A leendő kormányfői hivatal kialakításra 2016-2017-ben 13 milliárdot, a Budai Vár rehabilitációjára további 4,9 milliárdot szavazott meg a kormány.
Orbán Viktor miniszterelnök kormánya előírta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, hogy a 2016-os – a már Országgyűlés által elfogadott költségvetésből – 8,2 milliárd forintot, 2017-ben pedig további 5,7 milliárd forintot biztosítson a Budai Várban található Karmelita kolostor átépítésre – olvasható a mai Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban.
Mint ismert, a kolostor épületébe költözik a miniszterelnök közvetlen stábja. Az épület átalakítására és új beruházások megvalósítására 2015-ben eddig három lépésben összesen 6,8 milliárd forintot különített el a kormány – ebből a legnagyobb tétel az idei költségvetésben megszavazott 5 milliárd forint.
Azaz 2015-2017-ben összesen mintegy 21 milliárd forint költségvetési forrást fordítanak a kormányfő és hivatala költözésére.
kir
Új épületet is építenek
Az eredeti tervek szerint már 2016. március 15-én az új székhelyére költözne a miniszterelnök – a ma megjelent kormányhatározatban viszont még 2017-es kiadásokkal is számolnak. Az ügy magyarázata az lehet, hogy a Karmelita kolostor átépítése mellett egy új épületet is építenek a kolostor mellett a Dísz téren, az egykori tábori püspökség helyén (a Püspök kertben).
A Budai Vár rekonstrukcióját is előkészítik
A kormány egy másik mai határozatában arról is döntött, hogy a Budai Vár rehabilitációjának előkészítő munkáira 2016-ban 2,3 milliárd, 2017-ben pedig 2,6 milliárd forintot különítsenek el az adott évek költségvetéseiben, vagyis összesen 4,9 milliárd forint mehet az előkészítésre.
(napi.hu)
Bal-Rad komm: Amikor MAGYAR CSALÁDOKAT HAJIGÁLNAK KI LAKÁSAIKBÓL LAKBÉRHÁTRALÉK MIATT, egy futballbolond újabb mániája nyer HUSZONEGY MILLIÁRD FORINTOT!
Döbrögi JÓL VÉDHETŐ HIVATALBA VÁGYIK! Hát a mamelukhad megszavazza, mi pedig kinyögjük!
Meg is érdemeljük!
Nem mellesleg: a döbrögista horda már ismét megpendítette: babrálgatni kéne a választási törvényen!