2018. április 16., hétfő

A gyermekeket csak szabadon engedjük

Párizs egy migránsok által sűrűn lakott negyedének lakosai követelik, hogy a kormány haladéktalanul cselekedjen az utcán szabadon garázdálkodó kiskorú migránsbandák ellen, akik immár fényes nappal is rendszeresen támadnak meg védtelen nőket.
A helyiek által indított petíció arra kéri a kormányt, hogy hatékonyan lépjen fel a főként marokkói gyermekekből szerveződő migránsbandák ellen. A tipikusan 14-17 éves fiúkból szerveződő bűnözői csoportok állandó jelleggel terrorizálják a helyi lakosokat, sokan közülük kábítószerfüggők és nincsenek beszámítható állapotban, amikor bűncselekményt követnek el.
A gyermekmigráns-bandáktól a helyi üzletvezetők is tartanak. A petíciót 257 bolt tulajdonosa is aláírta, mert a migránsok miatt megnövekedett a lopások száma az általuk tulajdonolt üzletekben. A gyermekbandák tagjai nem csak a boltból lopnak, de a vásárlóktól is.
A petíció indításáról beszámoló weboldal szerint Párizs korábban 700000 eurót költött egy befogadóközpont létesítésére, ahol a kísérő nélkül érkező migránsgyermekeket elszállásolták és ellátták volna, de erre egyszerűen nem volt érdeklődés a részükről, a városba érkező migráns fiatalok inkább bandákba szerveződve járják az utcákat.
A hatóságok dolgát megnehezíti, hogy a migránsok kora, személyazonossága, gyakran valós származása is ismeretlen, de mivel kiskorúnak vallják magukat, bűncselekmény elkövetése esetén sem tudják őket huzamosabb ideig fogdán tartani.
A skandináv országokban szintén a marokkói migránsgyermekek jelentenek komoly problémát. Az Express brit napilap szerint a kiskorú migránsok csoportosan zaklatják a nőket fényes nappal, és megverik az áldozatot, ha nem engedi a fogdosást, tapogatást. A lap szerint a fővárosban minden rendőr tisztában van ezzel, és ők saját lányaikat soha nem is engednék egyedül a központi vasútállomás környékére.
Az Express azt írja, a marokkói migránsbandák tagjait néha elfogják a rendőrök, amikor a “gyermekek” részegen az utcán tombolnak, de néhány óránál tovább nem tudják őket a fogdán tartani. A rendőrök szerint a központi vasútállomás környéke már nem biztonságos, a migránsbandák állandó jelleggel terrorizálják az utasokat és a személyzetet. A bandák tagjai már 9 éves korban visszautasítanak minden hatósági segítséget, nem fogadják el az államilag biztosított lakhatást és a segélyezést sem, a szabadon járás válik az életformájukká.

http://www.hidfo.ru/2018/04/a-gyermekeket-csak-szabadon-engedjuk/

Már állatokra is reagál a Google arcfelismerő programja

Tovább javították a Google Photos applikáció arcfelismerő funkcióját, ami így már nem csak személyeket, de háziállatokat is képes beazonosítani.
A Google nemrég egy blogbejegyzésben közölte; tovább finomították a Google Photos egyes funkcióit, ami így lehetővé teszi, hogy pontosabb fényképeket készítsünk a házi kedvencekről, illetve a róluk készült fotókat címkékkel lássuk el.
A Google Photos applikációba integrált Google Lens szoftver intelligens módon beazonosít tárgyalat, helyeket, és a fényképen látható személyeket. Az új változtatásoknak köszönhetően azonban a felhasználók ma már háziállatokkal is megtehetik ugyanezt; ha nem is a személyazonosítás teljes megfelelője történik, de a Lens használatával a kutyáról, macskáról készült fotók által már beazonosítja a szoftver az állat fajtáját, illetve további információkat szolgáltat ezáltal.
Az új változtatásnak köszönhetően ma már nem kell beírni a keresőbe a “macska” szót, ha házikedvencünk régi fotóit akarjuk visszakeresni, mert a szotftver – ideális esetben – felismerni a négylábú “családtagot”, egymás mellé rendelheti a róla készült fényképeket.


http://www.hidfo.ru/2018/04/mar-allatokra-is-reagal-a-google-arcfelismero-programja/