről menekülnek tömegével. EZÉRT NEMZETKÖZI ÖSSZEFOGÁST SÜRGETETT A TERRORIZMUS ELLENI HARCBAN, jelezve: Oroszország már dolgozik egy, a nemzetközi terrorizmus ellen létrehozandó nemzetközi koalíció megteremtésén.
(Csikós Sándor)