2015. március 7., szombat

Furcsa sajtószabadság - négy újságírót zártak be drónok miatt

Négy újságírót tartóztattak le Párizsban, akik "feltételezhetően" drónok használatát "tervezték" a la Villette park mellett. Az újságírók egy mai trendnek megfelelően madártávlatból próbáltak képi anyagot gyűjteni egy publikációhoz. A France Info szerint a négy újságíró Németországból érkezett, de a hatóságoknak feltehetően kínos az ügy, mert azt nem hozták nyilvánosságra, hogy melyik sajtóorgánum munkatársait tartóztatták le.
Az eset napokkal azután történt, hogy - szintén Párizsban - a rendőrök az Al Jazeera újságíróit vették őrizetbe egy hasonló eset során, és 1000 euró pénzbírságot szabtak ki rájuk, amiért drónokat használtak a városban képi anyag gyűjtéséhez. A francia törvények szerint illegális a drónok lakossági használata, de a szabályozással meggyűlik a bajuk, mert -nyugati viszonylatban - minimális összegekért bárki hozzájuthat egy saját drónhoz, ami nem nagyobb egy egyszerű játékhelikopternél.
Hídfő.net.ru | Drónhasználat
A drónok szabályozásának irányelvei szintén nyugatról erednek, az Egyesült Államokban civilek számára tilos a röptetés. A drónhasználat annak ellenére, hogy ezek a készülékek nyugati viszonylatban kifejezetten olcsók, az erőszakszervezetek és a karhatalom monopóliumává válik. Az amerikai rendőrség számára készen állnak olyan gyártmányok, melyeket tömegoszlatás esetén vetnek be, olyan módon, hogy a civil tüntetések ellehetetlenítésében élő személy nem feltétlen kell részt vegyen, a könnygázt drónok segítségével juttatnák be a tüntetők tömegébe. Miközben a nyugati hatóságok monopóliumra tartanak igényt, az újságírók körében is kezd népszerűvé válni a drónok használata, mert nagy mértékben megkönnyíti a képi anyag gyűjtését.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/07/furcsa-sajtoszabadsag-negy-ujsagirot-zartak-be-dronok-miat

Donyecktől-Ungvárig

Gyenyisz Pusilin a DNR Nemzeti Tanácsának szóvivője ma délután bejelentette: kezdeményezik a minszki kontaktcsoport összehívását, mert bizonyságot nyert: Valcman bűnbandái több mint háromezer olyan civilt tartanak fogva, akik egyébiránt semmit nem csináltak, csak szimpatizálnak a Népköztársaságokkal. Ezeket az embereket az általuk megszállt területeken vetették rabságba.
Alekszandr Zaharcsenko a Donyecki Népköztársaság elnöke viszont egy mai nyilatkozatában kijelentette: alapos gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a “Zaszjadko” bányaüzemben történt szerencsétlenség az nem is szerencsétlenség volt, hanem egy szervezett diverzánscselekmény.
Donbasszban ma egyébként a tényleg csendes napot a népköztársaságiak serény takarítással múlatták. Mivelhogy a valcmanisták fogadókészséget tanúsítottak, újabb-száznál több-latortetemet adtak vissza a küldőnek. Mint jelezték, van még bőven raktáron, meg szép számmal bukkanak újabb és újabb nem kívánatos leletekre, amiktől szívesen megszabadulnának.
Hozzá kell tenni, hogy gondos leltárbavétel és azonosítás után, ha elérhetőségre is bukkannak, a népköztársaságiak értesítik a hozzátartozókat. Biztos ami biztos! Nehogy Valcmanék elfeledkezzenek az ilyen “apróságokról” bokros teendőik közepette.
Könnyen meglehet viszont, hogy a Donbassz nevű tó most sima víztükrébe Kijev kavicsot dobott.
A fegyverzetkivonási ellenőrző központban a Kijevet képviselő A. Ramzanyin közölte, hogy eddig ugyan lelkesen teljesítették a Minszk-2 által rájuk kirótt kivonási penzumot, ám azt “szüneteltetni fogják”-mert Dzserzsinszknél és Gorlovkánál a népköztársasági erők rajtuk ütöttek. (Miután tegnap Dzserzsinszkből a latortüzérség bombázta Gorlovkát!) Ezért durcásak lettek Valcman martalócai.
Ezeknek a martalócoknak viszont hatalmas propagandát fognak kifejteni-UNGVÁRON! Föltételezhetően a helyieknek nem kis örömet okozva.
Az ungváriak ugyanis a városvezetés ama hatalmas kegyében részesülhetnek már a jövő héttől, hogy napi tíz órában-reggel kilenctől este hétig-a Színház téren fölállított nyolc lármafáról bömbölhet nyakukba Donbassz számtalan sikertörténete. Óránkénti időjárásjelentéssel megfűszerezve. Így döntött Ungvár magisztrátusa. Távlati tervként szerepel az adás kábelen való eljuttatása a szolgáltatást élvező háztartásokba.
Az indoklás szerint ellensúlyozni kell a zömmel Magyarországról érkező, az ungváriak gondolkodását teljesen megzavaró nyíltan orosz propagandát. A Bal-Rad-ot Ungvárról az ottani történésekről informáló Szergej értesülései szerint ezen fölforgató orosz propaganda legfőbb szócsöveként éppen a Bal-Rad-ot említették meg. Hozzátéve, hogy mintha már a kárpátaljai hírportálok is kezdenének hinni ebben a gyalázatban. Kötelezték is mindet, hogy a lármafák adását mindegyik reklámozza erősen.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/07/donyecktol-ungvarig/

