Március idusán kibújt a szög a zsákból Pesten. Szíjjártó külügyér uram (egyesek szerint ez a kifejezés minősítheti is őt amennyiben külü de gyér, nagyon gyér) kinyilvánította, hogy azok a csúnya bácsik és nénik, akik jól átverdesték a szegény becsületesen dolgozó népet, és 200-400 ezer embertől lopták el megtakarításaikat, majd jól el lesznek koboztatva, mindenükből kiforgatva. Így majd a nép visszakapja a pénzét, mert ugye az Országos Betétbiztosítási Alapból hirtelenjében eltűnt az a pár száz milliárd forint, amit a bankoknak kötelezően kellett befizetni minden évben.

Hogy hová tűnt az a rengeteg pénz? Kitudja, lehet, hogy abban a feneketlen orbáni kútban van, ahol a magán nyugdíjpénztári 3 ezermilliárd is!

Szóval Szíjjártó tekintetes magasságos nagyuram előadta, hogy a Questor, a BudaCash, a Hungária és egyéb rabló brókerházak eltüntették a sok száz milliárdot és majd ők a kormány rendet tesz itt is- mint annyi más helyen is az országban 2010 óta.

Ezek a rablóbrókerek ugye az orbáni kánaán megteremtése, azaz már 5. éve, hogy nyugodtan garázdálkodhattak, mégis mithallunk szinte naponta? Hát hogy ez meg a szocialisták bűne (már hogy ez is, mint minden egyéb), mert az ő idejükben változtatták meg a brókerházak kötelező 2 éves ellenőrzését 5 évre (ahogyan más pénzintézeteknél is van már régóta).

Persze azon senki sem gondolkodik el, hogy a brókerházaknak is , mint más gazdálkodó szervezetnek, évente kell mérleget, és mérlegbeszámolót készíteni, és azt auditáltatni egy független könyvvizsgálóval, aki büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozik, hogy a mérlegben, és a beszámolóban lévő adatok a valóságnak megfelelőek.

Na szóval a lényeg, hogy mi van a háttérben? Miért kellett előbb a magán nyugdíjpénztári vagyont, majd a takarékszövetkezeti vagyont, és most a brókerházak vagyonát látványos módon elrekvirálni?

Mert a rezsicsökkentés rengetegbe fáj és az állami vezetők, politikusok rongyrázása már határtalan, ahogy Orbán megalomániája - a várba költözési terve, a stadionország tervei- is egyre betegesebb.

A beszedett adók és az eu-s pénzek pedig nem elegendők így ki kellett találni valamit, hogy a néptől még el lehessen venni pénzt. Adót már nem lehetett újakat kreálni, hiszen az országunkban így is már mintegy 250 fajta adót szednek, ezért kitalálták a fenti technikát. Csakhogy ez még itt nem áll meg, hiszen az államnak, illetve pár jóindulatú tanácsadónak kipattant az eszéből, hogy e technika hozadéka az lesz, hogy az emberek azt a kis pénzüket nem tudják ugye már hová tenni, ha van még egyáltalán megtakarításuk, mert a külföldi bankok igen kis kamatot fizetnek, a brókerházak csalók, a takarékszövetkezeti maradványok pedig gyengék, tehát egy lehetőség van, mégpedig az államilag garantált rendszerek.

Ezek: Fundamenta lakástakarék- ezzel nem tud mindenki élni, mert nem biztos, hogy várni akar a pénze felvételével, aztán a magyar tulajdonú bankcsoport, amiből a legnagyobb ugye a Csányié, aki kb 1-2 % éves kamatot fizet és az államkötvények.

Szíjjártó pár napja előrukkolt a farbával: vegyen mindenki államkötvényt, és mindenki jó jár, mert a kötvény kamata megvan 3-4 százalék évente (ha nem nyúlunk hozzá 5 évig, akkor sem EHO, sem adó nem terheli), és ezzel a pénzzel támogatjuk a hazai gdp, a termelés fellendülését is.

Tehát ennyire nincs már pénze a tisztelt államnak, a kormányunknak. És az sem egy utolsó szempont ugyebár, hogy ami pénz most befolyik az államkasszába az államkötvényekből, azt majd csak 5 év múlva kell visszafizetni- a sok adó és járulékkedvezmény miatt- akkor meg már eb ura a fakó, eső után köpönyeg. Mert azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy ez a rablósereg a 2018-as választást is megnyeri a sok megtévesztett fideszes választóval?

Szóval a kérdés: ha van némi kis megtakarításom, hová tegyem? Az állam által javasolt helyekre (pl államkötvény), vagy vigyem külföldre (Német, vagy svájci bankok), vagy dugjam a párnacihába, esetleg ássam el a szilvafa tövébe? Válaszom: már nem is kell ezen gondolkodni, hiszen hamarosan eljő az orbáni kánaán, és akkor a társadalom asztaláról mindenki egyaránt vehet - vagy felébred, mert a bilibe lóg a keze és várja a postást a 22.800.- Ft os, szoc. támogatás átvétele miatt.
fotó: Origo


A "megalománia" - túlzó téveszme, lelki zavarodottság, amelyben egy ember a saját személyét túlbecsüli. Olyan nagyzási hóbort, amely a parancsolgatásra, illetve a helyzet adta hatalom vagy megnövekedett anyagi, pénzbeli lehetőségek önkényeskedő kiélésére irányul.

STADIONOK 200 MILLIÁRDÉRT

"Pancho Aréna"...ollé!
Talajfűtés a stadionban, ahová kétszer befér Felcsút.
3,8 milliárd forintból épült, közel 4000 férőhelyes létesítmény.

(Öltöző, orvosi szoba, sajtóhely, VIP-páholy, - az egyik VIP-páholyon a "Miniszterelnökség" felirat szerepel. múzeum, még egy fedett, műfüves bemelegítőpálya is a játékosok rendelkezésére áll. Összesen több mint 130 kamera figyeli a szurkolókat, és csak névre szóló jeggyel vagy bérlettel lehet majd bemenni egy-egy meccsre.)

Kisétálva a stadionból Orbán Viktor miniszterelnök felcsúti házába botlunk.
Előfordult már a faluban, hogy a helyieket egy-egy őszinte nyilatkozatuk után egyik napról a másikra kirúgták. (B. E.)
kozpontban.hu


Kapcsolódó:
Közpénzből gazdagodik Orbán veje, Szolnokra is az Elios zrt. viszi a fényt!
Zsíros állami ügyletekben is benne volt a bedőlt brókercég
A milliárdos csaló bróker és a Fidesz
A Buda-Cash-ügy a második szocialista brókerbotrány
Kálmán Olga fideszes férjét kirúgták az M1-től
400 hektáron találtak itthon GMO-kukoricát
Hullaszag és árulás - Szili Katalin a Miniszterelnökségen
STADIONOK 200 MILLIÁRDÉRT
Megéri-e 200 milliárdért felújítani a Várat?
FEMA táborok Magyarországon?