2015. március 18., szerda

Az államkötvény a legjobb befektetés

Az államadósság megugrott, ezért ismét a magyar embereknek kell a zsebükbe nyúlni! Varga Mihály miniszter állampapír vásárlásra kéri a magyarokat.

Amikor egy plébános létrehozta az Államadósság-csökkentő Alapot, nem sokkal azután Orbán Viktor Brüsszelben azt mondta, hogy oda majd minden magyar befizeti egyhavi jövedelmét. Azok a magyarok főleg ugyebár, akik nem egyik hónapról a másikra, hanem egyik napról a másikra élnek... Hatalmas volt itthon a felzúdulás, a végrehajtás elmaradt. De elmaradt a hatalom általi befizetés is. Maga Orbán Viktor se nyúlt a zsebébe.

Az egykulcsos adóval a hatalom és egyre népesebb holdudvara (elképesztő létszámú államtitkár és államtitkár-helyettes van már, elképesztő fizetésekkel) vajon mennyiért vásárolt magyar államkötvényt? Az Államadósság-csökkentő Alap egy csődtömeg lett, fel kellene számolni, mert a fenntartási költségei már az adófizetőket terheli. És bizony a kis jövedelműek pótolják ki a hatalom miatt kieső adóbevételt a világ legmagasabb, 27 százalékos áfájával.
Mivel az egyenlő közteherviselés nem valósul meg, ezért egyre nagyobb bajban leszünk, Ukrajnához, Görögországhoz, Olaszországhoz hasonlóan. A maffiózókat áfabefizetésekre, az offshore lovagokat a pénzünk adóparadicsomokból történő hazahozatalára fel kell szólítani, és a Haza fényre derül.

Emlékeztető: "Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt - állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek." (Részlet Morvay Péter: Magyarország elrablása - Offshore számlákon az államadósság duplája című írásából) Következmény?!
SVPSZ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése