2015. október 15., csütörtök

A német szavazók kivennék a döntést Merkel kezéből

Németországban a lakosság többsége népszavazást akar a menekültpolitikáról egy csütörtökön ismertetett felmérés szerint.
Az Emnid közvélemény-kutató intézet az N24 hírtelevíziónak készített reprezentatív felmérésében kimutatta: a németek 64 százaléka ért egyet azzal, hogy népszavazással határozzák meg a menekültek befogadásának feltételeit.
A németek 33 százaléka nem ért egyet a gondolattal.
A lakosság kétharmada, 66 százaléka aggódik amiatt, hogy a menekültválság körüli egyre hevesebb viták megoszthatják a társadalmat.
A lakosság 24 százaléka szerint viszont a menekülthelyzet jobban összekovácsolhatja a német társadalmat.
Az utóbbi napokban a tranzitzónák felállítása volt az egyik leggyakrabban tárgyalt kérdés a politikában. A németek 56 százaléka támogatja, 38 százaléka nem támogatja a kormányzó konzervatív CDU/CSU pártszövetség elképzelését, miszerint a tranzitzónák a határ térségében kijelölendő övezetek, amelyekben a menedékjogi kérelem benyújtásának szándékával Németországba érkező embereknek meg kell várniuk, hogy a hatóságok gyorsított eljárással eldöntsék, jogosultak-e ilyen kérelem benyújtására.
A CDU szavazói között kiemelkedő, 70 százalékos az elképzelés támogatottsága, és csak 28 százalék utasítja el a tranzitzóna gondolatát. A konzervatívokkal nagykoalícióban kormányzó, a tranzitzónák felállítását ellenző szociáldemokrata párt (SPD) szavazóbázisában 40 százalék támogatja, 60 százalék elveti a koncepciót, amelynek megvalósításától a konzervatívok a menekülthullám csillapodását remélik.
Angela Merkel kancellár nyilatkozataiban visszatérő elem, hogy Törökország „kulcsállam” a menekültválság kezelésében. A kancellár vasárnap Isztambulba utazik, ahol tárgyal Recep Tayyip Erdogan államfővel.
A németek 68 százaléka szerint a török elnök nem megbízható tárgyalópartner. Csupán 18 százalék szerint lehet megbízni Erdoganban.
Az Emnid szerdán készítette a felmérést mintegy ezer ember megkérdezésével.

Késő este kiszivárgott a brüsszeli határozatterv

Jelentős anyagi támogatással, vízumkönnyítéssel és más engedményekkel járulhat hozzá az Európai Unió Törökország terheinek enyhítéséhez a menekültválság kezelésében – derül ki abból a megállapodás-tervezetből, amelyet az EU-tagországok állam- és kormányfői találkozójának helyszínén, Brüsszelben szivárogtattak ki csütörtök este.
A megállapodásról az Európai Bizottság képviselői tárgyaltak Ankarában az elmúlt napokban, és annak részletei a helyszíni értesülések szerint fontos helyet kaptak az uniós vezetők tárgyalásain is, amelyek középpontjában a nemzetközi migránsválság állt.
nyál

Hódolatom drága Bundesmutti! Nagyot húztál! Ezentúl csak török turisták lesznek!
Az elképzelés szerint az unió 3 milliárd eurónyi támogatást nyújthat Ankarának különböző jogcímeken, és ezzel hozzájárulna ahhoz, hogy Törökországból kevesebb szíriai menekült induljon az EU-tagállamokba. Tartalmazza az ajánlat a Törökországgal folyó csatlakozási tárgyalások gyorsítását egyes témakörökben, illetve a törökök vízummentes beutazásának előrehozását akár már a jövő év végére. Mindezekért cserében Ankara vállalná egyebek között az uniós országokban elutasított kérelmű migránsok visszafogadását, és fokozná az embercsempészet elleni fellépést.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Germánia népe kezd föleszmélni, és népszavazna a migránskérdésről! De sorry! Lecsúsztak ők nagyon erről a műsorról! Mint ahogyan lecsúszott minden olyan ország is, ahol EBBEN A TÉMÁBAN népszavazásról ábrándoznak. A EU-nevű bűnszövetség a végsőkig elszánt a génhígításra kapott parancs végregajtására! Az “uniós közösség” népeinek az ELTŰRÉS rendeltetett. Aztán vagy megszokja!-vagy megszökik.
A CIGÁNYMENTALITÁSÚ ERDOGANRA ÉS TÖRÖKORSZÁGRA BÍZZÁK A MIGRÁNSVÁLSÁG MEGOLDÁSÁT!
Három milliárd eurot, és vízummentességet adnak a törököknek! Hogy ez mit jelent a valóságban?
HIVATALOSAN ALÁÍRT MEGHÍVÓLEVELET AZ EURÓPAI UNIÓBA MIGRÁLNI SZÁNDÉKOZÓKNAK!
Majd az isztambuli, (meg ki tudja milyen bazárokban) a személyre szólót meg lehet venni!
Nem kell zöldhatárokon átvágni, nem kell migránslágerekben bohóckodni az érkező muszlimoknak! Jöhetnek vízummentesen-MINT TÖRÖK ÁLLAMPOLGÁROK!
És már meg is szűnik a migránsválság. Onnantól kezdve TURISTÁK LESZNEK CSAK!
Az EU-nevű bűnszövetség adminisztratíve megoldott egy csapásra a migránsproblémát. És még a turisztikai statisztikák is javulnak! Nagy mértékben!

Egy titkos államszerződés, melynek elözménye: Az 1949. 05. 21-i államszerződès

Itt: A 4. szàmu màsolat elkallodàsa
Igen tisztelt Miniszter Ur!
A szövetsèges hatalmak ès az ideiglenes Nyugat-Nèmetorszàg közötti
titkos àllamszerzödès 4. szàmu màsolata vègèrvènyesen elkallodott.
A titkos àllamszerzödès többek között bizonyitja:
– a szövetsègesek hatalmàt a mèdiumok (ujsàg, radio) felett 2099-ig
– az u.n. “Kanzleraktà”-t, tehàt azt az iratot, amelyet a megvàlasztott
kancellàrnak hivatali esküje letètele elött a szövetsègesek rendeletère
alà kell irnia
– Nèmetorszàg aranytartalèkait a szövetsègesek zàlogba veszik (àllito-
lag a FED-ben örzik, de a nèmetek meg sem nèzhetik – Azorka)
Amennyiben a 4. szàmu màsolat illetèktelen kezekbe kerülne, nyomatè-
san javasolom, annak valodisàgàt letagadni.
Geheimer Staatsvertrag zu deuschem Gold und Medienhoheit
Aus dem geheimen Staatsvertrag vom 21.5.1949 geht hervor, dass Deutschland bis 2099 unter der Herrschaft der Alliierten bleibt.
Diese haben insbesondere die “Medienhohet” über Zeitungen und Rundfunk. Außerdem geht aus dem Vertrag hervor, das jeder Bundeskanzler die “Kanzlerakte” unterschreiben muss. Die deutschen Goldreserven bleibenn durch die Alliierten gepfändet.
doku
http://homment.com/geheimer-staatsvertrag
(Azorka)

Józsefvárosi kilakoltatás: Ismét a liberálisok kezére játszottak a végrehajtók

Fotó, Kettős mérce - 'A negatív hangulatkeltő akcióikkal és média kampányaikkal, - trójai falóként az idegen atlantista érdekek megvalósításán dolgoznak'
“A negatív hangulatkeltő akcióikkal és médiakampányaikkal, – trójai falóként az idegen atlantista érdekek megvalósításán dolgoznak” (SzRTI)

A kilakoltatásról a végrehajtó saját hatáskörben intézkedett, a független bíróság döntésének alapján… Az önkormányzat minden segítséget felajánlott, de visszautasították.

A liberális ellenzék hirtelen nagy otthonvédővé lépett elő. Ostobán elfeledvén azt, hogy a számlatartozások legnagyobb részének a felhalmozódása, a liberális kormányok hihetetlenül kártékony társadalomrombolásának és gazdasági, – pénzügyi ámokfutásának köszönhető.

2010. januárjában, amikor az Árverezőház elfoglalásával az Otthonvédő mozgalom az első nagy győzelmét elérte, még javában a Bajnai kormány országlása tartott, a maga neoliberális gazdaságpolitikájával, és sehova nem vezető válságkezelésével, – s akkoriban egyetlen libsinek sem jutott az eszébe, hogy fellépjen a otthonok elárverezése és a kilakoltatások ellen.

Később sem tettek semmit a kilakoltatások megakadályozásáért. Erre csak mostanában kaptak rá, – akkor, amikor az ország és a kormányzat hatalmas külső nyomásnak van kitéve a migránsválság miatt.

Ezért hát a liberális baloldal kilakoltatás elleni fellépése nem őszinte reakciónak, hanem anarchista zavarkeltésnek minősíthető, – melynek célja a kormányzat, s Magyarország védelmi képességének csökkentése.

A baloldali liberálisok és az Európai Baloldal magyarországi képviselői, – a negatív hangulatkeltő akcióikkal és médiakampányaikkal, – trójai falóként az idegen atlantista érdekek megvalósításán dolgoznak, – lázítanak, zavart keltenek, – s ehhez aljas módon, mintegy eszközként használják fel az emberek alapvető szociális érzékenységét is. (SzRTI)

Audiatur et altera pars: Az alábbiakban a Józsefvárosi Önkormányzat közleménye olvasható:

“Józsefváros minden segítséget felajánlott, de visszautasították

A sajtóban megjelent hamis látszatot keltő állításokkal ellentétben Józsefváros önkormányzata senkit nem akar utcára tenni. Az elmúlt napokban felkapott “kilakoltatás-ügy”, egy hosszú évek óta tartó eljárás része, melyben a döntést, a több millió forintos tartozást felhalmozó családdal kapcsolatban bíróság mondta ki, nem az önkormányzat – olvasható dr. Sára Botond, Józsefváros alpolgármesterének közleményében.
A bírói végzésben foglaltak már két éve (!) jogerőre emelkedtek, azt a végrehajtó teljesíti, az önkormányzat ezt megakadályozni nem tudja. A család számára az elmúlt 12 évben számtalanszor ajánlotta fel a Józsefvárosi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ a segítségét, de ezt egyetlen alkalommal sem fogadták el.
Az önkormányzat mindezzel együtt elfogadhatatlannak tartja, hogy a család egyetlen tagja is utcára kerüljön, éppen ezért a héten is többször megkereste az érintetteket, de ők továbbra sem működnek együtt. A bírósági végzés értelmében a végrehajtás alá vont ingatlant a családnak el kell hagynia, de Kocsis Máté polgármester utasította a Családsegítő Központ és az önkormányzat vagyonkezelő cégének vezetőjét, hogy mielőbb keressenek lehetőséget arra, hogy a család együtt maradhasson.
Az önkormányzat levélben kérte a Magyar Szociális Fórum támogatását is, hogy a család elfogadja az önkormányzat által felajánlott valamelyik megoldási lehetőséget, ezt azonban a szervezet nem tette meg. Ezért a szervezet tevékenységét hiteltelennek és politikai indíttatásúnak tartjuk. Ahogyan nem segíti a probléma megoldását az sem, hogy Erőss Gábor, a PM józsefvárosi képviselője össze-vissza hazudozik és mellébeszél, az ügyet önös politikai haszonszerzésre használja fel és csak médiaszereplési lehetőséget lát a nehéz helyzetbe került család ügyében. Önkormányzati képviselőként a józsefvárosiak érdekeinek képviselete lenne a feladata, ezért felszólítjuk, hogy a politikai színjáték helyett inkább támogassa azt, hogy a család elfogadja az önkormányzat segítségét.
dr. Sára Botond alpolgármester”

Az Al-Jazeera értesülései szerint Kuba is beszáll a szír-orosz-kínai-iráni-iraki-koalíciós “buliba”.

Arab hírforrások szerint korábban már járt Damaszkuszban Leopoldo Cintra Frias kubai védelmi miniszter-helyettes, a Kubai Forradalmi Fegyveres Erők parancsnoka, és már akkor biztosította Asszad elnököt Kuba támogatásáról a terroristák elleni harcban.
Az Al Jazeera úgy tudja, hogy a kubai egységek a szír hadsereg tanácsadói és kiképzési feladataiban vesznek részt.
kub
A Fox News szerint pedig már Szíriában tartózkodik egy különleges kubai egység.

http://www.balrad.com/2015/10/15/kuba-is-beszall-a-szir-buliba/

Európában nincs demokrácia, a terjeszkedést nem mi akartuk

Sikeresen zárult egy holland weboldal aláírásgyűjtése, emiatt Hollandia kormánya népszavazást kell kiírjon az Európai Unió és Ukrajna közti társulási egyezmény elutasításáról.
A Geenstijl híroldal által indított petíció eddig több mint 450 ezer aláírást szerzett, miközben az ország törvényei szerint 300 ezer is elég egy népszavazás kiíratásához. A sikeres petíció miatt a kormány konzultatív népszavazást kell kiírjon arról, hogy Hollandia lakossága támogatja-e Ukrajna európai integrációjának elutasítását. Az “igen” szavazatok többségbe jutása ugyan nem jelentené a társulási egyezmény azonnali felbontását, de egyértelművé tenné Hollandia kormánya és az Európai Unió számára, hogy egy tagállam lakosságának többsége elutasítja az ukrán-EU társulási egyezményt.
Ukrajna európai integrációjának megkezdéséről anélkül született döntés, hogy arról az ukrán népet vagy az európai országok lakosságát megkérdezték volna. A tagállamok Brüsszel nyomására elfogadták Ukrajna bevonását, saját lakosságukat pedig nem kérdezték meg arról, akarnak-e nagyobb Európát, akarják-e adójukból finanszírozni az Ukrajnának adott hiteleket, vagy ki akarják-e fizetni Ukrajna téli fűtését. Pritt Stift beszámolója szerint a petíciójuk már önmagában is sikernek tekinthető, az aláírások magas száma pedig azt mutatja, hogy az emberek gyakorlatilag bármit megszavaznak, amivel tiltakozhatnak az Európai Unió ellen.
Ha az “igen” szavazatok többségbe jutnak, a kormány köteles “újra megfontolni” az ukrán társulási egyezmény ratifikálásának visszavonását, ami az egyezmény életbe lépését hátráltatná. Életbe lépése esetén pedig egész Európa számára láthatóvá válik, hogy a kormányok a választók akarata ellenére erőltetik a hatalmi blokk terjeszkedését.
A petíció elindítói szerint ezzel főként az volt a céljuk, hogy egyértelművé váljon: az Európai Unióban nincs demokrácia, a kormányok nem a választók felhatalmazása alapján cselekszenek, hanem egy ismeretlen személyekből álló agytröszt kiszolgálását folytatják, a választók pedig ebbe négyévente tudnak beleszólni, és beleszólási joguk mindössze a kiszolgáló személyzetben okozhat személycseréket.

http://hidfo.ru/2015/10/europaban-nincs-demokracia-a-terjeszkedest-nem-mi-akartuk/

Orbán hivatala 21 milliárdért költözik a Várba

A leendő kormányfői hivatal kialakításra 2016-2017-ben 13 milliárdot, a Budai Vár rehabilitációjára további 4,9 milliárdot szavazott meg a kormány.
Orbán Viktor miniszterelnök kormánya előírta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, hogy a 2016-os – a már Országgyűlés által elfogadott költségvetésből – 8,2 milliárd forintot, 2017-ben pedig további 5,7 milliárd forintot biztosítson a Budai Várban található Karmelita kolostor átépítésre – olvasható a mai Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban.
Mint ismert, a kolostor épületébe költözik a miniszterelnök közvetlen stábja. Az épület átalakítására és új beruházások megvalósítására 2015-ben eddig három lépésben összesen 6,8 milliárd forintot különített el a kormány – ebből a legnagyobb tétel az idei költségvetésben megszavazott 5 milliárd forint.
Azaz 2015-2017-ben összesen mintegy 21 milliárd forint költségvetési forrást fordítanak a kormányfő és hivatala költözésére.
kir
Új épületet is építenek
Az eredeti tervek szerint már 2016. március 15-én az új székhelyére költözne a miniszterelnök – a ma megjelent kormányhatározatban viszont még 2017-es kiadásokkal is számolnak. Az ügy magyarázata az lehet, hogy a Karmelita kolostor átépítése mellett egy új épületet is építenek a kolostor mellett a Dísz téren, az egykori tábori püspökség helyén (a Püspök kertben).
A Budai Vár rekonstrukcióját is előkészítik
A kormány egy másik mai határozatában arról is döntött, hogy a Budai Vár rehabilitációjának előkészítő munkáira 2016-ban 2,3 milliárd, 2017-ben pedig 2,6 milliárd forintot különítsenek el az adott évek költségvetéseiben, vagyis összesen 4,9 milliárd forint mehet az előkészítésre.
(napi.hu)
Bal-Rad komm: Amikor MAGYAR CSALÁDOKAT HAJIGÁLNAK KI LAKÁSAIKBÓL LAKBÉRHÁTRALÉK MIATT, egy futballbolond újabb mániája nyer HUSZONEGY MILLIÁRD FORINTOT!
Döbrögi JÓL VÉDHETŐ HIVATALBA VÁGYIK! Hát a mamelukhad megszavazza, mi pedig kinyögjük!
Meg is érdemeljük!
Nem mellesleg: a döbrögista horda már ismét megpendítette: babrálgatni kéne a választási törvényen!

“Mondd, jóbarát, és lépj be”: Washington beavatkozik a magyar belpolitikába

Az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége nyílt követeléseket fogalmaz meg a magyar kormánnyal szemben. Konkrét törvénymódosításokat követelnek, és a civiljeik feletti ellenőrzést akarnák enyhíteni.
A Mandiner birtokába jutott dokumentumok szerint tavaly novemberben az Egyesült Államok budapesti nagykövete – a kitiltási ügy közepette – egy nem a nyilvánosságnak szóló, parancsoló hangnemű iratot adott át a magyar félnek, ami összesen 27 követelést tartalmazott konkrét törvénymódosításokra vonatkozóan. Az Egyesült Államok a médiával, a bíróságokkal, a civil szervezetek ellenőrzésével, a választási törvénnyel és az alkotmánnyal kapcsolatban lépett fel határozott követelésekkel. A Magyar Idők említi, hogy egyes követeléseknek konkrét eredménye is volt, Trócsányi László igazságügyi miniszternek kidolgozott javaslata is van az egyházügyi törvény módosítására, amit szintén az amerikaiak követeltek. Washingtonnak tehát határozott elképzelései vannak arról, hogyan és miről kellene törvényt hozzon egy – névlegesen – szuverén ország.
Az amerikai fél nyomásgyakorlása mindemellett olyan formában történik, hogy azt a liberális sajtó teljesen elfogadható gyakorlatként tudja feltüntetni a nyilvánosság számára. Az Egyesült Államok követeléseinek lényege ugyanis teljes mértékben összhangban van azzal a gyakorlattal, amit a “nyugati demokráciák alapjának” tartanak, vagyis, hogy a média, a bíróságok és a civil szervezetek függetlenek legyenek a kormánytól és az államtól. Csakhogy, a mai nemzetközi környezetben ami nem a kormány kezében van, az egy külföldi döntéshozó központ kezébe kerül. A javaslatok lényege éppen ez lenne: a kormánytól azt várják el, hogy nagyobb mozgásteret engedjen a médiának és a civil szervezeteknek, mert ezen a téren az Egyesült Államok külügyi érdekeinek képviselete zavartalanul zajlik.
André Goodfriend (“jóbarát”) ennek az elgondolásnak megfelelően “a gyakorlatban is megtekintette a civil szféra működését”, és személyesen megjelent, amikor egy október végi “civil” megmozdulást követően kormányellenes tüntetők a Fidesz-székház épületében kárt tettek. 2014 október 24-én a Hetek arról számolt be, hogy az Orbán-kormány tart egy esetleges CIA felforgató művelettől Magyarországon. A napilap összefüggést látott aközött, hogy korábban “gyanús körülmények közt”, különböző korrupciós ügyek miatt bukott meg a cseh kormány, valamint hivatkozik arra, hogy a prágai lapok titkosszolgálati akciót sejtettek a történtek mögött.
Nyilvánosan nem ismert annak pontos listája, hogy az amerikai fél milyen követelésekkel lépett fel Magyarországgal szemben. A történtek azonban egyértelművé teszik, hogy az Egyesült Államok egyeduralmi helyzetben lévő szuperhatalom pozíciójából, gyarmatként kezeli Magyarországot. 2014-október 21-én az amerikai külügyminiszter nem fogadta személyesen Magyarország újonnan kinevezett külügyminiszterét Washingtonban, ehelyett egy alacsonyabb rangú személyt küldött maga helyett. A lekezelő gesztust megelőzően a magyarországi liberális sajtó kiterjedt lejárató kampányt folytatott a külügyminiszter személye ellen, ami egyértelművé tette, hogy
a liberális ellenzéki sajtó tisztában volt az amerikai külügy Szijjártó Péterrel kapcsolatos állásfoglalásával már azt megelőzően, hogy az hivatalosan láthatóvá vált volna.
Mint kiderült, az Index.hu egy amerikai sajtóorgánumon keresztül kapott jelzést arra, hogy lejárató kampányt kell folytasson az újonnan kinevezett külügyminiszter ellen.
Zdzisław Sadowski lengyel közgazdász július végén azzal jellemezte az Egyesült Államok kapcsolatát más országokkal, hogy “ha egyszer az amerikai csapatok belépnek egy országba, békés úton soha nem távoznak”. Ez a gyakorlat pedig hazánkra nézve is igaznak bizonyul. Alig egy évvel a kitiltási botrányt követően az Egyesült Államok továbbra is nyomást gyakorol Magyarországra. 2015. szeptember 17-én 500 amerikai katona érkezett hazánkba egy hadgyakorlatra hivatkozva. Akkori sajtóinformációk szerint az amerikai hadsereg alakulatai október végéig tartózkodnak Magyarországon. Az amerikai katonák azonban nem vonulnak ki október végén. Ehelyett már bejelentették az újabb hadgyakorlatot, aminek részeként ismét több száz amerikai katona érkezett, a kormány pedig lehetővé tette az idegen csapatok Magyarországon állomásozását – nem csak az Európai Unióra (cseh katonák érkezése), hanem a NATO tagállamokra vonatkozóan, ami így a hosszú távú amerikai jelenlétet is engedélyezi.
Biztonságpolitikai szakértők szerint egy idegen ország titkosszolgálatai állnak az Európára – így Magyarországra is – zúduló migrációs hullám mögött. Magyarország infrastruktúrája egy szándékos túlterhelésnek lett kitéve, ami a rendvédelmi erők lekötésével alkalmatlanná teszi az országot az önvédelemre. Amikor Lázár János szeptember 4-én bejelentette, hogy a Magyarországon jelen lévő migránsokat szervezett módon kezdik továbbutaztatni Ausztriába, egyben azt is elismerte, hogy a válsághelyzet az ország rendőri erőinek egészét leköti, és ha nem intézkednek, 24 órán belül megbénulhat Nyugat-Magyarország közlekedése. Ilyen helyzetben nincs szükség több ezer amerikai katonára, mert hazánk rendvédelme olyan mértékben túlterhelt, hogy amiatt néhány száz fő is elég ahhoz, hogy a kormány kénytelen legyen bármit megtenni, amit az amerikaiak követelnek.
Mindez azonban nem ad felmentést azon kormánypolitikusok számára, akik teljesítenék egy idegen ország követeléseit. Magyarország egy új utat kell keressen, ami lehetővé teszi, hogy a globális politikában – ha nem is önállóan, de a térségi országokkal közösen – független cselekvőként vegyen részt. A szíriai konfliktus rámutatott arra, mitől félnek leginkább az amerikaiak: ha egy nyomásgyakorlás alatt álló ország egy rivális nagyhatalomhoz fordul segítségért. Ez a lépés ugyanis az amerikai hegemónia felszámolására tett törekvést jelent, és egy olyan pozíciót vetít előre, amiben a magát jóbarátnak nevező diplomata újra kénytelen lenne egyenlő félként tárgyalni más országok képviselőivel.


http://hidfo.ru/2015/10/mondd-jobarat-es-lepj-be-washington-beavatkozik-a-magyar-belpolitikaba/

