2015. március 18., szerda

Globális pénzügyi háború kezdődhet

Hídfő.net.ru | Ázsiai Infrastruktúra Befektetési Bank
A Nemzetközi Valutaalap üdvözli ugyan, de nyíltan riválisként tekint a Kína kezdeményezésére életre hívott Ázsiai Infrastruktúra Befektetési Bankra, ami alternatívát nyújt a nyugati irányítás alatt lévő pénzintézetekkel szemben, és emiatt az Egyesült Államok pénzügyi egyeduralmát is végleg megdöntheti. Az IMF szóvivője nyilatkozatban üdvözölte a szervezet megalapítását, ugyanakkor ez egy globális pénzügyi háború kezdetét is jelenti.
Az Ázsiai Infrastruktúra Befektetési Bank olyan pénzintézetekre nyújt alternatívát, mint a Világbank vagy a Nemzetközi Valutaalap (IMF), és az USA aggodalmai ellenére a születőben lévő pénzintézet alapítóihoz csatlakozott több európai ország is. Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika régóta kritizálja az IMF döntéshozó struktúráját, mert abban a nyugati országoknak valós gazdasági súlyuknál jóval nagyobb mértékű befolyásuk van. A nem-nyugati hatalmak éveken át próbálták keresztülvinni az IMF döntéshozói struktúrájának módosítását követelő javaslatot, de a nyugati országok a lassuló gazdaság ellenére is makacsul ragaszkodnak a pénzügyi vezetői szerephez, emiatt az IMF megreformálása lehetetlenné vált. Többek között emiatt döntöttek az Ázsiai Infrastruktúra Befektetési Bank megalakítása mellett, ami a nemzetközi hitelezésben az IMF konkurenciája lesz.
2014 decemberében az amerikai kongresszus nem fogadta el a szükséges reformokat, ami szövetségesei szemében teljességgel aláásta az Egyesült Államok hitelességét. Emiatt Washington "európai szövetségesei", az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország és Olaszország csatlakozott az Ázsiai Infrastruktúra Befektetési Bankhoz. Kedden Luxemburg pénzügyminisztere is megerősítette, hogy a közeljövőben csatlakoznak az új szervezethez.
Az Ázsiai Infrastruktúra Befektetési Bank létrehozását rögzítő megállapodást összesen 21 ország képviselői írták alá decemberben, beleértve Szingapúrt, Malajziát és Kazahsztánt is. Az alapító tagállamok csatlakozásának névleges határideje március 31, tehát a közeljövőben az IMF riválisa megkezdi globális működését.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/18/globalis-penzugyi-haboru-kezdodh

Cégek százai kapcsolhatók a bukott brókercégekhez

Nagyobb lehet a brókerbotrány háttérbázisa, mint amekkorának első ránézésre látszik. Legalábbis erről tanúskodik az a tény, hogy az érintett cégek tulajdonosainak és vezetőinek több száz egyéb cégben van érdekeltségük - állapította meg a céginformációs szolgáltatást nyújtó Opten Kft.
A Buda-Cash Brókerház, a Hungária Értékpapír Zrt. és a Quaestor nevével fémjelzett cégek kapcsolati hálója még a hazai cégstruktúrához képest is összetett - írta elemzésében az Opten. A cég szerint azért is érdemes az adatok mögé nézni, mert a zártkörű részvénytársaságok tulajdonosait jellemzően nem teszi közzé a cégbíróság, de az Opten adatbázisában ezek a tulajdonosok is fellelhetőek.

"A zárkörű részvénytársaságok a hazai gazdaság meghatározó szereplői, így tulajdonosi hátterük teljes körű ismerete kulcskérdés a cégek kapcsolatrendszerének elemzésekor" - mondja Tóth Tamás, az Opten Kft. ügyvezető igazgatója.

Az elemzésből az derült ki, hogy a Buda-Cash, a Hungária Értékpapír és a Quaestor egymástól független cégcsoportnak tűnik az adatok első körös elemzése után, azonban a vizsgált cégek csoporton belüli kapcsolatrendszere rendkívül összetett. A tulajdonosok és a vezetők általában több cégben is érdekeltek, a cég-cég közötti tulajdoni jogviszonyok a könyvvizsgálói átfedésekkel pedig már igazi csemegét jelenthetnek az elemzők és a nyomozóhatóságok számára is.

