Egy nemrég indult petíció arra kéri az amerikai elnököt, hogy vonja meg Soros Györgytől az amerikai állampolgárságot, majd tiltsa ki őt és alapítványait az Amerikai Egyesült Államok területéről. A kezdeményezés szerint a magyarországi születésű milliárdos manipulálja az amerikai politikát, és a nyugati értékek megsemmisítésén dolgozik.
A change.org oldalon indult online petíciót már több mint tízezren írták alá. Az Ohioból indult kezdeményezés szerint Soros György, az ő családja, ill. vállalkozásai és alapítványai manipulálják az amerikai politikusokat, megpróbálják destabilizálni az Egyesült Államokat egy globális „új világrend” ideológiájával, ami a határok nyitva tartását és az alapvető nyugati értékek felszámolását hirdeti.
A petíció szerint Soros megvásárolja a politikusokat, manipulálja a dollár árfolyamát, és médiamanipulációval, az oktatási intézmények működésének befolyásolásával megpróbálja fellazítani a nyugati értékeket: támogatja az abortuszt, az ateizmust, a kábítószerek legalizálását, az eutanáziát, a feminizmust, a szabad fegyverviselés tiltását, a globalizációt, a tömeges bevándorlást, és más szélsőséges nézeteket, amivel megpróbálja mesterségesen átformálni a társadalmakat.
„Azt akarjuk, hogy Amerika szuverén ország maradjon.” – áll a petícióban. „Keresztény nemzet akarunk maradni. Ez az ember és a fia megpróbálja megsemmisíteni a nyugati értékeket, a mi értékeinket, emiatt mind egyetértünk abban, hogy Sorost le kell tartóztatni, vagy ki kell tiltani az országból, a haza és a tradicionális értékek védelmében.”
http://www.hidfo.ru/2017/02/soros-gyorgy-kitiltasat-kovetelik-az-amerikaiak/