Orbánt rabszolgaként kezelték

trió
27 pontos lista került napvilágra arról, mit kívánt a magyar kormánytól egy éve az Amerikai Egyesült Államok.
A Mandiner szerezte meg a nem nyilvánosságnak szánt non-papert (a diplomáciai üzengetés dokumentumát), amely nagyon konkrétan megnevezi, mit várt Washington a magyar kormánytól a kitiltási botrány idején. Az iratot állítólag 2014. október 21-én kapta meg a magyar fél. A Mandiner a dokumentumot valódinak nevezi, miután az „tartalmazza a magyar kormánynak a válaszadáshoz készített vázlatait is”, és külön felhívja a figyelmet a parancsoló hangnemre, amit az Orbán-kormány csicskáztatásának nevez, amivel arra a mai magyar társadalmi jelenségre utal, amely szinte rabszolgai viszonyt feltételez.
A 27 PONT
Civil társadalom:
– Hagyják abba a független civil társadalom zaklatását és megfélemlítését, beleértve a vizsgálatok, ellenőrzések és razziák beszüntetését az Európai Gazdasági Térség és a Norvég Támogatási Alap, valamint a Svájci Alap támogatásaiból részesülő szervezetek ellen, a dokumentumok és IT-eszközök (és egyéb lefoglalt tulajdon) visszaszolgáltatását az ellenőrzött szervezeteknek, valamint a felfüggesztett adószámok azonnali visszaállítását!
– Tegyék közzé az interneten az összes információt a civil szervezetek KEHI-ellenőrzéseiről és a hatósági vizsgálatokról annak érdekében, hogy azok hozzáférhetővé váljanak a nyilvánosság számára!
– Nyilvánosan támogassák a civil társadalom, az emberi jogok, a fékek és ellensúlyok és a korlátozásmentes politikai ellenzék fontosságának gondolatát!
– Tegyék lehetővé, hogy a civil társadalom szabadon és függetlenül működhessen!
– Ösztönözzék az egyéni és vállalati adományok rendszerét a civil szervezetek számára!
– Vegyék igénybe a civil társadalom és az üzleti szféra véleményét a közpolitika kialakításában és végrehajtásában, különösen ami az emberi jogok, az egyenlőség és a kormány átláthatóságának ügyét illeti!
– Biztosítsák, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap elfogulatlanul és átláthatóan működjön, pártatlan testülettel és egyértelmű iránymutatásokkal a támogatásokra és értékelésekre vonatkozólag!
Társadalmi nyitottság – adjanak közpolitikai szerepet az ellenzéknek és más nem fideszes szereplőknek (erősítve a fékek és ellensúlyok rendszerét):
– Állítsanak fel független, a téma szakértőiből, nem pedig politikai kinevezettekből álló felügyelő testületeket, teret engedve az ellenzék jelölési jogának is!
– Az Alkotmánybíróság kinevezési gyakorlatát vissza kell állítani a 2010 előttire, ad hoc bizottsággal, amely a pártok kétharmadának egyetértésével választ!
– Világosan meghatározott és átlátható eljárások legyenek a közérdekkel összefüggő kérdésekben, értelmes konzultációval és az összes érintett szakértő, valamint érdekelt bevonásával!
– Jogalkotási folyamat: építsenek be meghallgatásokat, vitákat, értelmes konzultációt az adott téma szakértőivel, valamint a civil társadalom képviselőivel, és adjanak lehetőséget a módosításokra!
– Fogadjanak el törvényt, amely biztosítja, hogy a hosszú távú gazdasági kötelezettségvállalások és egyéb közügyek kapcsán hozott döntések átláthatóan, érdemi civil hozzászólásokat figyelembe véve születnek, reális lehetőséget és elegendő időt adnak a nyílt vitának és a visszajelzésnek!
Média:
– Vonják vissza a reklámadót, amely diszkriminatív és piactorzító!
– Az állami hirdetési költségvetését egyenletesen osszák fel a nagy médiumok között ahelyett, hogy a kormánypárthoz közel állóknak juttatnák!
– Minden pártnak legyen képviselete a Médiatanácsban, rövidítsék le a mandátumokat!
– Töröljék el a rágalmazás, becsületsértés büntetőjogi szankcióit, ez legyen polgári ügy!
– Töröljék el a Médiatanács azon jogát, hogy bírságokat és büntetéseket vethet ki kiegyensúlyozatlan tájékoztatás miatt, ez ugyanis túlzott tartalmi ellenőrzést ad a Médiatanácsnak!
– Távolítsuk el a szabályozást, amely lehetővé teszik az állami műsorszolgáltató számára a kampányfilmek vetítését, de kötelezi a kereskedelmi médiát, hogy ingyen tegye közzé a hirdetéseket!
– Ösztönözzék a sokszínűséget tulajdonosi szempontból és a bemutatott nézetek szempontjából is!
– Alakítsák át a közmédia menedzsmentjét és finanszírozását és mentesítsék a közmédiát a tartalomra vonatkozó politikai nyomás alól, ezáltal is elősegítve a függetlenséget!
– Biztosítsák a Médiatanács politikai függetlenségét!
Választások:
– Hajtsák végre az EBESZ / Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának összes választási ajánlását, többek között: módosítsák a választási törvényt úgy, hogy a választási bizottságokat széleskörű politikai konszenzus övezze!
– Legyenek biztosítékai az állam és a párt egyértelmű szétválasztásának! „Kampányfinanszírozás”.
Bíróságok és közigazgatási szabályok:
– Érvénytelenítsék a törvényt, amely szerint a köztisztviselőknek indoklás nélkül fel lehet mondani!
– Szigorúan érvényesítsék a bírókra gyakorolt politikai nyomás és befolyásolás tilalmát!
Alkotmány:
– Állítsák vissza az Alkotmánybíróság jogát, hogy dönthessen az Alaptörvény módosításainak alkotmányosságáról!
– Állítsák vissza az Alkotmánybíróság jogát, hogy használhassa az 1990-től 2011-ig hozott döntéseit, mint precedensjogot!
– A megfelelő ügyeket vegyék ki a sarkalatos törvényekből és helyezzék át törvényi szintre!
A VS.hu szerint az Egyesült Államok a menekültválság lecsengése után újra beolvasna a magyar kormánynak, de a Mandiner úgy tudja, a háttérben eddig sem ért véget a nyomásgyakorlás, sőt, eredményre is vezetett néhány kérdésben.

(24.hu)
Bal-Rad komm: Van néhány aprócska gond ezzel a KÖVETELÉSSORRAL!
1. Ezeknek a követeléseknek a TÖBBSÉGÉT A MAGYAR TÁRSADALOM KELLENE HOGY KIKÉNYSZERÍTSE!
2. Ezeknek a követeléseknek a többsége SAJNOS-ki kell mondanunk-JOGOS!
3. Mivelhogy ezen a követelések teljesítését NEM A MAGYAR NÉP FOGJA KIKÉNYSZERÍTENI HANEM A GAZDA!-(mert ki fogja kényszeríteni, kétségünk efelől ne legyen!)-sok örömünk nem lesz majd benne!
SZÉGYEN EZ A MAGYAR TÁRSADALOMRA NÉZVE! Amely bénult tespedtségben bámulja egy futballbolond és pribékjei ámokfutását!
SZÉGYEN A MAGYAR TÁRSADALOMRA NÉZVE, HOGY ASSZISZTÁLT6ASSZISZTÁL ORSZÁGA 26 ÉVE ZAJLÓ KIFOSZTÁSÁHOZ, RABSZOLGASORBA TASZÍTÁSÁHOZ!

A KILAKOLTATÁS ELLEN TÜNTETŐKET IS ELVITTÉK A RENDŐRÖK

Dübörög a kilakoltatási gépezet a peszi Józsefvárosban!
A döbrögista horda megkezdte ismét ámokfutását. Józsefvárosi helytartósága kegyetlenül rendezi a nyomorultakat. Sintér sündőrsége-FIGYELEM “ZSARUELLÁTÓK”!-NAGY BUZGALOMMAL TESZI A DOLGÁT!
Az érintett családban az apa, az anya és a gyerek is beteg. A józsefvárosi önkormányzat mára összesen hét kilakoltatást tervezett.
zár
Az önkormányzat tervei szerint miután kilakoltatták a családot a gyereket állami gondozásba veszik.
kil
A rendőrség kilakoltatottakat, otthonvédőket bilincsel meg!
A KÖRNYÉKBELI MAGYAROK MEG CSAK BÁMULNAK! EGYELŐRE MÉG NINCS LÖVÉS!
bűnöző

ROHADÉK BŰNÖZŐK! NEM MENEKÜLHETTEK!

