2017. március 30., csütörtök

Orosz statisztákat keresnek a NATO hadgyakorlataira

Oroszul beszélő statisztákat keresnek a NATO hadgyakorlataira, akik a békés polgári lakosság szerepét kell eljátsszák, hogy a nyugati katonák minél élethűbb környezetben készülhessenek a háborúra.
Németország olyan előadókat keres, akik statisztaként részt vennének az amerikai hadgyakorlatokban – a hirdetés szerint a jelöltek jó orosz nyelvtudással kell rendelkezzenek, és képesek kell legyenek arra, hogy többek között vidéki gazdák, áruházi eladók szerepét eljátsszák.
A hirdetés – mely a német főváros hivatalos weboldalán jelent meg – szövege alapján a jelentkezők a gyakorlatozó katonák által használt nyugati nyelveket kell ismerjék, emellett előnyt jelent, ha a NATO számára Oroszország felé útba eső valamelyik kelet-európai ország nyelvét is beszélik. Ennek megfelelően az angol vagy német – és orosz – nyelv ismeretét várják el, emellett „nagy előnyt jelent” a cseh és lengyel nyelvismeret.
A jelentkezőkből kiválogatott statiszták április 26-án kezdhetnek. A hirdetés szerint „a konfliktus-zóna civiljenek szerepét kell majd eljátszaniuk, ami segít valós környezetben kiképezni, optimális környezetben felkészíteni a katonákat a külföldi missziókra.”
NATO-bázisok Oroszország körül
Az orosz nyelvterületen zajló NATO-hadmozdulatok szimulálása Nürnberg és Regensburg közt zajlik majd, ahol tíz falut építenek fel erre a célra, falvanként 30 házzal.
„Az előadók kisebb szerepeket kell eljátsszanak, pl. helyi állattenyésztőt, bolti eladót kell alakítsanak.” – írták.
A hirdetés utalást tesz arra is, hogy Afganisztánról lehet szó a „külföldi misszió” kapcsán, bár ennek ellenére a cseh és lengyel nyelvtudással jelentkezők is civileket kell eljátsszanak. Ez arra utal, hogy a NATO nem egy újabb afganisztáni misszióra, hanem kelet-európai hadmozdulatokra készül, ami terveik szerint Oroszország határain belül folytatódna.

http://www.hidfo.ru/2017/03/orosz-statisztakat-keresnek-a-nato-hadgyakorlataira/




Német alezredes:
a NATO Oroszország elleni háborúra készül

A Bundeswehr nyugállományú alezredese, Jürgen Rose szerint a NATO azért keres orosz nyelvismerettel rendelkező civil-imitátorokat a hadgyakorlataira, mert kelet-európai konfrontálódásra készül Oroszországgal.
Az álláshirdetés napi 88-120 eurót ajánlott olyan személyeknek, akik megfelelő orosz nyelvtudással rendelkeznek és hajlandók helyi gazdák, bolttulajdonosok szerepét eljátszani, illetve egyéb improvizált helyzetekben eljátszani a civil lakosság szerepét a NATO hadgyakorlatain.
A hadgyakorlat, amin a nyugati katonák orosz civilek közt készülnek a háborús helyzetre, április 28-án kezdődik Németországban. A nyugállományú német alezredes a történtek kapcsán a Szputnyik hírügynökség németországi oldalának nyilatkozott, mert szerinte ez már egyértelmű előkészületeket jelent egy kelet-európai háborúra: a NATO azt tervezi, hogy orosz civilek közt fog háborút vívni – ez egyértelműen kelet-európai hadszínteret, vagy egyenesen Oroszország területén vívott háborút jelent.
„Nem ez az első alkalom, hogy ilyen gyakorlatokat folytatnak. A múltban láthattunk már olyan esetet, hogy a NATO hadgyakorlatain résztvevő statisztákra hosszú palástot, turbánt adtak, mert akkor nagy valószínűséggel megtörténhetett egy olyan forgatókönyv, hogy a NATO ilyen környezetben kell beavatkozzon. Emiatt egyértelmű, mi történik most. A NATO keleti határain kirobbanó háborúra készülnek fel.”
Az Optronic HR-cég által feladott – a német főváros hivatalos weboldalán is megjelenő – hirdetés szerint a kezdődő hadgyakorlatokra az angol és német nyelvek ismeretén felül orosz, lengyel és cseh nyelvtudással keresnek embereket, akik alkalmi munkaként civilek szerepét kell eljátsszák.
Rose elmondása szerint ilyen hirdetések megjelenése miatt már senki nem tagadhatja, hogy a NATO ellenségként kezeli Oroszországot, és fegyveres konfrontációra készül Kelet-Európában.
A NATO 2014 óta fokozza katonai jelenlétét Kelet-Európában és a Fekete-tengeren, miután Ukrajnában hatalomra juttatott egy a NATO-csatlakozás iránt elkötelezett kormányt. Az ukrán háború kirobbanásáért később Oroszországot okolták a nyugati tömb tagjai.