Az elemzés készítői ugyanakkor hangsúlyozzák: az, hogy valakit vagy valamely céget feltüntettek, nem jelenti azt, hogy ezen magánszemélyek vagy cégek ténylegesen érintettek lennének bármiféle visszaéléssel, jogellenes cselekménnyel, gyakorlattal vagy mulasztással kapcsolatban. Az adatok összetettsége folytán pedig esetleges elírások, pontatlanságok előfordulhatnak.

TULAJDONOSOK ÉS VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐK

A csoportok közül a Buda-Cash-ügyben érintett cégek kapcsolatrendszere a legkiterjedtebb, az alábbi táblázatban a vizsgált cégek közvetlen tulajdonosai és cégjegyzésre jogosultjai láthatóak. A listában szereplő cégek és magánszemélyek a csoport egy vagy több tagjára bírhattak befolyással az elmúlt 3 év során az Opten adatbázisa szerint.

Forrás: Opten Kft.

VÉGSŐ TULAJDONOSOK

Az összetett cégbirodalomban azonban érdemes a közvetett tulajdonosi láncon kapcsolódó, azaz végső tulajdonosokat is szemügyre venni. A csoportok végső tulajdonosi listáján olyan magánszemélyek is megtalálhatóak, akik nincsenek a közvetlen tulajdonosok között, illetve fellelhetőek külföldi címmel rendelkező magánszemélyek és cégek is.

A kapcsolatrendszert tovább bonyolítja, hogy a végső tulajdonosok összességében 176 egyéb hazai cég felett rendelkeznek közvetett tulajdonjoggal, ezen cégek pedig összesen 33 milliárd éves árbevételt regisztráltak 2013-ban.

Forrás: Opten Kft.

LEÁNYVÁLLALATOK

A leányvállalatok a vizsgált cégek által tulajdonolt egyéb vállalkozásokat jelentik, őket különösen érzékenyen érintheti anyavállalatuk fizetésképtelensége. Az Opten adatai szerint mintegy 55 hatályosan kapcsolható vállalkozás tartozik ebbe a kritikus csoportba, amelyek összesen körülbelül 5 milliárd forint árbevétellel rendelkeznek. A tulajdoni jogviszonyok bonyolultságát jelzik, hogy egyes leányvállalatok megjelennek a cégek tulajdonosainak közvetlen kapcsolati hálójában is.

A Buda-Cash legnagyobb leányvállalatai: az MGU Magyar Gumi Újrahasznosító Kft., a Mobil-Cash Európa Információtechnológiai és Szolgáltató Zrt. és a MIB Europe Biztosítási Alkusz Zrt.

A Quaestor legnagyobb leányvállalatai: az ETO PARK Kft., a Győri ETO FC Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft., a Quaestor Invest Befektető, Vagyonkezelő és Pénzügyi Tanácsadó Kft., a Quaestio Kommunikációs Kft., a Quaestor-NET Informatikai Kft. és a QuaesTel Telekommunikációs Kft.

TESTVÉRCÉGEK, EGYÉB CSOPORTTAGOK

A testvércégek azok a kapcsolt vállalkozások, amelyeket a csoportok közvetlen tulajdonosai és cégjegyzésre jogosultjai közvetlenül tulajdonolnak vagy irányítanak. A csoporttagok felszámolásai, csődeljárásai ezeket a cégeket közvetve érintik, hiszen várhatóan a hatósági vizsgálatok a tulajdonosi, vezetői körre is kiterjednek, így rajtuk keresztül a fizetési nehézségek és nyomozati eljárások a testvércégekhez is eljuthatnak.

Az Opten szerint nehéz megbecsülni, hogy ez mit jelent a testvércégek életében, nagyban függ attól, hogy mennyire kötődnek a fő tulajdonosokhoz, milyen egyéb külső tulajdonosaik vannak, és azok milyen arányú befolyással rendelkeznek vagy rendelkeztek a cégek felett. Az Opten adatbázisa szerint összesen 157 testvércég kapcsolható vagy volt kapcsolható az elmúlt 3 évben a vizsgált vállalkozásokhoz, melyek összesen 26 milliárd forint éves árbevétellel rendelkeznek. Az összetett kapcsolatrendszernek köszönhetően a testvércégek sokszor leányvállalatok vagy éppen tulajdonosok is egyben. A 10 legmagasabb árbevételű testvércég a következő:

Forrás: Opten Kft.