Gyorsleltár a “dicsőséges gyebalcevoi” siker nyomán

Most, hogy Donbasszban a kedélyek viszonylag nyugodtak, a népköztársaságiak a csendet leltározásra használják.
zsák
Igyekeznek számba venni az idei esztendő első két hónapjának “hozadékát”. Ez Valcman latorerőinek TECHNIKAI veszteséglistáját jelenti február végéig bezárólag. Az e heti veszteségeik hanyagolhatóak.
Eszerint teljesen elpusztult 64 db. tank, 111 db. BMP-1 és BMP-2 gyalogsági páncélozott szállítójármű, 35 db. BTR-típusú jármű, 35 db. páncélozott vontatóeszköz, 19 db. önjáró löveg, 42 db. BM-21 reaktív tüzérségi eszköz, 16 db. 152mm-es kaliberű 2A65 “MSTA-B” vontatott löveg, 51dd. 120-100 mm. közötti kaliberű, különböző fajtájú tarack.
zsák
Fölsorolhatatlanul sok különböző fajtájú teherautó, felderítő és parancsnoki jellegű kisebb jármű. Ezek számát összesen háromszáz körülire taksálják.
A leltár szerint teljesen ép, vagy könnyen javítható állapotban 86db tank, 64db. páncélozott csapatszállító eszköz, 118db. kölönböző kaliberű vontatott löveg, 28 db. BM-21-es “Grad”, 14 db. önjárő löveg, 21 db. egyéb páncélozott lánctalpas jármű, és 64 db. ilyen-olyan teherautót örököltek a miliciák.
Lőszereknek, gyalogsági lőfegyvereknek se szeri-se száma.
zsák
Hadizsákmány lett továbbá hat darab traktor, hat darab tololapos lánctalpas árokásógép, négy darab emelőgép, és kilenc darab darus teherautó.
18 db különböző márkájú és méretű autóbusz mellett igen sok személyautót és pick-up-ot is megörököltek a pribékhordától a népköztársaságiak.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/07/gyorsleltar-a-dicsoseges-gyebalcevoi-siker-nyoman/

Döbrögi lezárt, és új irányba nyit!