http://www.hidfo.ru/2017/04/nemet-alezredes-a-nato-oroszorszag-elleni-haborura-keszul/

Lesújtana a muszlim fundamentalistákra Francois Fillon

A francia republikánusok elnökjelöltje, Francois Fillon csütörtökön javaslatot tett arra, hogy az iszlám fundamentalizmus elleni harc előmozdítása érdekében szigorú ellenőrzés alá kell vonni a muszlim kulturális központokat.
A republikánus jelölt közlése szerint nem szabad megengedni, hogy az országban tartózkodjanak azok a külföldi személyek, akik Franciaország ellen gyűlöletet szítanak. A radikalizálódó, francia állampolgárságú muszlimok esetében pedig különböző szankciókat helyezett kilátásba.
Fillon az RTL hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, szigorú állami szabályozás nélkül nem lehet megakadályozni azoknak a muszlim fundamentalista csoportoknak a terjeszkedését, melyek nem engedik a békés együttélés érdekében bizonyos vallási előírások megváltoztatását.
Ezzel az elgondolással nincs egyedül az elnökválasztási kampányban: Francois Fillonhoz hasonlóan a Nemzeti Front vezetője, Marine Le Pen is a muszlim közösségek szigorú állami kontroll alá vonását szorgalmazta.

http://www.hidfo.ru/2017/03/lesujtana-a-muszlim-fundamentalistakra-francois-fillon/

Kirúgják a németeket az Incirlik légibázisról

A Törökországgal tovább bonyolódó diplomáciai botrány miatt a német kormány alternatív helyszíneket keres, ami a közel-keleti műveletek kiindulópontja lehet, miután ki kell vonulniuk az Incirlik bázisról.
A német kormány közlése szerint eddig nyolc lehetséges alternatívát találtak. Többek között Kuvait, Jordánia és Ciprus jöhet szóba, miután el kell hagyniuk Törökországot. A közlemény szerint jelenleg vizsgálják a lehetséges helyszíneket, de még egyik országgal sem folytattak tárgyalásokat a német katonák ott állomásoztatásának igényével kapcsolatban. Az ügy lassú előrehaladta ráadásul felvetette annak lehetőségét, hogy a kormány egyáltalán nem is akar más országot találni a bázis működtetésére, ehelyett üres reményeket táplál arra vonatkozóan, hogy hátha Törökországban megváltozik a politikai helyzet.
Jan van Aken, a Die Linke külügyi szóvivője a Die Welt német lapnak nyilatkozva azt mondta, a kormánynak nyilvánvalóan nem áll érdekében a bázis áttelepítése más országba, mert ha így lenne, már tárgyalásokat folytattak volna a német katonák beengedéséről. Ehelyett üres reményeket táplálnak arra vonatkozóan, hogy hátha megváltozik az egyre csak tovább romló viszony Törökországgal.
A német kormány azt követően kezdett alternatív helyszíneket keresni az Incirlik bázison működő missziónak, hogy a török államfő kijelentette, szerinte „ami ma Németországban zajlik, az a náci korszakhoz hasonlatos”. Az Incirlik bázis bezárásának lehetősége azonban már korábban is felmerült török részről: Ankara a NATO-hoz hű katonai körök által elkövetett puccskísérletet követően vette fontolóra a bázis bezárását.

http://www.hidfo.ru/2017/03/kirugjak-a-nemeteket-az-incirlik-legibazisrol/