KÖNYVVIZSGÁLÓI KAPCSOLATOK

Az elemzés a könyvvizsgálókra is kitér, hiszen a brókerbotrány jellegzetességéből fakadóan az érintett cégek auditorai is a hatósági vizsgálatok tárgyát képezhetik. A vizsgálat tehát elképzelhetően kiterjedhet az érintett könyvvizsgálók egyéb könyvvizsgált cégeire is. Ugyanakkor az Opten szakértői is hangsúlyozzák, hogy abból a tényből, hogy két cégnek ugyanaz a könyvvizsgálója, nem következik az, hogy pénzügyi vagy jogi kapcsolatban vannak.

A három cégcsoport az elmúlt 2 évben a következő könyvvizsgálókat alkalmazta: Gyimesi Katalin, Forgács Gabriella, Karácsondi Mária és dr. Rocskai János. A vizsgált könyvvizsgálók összesen 139 cég könyvvizsgálatát végezték az elmúlt években, mely cégek közel 114 milliárd forint árbevételt értek el egy év alatt.

FELSZÁMOLÁS ALATT ÁLLÓ PÉNZINTÉZETEK ÜGYFELEI

Sajnálatos módon a Buda-Cash-csoporthoz tartozó pénzintézeteknél számos magánszemély, önkormányzat és vállalkozás vezette a számláját. Ők lehetnek a brókerbotrány legnagyobb vesztesei. Az, hogy mennyit veszíthetnek, cégenként nagyon eltérő lehet, nagyban függ attól, hogy a teljes pénzeszközállományukat az érintett pénzintézeteknél vezették-e, de függ a felszámolási és büntetőjogi eljárások eredményétől is. Mindenesetre több mint 6000 működő vállalkozás vezette folyószámláját az érintett pénzintézetekben.

A mostani felszámolási és csődeljárásoknak minden bizonnyal komoly, hosszú távú negatív következményei lesznek. A legintenzívebb hatás az érintett cégek mikrokörnyezetében lehet. A közvetlen veszteségeken túl a hatósági vizsgálatok is komoly adminisztrációs terhet jelentenek majd, ráadásul felszámolási hullám indulhat a tulajdonosi láncon keresztül, ami már a kapcsolt vállalkozások beszállítóit is kellemetlenül érintheti. A brókerbotrányok makrogazdasági hatása is negatív: rontja a befektetői bizalmat, a beruházási hajlandóságot és végső soron az ország versenyképességét.


Fekete Emese

Az államkötvény a legjobb befektetés

Az államadósság megugrott, ezért ismét a magyar embereknek kell a zsebükbe nyúlni! Varga Mihály miniszter állampapír vásárlásra kéri a magyarokat.

Amikor egy plébános létrehozta az Államadósság-csökkentő Alapot, nem sokkal azután Orbán Viktor Brüsszelben azt mondta, hogy oda majd minden magyar befizeti egyhavi jövedelmét. Azok a magyarok főleg ugyebár, akik nem egyik hónapról a másikra, hanem egyik napról a másikra élnek... Hatalmas volt itthon a felzúdulás, a végrehajtás elmaradt. De elmaradt a hatalom általi befizetés is. Maga Orbán Viktor se nyúlt a zsebébe.

Az egykulcsos adóval a hatalom és egyre népesebb holdudvara (elképesztő létszámú államtitkár és államtitkár-helyettes van már, elképesztő fizetésekkel) vajon mennyiért vásárolt magyar államkötvényt? Az Államadósság-csökkentő Alap egy csődtömeg lett, fel kellene számolni, mert a fenntartási költségei már az adófizetőket terheli. És bizony a kis jövedelműek pótolják ki a hatalom miatt kieső adóbevételt a világ legmagasabb, 27 százalékos áfájával.
Mivel az egyenlő közteherviselés nem valósul meg, ezért egyre nagyobb bajban leszünk, Ukrajnához, Görögországhoz, Olaszországhoz hasonlóan. A maffiózókat áfabefizetésekre, az offshore lovagokat a pénzünk adóparadicsomokból történő hazahozatalára fel kell szólítani, és a Haza fényre derül.

Emlékeztető: "Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt - állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek." (Részlet Morvay Péter: Magyarország elrablása - Offshore számlákon az államadósság duplája című írásából) Következmény?!
SVPSZ

Bolond lyukból-bolond szél!

