Németországban a lakosság többsége népszavazást akar a menekültpolitikáról egy csütörtökön ismertetett felmérés szerint.
Az Emnid közvélemény-kutató intézet az N24 hírtelevíziónak készített reprezentatív felmérésében kimutatta: a németek 64 százaléka ért egyet azzal, hogy népszavazással határozzák meg a menekültek befogadásának feltételeit.
A németek 33 százaléka nem ért egyet a gondolattal.
A lakosság kétharmada, 66 százaléka aggódik amiatt, hogy a menekültválság körüli egyre hevesebb viták megoszthatják a társadalmat.
A lakosság 24 százaléka szerint viszont a menekülthelyzet jobban összekovácsolhatja a német társadalmat.
Az utóbbi napokban a tranzitzónák felállítása volt az egyik leggyakrabban tárgyalt kérdés a politikában. A németek 56 százaléka támogatja, 38 százaléka nem támogatja a kormányzó konzervatív CDU/CSU pártszövetség elképzelését, miszerint a tranzitzónák a határ térségében kijelölendő övezetek, amelyekben a menedékjogi kérelem benyújtásának szándékával Németországba érkező embereknek meg kell várniuk, hogy a hatóságok gyorsított eljárással eldöntsék, jogosultak-e ilyen kérelem benyújtására.
A CDU szavazói között kiemelkedő, 70 százalékos az elképzelés támogatottsága, és csak 28 százalék utasítja el a tranzitzóna gondolatát. A konzervatívokkal nagykoalícióban kormányzó, a tranzitzónák felállítását ellenző szociáldemokrata párt (SPD) szavazóbázisában 40 százalék támogatja, 60 százalék elveti a koncepciót, amelynek megvalósításától a konzervatívok a menekülthullám csillapodását remélik.
Angela Merkel kancellár nyilatkozataiban visszatérő elem, hogy Törökország „kulcsállam” a menekültválság kezelésében. A kancellár vasárnap Isztambulba utazik, ahol tárgyal Recep Tayyip Erdogan államfővel.
A németek 68 százaléka szerint a török elnök nem megbízható tárgyalópartner. Csupán 18 százalék szerint lehet megbízni Erdoganban.
Az Emnid szerdán készítette a felmérést mintegy ezer ember megkérdezésével.

Késő este kiszivárgott a brüsszeli határozatterv

Jelentős anyagi támogatással, vízumkönnyítéssel és más engedményekkel járulhat hozzá az Európai Unió Törökország terheinek enyhítéséhez a menekültválság kezelésében – derül ki abból a megállapodás-tervezetből, amelyet az EU-tagországok állam- és kormányfői találkozójának helyszínén, Brüsszelben szivárogtattak ki csütörtök este.
A megállapodásról az Európai Bizottság képviselői tárgyaltak Ankarában az elmúlt napokban, és annak részletei a helyszíni értesülések szerint fontos helyet kaptak az uniós vezetők tárgyalásain is, amelyek középpontjában a nemzetközi migránsválság állt.
nyál

Hódolatom drága Bundesmutti! Nagyot húztál! Ezentúl csak török turisták lesznek!
Az elképzelés szerint az unió 3 milliárd eurónyi támogatást nyújthat Ankarának különböző jogcímeken, és ezzel hozzájárulna ahhoz, hogy Törökországból kevesebb szíriai menekült induljon az EU-tagállamokba. Tartalmazza az ajánlat a Törökországgal folyó csatlakozási tárgyalások gyorsítását egyes témakörökben, illetve a törökök vízummentes beutazásának előrehozását akár már a jövő év végére. Mindezekért cserében Ankara vállalná egyebek között az uniós országokban elutasított kérelmű migránsok visszafogadását, és fokozná az embercsempészet elleni fellépést.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Germánia népe kezd föleszmélni, és népszavazna a migránskérdésről! De sorry! Lecsúsztak ők nagyon erről a műsorról! Mint ahogyan lecsúszott minden olyan ország is, ahol EBBEN A TÉMÁBAN népszavazásról ábrándoznak. A EU-nevű bűnszövetség a végsőkig elszánt a génhígításra kapott parancs végregajtására! Az “uniós közösség” népeinek az ELTŰRÉS rendeltetett. Aztán vagy megszokja!-vagy megszökik.
A CIGÁNYMENTALITÁSÚ ERDOGANRA ÉS TÖRÖKORSZÁGRA BÍZZÁK A MIGRÁNSVÁLSÁG MEGOLDÁSÁT!
Három milliárd eurot, és vízummentességet adnak a törököknek! Hogy ez mit jelent a valóságban?
HIVATALOSAN ALÁÍRT MEGHÍVÓLEVELET AZ EURÓPAI UNIÓBA MIGRÁLNI SZÁNDÉKOZÓKNAK!
Majd az isztambuli, (meg ki tudja milyen bazárokban) a személyre szólót meg lehet venni!
Nem kell zöldhatárokon átvágni, nem kell migránslágerekben bohóckodni az érkező muszlimoknak! Jöhetnek vízummentesen-MINT TÖRÖK ÁLLAMPOLGÁROK!
És már meg is szűnik a migránsválság. Onnantól kezdve TURISTÁK LESZNEK CSAK!
Az EU-nevű bűnszövetség adminisztratíve megoldott egy csapásra a migránsproblémát. És még a turisztikai statisztikák is javulnak! Nagy mértékben!