2017. február 21., kedd

Listázni fogják az idegen hatalmak álciviljeit

Nemsokára Magyarországon is külföldi ügynökként kell regisztráljanak azok az álcivil szervezetek, melyek külföldi támogatáson élve próbálják befolyásolni a közélet alakulását. A XXI. században a civil és katonai szféra közti határvonal elmosódik, az álcivilek kordában tartása nemzetbiztonsági érdek.
„Új kategóriába, “külföldről finanszírozott szervezetként” kellene regisztráltatnia magát minden olyan szervezetnek, amelynek külföldről kapott támogatásai meghaladják a később megállapítandó értékhatárt, vagy össztámogatásukon belül a külföldi források aránya magasabb egy bizonyos aránynál” – írja a HVG. A lap beszámolója szerint Trócsányi László igazságügyi miniszter a Fidesz-KDNP évadnyitó ülésén ismertette a civil törvény módosítására vonatkozó terveket, de egyelőre nincs fixen megállapítva, milyen összeghatár felett kell majd bejelentsék külföldi támogatásaikat a civil szervezetek.
A beszámoló szerint az intézkedés célja kifejezetten a Nyílt Társadalom Alapítványhoz kötődő hálózat kiszorítása lesz, de a kormány törekszik arra, hogy a hazai forrásból működő civil szervezetek elé ne állítsanak akadályokat.
A lap emellett elismerte, hogy a társadalom többsége támogatja az álcivilek kiszorítását: azt írták, több Fideszes képviselő is elismerte, hogy a kormánypártok számára újabb szavazatokat hoz a tervezett intézkedés. A Századvég februári kutatása szerint a Fidesz-KDNP támogatottsága 49%-on áll a biztos szavazók körében, második helyen pedig kevesebb mint fele ekkora támogatottsággal áll a Jobbik és az MSZP. A civil törvény módosítását megelőző mérések alapján a társadalomnak ennél jóval nagyobb hányada támogatja az álcivilek kiszorítását, az intézkedés a jelenlegi támogatottságon felül további szavazókat hozhat a kormánypártoknak.
Januárban Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese kijelentette; minden eszközzel vissza kell szorítani, és „el kell takarítani” a magyar közéletből a Soros György pénzén működő álcivil szervezeteket. Az ellenzéki mozgalmak akkor a civil szféra korlátozásáról beszéltek, és azt állították, az Orbán-kormány fel akar számolni minden civil szervezetet.
A külföldről pénzelt civil szervezetek kockázati tényezővé átminősítése mindinkább előtérbe került az utóbbi hónapok során. A NATO legutóbbi csúcstalálkozóján döntés született az ún. hibrid háború elleni intézkedésekről, ennek részeként az orosz támogatású szervezetek elleni fellépésről döntöttek az észak-atlanti tömb tagjai. Egy orosz geopolitikai szakértő, Andrej Koribko azonban könyvében kifejtette, hogy az amerikai titkosszolgálatok az utóbbi két évtized során több mint 70 kormányt döntöttek meg úgynevezett hibrid háborús módszerrel, közvetlen katonai erő bevetése nélkül. Ennek a hibrid háborús hadviselésnek szerves részét képezi a külföldről finanszírozott civil szervezetek és sajtóorgánumok hálózata.

