2015. március 18., szerda

Bolond lyukból-bolond szél!

Maradék-Ukrajna parlamentje-a Verhovna Rada-módosította kedden Donbassz különleges jogállásáról szóló törvényt. Eszerint a térség települései és járásai csak azután kaphatják meg a szélesebb önigazgatási jogokat, hogy ott a kijevi junta alkotmányának rendelkezései szerinti választásokat tartottak.
rada

A hülyeséggyűjtemény számba vehető módosításba belefoglalta Valcman azon fantazmagóriáját is,hogy a rendkívüli helyhatósági választások megrendezése előtt ki kell vonni a térségből a Népköztársaságok fegyveres erőit, valamint fegyverzetüket, Donbassz lakóit pedig martalékul oda kell vetni a vérszomjas pribékhordának. Nyalókakirály saját maga terjesztette be a Rada elé agyament elgondolását, amit a 450 fős törvényhozás 265 tagja támogatott.

A minszki békemegállapodás “átírásnak” és durva megsértésének nevezte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ma reggel a kijevi udvar által tegnap elfogadott, a donbasszi területek különleges státusáról szóló valcmanista törvénymódosítst.

Lavrov sajtóértekezletén azt mondta, a kijevi törvényhozás döntése “átírja a (minszki) megállapodásokat és egyszerűen fogalmazva durván megsérti őket”.

A kijevi Rada egyébként tegnap elfogadta azt a határozatot is, amelyben hivatalosan felkérte az ENSZ-t és az Európai Uniót, hogy küldjön békefenntartókatDonbasszba. Az indítványt 341 nyalonc támogatta. A dokumentum elfogadásával felhatalmazást kapott Valcman Nyalókakirály, hogy hivatalos kéréssel forduljon a világszervezethez.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/18/bolond-lyukbol-bolond-szel/

Amint az várható volt, sem a Donyecki Népköztársaság sem pedig a Luhanszki Népköztársaság vezetői nincsenek elragadtatva Valcman “különleges státus” címet viselő ötletelésétől.
duó
Alekszandr Zaharcsenko donyecki, és Igor Plotnyickij luhanszki elnökök nyilatkozatai legalábbis erről tanúskodnak. Mai közös nyilatkozatukban eképpen vélekedtek Nyalókakirály Kijevben a Radában ünnepelt törvényéről:
“Ez a törvényjavaslat szétzúzta a rendkívül törékeny békét Donbasszban, és zsákutcába vitte a Minszk-2 megállapodást. A DNR és az LNR kijelenti, hogy semmiféle kompromisszumra nem hajlandó Kijevvel mindaddig, amíg ezt a tegnapi szégyenteljes kijevi döntést a Rada vissza nem vonja! Mindaddig amíg ez meg nem történik, nincs értelme a minszki tárgyalások folytatásának.”
Ezzel együtt is, mintha a tegnapi kijevi döntésnek máris lennének a gyakorlatban is tapasztalható jelei.
Peszkiben ma délelőtt kőkeményen kiújultak a csatározások.
Donyeck Petrovszkij kerületét pedig oly intenzíven kezdte ágyúzni NEHÉZLÖVEGEKKEL Valcman latortüzérsége, hogy a város 64. számú iskoláját igen rövid idő alatt evakuálni kellett.

https://balrad.wordpress.com/2015/03/18/valcman-szelet-vetett/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése