Fotó, Kettős mérce - 'A negatív hangulatkeltő akcióikkal és média kampányaikkal, - trójai falóként az idegen atlantista érdekek megvalósításán dolgoznak'
“A negatív hangulatkeltő akcióikkal és médiakampányaikkal, – trójai falóként az idegen atlantista érdekek megvalósításán dolgoznak” (SzRTI)

A kilakoltatásról a végrehajtó saját hatáskörben intézkedett, a független bíróság döntésének alapján… Az önkormányzat minden segítséget felajánlott, de visszautasították.

A liberális ellenzék hirtelen nagy otthonvédővé lépett elő. Ostobán elfeledvén azt, hogy a számlatartozások legnagyobb részének a felhalmozódása, a liberális kormányok hihetetlenül kártékony társadalomrombolásának és gazdasági, – pénzügyi ámokfutásának köszönhető.

2010. januárjában, amikor az Árverezőház elfoglalásával az Otthonvédő mozgalom az első nagy győzelmét elérte, még javában a Bajnai kormány országlása tartott, a maga neoliberális gazdaságpolitikájával, és sehova nem vezető válságkezelésével, – s akkoriban egyetlen libsinek sem jutott az eszébe, hogy fellépjen a otthonok elárverezése és a kilakoltatások ellen.

Később sem tettek semmit a kilakoltatások megakadályozásáért. Erre csak mostanában kaptak rá, – akkor, amikor az ország és a kormányzat hatalmas külső nyomásnak van kitéve a migránsválság miatt.

Ezért hát a liberális baloldal kilakoltatás elleni fellépése nem őszinte reakciónak, hanem anarchista zavarkeltésnek minősíthető, – melynek célja a kormányzat, s Magyarország védelmi képességének csökkentése.

A baloldali liberálisok és az Európai Baloldal magyarországi képviselői, – a negatív hangulatkeltő akcióikkal és médiakampányaikkal, – trójai falóként az idegen atlantista érdekek megvalósításán dolgoznak, – lázítanak, zavart keltenek, – s ehhez aljas módon, mintegy eszközként használják fel az emberek alapvető szociális érzékenységét is. (SzRTI)

Audiatur et altera pars: Az alábbiakban a Józsefvárosi Önkormányzat közleménye olvasható:

“Józsefváros minden segítséget felajánlott, de visszautasították

A sajtóban megjelent hamis látszatot keltő állításokkal ellentétben Józsefváros önkormányzata senkit nem akar utcára tenni. Az elmúlt napokban felkapott “kilakoltatás-ügy”, egy hosszú évek óta tartó eljárás része, melyben a döntést, a több millió forintos tartozást felhalmozó családdal kapcsolatban bíróság mondta ki, nem az önkormányzat – olvasható dr. Sára Botond, Józsefváros alpolgármesterének közleményében.
A bírói végzésben foglaltak már két éve (!) jogerőre emelkedtek, azt a végrehajtó teljesíti, az önkormányzat ezt megakadályozni nem tudja. A család számára az elmúlt 12 évben számtalanszor ajánlotta fel a Józsefvárosi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ a segítségét, de ezt egyetlen alkalommal sem fogadták el.
Az önkormányzat mindezzel együtt elfogadhatatlannak tartja, hogy a család egyetlen tagja is utcára kerüljön, éppen ezért a héten is többször megkereste az érintetteket, de ők továbbra sem működnek együtt. A bírósági végzés értelmében a végrehajtás alá vont ingatlant a családnak el kell hagynia, de Kocsis Máté polgármester utasította a Családsegítő Központ és az önkormányzat vagyonkezelő cégének vezetőjét, hogy mielőbb keressenek lehetőséget arra, hogy a család együtt maradhasson.
Az önkormányzat levélben kérte a Magyar Szociális Fórum támogatását is, hogy a család elfogadja az önkormányzat által felajánlott valamelyik megoldási lehetőséget, ezt azonban a szervezet nem tette meg. Ezért a szervezet tevékenységét hiteltelennek és politikai indíttatásúnak tartjuk. Ahogyan nem segíti a probléma megoldását az sem, hogy Erőss Gábor, a PM józsefvárosi képviselője össze-vissza hazudozik és mellébeszél, az ügyet önös politikai haszonszerzésre használja fel és csak médiaszereplési lehetőséget lát a nehéz helyzetbe került család ügyében. Önkormányzati képviselőként a józsefvárosiak érdekeinek képviselete lenne a feladata, ezért felszólítjuk, hogy a politikai színjáték helyett inkább támogassa azt, hogy a család elfogadja az önkormányzat segítségét.
dr. Sára Botond alpolgármester”