http://www.balrad.com/2015/10/15/hat-mgis-megtettetek-ti-gecik/


Rendőri beavatkozással csütörtökön délelőtt kilakoltatták otthonából az agytumoros asszonyt, vese- és cukorbeteg férjét, és műtét előtt álló 12 éves kisfiúkat – számolt be róla a Magyar Szociális Fórum (MSZF) a helyszínről.
A rendőrök bilincsbe verték és rendőrautókon elszállították azokat a fiatalokat, akik a Város Mindenkié szervezettől siettek a család védelmére, sorfalat vontak a lakás bejárata előtt, és elállták a végrehajtók útját. Csak a nők kezét nem bilincselték össze. Az egyik fiatal férfit a lábfején és a térdén vonszolva húzták a rendőrautóig, a Magdolna u 10/B előtt összegyűlt helyi lakosok megrökönyödése közepette. „Úgy bánnak vele, mint egy kutyával” – kiáltotta egy asszony, egy másik pedig azt állította, hogy a fiatalemberbe egy rendőr bele is rúgott. Hasonló botrányos jelenetek játszódtak le a lakóház III. emeletéről kilakoltatott Lendvai család ajtaja előtt is. Az egymás karjába fonódott, és egymást visszatartó otthonvédők nem hagyták magukat, és ellenálltak a drasztikus rendőri beavatkozásnak. Tucatnyi rendőrt vetettek be ellenük, akik azután egyenként hurcolták el őket. Amikor a rabszállító kisbusz megtelt közönséges rendőrautóval vitték el azokat, akik testükkel is védelmezni akarták a VIII. kerületi önkormányzat és a hatóságok által sorsára hagyott családot –tudósított róla Simó Endre, az MSZF vezetője.
„Követeljük az elhelyezés nélküli kilakoltatások leállítását!” – állt a Város Mindenkié szervezet transzparensén, a lakóház bejáratában.
Lendvai Andrea, az agytumoros asszony azt mondta Simónak, hogy nincs hol meghúzódnia a kilakoltatás után. Néhány napon belül újból kórházba kell mennie kezelésre, de nem tudja, addig hol hajthatná le a fejét. „Pedig dolgoznom is kellene, hogy meg tudjunk élni valamiből” – mondta a daganatos asszony. Kisfiúkat egy VIII. kerületi állami gondozóba vitték. A vese- és cukorbeteg Lendvai Géza egy munkásszállón próbál helyet keríteni, de az asszonyt oda nem fogadják be.
A történteket így összegezte a Magyar Szociális Fórum vezetője: „Kocsis Máté megtehette volna, mégsem állította le a kilakoltatást. Ez aljas eljárás volt a részéről, hiszen súlyos beteg embereket lökött az utcára. Emberséges magatartás tanúsítására kértem a polgármester urat két levelemben is, de egyikre sem válaszolt. Helyette Sára Botond Attila alpolgármester tudatta velem, hogy „a lakást el kell hagyniuk”. A kilakoltatás után harmadik levelemet is megírtam Kocsis Máté úrnak. Többek között ez áll benne: Amit Önök csütörtökön Lendvaiékkal szemben elkövettek, nem csak önöket személy szerint, és hivatalukat hozta az embertelenség és a könyörtelenség hírébe, hanem az egész politikai vonulatot is, melyet képviselnek.”
A Magyar Szociális Fórum szerint a téli kilakoltatási moratórium december 1-i életbe lépéséig országszerte több száz otthonból lakoltatják ki, illetve akarják kilakoltatni az embereket. Az esetek túlnyomó többségében önkormányzati bérlakásból.
http://www.balrad.com/2015/10/16/nincs-hova-menni/

Több ezer nemi erőszak után nem engedik újabb amerikai bázis létesítését


Okinava prefektúra kormányzója megsemmisítette az amerikai légierő újabb bázisának építésére kiadott engedélyeket. Az amerikaiak Nago városa mellett építettek volna újabb katonai repülőteret, de a helyi lakosság ellenzi azt, és az amerikai jelenlét az évek alatt belpolitikai tényezővé vált.

A Kyodo hírügynökség beszámolója szerint Onaga Takesi, Okinava kormányzója értesítette a védelmi minisztériumot arról, hogy az ő kormányzósága alatt nem fog megépülni a létesítmény, mert ez a választók többségének akarata. Az Egyesült Államok katonai létesítményei áthelyezésének ügye közel két évtizede húzódik; a jelenleg Ginovan területén működő támaszpont kitelepítéséről amiatt született döntést, mert a helyi lakosság tömeges jelleggel tett bejelentéseket az amerikai katonák által elkövetett szexuális zaklatásokról és nemi erőszakról.

Egy 2008-as tüntetésen készült kép – a japán nők gyakran válnak amerikai katonák által elkövetett nemi erőszak áldozatává

Az Okinava területén állomásozó amerikai katonák a helyi hatóságok szerint több ezer alkalommal követtek el nemi erőszakot a környéken élő civilek közt. Ebből több mint ezer esetet nyugati jogvédő szervezetek is elismernek. 2014-ben az Associated Press a Freedom of Information Act alapján több mint ezer eset részletes adataihoz jutott hozzá, melynek vizsgálata során bebizonyosodott, hogy az amerikai katonák gyakorlatilag semmilyen büntetést nem kapnak nemi erőszak elkövetése miatt. Így a helyi lakosok zaklatása semmilyen kockázattal nem jár számukra; feletteseiktől büntetést nem kapnak, a helyi törvények pedig nem érvényesek rájuk. Az AP által megszerzett adatbázis szerint mintegy ezer nemi erőszak esetből összesen 244-et követett büntetés. A kiszabott büntetés mindössze 53 esetben volt szabadságvesztés, ami az amerikai hadsereg által is rögzített esetek alig 5%-a. Egyéb esetekben a bűncselekményt elkövetők megrovást kaptak, míg a nemi erőszakot elkövető amerikai katonák háromnegyede semmilyen büntetést nem kapott. Hangsúlyozni kell, hogy ezek az amerikai hadsereg által is rögzített, hivatalos adatok, és pontosan senki nem tudja, összesen hány bűncselekmény történt. A jelenség azonban egyértelműen tömeges jellegű, mert az évek során az amerikai katonák által elkövetett nemi erőszak belpolitikai tényezővé vált Japánban.

Miután a kormány hosszú éveken át semmit nem tett a civil lakosság védelmében, Onaga Takesi már azzal a választási ígérettel nyerte el a kormányzói posztot, hogy ő nem fogja megengedni az újabb amerikai létesítmények építését.

A Ginovan területén működő létesítmény kitelepítéséről közel két évtizede született döntés. Japán kiszolgáltatott helyzetéből adódóan az amerikai bázisok működése kezdetben egy külpolitikai és katonai kérdés volt – később a civil lakosság ellen elkövetett bűncselekmények és azok büntetlensége miatt vált belpolitikai tényezővé; a kormány kiszolgáltatottsága és nyilvánvaló alávetettsége miatt nem tudja megbüntetni a bűnelkövetőket (az amerikaiakat kritizálni egy politikus karrierjének végét jelentheti), az amerikai hadsereg pedig láthatóan semmilyen visszatartó erőt nem alkalmaz.
Onaga Takesi hangsúlyozta, hogy a bázis megépítésének ellehetetlenítése választási ígérete volt, emiatt ahhoz a továbbiakban is tartja magát, és az ő kormányzósága alatt nem épülhet újabb amerikai katonai létesítmény Okinava területén. A döntés abból a szempontból is jelentős, hogy a prefektúrában található az ország amerikai bázisainak 74%-a, és itt állomásozik a Japánban jelen lévő amerikai katonák több mint fele. Okinava esetében ez 25800 amerikai katonát jelent, mintegy 19000 járulékos személyzettel. A helyi média szerint két évtized alatt több tízezer nő ellen követhettek el nemi erőszakot.

http://hidfo.ru/2015/10/tobb-ezer-nemi-eroszak-utan-nem-engedik-ujabb-amerikai-bazis-letesiteset/

Holt tetszett állni Andrea?

Mára kiderült: a 2014. február 20-i véres kijevi provokáció napján, igenis, a leendő junta emberei lőtték az embereket Kijev főutcáján, a Krescsatikon (aminek 80-100 halálos áldozata volt, közöttük húsz rendőr is).
Tetszenek tudni, az volt az a provokáció, ami arra lett kitalálva, hogy POGROMHANGULATOT KELTSENEK, SÜRGŐSEN ELŰZZÉK A TÖRVÉNYES ÁLLAMFŐT, MÉG MIELŐTT ÉLETBE LÉPNE A KONFLIKTUST ELRENDEZŐ MEGÁLLAPODÁS. (Sikerült is, az őrjöngő lincshangulat közepette az államfő számára már csak a menekülés maradt.)

A gyilkos mesterlövészek több helyről is tüzeltek. Többek között a Krescsatik közelében, a Majdannal átellenben lévő “Ukrajna” szállóból is. A BBC tudósítója látta (kár, hogy csak most tette közzé), hogy a szállodának a piros karikával megjelölt ablakából is lőttek.
abl
Jut eszembe: UGYANABBAN A SZÁLLODÁBAN LAKOTT AZ MTI CSODATUDÓSÍTÓJA IS. Az a bizonyos, aki három hónapig, ugyanennek a szállodának az erkélyéről olvasta fel, minden este, a rohamosztagosok agitprop osztálya által aznapra összeállított koholmánygyűjteményt. Aki még február 20-án is ontotta magából a hazugságokat, félrevezetve mind a magyar politikusokat, mind a magyar közvéleményt.
Kedves Kovács Andrea (Kárpátaljáról). Hol is tetszett akkor lenni, azon a napon?
Azt nem kérdezem, hogy kinek az oldalán tetszett lenni. Gyalázatos hazudozásainak legelső napjától kezdve ez a napnál is világosabb volt!
(Csikós Sándor)

Meg vannak sértődve, és panaszkodnak a szíriai terroristák!