Maradék-Ukrajna parlamentje-a Verhovna Rada-módosította kedden Donbassz különleges jogállásáról szóló törvényt. Eszerint a térség települései és járásai csak azután kaphatják meg a szélesebb önigazgatási jogokat, hogy ott a kijevi junta alkotmányának rendelkezései szerinti választásokat tartottak.
rada

A hülyeséggyűjtemény számba vehető módosításba belefoglalta Valcman azon fantazmagóriáját is,hogy a rendkívüli helyhatósági választások megrendezése előtt ki kell vonni a térségből a Népköztársaságok fegyveres erőit, valamint fegyverzetüket, Donbassz lakóit pedig martalékul oda kell vetni a vérszomjas pribékhordának. Nyalókakirály saját maga terjesztette be a Rada elé agyament elgondolását, amit a 450 fős törvényhozás 265 tagja támogatott.

A minszki békemegállapodás “átírásnak” és durva megsértésének nevezte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ma reggel a kijevi udvar által tegnap elfogadott, a donbasszi területek különleges státusáról szóló valcmanista törvénymódosítst.

Lavrov sajtóértekezletén azt mondta, a kijevi törvényhozás döntése “átírja a (minszki) megállapodásokat és egyszerűen fogalmazva durván megsérti őket”.

A kijevi Rada egyébként tegnap elfogadta azt a határozatot is, amelyben hivatalosan felkérte az ENSZ-t és az Európai Uniót, hogy küldjön békefenntartókatDonbasszba. Az indítványt 341 nyalonc támogatta. A dokumentum elfogadásával felhatalmazást kapott Valcman Nyalókakirály, hogy hivatalos kéréssel forduljon a világszervezethez.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/18/bolond-lyukbol-bolond-szel/

Amint az várható volt, sem a Donyecki Népköztársaság sem pedig a Luhanszki Népköztársaság vezetői nincsenek elragadtatva Valcman “különleges státus” címet viselő ötletelésétől.
duó
Alekszandr Zaharcsenko donyecki, és Igor Plotnyickij luhanszki elnökök nyilatkozatai legalábbis erről tanúskodnak. Mai közös nyilatkozatukban eképpen vélekedtek Nyalókakirály Kijevben a Radában ünnepelt törvényéről:
“Ez a törvényjavaslat szétzúzta a rendkívül törékeny békét Donbasszban, és zsákutcába vitte a Minszk-2 megállapodást. A DNR és az LNR kijelenti, hogy semmiféle kompromisszumra nem hajlandó Kijevvel mindaddig, amíg ezt a tegnapi szégyenteljes kijevi döntést a Rada vissza nem vonja! Mindaddig amíg ez meg nem történik, nincs értelme a minszki tárgyalások folytatásának.”
Ezzel együtt is, mintha a tegnapi kijevi döntésnek máris lennének a gyakorlatban is tapasztalható jelei.
Peszkiben ma délelőtt kőkeményen kiújultak a csatározások.
Donyeck Petrovszkij kerületét pedig oly intenzíven kezdte ágyúzni NEHÉZLÖVEGEKKEL Valcman latortüzérsége, hogy a város 64. számú iskoláját igen rövid idő alatt evakuálni kellett.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/18/valcman-szelet-vetett/

Zűr a kapitalizmus európai fészkében

Erőszakosan kezdődik a mai megszorítás ellenes felvonulás Frankfurtban, amit épp aznapra időzítettek, amikor az Európai Központi Bank megnyitja és beköltözik egy új épületbe Frankfurtban.
balhé1
balhé
balhé3
balhé2
A tüntetők legalább két rendőrautót lángra gyújtottak és köveket dobálnak, aminek következtében egy rendőr is megsérült. A tüntetők mintegy 10 ezer embert vártak összegyűlni.
A baloldali, megszorítás-ellenes demonstrálók az Európai Központi Bank egy új épületének felavatását próbálják blokáddal meggátolni.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/18/zur-a-kapitalizmus-europai-feszkeben/

Horrortörténet vagy megvalósuló napi gyakorlat? MINDANNYIUNKON MÚLT, HOGY IDE JUTOTTUNK!