A kormányzó maffia segély helyett munkát ad az embereknek, valójában itt ér véget a szocializmus, mondta Döbrögi a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nevű szatellitmaffia gazdasági évnyitó rendezvényén tartott szónoklatában. És akkor végre mindenki fellélegezhet, hiszen Döbrögi elkezdte, Döbrögi folytatta és Döbrögi megoldotta. Végre nem akarja ez a volt szocialista rendszer, hogy mikor vásárolhatsz, mi lehetsz, minek tanulhatsz. Az meg kit érdekel, hogy közben holnaptól már 9 évesen a rendszer eldönti, hogy mi leszel (narancsos-keresztes horda terv), hogy vasárnap már nem vásárolhasz szabadon, hogy a pénzedet az államtól kell a legjobban féltened (lásd Buda-Cash botrány-felügyeleti mészárlás). Na most légy okos!
Segély helyett munkáért tüntetnek
Most komolyan azt tartja Magyarország legfőbb embere előrelépésnek, hogy az embereknek nincsen munkahelye és ezért szót is emelnek?! Most ez így rendben van és ez a narancsos rezsim dícsérete? Emlékeztetnék mindenkit, hogy az emberek azért mentek segélyért, hogy legyen mit enniük. Azért követelnek munkát, hogy legyen mit enniük. Tulajdonképpen az emberek enni és élni akarnak. Az meg már magyar specialitás, hogy átnevezzük a dolgokat és sikerként könyveljük el. Arról nem is merek beszélni, hogy mennyire létezik szabad akart, és mi a váltásnak a háttere. Elképzelhető, hogy az emberek azért nem segélyt kiáltanak, mert az éppen most regnáló döbrögista maffia  elvette ezt a lehetőséget?
A közmunka mióta megoldás egy ország foglalkoztatottságbeli hiányosságaira? A munkaalapú gazdaságban is fontos megkülönböztetni az állami apparátusban az adófizetők pénzén feleslegesen fenntartott alternatív munkát és a valódi gazdasági értékeken és szükségleten alapuló foglalkoztatottságot. Magyarul attól nem lesz hosszútávon jobb az országnak, mert egy közmunkás pozícióra kettőt vesznek fel vagy mert az ásó mellett ketten állnak. Az eszme azonban szerintem jó, hiszen nem hagyja magát a rendszer, hogy visszaéljenek a támogatásokkal és az aktív életre való kényszerítés segít a mindennapi életbe való integrációban. A probléma ott kezdődik, amikor politikai haszonszerzés miatt nem gondolják tovább a történetet, és feleslegesen teremtenek többletet.
Szóval ezért a kijelentésért a Nemzetvezető nem kap hasipacsit. Nem siker az éhezés, az élhetetlenség és a munkanélküliség-felesleges közmunka.
Nemzetvezetőnk szerint a társadalomban megerősödött a munka iránti ígény. Szóval Döbrögi szerint a magyarok nem akartak eddig dolgozni? Nem akartak vagy nem tudtak? Nem mindegy és én személy szerint kikérem magamnak ezt a kijelentését. Amúgy jellemző a komplett hatalomra az a megalomán felsőbbrendűség, aminek keretében lenézik a társadalom tagjait, vezethető bírkáknak tekintik őket, dönteni akarnak mindenről helyettük. Akármilyen fura ilyet hallani, de a Vezénylő tábornok úr előtti korszakokban is úgy-ahogy megéltek az emberek és akartak dolgozni.
Szerintem egy jó alapötletet (teljesítmény alapú társadalom) torzítottak el, hogy politikailag is korrekt legyen és azonnal lehessen haszonról beszélni a maffiagyűlésen.
A jövőben a következő lépésekre készül a Nemmzetthy Maffia, mondta el Nemzetünk Szentje:
Tűzszünetet, sőt talán békét kötnek a bankokkal
A brókerbotrány nyomán szigorítják a pénzügyi felügyeletet
Egyszerűsítik, de szigorítják az adózást
A külpolitikában és a külgazdaságban megkezdik a déli nyitást
Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor ez a bankok elleni háború nem más, mint parasztvakítás. A forintosítás és jóváírások következménye az lett, hogy egy 10M forintos hitelre kap vissza 600.000 forintot az ügyfél, de tartozik még így is 16M forinttal. Nem tudom az amúgy nagyon szigorú és brutális adózáson mit lehet szigorítani. Az egyszerűsítést is úgy tudom csak értelmezni, hogy a kormány mostantól nem mindenféle mondvacsinált indokkal szedi ki a pénzt a zsebemből, hanem nyíltabban (emiatt kevesebb adónemmel). Ha nem jött össze a keleti nyitás, akkor jön a déli nyitás? Már várom az északi, észak-keleti.dél-keleti,nyugat-keleti nyitásokat is.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/07/dobrogi-lezart-es-uj-iranyba-nyit/