A szír kormányerők tegnap megindított offenzívája a latrok által megszállva tartott damaszkuszi külső kerületek ellen rendkívüli mértékű latoregyed-pusztulást eredményezett. Mára virradóan többszáz martalóc ousztult el a tegnap reggel kezdődött offenzívában.
Ein Tarma és Dzsubar hóhérbandái szintén méretes latoregyedveszteségeket kénytelenek elkönyvelni. (Már ha akad még közöttük élő-eleven könyvelni tudó!)
Hama környékén is rengeteg iszlamista hóhér volt kénytelen megtérni a Paradicsomba! Nem volt hozzá kedvük, de a levegőből is, a földről is kaptak egy kis noszogatást az indulásra.
Kafr Nabooda dzsihadistáinak is rendesen kijutott a kormányerők által folyósított jóból.
A szír kormánycsapatok tovább folytatják előrenyomulásukat Ildib tartományi központ felé!
A menekülő terroristák az ENSZ és a Human Rights Watch figyelmét akarják felhívni sanyarú sorsukra. Sérelmezvén, hogy FEGYVERREL TÁMADTAK RÁJUK a legitim szír kormány fegyveres erői. Ami ugye-hallatlan pimaszság!

http://www.balrad.com/2015/10/15/meg-vannak-sertodve-es-panaszkodnak-a-sziriai-terroristak/

Javaslat a Csángó-magyar megmaradás kérdésében

Az a tény, hogy a Moldvában maradt magyarok, majd későbbiekben Erdélyből kitelepült székelyek a mérhetetlen Román elnyomás ellenére megtartották archaikus nyelvüket és magyarságukat, azt csak csodálni lehet.
Az 1300-as években megalakult moldvai fejedelemség korában 2-300 000-re tehető létszámuk, ők mind katolikus hitű magyarok voltak.
A román fejedelemség megalakulása után kezdődött el a moldvai magyarság (csángók) szisztematikus elrománosítása, ami napjainkig is tart. Ezen törekvésekben a román államot nagymértékben segítette és segíti a római katolikus egyház mind a mai napig azzal, hogy nem engedélyezi a katolikus templomokba a misék magyar nyelvű megtartását, magyar anyanyelvű katolikus papok alkalmazását, és a katolikus papok azzal riogatják a hívőket, hogy a magyar az ördög nyelve. Az állami iskolákban a tanítási nyelv, mind a mai napig román.
Sajnos a mindenkori magyar kormányok nem ismerték fel annak a fontosságát, hogy ezt a meglévő kb 100-200 ezer magyar ajkú lakosságot, a magyar nemzet érdekében meg kellene védeni, és megtartani magyarnak.
Az elmúlt évszázadokban 2 alkalommal történt betelepítés Moldvából a kárpát-medencébe. Első alkalommal Hunyad vármegyében, Déva és Vajdahunyad környékére telepítettek Moldvában élő magyarokat, ahol az odatelepített lakosság kiválóan alkalmazkodott az új környezethez és ma is magyar szigetet képez az elrománosodott Hunyad vármegyében.
A 2-dik ilyen telepítés az 1940-es években történt, amikor a bukovinai székelyfalvak magyar lakossága Bácskába, majd a második világháború vége fele Bácskából Tolna - Baranya és Pest megyébe (a kitelepített német lakosság üresen maradt házaiba) kapott végleges otthont.
Mind két település sikeres volt gazdagította a magyarság létszámát, kultúráját és gazdaságát, hiszen szorgalmas és vallásos magyar emberek érkeztek hozzánk.
Rá térve a Trianoni béke diktátum utáni ország csonkítás nyomán 3 000 000 magyar elszakítása az anyaországtól, a II. világháborúban meghalt 1,5-2 millió veszteség, a kommunista uralom 40 éves nemzetellenes politikája benne az 1956-os forradalom 200 ezres menekültjei a forradalom utáni kivégzések, bebörtönzések,nyomán kialakult helyzet azt eredményezték, hogy a Kárpát-medencében vészesen fogy a magyar.
Véleményem szerint itt lenne az utolsó alkalom, hogy a moldvai magyarokat (csángókat), megmentsük és jól előkészített, velük egyeztetve telepítsük be Magyarországra. Itt lenne az alkalom, hogy ezek a szorgalmas igazi magyarok az elnéptelenedő falvakba életet leheljenek, hisz náluk a több gyerekes modell az élő hagyomány.
A telepítéshez létre kellene hozni egy komoly egy tettre kész ismeretekkel rendelkező bizottságot, melynek a következő feladatai lennének:
1. Egy széleskörű felmérés készítése, hogy a csángó magyarok hajlandók lennének-e elhagyni szülőföldjüket
2. Felmérést készíteni a hazai magyar falvakban (a polgármesterek bevonásával) , hogy melyik falu hány családot tudna befogadni
3. Csak bokros telepítésről lehet szó, ahol 15-20 család kerülne 1-1 faluba
4. A polgármesteri hivatalok az eladó házakat meg kellene vásárolják és lakhatóvá kéne, hogy tegyék
5. Biztosítani kellene számukra a gazdálkodáshoz szükséges földet és termelő eszközöket
6. Ezen tervek megvalósításához a magyar költségvetésbe kellene pénzügyi forrásokat biztosítani
7. A magyar kormánynak meg kellene teremteni a jogi és politikai feltételeket a román kormánnyal egyeztetve.

Milyen előny származna a magyar nemzet számára, ha a fenti javaslatok megvalósulnának:
1. Az elnéptelenedett falvak újra élednének, a vidéki magyar lakosságában egy erős vérfrissítés jönne létre, megnőne a születések száma
2. Növekedne a mezőgazdasági termelés
3. A Romániában is végre ment rendszerváltás nyomán nagyon sok csángó fiatal kényszerült elhagyni moldvai szülőföldjét, aki Romániában nem, de ha a családjuk Magyarországra települhetne, ide szívesen jönnének haza.
Meggyőződéssel vallom, hogy ha nem történik sürgősen kormányzati intézkedés, akkor 20-30 év múlva nem beszélhetünk moldvai csángó magyarokról, mert a beolvadás felgyorsult ebben a globalizációs világban.
Amennyiben a fenti javaslataim értő fülekre találna, a munkában szívesen részt vállalnék.


Elérhetőségek:
1. 2220 Vecsés Telepi út 62.
2. E-mail: hargita1956@yahoo.com
3. +36 20 970-4484

v. Hompoth Zoltán Vecsés, 2015.10.13.
az Orbán Balázs Erdélyi Kör elnöke

Kramatorszkban köpnek a megszálló ukrán katonákra

Kramatorszk, 2014. április 16.
Kramatorszk, 2014. április 16. – Már másfél évvel ezelőtt sem szerették a kramatorszkiak a megszálló ukránokat, – a helyzet azóta sem változott! – Fotó: AFP

2015. október 14. Kramatorszk: „Sosem volt és nem is lesz itt Ukrajna, mi itt mindannyian oroszok vagyunk. Hiába jöttek ide”

– Donbasszi hírcsokor –

1. Ukrán önkéntes: Kramatorszkban köpnek ránk

Alekszandr Ruzsanszkij, ukrán önkéntes elmesélte egy ukrán TV-csatornának, hogy az emberek hogyan viszonyulnak hozzájuk Kramatorszkban – írja a Rusvesna.
„Sosem volt és nem is lesz itt Ukrajna, mi itt mindannyian oroszok vagyunk. Hiába jöttek ide” az ukrán katonák gyakran hallják ezt Kramatorszk utcáin.
Az egyenruhák leköpése vagy pedig más sértések a tömegközlekedési járművekben már átlagossá váltak a városban. Az elmondások szerint hadsereg tisztjei nem ajánlják katonáiknak, hogy a városba egyenruhában utazzanak. Ruzsanszkij állítása szerint az a különbség Mariupollal szemben, hogy a katonáknak itt megparancsolták, hogy kerüljék a konfliktusokat.
Az ukrán önkéntes talán nem is lépett volna a kamerák elé, ha nem nyomozna ellene a katonai ügyészség. A férfit a Büntető Törvénykönyv negyedik részének 296. cikkelyével, fegyveres huliganizmussal vádolják.
Ruzsanszkij nem szégyellt mesélni az incidensről. Az események tisztázása közben azonban kiderült, hogy Ruzsanszkij elfogása közben ittas állapotban volt. Azzal vádolják, hogy részegen egy pisztolyt vett a kezébe és az utcán megpróbálta móresre tanítani a járókelőket, hogy azok végre szeressék az ‘ukrán’ hazát.

2. Népi Milícia: az LNR október 15-én az aknavetők kivonásba kezd 

Az LNR Népi Milíciája október 15-én a 120 mm kalibernél kisebb aknavetők kivonásába kezd – írja a RIA Novosztyi Szergej Kozlovra, a Népi Milícia vezérőrnagyára hivatkozva.
„Terveink szerint holnap megkezdjük a következő fázist, a konfrontációs vonalról való 120 mm kalibernél kisebb aknavetők kivonását” mondta Kozlov. Az LNR erről az EBESZ-t és a közös koordinációs központot is informálta.