2015. március 16-án reggel 8-9 között mentőt hívtam az exférjemhez, mert úgy ítéltem meg, hogy súlyos az állapota. Fájt a feje, vérzett az orra, nem tudott beszélni és elferdült a szája. Én a stroke tüneteit véltem felfedezni.
mentő
A mentő elég gyorsan kijött. (Ez volt az egyetlen pozitívum a történtekben)
Egy fiatalember, aki be sem mutatkozott és egészen biztosan nem orvos, elkezdte vizsgálni, majd közölte velem, hogy csak magas a vérnyomása. Elég lett volna a körzeti orvos. Ennek ellenére ragaszkodtam hozzá, hogy kórházi ellátásra van szüksége. Beleegyezett, hogy bevigye. Úgy becsapta előttem az ajtót, hogy köszönni sem tudtunk egymásnak..
Egész nap várakoztunk, gondoltam vizsgálják.
Délután 4 óra után már felhívtam telefonon, mert sokalltam a várakozást. Sajnos csak a tizedét értettem a beszédnek, amiből sikerült kihámoznom, hogy a sürgősségi osztályon ül és várakozik. Még nem vizsgálták meg. Nagyon dühös lettem. Miért mondják akkor, hogy azonnal hívjunk mentőt, ha egy napig várakoztatják?!!!!
5 órakor felhívtam a kórházat, ahol azt mondták, sok a beteg és rangsorolnak, eldöntik, kit kell előbb vizsgálni. Szerintük nem volt sürgős. Azt gondolom, ez a mentőstől származó információ volt. 6 órakor a fiam telefonált. Azt a választ kapta, hogy ha stroke-ja lenne már az osztályon feküdne. Biztos nem az van. Este 7 órakor vizsgálták meg. Egy másik várakozó hívott fel, mert már egyáltalán nem tudott beszélni. Megállapították, hogy stroke-ja van, ezért azonnal CT vizsgálatot kell végezni. 9 óra 30 perc körül beszéltem vele ujra. Csak annyit sikerült megértenem, hogy már meg volt a vizsgálat, de még mindig a széken ülve várakozik.
Már bele sem merek gondolni, mi várható ma!!!!!
Talán jobb, ha az ember itthon meghal szép csendben. Ez a tortúra egy egészséges embert is megvisel. 24 óra étlen-szomjan, betegen, 65 évesen. Ez borzasztó!!!! Az ember végigdolgozza az életét és ez jár?!!!!
Mindezért felelősnek tartom a mentővel érkező fiatalembert, a kórházat, de tisztelt kormányunkat is,mert nem tett semmit azért, hogy ez ne történhessen meg. Nemsokára nem lesz orvos ebben az országban, mert aki maradt, nem fogja bírni a terhelést. Nem új kórházat kell építeni, hanem a színvonalat emelni a már meglévőekben és az orvosokat megbecsülni. Pláne nem magánkórházat, amit az átlagember nem tud megfizetni.
Vállalom a nevemet és szeretném, ha minél több fórumra el tudnám juttatni ezt az írást. Kérem ossza meg ön is!
Üdvözlettel
Szabó Éva
(napiszarka)

Az orosz külügy is megszólalt Konsztantyinovka-ügyben tegnap este.

Moszkvából erélyes felszólítás érkezett a kijevi junta számára, hogy a városban történteket szigorú alapossággal vizsgálják ki, a felelősöket pedig tetteik súlyának megfelelően büntessék meg.
poli
Konsztantyinovkában az este megemlékező összejövetel volt, ahol a helyiek Polinára emlékeztek, és követelték Valcman bűnbandáinak távozását a városból. A helyzet feszült-de nyugodt Konsztantyinovkában.
Angela Merkel is meggondolta magát. Korábban bejelentette, hogy nem fog részt venni Moszkvában a Nagy Honvédő Háború győzelmének 70. évfordulója tiszteletére rendezendő “Győzelem Napja” parádén és ünnepségeken Moszkvában, hanem csak egy nappal később látogat el az orosz fővárosba. Megkoszorúzni az Ismeretlen Katona sírját.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter tegnap este bejelentette, hogy Németország kancellárasszonya mégiscsak felülbírálta korábbi döntését, és részt vesz a moszkvai ünnepségeken.
Donbasszban a mára virradó éjszaka viszont viszonylagos nyugalomban telt el.
Donyeck éjszakai csendjét törte meg két alkalommal Nyalókakirály latortüzérségének belövése, de károk keletkeztek csak.
Makejevkából is jelentettek hasonló eseményt, de ott minibelháború is lezajlott tegnap. Még nem teljesen tisztázottak az okok, de sokan azt gyanítják, hogy a város polgármesterének tegnapelőtti nyilatkozata miatt volt/van némi katonai mozgolódás.
make
Hodakovszkij ugyanis azzal bőszítette fel a város lakóit, hogy fontolgatja Makejevka kijevi juntához történő csatolását. A jelentések szerint a “lebeszélési” akció sikeresnek tűnik.
https://balrad.wordpress.com/2015/03/18/merkel-meggondolta-magat/