Vetőmagbunker

Megérkezett az erdei fafajoktól származó első magszállítmány a vetőmag világbankba, amelyet hét évvel ezelőtt hoztak létre a Spitzbergákon, hogy megőrizzék a Földön használt összes vetőmag mintáját egy esetleges nukleáris háború vagy világméretű természeti katasztrófa esetére. Például az erdeifenyő (Pinus sylvestris) és közönséges lucfenyő (Picea abies) magokat finnországi és norvégiai természetes erdőkből gyűjtötték be. Azért esett ezekre a fajokra a választás, mert gazdasági, ökológiai és társadalmi szempontból is fontos szerepet töltenek be - adta hírül a BBC News. A norvég kormány tulajdonában lévő magtárat működtető Globális Terménydiverzitási Szövetség (GCDT) munkatársa, Brian Lainoff szerint számos oka volt, hogy erdei fák magjait is beköltöztették a vetőmagbunkerbe.

"A világszerte előforduló erdei fafajok genetikai diverzitását számos tényező befolyásolja, amelyek közül a klímaváltozásnak és az erdőgazdálkodásnak van a legnagyobb hatása a legfőbb fajokra" - mondta a szakember, hozzátéve, hogy a populációk feltöredezése, az erdei legelők, a kártevők és a betegségek is a befolyásoló tényezők közé tartoznak.
Lainoff szerint a finnországi és a norvégiai mintákat követően más nemzetektől is érkeznek famagok a sarkköri tárolóba. A vetőmagszéf új szerzeményei közt szójabab-, árpa-, lencse-, cirok- és búzaminták is sorakoznak az amerikai mezőgazdasági minisztérium, valamint mintegy 2500 rizsminta az AfricaRice nevű afrikai mezőgazdasági kutatóintézet jóvoltából. Ugyancsak a héten érkeznek minták a vetőmagbunkerbe 14 vadparadicsom fajtól, amelyek közül öt a Galápagos-szigetekről származik. A kutatók reményei szerint az újonnan érkezett fenyőmag-minták révén nyomon tudják majd követni a természetes erdőkben végbemenő hosszú távú genetikai változásokat. A norvég kormány 2008-ban hozta létre a tárolót a Spitzbergákon (norvégul Svalbard), a Norvégia és az Északi-sark között fekvő szigetcsoporton. A tárolót egy hegy belsejében alakították ki, hogy ellenálljon mindenfajta természeti vagy ember okozta katasztrófának. A 10 millió dollárból megépült, 4,5 millió minta tárolására alkalmas magbankban kezdetben mintegy 100 ország 268 ezer haszonnövényfajának magjait őrizték, mára azonban a világ legnagyobb ilyen jellegű gyűjteményévé nőtte ki magát. Működtetői szerint a magbank állandó védelmet biztosít a világ vetőmaggyűjteményeiből érkezett mintáknak. A GCDT szerint az állandóan fagyott talaj és a vastag sziklafal biztosítja, hogy a magminták még áramszünet esetén is fagyott állapotban maradnak.
"A vetőmagszéfre a világ élelmiszerellátásnak végső biztosítékaként tekinthetünk" - hangsúlyozta a szervezet.


Hírfigyelő Szolgálat