http://www.hidfo.ru/2017/02/listazni-fogjak-az-idegen-hatalmak-alciviljeit/

Soros György kitiltását követelik az amerikaiak

Egy nemrég indult petíció arra kéri az amerikai elnököt, hogy vonja meg Soros Györgytől az amerikai állampolgárságot, majd tiltsa ki őt és alapítványait az Amerikai Egyesült Államok területéről. A kezdeményezés szerint a magyarországi születésű milliárdos manipulálja az amerikai politikát, és a nyugati értékek megsemmisítésén dolgozik.
A change.org oldalon indult online petíciót már több mint tízezren írták alá. Az Ohioból indult kezdeményezés szerint Soros György, az ő családja, ill. vállalkozásai és alapítványai manipulálják az amerikai politikusokat, megpróbálják destabilizálni az Egyesült Államokat egy globális „új világrend” ideológiájával, ami a határok nyitva tartását és az alapvető nyugati értékek felszámolását hirdeti.
A petíció szerint Soros megvásárolja a politikusokat, manipulálja a dollár árfolyamát, és médiamanipulációval, az oktatási intézmények működésének befolyásolásával megpróbálja fellazítani a nyugati értékeket: támogatja az abortuszt, az ateizmust, a kábítószerek legalizálását, az eutanáziát, a feminizmust, a szabad fegyverviselés tiltását, a globalizációt, a tömeges bevándorlást, és más szélsőséges nézeteket, amivel megpróbálja mesterségesen átformálni a társadalmakat.
„Azt akarjuk, hogy Amerika szuverén ország maradjon.” – áll a petícióban. „Keresztény nemzet akarunk maradni. Ez az ember és a fia megpróbálja megsemmisíteni a nyugati értékeket, a mi értékeinket, emiatt mind egyetértünk abban, hogy Sorost le kell tartóztatni, vagy ki kell tiltani az országból, a haza és a tradicionális értékek védelmében.”
http://www.hidfo.ru/2017/02/soros-gyorgy-kitiltasat-kovetelik-az-amerikaiak/

Azonosítatlan migránsok tombolnak Stockholm külvárosában

Ismeretlen migránsok kezdtek gyújtogatásba és fosztogatásba Stockholm külvárosában. A multikulturalizmus prédikátorai szerint javult a bűnözési statisztika.
A rendőrség közleménye szerint az ismeretlen személyek Stockholm Rinkeby negyedében autókat gyújtottak fel, és kifosztották a helyi üzleteket. A közlemény szerint a fosztogatás este 22:20 körül kezdődött meg, az utcákon 7-8 gépjárművet lángba borítottak az éjszaka során. A negyedben számos üzletet kifosztottak.
A zavargás során kövekkel dobálták meg a rendőröket – egyikük megsérült -, két rendőrt pedig megvertek. A helyi sajtó szerint 30-50 fő vett részt a zavargásban. A rendőrség állítólag néhány óra alatt helyreállította a közrendet.
Rinkeby egyike Stockholm azon negyedeinek, ahol a lakosság többsége bevándorló (a negyed lakosságának 89,1%-a második vagy harmadik generációs migráns). A történtek után a helyi sajtó beszámolóit olyan kommentárok árasztották el, miszerint “már nem telik el egy hét sem anélkül, hogy a migránsok gyújtogatnának, rongálnának, vagy megerőszakolnának valakit”.
Az eset alig egy nappal azt követően történt, hogy a liberális sajtó hazugsággal vádolta Donald Trump amerikai elnököt, aki a Svédországban már-már pokolivá váló migránshelyzetre tett utalást. A multikulturalizmus képviselői szerint Svédországban javult a bűnözési statisztika.
http://www.hidfo.ru/2017/02/azonositatlan-migransok-tombolnak-stockholm-kulvarosaban/



Felgyújtották az iszlám kulturális központot Göteborgban

Ismeretlen személyek felgyújtották a mecsetként is használt iszlám kulturális központot Göteborgban, miután Stockholm külvárosában közel-keleti migránsok csoportos gyújtogatást és fosztogatást folytattak.
Svédországban a helyi sajtó arról számolt be, hogy kedden ismeretlen személyek felgyújtottak egy mecsetet. A gyújtogatás egy nappal azt követően történt, hogy Stockholm egy többségében migránsok által lakott negyedében zavargások kezdődtek, és ismeretlen személyek utcán parkoló autókat gyújtottak fel, boltokat fosztottak ki.
A Göteborgban történt gyújtogatásról a török Daily Sabah lap is címlapon számolt be. A lap szerint a támadók hajnali 2 körül gyújtották fel az épületet. A helyszínre kiérkező tűzoltók megfékezték a lángokat, de az épületben komoly anyagi kár keletkezett. Az épületet korábban a Török Demokraták Európai Szövetsége használta, két hónappal ezelőtt adták át kulturális központnak.
A török lap emlékeztetett, hogy októberben egy Malmöben működő muszlim imaszoba is gyújtogatás áldozatává vált.

http://www.hidfo.ru/2017/02/felgyujtottak-az-iszlam-kulturalis-kozpontot-goteborgban/