Ismeretlen migránsok kezdtek gyújtogatásba és fosztogatásba Stockholm külvárosában. A multikulturalizmus prédikátorai szerint javult a bűnözési statisztika.
A rendőrség közleménye szerint az ismeretlen személyek Stockholm Rinkeby negyedében autókat gyújtottak fel, és kifosztották a helyi üzleteket. A közlemény szerint a fosztogatás este 22:20 körül kezdődött meg, az utcákon 7-8 gépjárművet lángba borítottak az éjszaka során. A negyedben számos üzletet kifosztottak.
A zavargás során kövekkel dobálták meg a rendőröket – egyikük megsérült -, két rendőrt pedig megvertek. A helyi sajtó szerint 30-50 fő vett részt a zavargásban. A rendőrség állítólag néhány óra alatt helyreállította a közrendet.
Rinkeby egyike Stockholm azon negyedeinek, ahol a lakosság többsége bevándorló (a negyed lakosságának 89,1%-a második vagy harmadik generációs migráns). A történtek után a helyi sajtó beszámolóit olyan kommentárok árasztották el, miszerint “már nem telik el egy hét sem anélkül, hogy a migránsok gyújtogatnának, rongálnának, vagy megerőszakolnának valakit”.
Az eset alig egy nappal azt követően történt, hogy a liberális sajtó hazugsággal vádolta Donald Trump amerikai elnököt, aki a Svédországban már-már pokolivá váló migránshelyzetre tett utalást. A multikulturalizmus képviselői szerint Svédországban javult a bűnözési statisztika.
http://www.hidfo.ru/2017/02/azonositatlan-migransok-tombolnak-stockholm-kulvarosaban/



Felgyújtották az iszlám kulturális központot Göteborgban

Ismeretlen személyek felgyújtották a mecsetként is használt iszlám kulturális központot Göteborgban, miután Stockholm külvárosában közel-keleti migránsok csoportos gyújtogatást és fosztogatást folytattak.
Svédországban a helyi sajtó arról számolt be, hogy kedden ismeretlen személyek felgyújtottak egy mecsetet. A gyújtogatás egy nappal azt követően történt, hogy Stockholm egy többségében migránsok által lakott negyedében zavargások kezdődtek, és ismeretlen személyek utcán parkoló autókat gyújtottak fel, boltokat fosztottak ki.
A Göteborgban történt gyújtogatásról a török Daily Sabah lap is címlapon számolt be. A lap szerint a támadók hajnali 2 körül gyújtották fel az épületet. A helyszínre kiérkező tűzoltók megfékezték a lángokat, de az épületben komoly anyagi kár keletkezett. Az épületet korábban a Török Demokraták Európai Szövetsége használta, két hónappal ezelőtt adták át kulturális központnak.
A török lap emlékeztetett, hogy októberben egy Malmöben működő muszlim imaszoba is gyújtogatás áldozatává vált.

http://www.hidfo.ru/2017/02/felgyujtottak-az-iszlam-kulturalis-kozpontot-goteborgban/