3. Kucsma: legalább öt év kell Donbassz aknamentesítéséhez

Legalább öt év kell ahhoz, hogy aknamentesítsék Donbássz elaknásított területeit – idézi a kontaktcsoport ukrán képviselőjét Leonyid Kucsmát a RIA Novosztyi.
„Szakértők értékelése szerint öt év kell Donbassz aknamentesítéséhez, mivel még térképek sincsenek. Elaknásították a területet és tovább álltak, amiatt meg senkinek sem fájt a feje, hogy mi lesz tovább, aztán meg saját maguk is elvesztik életüket ezeken az aknamezőkön” mondta Kucsma. Szavai szerint Donbassz aknamentesítése az egyik legkomolyabb probléma, aminek a megoldását a háromoldalú kontaktcsoport minden résztvevője próbálja megtalálni.

4. Zaharova: Oroszország nem lát szabályszegést a DNR és LNR követeléseiben

Oroszország nem tartja a nemzetközi jogok megszegésének a DNR és LNR azon követelését, hogy a humanitárius ügynökségeket beregisztrálják – írja a TASS Maria Zaharovára, s Oroszország Külügyminisztériumára hivatkozva.
„A dél-ukrajnai krízis kiváltója nem a DNR és LNR intézkedései a humanitárius ügynökségek és a társadalmi szervezetek tevékenységének rendezésére, hanem Kijev katonai művelete és gazdasági blokádja. Felkérjük a humanitárius szervezeteket, hogy keressenek kompromisszumokat a munka folytatásához” mondta Zaharova.

5. Dejnego: Kijevnek az LNR helyi választásáig teljesítenie kell a kötelezettségeit

A Luganszki Népköztársaság a választások elhalasztásával elegendő időt adott Kijevnek, hogy teljesítse a donbasszi konfliktust rendező kötelezettségeit – idézi Vlagyiszlav Dejnegót, a kontaktcsoport luganszki képviselőjét a RIA Novosztyi.
„A saját meglátásunk szerinti dátumra halasztottuk a választásokat. Ukrajnának elegendő ideje van, hogy teljesítse az intézkedéscsomagban magára vállalt kötelezettségeket a megnevezett dátumig” mondta Dejnego. Korábbi nyilatkozatokból már tudni lehet, hogy Luganszk a november elsejére tervezett helyi választásokat 2016. február 21-re halasztotta.

6. Lavrov: Oroszország nem engedi meg az LNR és DNR blokádját és a donbasszi határ ukrán ellenőrzését

Szergej Lavrov, Oroszország külügyminisztere bejelentette, hogy a Kreml ellenzi a donbasszi és orosz határ őrizetének, – ukrán szervek általi helyreállítását, mivel ezzel blokád alá vennék az LNR és DNR területeit – írja az Obozrevatel.
Kazbek Tajszajev, az orosz kommunista párt (KPRF) képviselője szerint az ukránok általi határellenőrzés visszaállítása olyan helyzetbe hozná az LNR-t és a DNR-t, (Luganszki és Donyecki Népköztársaságokat – a szerk. SzRTI), mint a Dnyeszter Menti Köztársaságot ez pedig megtorláshoz és újabb áldozatokhoz vezethet.
„Az Orosz Föderáció nem engedi meg, hogy a kelet ukrajnai események idáig fajuljanak” állt ki az ezt követő nyilatkozatában Donbassz mellett az orosz külügyminiszter. Szavai szerint, mielőtt visszaállítanák az ukránok általi határellenőrzést előbb meg kellene változtatni az ukrán alkotmányt és el kellene fogadni Donbassz különleges státuszát.
…”Abban (a minszki egyezményekben – a szerk. Rapid Press) minden le van írva: az események résztvevők üldöztetésének megszüntetése, az orosz nyelv területén különleges jogok, a népi milíciához, az ügyészek és bírók kinevezéséhez való jog, az Oroszországgal való különleges gazdasági kapcsolat joga. Mindez le van írva a minszki egyezményekben.
Teljes körű amnesztiát és szabad választásokat kellene tartani, aminek a modalitását az ukrán kormánynak a donbassziakkal is egyeztetnie kellene. A gazdasági blokádot el kellene törölni és helyre kellene állítani a régió életfunkcióit, s teljes ellátását, de a humanitárius kérdést is meg kellene oldani…” – mondta Lavrov.
Rapid Press Hírszolgálat – Szabad Riport
Források: RusvesnaRIA NovosztyiRIA2RIA3TASSObozrevatel

Nyafog a német rendőrség

A bajor-osztrák határon fekvő Freilassingból Mannheimbe tartó vonatot már Münchenben meg kellett állítani az összetűzés miatt. Két különböző nemzetiségű csoport esett egymásnak heves vita és kölcsönös sértegetések után. A keddi verekedésben négyen megsérültek, a szövetségi rendőrség öt ember ellen indított eljárást. A vonatról 20 verekedőt szállítottak le a bajor fővárosban.
A Deutsche Bahn vasúttársaság naponta több különvonattal szállítja a határról az Ausztriából érkező menedékkérőket. Azon a vonaton, amelyen a verekedés történt, hétszázan utaztak.
A német rendőrszakszervezet (DPolG) szerint az erőszakoskodó menedékkérők kérelmét gyorsított eljárással kellene elbírálni, esetükben meg kellene szüntetni a menedékjogi kérelmekről döntő szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) határozata elleni jogorvoslat lehetőségét, és gyorsan ki kellene toloncolni az ilyen embereket az országból.
A DPoLG és a városi és települési önkormányzatok szövetségének (DStGB) közös javaslatait bemutató szerdai berlini tájékoztatón Rainer Wendt, a rendőrszakszervezet elnöke hangsúlyozta, hogy a menedékkérőket fel kell világosítani a Németországban érvényes szabályokról.
Közben zajlik a német lakosság meggyőzése a migránsok befogadásának SZÜKSÉGESSÉGÉRŐL! Mintha nem túl nagy lenne a siker!

„Veszélyt jelentenek a magyar lakosságra a bevándorlók”

A migránsok egymásra és a magyar lakosságra is veszélyt jelentenek – közölte Szlávik János, a budapesti Szent László Kórház osztályvezető főorvosa a parlament népjóléti bizottságának tegnapi ülésén.
Megerősítette lapunk korábbi információját, miszerint jellemző a bevándorlók körében a tetvesség és a rühesség, továbbá elmondta, eddig négy migránst kezeltek maláriával, mindannyian meggyógyultak, de ez a betegség nem jelent veszélyt a magyar lakosságra, hiszen emberről emberre nem terjed. A távirati iroda beszámolója szerint jelezte, Irakban kolerajárvány van, és leprás megbetegedéseket is tapasztaltak Afganisztánban és Közép-Afrikában, s a törökországi menekülttáborban hastífuszjárvány tombol.
Képviselői kérdésre megjegyezte, a nyilvánosság előtt általában igyekszik megnyugtatni a közvéleményt, de kötelessége azokról a megbetegedésekről is beszélni, amelyek azokban az országokban fordulnak elő, ahonnan a menekültek jönnek. Nemcsak azzal kell foglalkozni, hogy mi van, hanem azzal is, mi lehet. Szerinte egyébként a migránsok között nagyobb arányban találtak hepatitis B- és C-, továbbá HIV-fertőzöttet, mint a magyar lakosságnál, és ezekre a fertőző betegségekre szűrni kell, s az, hogy egyelőre ilyen kevés megbetegedés volt, és valamennyi beteg meggyógyult, a szerencsének tudható be.-írja a magyarhirlap.hu

Bal-Rad komm: A magyar “közegészségügy” meg fog birkózni a feladattal! Hogy a MAGYAROK gyógyításával mi lesz?
-Mi lenne? Az ami eddig volt! A magyarok imádkozzanak, éljenek egészségesebben! Meg különben is: a MAGYAROK helybéliek! Kell hogy ismerjék az itteni fák, bokrok, füvek, bogyók, gyökerek gyógyító hatásait!

Itt Svájcban 1 elismer orvos baráti privát beszélgetes közben el ismerte, hogy azok a rendörök akik napi szinten talalkoznak a migransokkal, az eltöltött idö növekedes aranyaban 100% -ig mefertözödhetnek.
A magyar lakosokra a menekültekkel napi szinten érintkező rendőrök a potencialis fertőző forrás,akik tovább adják otthoni környezetüknek.

