A kormányzó maffia segély helyett munkát ad az embereknek, valójában itt ér véget a szocializmus, mondta Döbrögi a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nevű szatellitmaffia gazdasági évnyitó rendezvényén tartott szónoklatában. És akkor végre mindenki fellélegezhet, hiszen Döbrögi elkezdte, Döbrögi folytatta és Döbrögi megoldotta. Végre nem akarja ez a volt szocialista rendszer, hogy mikor vásárolhatsz, mi lehetsz, minek tanulhatsz. Az meg kit érdekel, hogy közben holnaptól már 9 évesen a rendszer eldönti, hogy mi leszel (narancsos-keresztes horda terv), hogy vasárnap már nem vásárolhasz szabadon, hogy a pénzedet az államtól kell a legjobban féltened (lásd Buda-Cash botrány-felügyeleti mészárlás). Na most légy okos!
Segély helyett munkáért tüntetnek
Most komolyan azt tartja Magyarország legfőbb embere előrelépésnek, hogy az embereknek nincsen munkahelye és ezért szót is emelnek?! Most ez így rendben van és ez a narancsos rezsim dícsérete? Emlékeztetnék mindenkit, hogy az emberek azért mentek segélyért, hogy legyen mit enniük. Azért követelnek munkát, hogy legyen mit enniük. Tulajdonképpen az emberek enni és élni akarnak. Az meg már magyar specialitás, hogy átnevezzük a dolgokat és sikerként könyveljük el. Arról nem is merek beszélni, hogy mennyire létezik szabad akart, és mi a váltásnak a háttere. Elképzelhető, hogy az emberek azért nem segélyt kiáltanak, mert az éppen most regnáló döbrögista maffia  elvette ezt a lehetőséget?
A közmunka mióta megoldás egy ország foglalkoztatottságbeli hiányosságaira? A munkaalapú gazdaságban is fontos megkülönböztetni az állami apparátusban az adófizetők pénzén feleslegesen fenntartott alternatív munkát és a valódi gazdasági értékeken és szükségleten alapuló foglalkoztatottságot. Magyarul attól nem lesz hosszútávon jobb az országnak, mert egy közmunkás pozícióra kettőt vesznek fel vagy mert az ásó mellett ketten állnak. Az eszme azonban szerintem jó, hiszen nem hagyja magát a rendszer, hogy visszaéljenek a támogatásokkal és az aktív életre való kényszerítés segít a mindennapi életbe való integrációban. A probléma ott kezdődik, amikor politikai haszonszerzés miatt nem gondolják tovább a történetet, és feleslegesen teremtenek többletet.
Szóval ezért a kijelentésért a Nemzetvezető nem kap hasipacsit. Nem siker az éhezés, az élhetetlenség és a munkanélküliség-felesleges közmunka.
Nemzetvezetőnk szerint a társadalomban megerősödött a munka iránti ígény. Szóval Döbrögi szerint a magyarok nem akartak eddig dolgozni? Nem akartak vagy nem tudtak? Nem mindegy és én személy szerint kikérem magamnak ezt a kijelentését. Amúgy jellemző a komplett hatalomra az a megalomán felsőbbrendűség, aminek keretében lenézik a társadalom tagjait, vezethető bírkáknak tekintik őket, dönteni akarnak mindenről helyettük. Akármilyen fura ilyet hallani, de a Vezénylő tábornok úr előtti korszakokban is úgy-ahogy megéltek az emberek és akartak dolgozni.
Szerintem egy jó alapötletet (teljesítmény alapú társadalom) torzítottak el, hogy politikailag is korrekt legyen és azonnal lehessen haszonról beszélni a maffiagyűlésen.
A jövőben a következő lépésekre készül a Nemmzetthy Maffia, mondta el Nemzetünk Szentje:
Tűzszünetet, sőt talán békét kötnek a bankokkal
A brókerbotrány nyomán szigorítják a pénzügyi felügyeletet
Egyszerűsítik, de szigorítják az adózást
A külpolitikában és a külgazdaságban megkezdik a déli nyitást
Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor ez a bankok elleni háború nem más, mint parasztvakítás. A forintosítás és jóváírások következménye az lett, hogy egy 10M forintos hitelre kap vissza 600.000 forintot az ügyfél, de tartozik még így is 16M forinttal. Nem tudom az amúgy nagyon szigorú és brutális adózáson mit lehet szigorítani. Az egyszerűsítést is úgy tudom csak értelmezni, hogy a kormány mostantól nem mindenféle mondvacsinált indokkal szedi ki a pénzt a zsebemből, hanem nyíltabban (emiatt kevesebb adónemmel). Ha nem jött össze a keleti nyitás, akkor jön a déli nyitás? Már várom az északi, észak-keleti.dél-keleti,nyugat-keleti nyitásokat is.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/07/dobrogi-lezart-es-uj-iranyba-nyit/