Tovább javították a Google Photos applikáció arcfelismerő funkcióját, ami így már nem csak személyeket, de háziállatokat is képes beazonosítani.
A Google nemrég egy blogbejegyzésben közölte; tovább finomították a Google Photos egyes funkcióit, ami így lehetővé teszi, hogy pontosabb fényképeket készítsünk a házi kedvencekről, illetve a róluk készült fotókat címkékkel lássuk el.
A Google Photos applikációba integrált Google Lens szoftver intelligens módon beazonosít tárgyalat, helyeket, és a fényképen látható személyeket. Az új változtatásoknak köszönhetően azonban a felhasználók ma már háziállatokkal is megtehetik ugyanezt; ha nem is a személyazonosítás teljes megfelelője történik, de a Lens használatával a kutyáról, macskáról készült fotók által már beazonosítja a szoftver az állat fajtáját, illetve további információkat szolgáltat ezáltal.
Az új változtatásnak köszönhetően ma már nem kell beírni a keresőbe a “macska” szót, ha házikedvencünk régi fotóit akarjuk visszakeresni, mert a szotftver – ideális esetben – felismerni a négylábú “családtagot”, egymás mellé rendelheti a róla készült fényképeket.


http://www.hidfo.ru/2018/04/mar-allatokra-is-reagal-a-google-arcfelismero-programja/