Csehország diplomáciai és logisztikai segítséget nyújt a határok lezárásához

Csehország logisztikai segítséget biztosít hazánk déli határainak lezárásához és az épülő határzár védelméhez. A misszióban részt vevő katonák első csoportja tegnap megérkezett Magyarországra.
Szijjártó Péter október 8-án bejelentette, hogy a visegrádi csoport (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) együttműködve védené a schengeni övezet és az Európai Unió külső határait Magyarország déli részén. A kormánypárt szerint a visegrádi csoport az új határrendészeti együttműködésnek köszönhetően európai politikai tényezővé válhat.
Az Idnes cseh napilap hétfőn számolt be arról, hogy a magyar hatóságok kérésére küldött cseh katonák nemsokára indulnak Magyarországra, hogy részt vegyenek a déli határvonal védelmében, ami egyben a Visegrádi Csoportnak is déli határa. Kedden elindult Csehországból az első csoport, amely másnap Kaposváron került elhelyezésre. Az első transzporttal hét katonai teherautó, kotrógép, tucatnyi tábori konyha érkezett, ami mellé később a kerítésépítés során használt további munkagépeket küldenek.
A kedden érkező csoport határrendészeti feladatot nem láthat el, ehelyett a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelésekor szükséges logisztikai feladatok begyakorlásában vesznek részt, egy december 15-ig tartó hadgyakorlat során. Az Olmützből érkező 21 katona után azonban október második felében további csapatok érkeznek, akik az Indes beszámolója alapján részt vehetnek majd a határok védelmében.
A határok lezárása szövetségi rendszereink ellenére is feszültséghez vezet a térségi országok közt. Csehország segítségnyújtása ebből a szempontból nagyobb diplomáciai segítséget jelent hazánk számára, mint amennyit a határvédelem szempontjából számíthat a cseh katonák jelenléte.

http://hidfo.ru/2015/10/csehorszag-diplomaciai-es-logisztikai-segitseget/

BUNDESMUTTIT MEG AKARJÁK FOSZTANI TRÓNJÁTÓL!

Rendkívül élesen bírálták Angela Merkelt pártja, a konzervatív CDU egy szerda esti rendezvényén, amelyen a pártelnök-kancellár ismét elutasította a német határok lezárására irányuló követeléseket.
A Szászország tartományi Schkeuditzban nagyjából ezer párttag vett részt a CDU fórumán. Egyikük egy transzparenst tartott fel, amelyen az a felirat állt, hogy “állítsuk meg a menekültkáoszt, őrizzük meg a német kultúrát és értékeket, fosszuk meg trónjától Merkelt” – számolt be hírportálján a Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaság. Az egyik felszólaló hangsúlyozta, hogy a lakosság széles rétegei már hallani sem bírálják a kancellár sokat idézett állítását, miszerint “sikerülni fog”, vagyis Németország sikerrel megbirkózik a menekültválsággal. Egy másik felszólaló úgy vélte, “nemzeti katasztrófa” következik be, ha nem tartóztatják fel a menekültáradatot.
Többen a határok azonnali lezárását követelték. Mások sürgették, hogy a törvényhozás az alaptörvény módosításával hivatalosan rögzítse a befogadható menekültek maximális számát.
Angela Merkel a fórum elején tartott előadásában kiemelte, szerinte kevéssé valószínű, hogy lehetséges volna hatékonyan lezárni Németországot a menedékkérők előtt. Ez “még egy kerítéssel is nehezen megy” – mondta a kancellár. Hozzátette, hogy a háború vagy üldöztetés, elnyomás elől menekülő emberek közül korlátozás nélkül mindenkit megillet a menedékjog és a védelem. A németországi maradásra nagy eséllyel rendelkező menedékkérők előtt pedig meg kell nyitni a beilleszkedés lehetőségét.
Ugyanakkor a védelemre nem szoruló menedékkérőket vissza kell vezetni hazájukba. “El kell mondanunk, hogy ebben még messze nem vagyunk elég jók” – jegyezte meg Angela Merkel. A menekültválságot csak az európai partnerekkel együttműködve lehet megoldani – mondta a kancellár. Hozzátette: arra törekszik majd a csütörtökön kezdődő brüsszeli uniós csúcson, hogy “lépésről lépésre eljussunk a terhek méltányos elosztásához Európában”.
A menekültválságot kiváltó okok kezelésében mindenekelőtt a szíriai lakosság és a polgárháború sújtotta arab ország térségében élő menekültek helyzetének javítására kell összpontosítani, és a béketeremtésben Oroszországnak is szerepet kell vállalnia – fejtette ki a kancellár.
Az MDR beszámolója szerint szerdán 36 szászországi település polgármestere és a tartomány egyik járásának közigazgatási vezetője nyílt levelet intézett Angela Merkelhez és a tartomány CDU-s miniszterelnökéhez, Stanislaw Tillichhez. A levélben a menekültkérdés megoldását követelték, és kifejtették, hogy a menedékkérők szűnni nem akaró áradatának közepette nem lehet megvalósítani a kisebb menekültotthonok, szállások kialakítására épülő decentralizált elhelyezési koncepciót. A tornacsarnokok menekültszállássá átalakítása egy kritikus határ átlépését jelenti, mert az ilyen intézkedések lakossági elfogadottsága eleve csekély, és érezhetően csökken.
(MTI)
Bal-Rad komm: “…állítsuk meg a menekültkáoszt, őrizzük meg a német kultúrát és értékeket, fosszuk meg trónjától Merkelt…”
-Csakhogy a germánok valamit elfelejtenek! ŐK “CSAK” MEGVÁLASZTOTTÁK BUNDESMUTTIT! Germánia és Európa trónjára ők CSAK jelölték!
A TRÓNRA A GAZDA ÜLTETTE! HŰBÉRBE!
Bundesmutti pedig kiválóan hajtja végre a kapott megbízatást!
A germánok CSAK a kancellárságtól foszthatják meg Merkelt! A trónjától nem!

Nem akarnak vérontást: Észtország tiltakozik a migránsok befogadása ellen

Észtország fővárosában jobboldali pártok és civil szervezetek összefogásával zajlott le egy migrációellenes felvonulás, melynek résztvevői követelték, hogy ügydöntő népszavazással dönthessenek a bevándorlók befogadásáról.
Tallinnban az Európai Nemzeti Front, a Konzervatív Néppárt, a Népi Egységpárt, valamint számos civil szervezet és Facebook-csoport szervezett tömegdemonstrációt a parlament elé. A Riigikogu épülete előtt tartott szerdai tüntetésen a résztvevők tiltakoztak az ellen, hogy az Európai Unió idegen kultúrájú bevándorlók befogadására kényszeríti tagállamait. A megmozdulás szervezői követelték, hogy a kormány írjon ki népszavazást, és ne a problémát saját bőrükön nem tapasztaló brüsszeli bürokraták döntsenek arról, kivel kell együtt éljenek Észtországban, hanem az emberek népszavazással dönthessenek arról, befogadják-e az Európai Unió által Észtországba továbbított migránsokat.
Kristiina Ojuland, Észtország volt külügyminisztere beszédében kifejtette, hogy az észtek 80%-a ellenzi az uniós kvótarendszert és Angela Merkel bevándorláspolitikáját, ellenzik a bevándorlók kényszerített befogadását. Ojuland szerint egy új genocídium előkészületei zajlanak Európában, és ennek részeként Észtország lakosságát is szándékosan nem-európai bevándorlókkal vegyítik, amit később etnikai és szektariánus erőszak fog követni. A volt külügyminiszter kifejtette, hogy a szovjet időszakban az ország egy erőltetett betelepítésnek volt kitéve, és ennek részeként Észtország lakosságának 28%-a nem észt származású. Ojuland hangsúlyozta, hogy a jelenlegi probléma azonban össze sem hasonlítható a szovjet időszakban történtekkel, mert a Brüsszel által Észtországra erőltetett bevándorlók többsége nem-európai, nem keresztény, hanem fundamentalista muszlim.
“A saját szabályaikat, saját hagyományaikat hozzák magukkal, de nem tisztelik a nyugati értékeket, az európai törvényeket, és ez hatalmas veszélyt jelent. Ez egy iszlamista invázió, ami ellen fel kell vennünk a harcot.”
Ojuland korábban hangsúlyozta, hogy az Európán belüli migrációval nincsenek gondok, mert az európai nemzetek közös civilizációs háttere lehetővé teszi a különböző származású európaiak együttélését. A nem-európaiak betelepülésével szemben azonban egy európai egységfront létrehozását sürgette, amit azzal indokolt, hogy a korábbi tapasztalatok szerint az integráció a gyakorlatban nem megvalósítható, és a most menekültként letelepedők leszármazottai az etnikai és szektariánus erőszak táptalaja lesznek Európában.
Ojuland szerint “a fehér fajra veszélyt jelentenek az afrikai bevándorlók, és még nagyobb veszélyt jelent a brüsszeli bevándorláspolitika, ami a bevándorlókat szétosztaná Európában”. A volt külügyminiszter követelte, hogy a kormány azonnal vezessen be teljes határellenőrzést, és a bevándorlók befogadásáról ügydöntő népszavazást írjon ki.


http://hidfo.ru/2015/10/nem-akarnak-verontast-esztorszag-tiltakozik-a-migransok-befogadasa-ellen/