Elon Musk szerint a jövőben betilthatják az emberek által vezetett autókat

Jen-Hsun Huang az NVIDIA elnök-vezérigazgatója (balra) és Elon Musk, a Tesla első embere az NVIDIA San Jose-i konferenciáján, 2015. március 17. - Fotó: Nvidia
Jen-Hsun Huang az NVIDIA elnök-vezérigazgatója (balra) és Elon Musk, a Tesla első embere az NVIDIA San Jose-i konferenciáján, 2015. március 17. – Fotó: Nvidia


Az Nvidia éves fejlesztői konferenciáján a dél-afrikai születésű üzletember, a Tesla Motors alapító Elon Musk azt mondta, hogy mire az okos, tehát sofőr nélküli autók elterjedtté válnak, a hagyományos autókat betilthatják.
„A távoli jövőben elképzelhető, hogy betiltják az autóvezetést, egyszerűen azon az alapon, hogy ez túl veszélyes,”
mondta Elon Musk.
„Nem hagyhatjuk, hogy egy ember egy kéttonnás halálgépet vezessen.”
„Szerintem nem kell félnünk a teljesen automata autóktól, mert ezek a mesterséges intelligenciának egy leegyszerűsített formáját képviselik csupán. Gondoljunk például a liftekre. Régen liftkezelők irányították őket, majd idővel egy egyszerű áramkörnek köszönhetően erre már nem volt szükség… az autókkal is így lesz.”
Musk kihangsúlyozta, hogy ez azért nem fog egyik napról a másikra megtörténni, ahogy például a hibrid vagy elektromos autókra történő átállás is egy lassú folyamat. Az okos-autók esetében ez szerinte 20 év múlva indulhat el.
Később, a félreértések elkerülése végett pontosította kijelentéseit, megjegyezve, hogy nem a hagyományos autók betiltását próbálja népszerűsíteni, csupán arra próbál rávilágítani, hogy ez egy nagyon is valószínű eshetőség.
A Tesla autók egyébként már tartalmaznak néhány automata funkciót és a cég folyamatosan dolgozik a teljesen automata autók kifejlesztésén. Az S Model például automata üzemmódban magától változtat sebességet, fékez vagy tartja a járművet a saját sávjában.
Az automata autókkal kapcsolatos problémákkal ez a poszt foglalkozik: Dönthet-e egy mesterséges intelligencia emberek életéről és haláláról?
Elon Musk jóslatai szorosan összefüggnek azzal a hatalmi törekvéssel, aminek lényege az emberek szabad mozgásának korlátozása, egy olyan világ megteremtése érdekében, amelyben az autóvezetéshez való jogot az állam határozza meg.
Januárban például a brit kormány kommunikációért felelős egyik szervezete, az Ofcom, egy olyan jelentést tett közzé, amiben a forgalmi dugók és a globális felmelegedés kezelésére hivatkozva egy távirányításos gépjármű vezérlési rendszer bevezetését javasolják, ami szerintük akár 10 éven belül megvalósulhat.
Ennek kivitelezésére minden autót egy olyan érzékelővel látnának el, ami folyamatosan sugározza az autóval kapcsolatos információkat a „központi közlekedésirányító rendszer felé”. A helyzettől függően a rendszer például sebességkorlátozást léptethet életbe minden érintett járműre, így a távolról küldött jel hatására a járművek összhangban lassítanának vagy adnának gázt.
Több olyan szervezet is létezik, amelyik a fenntarthatóságra hivatkozva szükségesnek tartja, hogy a jövőben a központi hatalom döntse el, hogy ki mikor ülhet autóba vagy utazhat egyáltalán bárhová.
A Forum for the Future alábbi videójában például, amiben a szervezet által javasolt négy jövőkép egyikét ismerhetjük meg, azt látjuk, hogy az élet minden fontos területét, az étkezéstől kezdve a közlekedésig a központi hatalom irányítja, és ahol az autóvezetés egyedül a gazdagok kiváltsága.
A filmben az ellenállókat „szabadság gettókba” tömörítik, amelynek lakói nem részesülhetnek „planned-opolis”, azaz „tervezett-város” modern szolgáltatásaiból.
Forrás: The Verge, Infowars.com
http://idokjelei.hu/2015/03/elon-musk-szerint-a-jovoben-betilthatjak-az-emberek-altal-vezetett-autokat/

