2015. március 7., szombat

Donyecktől-Ungvárig

Gyenyisz Pusilin a DNR Nemzeti Tanácsának szóvivője ma délután bejelentette: kezdeményezik a minszki kontaktcsoport összehívását, mert bizonyságot nyert: Valcman bűnbandái több mint háromezer olyan civilt tartanak fogva, akik egyébiránt semmit nem csináltak, csak szimpatizálnak a Népköztársaságokkal. Ezeket az embereket az általuk megszállt területeken vetették rabságba.
Alekszandr Zaharcsenko a Donyecki Népköztársaság elnöke viszont egy mai nyilatkozatában kijelentette: alapos gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a “Zaszjadko” bányaüzemben történt szerencsétlenség az nem is szerencsétlenség volt, hanem egy szervezett diverzánscselekmény.
Donbasszban ma egyébként a tényleg csendes napot a népköztársaságiak serény takarítással múlatták. Mivelhogy a valcmanisták fogadókészséget tanúsítottak, újabb-száznál több-latortetemet adtak vissza a küldőnek. Mint jelezték, van még bőven raktáron, meg szép számmal bukkanak újabb és újabb nem kívánatos leletekre, amiktől szívesen megszabadulnának.
Hozzá kell tenni, hogy gondos leltárbavétel és azonosítás után, ha elérhetőségre is bukkannak, a népköztársaságiak értesítik a hozzátartozókat. Biztos ami biztos! Nehogy Valcmanék elfeledkezzenek az ilyen “apróságokról” bokros teendőik közepette.
Könnyen meglehet viszont, hogy a Donbassz nevű tó most sima víztükrébe Kijev kavicsot dobott.
A fegyverzetkivonási ellenőrző központban a Kijevet képviselő A. Ramzanyin közölte, hogy eddig ugyan lelkesen teljesítették a Minszk-2 által rájuk kirótt kivonási penzumot, ám azt “szüneteltetni fogják”-mert Dzserzsinszknél és Gorlovkánál a népköztársasági erők rajtuk ütöttek. (Miután tegnap Dzserzsinszkből a latortüzérség bombázta Gorlovkát!) Ezért durcásak lettek Valcman martalócai.
Ezeknek a martalócoknak viszont hatalmas propagandát fognak kifejteni-UNGVÁRON! Föltételezhetően a helyieknek nem kis örömet okozva.
Az ungváriak ugyanis a városvezetés ama hatalmas kegyében részesülhetnek már a jövő héttől, hogy napi tíz órában-reggel kilenctől este hétig-a Színház téren fölállított nyolc lármafáról bömbölhet nyakukba Donbassz számtalan sikertörténete. Óránkénti időjárásjelentéssel megfűszerezve. Így döntött Ungvár magisztrátusa. Távlati tervként szerepel az adás kábelen való eljuttatása a szolgáltatást élvező háztartásokba.
Az indoklás szerint ellensúlyozni kell a zömmel Magyarországról érkező, az ungváriak gondolkodását teljesen megzavaró nyíltan orosz propagandát. A Bal-Rad-ot Ungvárról az ottani történésekről informáló Szergej értesülései szerint ezen fölforgató orosz propaganda legfőbb szócsöveként éppen a Bal-Rad-ot említették meg. Hozzátéve, hogy mintha már a kárpátaljai hírportálok is kezdenének hinni ebben a gyalázatban. Kötelezték is mindet, hogy a lármafák adását mindegyik reklámozza erősen.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/07/donyecktol-ungvarig/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése