2018. március 27., kedd

Az USA olajmezőket von ellenőrzés alá Szíriában


A Szíriai Demokratikus Erők egy magas rangú képviselője szerint az Egyesült Államok megkezdte egy katonai bázis építését a Deir Ez-Zor tartományban, hogy ellenőrzés alá vonhassa az ország legnagyobb olajtartalékát.
A Szíriai Demokratikus Erők szóvivője a Szputnyik hírügynökség török oldalának nyilatkozva elmondta, hogy az új amerikai katonai létesítményt az al-Omar olajmező közelében építik, ahol az ország legnagyobb olajkészlete található.
“Az USA egy hatalmas katonai bázist épít az olajban gazdag Al Omar régióban, Deir ez-Zor tartomány területén. A létesítmény méretéről biztonsági okokból nem adhatunk információkat. Nehézgépeket szállítottak a helyszínre, jelenleg építési munkálatok zajlanak” – mondta.
Korábban a helyi sajtóban egy olyan videofelvétel is megjelent, melyen az látható, hogy amerikai helikopterek ellenőrzik azt a területet, melyen az USA új katonai létesítménye épül.
Az amerikai vezetésű koalíció 2014-től vesz részt a szíriai háborúban. Részvételüket a terrorizmus elleni harcban senki nem kérte, a demokratikusan választott szíriai kormány számos alkalommal felszólította az Egyesült Államokat, hogy vonja ki fegyveres erőit az országból.

http://www.hidfo.ru/2018/03/az-usa-olajmezoket-von-ellenorzes-ala-sziriaban/