Az ellopott 3000 milliárd! Nem is hinnéd hova került!

Március idusán kibújt a szög a zsákból Pesten. Szíjjártó külügyér uram (egyesek szerint ez a kifejezés minősítheti is őt amennyiben külü de gyér, nagyon gyér) kinyilvánította, hogy azok a csúnya bácsik és nénik, akik jól átverdesték a szegény becsületesen dolgozó népet, és 200-400 ezer embertől lopták el megtakarításaikat, majd jól el lesznek koboztatva, mindenükből kiforgatva. Így majd a nép visszakapja a pénzét, mert ugye az Országos Betétbiztosítási Alapból hirtelenjében eltűnt az a pár száz milliárd forint, amit a bankoknak kötelezően kellett befizetni minden évben.

Hogy hová tűnt az a rengeteg pénz? Kitudja, lehet, hogy abban a feneketlen orbáni kútban van, ahol a magán nyugdíjpénztári 3 ezermilliárd is!

Szóval Szíjjártó tekintetes magasságos nagyuram előadta, hogy a Questor, a BudaCash, a Hungária és egyéb rabló brókerházak eltüntették a sok száz milliárdot és majd ők a kormány rendet tesz itt is- mint annyi más helyen is az országban 2010 óta.

Ezek a rablóbrókerek ugye az orbáni kánaán megteremtése, azaz már 5. éve, hogy nyugodtan garázdálkodhattak, mégis mithallunk szinte naponta? Hát hogy ez meg a szocialisták bűne (már hogy ez is, mint minden egyéb), mert az ő idejükben változtatták meg a brókerházak kötelező 2 éves ellenőrzését 5 évre (ahogyan más pénzintézeteknél is van már régóta).

Persze azon senki sem gondolkodik el, hogy a brókerházaknak is , mint más gazdálkodó szervezetnek, évente kell mérleget, és mérlegbeszámolót készíteni, és azt auditáltatni egy független könyvvizsgálóval, aki büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozik, hogy a mérlegben, és a beszámolóban lévő adatok a valóságnak megfelelőek.

Na szóval a lényeg, hogy mi van a háttérben? Miért kellett előbb a magán nyugdíjpénztári vagyont, majd a takarékszövetkezeti vagyont, és most a brókerházak vagyonát látványos módon elrekvirálni?

Mert a rezsicsökkentés rengetegbe fáj és az állami vezetők, politikusok rongyrázása már határtalan, ahogy Orbán megalomániája - a várba költözési terve, a stadionország tervei- is egyre betegesebb.

A beszedett adók és az eu-s pénzek pedig nem elegendők így ki kellett találni valamit, hogy a néptől még el lehessen venni pénzt. Adót már nem lehetett újakat kreálni, hiszen az országunkban így is már mintegy 250 fajta adót szednek, ezért kitalálták a fenti technikát. Csakhogy ez még itt nem áll meg, hiszen az államnak, illetve pár jóindulatú tanácsadónak kipattant az eszéből, hogy e technika hozadéka az lesz, hogy az emberek azt a kis pénzüket nem tudják ugye már hová tenni, ha van még egyáltalán megtakarításuk, mert a külföldi bankok igen kis kamatot fizetnek, a brókerházak csalók, a takarékszövetkezeti maradványok pedig gyengék, tehát egy lehetőség van, mégpedig az államilag garantált rendszerek.

Ezek: Fundamenta lakástakarék- ezzel nem tud mindenki élni, mert nem biztos, hogy várni akar a pénze felvételével, aztán a magyar tulajdonú bankcsoport, amiből a legnagyobb ugye a Csányié, aki kb 1-2 % éves kamatot fizet és az államkötvények.

Szíjjártó pár napja előrukkolt a farbával: vegyen mindenki államkötvényt, és mindenki jó jár, mert a kötvény kamata megvan 3-4 százalék évente (ha nem nyúlunk hozzá 5 évig, akkor sem EHO, sem adó nem terheli), és ezzel a pénzzel támogatjuk a hazai gdp, a termelés fellendülését is.

Tehát ennyire nincs már pénze a tisztelt államnak, a kormányunknak. És az sem egy utolsó szempont ugyebár, hogy ami pénz most befolyik az államkasszába az államkötvényekből, azt majd csak 5 év múlva kell visszafizetni- a sok adó és járulékkedvezmény miatt- akkor meg már eb ura a fakó, eső után köpönyeg. Mert azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy ez a rablósereg a 2018-as választást is megnyeri a sok megtévesztett fideszes választóval?

Szóval a kérdés: ha van némi kis megtakarításom, hová tegyem? Az állam által javasolt helyekre (pl államkötvény), vagy vigyem külföldre (Német, vagy svájci bankok), vagy dugjam a párnacihába, esetleg ássam el a szilvafa tövébe? Válaszom: már nem is kell ezen gondolkodni, hiszen hamarosan eljő az orbáni kánaán, és akkor a társadalom asztaláról mindenki egyaránt vehet - vagy felébred, mert a bilibe lóg a keze és várja a postást a 22.800.- Ft os, szoc. támogatás átvétele miatt.
fotó: Origo


A "megalománia" - túlzó téveszme, lelki zavarodottság, amelyben egy ember a saját személyét túlbecsüli. Olyan nagyzási hóbort, amely a parancsolgatásra, illetve a helyzet adta hatalom vagy megnövekedett anyagi, pénzbeli lehetőségek önkényeskedő kiélésére irányul.

STADIONOK 200 MILLIÁRDÉRT

"Pancho Aréna"...ollé!
Talajfűtés a stadionban, ahová kétszer befér Felcsút.
3,8 milliárd forintból épült, közel 4000 férőhelyes létesítmény.

(Öltöző, orvosi szoba, sajtóhely, VIP-páholy, - az egyik VIP-páholyon a "Miniszterelnökség" felirat szerepel. múzeum, még egy fedett, műfüves bemelegítőpálya is a játékosok rendelkezésére áll. Összesen több mint 130 kamera figyeli a szurkolókat, és csak névre szóló jeggyel vagy bérlettel lehet majd bemenni egy-egy meccsre.)

Kisétálva a stadionból Orbán Viktor miniszterelnök felcsúti házába botlunk.
Előfordult már a faluban, hogy a helyieket egy-egy őszinte nyilatkozatuk után egyik napról a másikra kirúgták. (B. E.)
kozpontban.hu


Kapcsolódó:
Közpénzből gazdagodik Orbán veje, Szolnokra is az Elios zrt. viszi a fényt!
Zsíros állami ügyletekben is benne volt a bedőlt brókercég
A milliárdos csaló bróker és a Fidesz
A Buda-Cash-ügy a második szocialista brókerbotrány
Kálmán Olga fideszes férjét kirúgták az M1-től
400 hektáron találtak itthon GMO-kukoricát
Hullaszag és árulás - Szili Katalin a Miniszterelnökségen
STADIONOK 200 MILLIÁRDÉRT
Megéri-e 200 milliárdért felújítani a Várat?
FEMA táborok Magyarországon?

A Honvédelmi Minisztérium mintegy 850 millió forintért adott el árverés útján tizenkét honvédségi ingatlant.

Az év elején indult nyilvános árverésen az ingatlanok között értékes gárdonyi, siófoki, budapesti és hajdúszoboszlói épületek, üdülők, illetve telkek is voltak – írja a Magyar Nemzet.
A forgalmazással és befektetéssel foglalkozó cégek mellett vásároltak a honvédségi vagyonból magánszemélyek is, akik viszonylag jó – több esetben kikiáltási – áron jutottak hozzá a kiszemelt ingatlanhoz.
Szeretnénk felhívni ilyen-olyan “demokrata és nem demokrata” élősdi maffiózóink és rajongóik figyelmét egy aprócska tényre. 25 évvel a rendszerváltás után még mindig a magyar nép vagyonának kótyavetyélése zajlik. Negyvenöt esztendő munkájának az eredményeit rabolják még mindig.