2015. március 18., szerda

Az orosz külügy is megszólalt Konsztantyinovka-ügyben tegnap este.

Moszkvából erélyes felszólítás érkezett a kijevi junta számára, hogy a városban történteket szigorú alapossággal vizsgálják ki, a felelősöket pedig tetteik súlyának megfelelően büntessék meg.
poli
Konsztantyinovkában az este megemlékező összejövetel volt, ahol a helyiek Polinára emlékeztek, és követelték Valcman bűnbandáinak távozását a városból. A helyzet feszült-de nyugodt Konsztantyinovkában.
Angela Merkel is meggondolta magát. Korábban bejelentette, hogy nem fog részt venni Moszkvában a Nagy Honvédő Háború győzelmének 70. évfordulója tiszteletére rendezendő “Győzelem Napja” parádén és ünnepségeken Moszkvában, hanem csak egy nappal később látogat el az orosz fővárosba. Megkoszorúzni az Ismeretlen Katona sírját.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter tegnap este bejelentette, hogy Németország kancellárasszonya mégiscsak felülbírálta korábbi döntését, és részt vesz a moszkvai ünnepségeken.
Donbasszban a mára virradó éjszaka viszont viszonylagos nyugalomban telt el.
Donyeck éjszakai csendjét törte meg két alkalommal Nyalókakirály latortüzérségének belövése, de károk keletkeztek csak.
Makejevkából is jelentettek hasonló eseményt, de ott minibelháború is lezajlott tegnap. Még nem teljesen tisztázottak az okok, de sokan azt gyanítják, hogy a város polgármesterének tegnapelőtti nyilatkozata miatt volt/van némi katonai mozgolódás.
make
Hodakovszkij ugyanis azzal bőszítette fel a város lakóit, hogy fontolgatja Makejevka kijevi juntához történő csatolását. A jelentések szerint a “lebeszélési” akció sikeresnek tűnik.
https://balrad.wordpress.com/2015/03/18/merkel-meggondolta-magat/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése