2017. április 8., szombat

Valaki minden áron le akarja bénítani a fővárost

Mióta veszélybe került Soros György egyetemének fennmaradása, különböző csoportok számos, a főváros közlekedési infrastruktúrájának megbénítását célzó demonstrációt hirdettek meg. Mivel se a hídlezárás, se a BKV-sztrájk nem jött össze, meghirdettek egy újabb taxis blokádot.
A Soros György egyetemének ügyében tiltakozó be nem jegyzett szervezetek – Facebook-csoportok – először április 5.-ére hirdettek meg hídlezárásokat Budapesten, a CEU-ügyben zajló tüntetések támogatásaként. Ezek az akciók sikertelenül végződtek, mert az első, reggel 8-ra meghirdetett hídlezárásra 40 újságírót leszámítva senki nem ment el. A nap folyamán meghirdetett további hídlezárásokat a budapesti rendőrfőkapitány tiltotta le a police.hu-n megjelent közleményben. Mivel a megmozdulást illegálissá nyilvánították, a liberális sajtó visszavonulót fújt és a továbbiakban nem merték nyíltan támogatni a meghirdetett programokat – ettől függetlenül címlapon leközölték, hátha elmegy valaki a törvénysértő hídlezárási akcióra.
A tervezett hídlezárásokkal egy időben a BKV két legnagyobb szakszervezete is sztrájkot hirdetett meg, melynek eredményeként április 18. után a nap felében gyakorlatilag megbénult volna a budapesti tömegközlekedés. Utóbbi akció sem járt megfelelő eredménnyel azok számára, akik most a felsőoktatási törvényre hivatkozva akarnak minél nagyobb felfordulást csinálni: a főpolgármester a követeléseknek megfelelő nagyságrendű béremelési ajánlatot tett, emiatt a két nagy szakszervezet visszavonta a sztrájkbejelentést.
Nem sokkal az után, hogy a BKV-sztrájkkal sem sikerült Budapest megbénítása, egy újabb akciót hirdet címlapon az összes liberális sajtóorgánum. A két elbukott kísérlet után a taxisokat mozgósították. A Népszava beszámolója szerint már most szerdán megkezdődött volna a demonstráció, ám az akciót ismeretlen okból lefújták.
Az ATV szerint „Orbán most veszítette el Budapestet”, a 24.hu pedig azt írja, a Fidesz-KDNP politikusai kormánybuktatási kísérletről beszélnek. Egyértelmű: Budapesten ismét hibrid háború zajlik. Valakik bármilyen áron meg akarják bénítani a fővárost, hogy ezáltal támogassák a kormányra nehezedő külföldi nyomásgyakorlást. Ha így folytatják tovább, nem lesz elég a civil szervezetek működésének átláthatóvá tétele, de szükség lehet egy hibrid fenyegetések elleni minisztériumra is.
A New York Times nevű propagandalap teljes szerkesztősége egyébként épp most szólította fel a magyar államfőt, hogy ne írja alá a felsőoktatási törvény módosítását, ami ellen korábban az amerikai külügyminisztérium, az amerikai nagykövetség, és számos, külföldről támogatott civil szervezet tiltakozott.

http://www.hidfo.ru/2017/04/valaki-minden-aron-le-akarja-benitani-a-fovarost/




A
magyarokkal nem foglalkoznak, csak a milliomos külföldiekért tüntetnek

A devizahitelesek problémájával nem foglalkozott se a liberális sajtó, se az általuk felhizlalt álcivil szervezetek, de ha Soros György egyeteméről van szó, képesek azonnal több ezer külföldi állampolgárt toborozni a tüntetéseikre.
A CEU ügyében tartott tüntetést övező általános megvetésről tanúskodik a liberális sajtó Facebook-bejegyzései alatt látható kommentáradat tekintélyes hányada. Miközben az Index.hu újságíróit nem foglalkoztatja a bedőlt devizahitelek miatt kilakoltatott családok ügye, azonnal megjelenési felületet biztosítanak minden olyan civil szervezetnek, ami közel-keleti migránsoknak akar segíteni, vagy a Soros-hálózat egy veszélyeztetett láncszemét védelmezi.
A tüntetések jellegéből azonban egyenesen következik, hogy magyarok problémájával nem foglalkoznak; Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint a vasárnap délutáni tüntetést egy külföldi ügynökhálózat szervezte, ami befolyásos nemzetközi csoportok érdekérvényesítésének részeként megtéveszti és felhasználja a magyar választókat.
„A Soros György üzletember által pénzelt és irányított ügynökszervezetek gründolták, azért, mert a Fidesz-frakció benyújtotta a külföldről támogatott ügynökszervezetek átláthatóságáról szóló törvényt” – mondta.
Ez a szervezethálózat szemmel láthatóan csak saját tagjait védelmezi. Egymásért kiállnak a külföldi ügynökhálózat tagjai, pl. a nyugati liberalizmust képviselő egyetemek, liberális sajtóorgánumok, Soros alapítványai által pénzelt álcivil szervezetek – de nem állnak ki senki másért, aki nem része ennek az ügynökhálózatnak, vagy akit a hálózat nem tud a saját céljaira felhasználni.
Mivel a magyar emberek problémáival nem foglalkoznak és emiatt belföldi támogatottságuk minimális, kénytelenek voltak több ezer külföldi állampolgárt Budapestre hívni, hogy tüntessenek a kormány ellen. A CEU fennmaradásáért sok ezer olyan külföldi fiatal tüntet, aki több millió forintot fizetett ki Soros György egyetemének, és nem akarja veszni hagyni ezt a pénzt.

http://www.hidfo.ru/2017/04/a-magyarokkal-nem-foglalkoznak-csak-a-milliomos-kulfoldiekert-tuntetnek/



A
migránsok képviselői is benéztek a CEU-tüntetésre

A CEU melletti kiállást hirdető tüntetés valójából nem is a CEU ügyéről szólt: a szónokok a megszokott balliberális felszólalásokat olvasták fel, többek közt a migránsok szabadon eresztése mellett foglaltak állást.
A Tanítanék Mozgalom képviselőjének beszédében nem fő témaként jelent meg az oktatás helyzete és a CEU ügye, ehelyett inkább a cigányság helyzetével foglalkozott és a határőrizet elleni agitáció volt meghatározó az elhangzott beszédben.
„A Tanítanék Mozgalom képviselője felhozta a romák helyzetét, a hátrányos helyzetű diákok helyzetét is a Szabad ország, szabad CEU, szabad gondolat! címmel meghirdetett budapesti demonstráción. Ami a tüntetőkből is megrökönyödést váltott ki, hogy a migráció témája is szóba került, ugyanis a tanítanékosok azt követelték, hogy ne zárják tranzitzónába az illegális bevándorlókat.” – áll az Echo TV honlapján megjelent beszámolóban.
A tüntetésen felszólaló szónok követelte, hogy az EU határain átszökő illegális bevándorlók szabadon mozoghassanak az országban – és ezáltal az Európai Unió területén -, emellett kifejtette, hogy szerinte a határőrizet embertelen dolog, a migránsok jogainak sértését jelenti.
A migránspárti civil szervezetek korábban – ameddig nem épült meg a déli határkerítés -, a Budapesten feltorlódott illegális bevándorlókat próbálták mozgósítani kormányellenes tüntetésre, mígnem a kormány egy éjszaka alatt Ausztriába buszoztatta a Budapesten felgyűlt több mint tízezer közel-keleti migránst.
A CEU melletti tüntetést szintén import tüntetőkkel sikerült összehozni; a tegnapi kormányellenes demonstrációra több ezer külföldi állampolgárt mozgósítottak, akik korábban a CEU-n szereztek diplomát, vagy jelenleg is a Soros-egyetem hallgatói, emiatt átmenetileg Magyarországon tartózkodnak.

http://www.hidfo.ru/2017/04/a-migransok-kepviseloi-is-beneztek-a-ceu-tuntetesre/



A
baloldal eddigi legnagyobb ballépése a CEU melletti kiállás

A Soros-egyetem ügyében szervezett tüntetés mélypont az ellenzéki pártok számára: az Orbán-kormánynak további bátorítást jelent, hogy a politikai ellenfelek csak akkor tudnak egy nagyobb tüntetést összehozni, ha ahhoz több ezer külföldi állampolgárt importálnak.
Több ezer külföldi kormányellenes tüntető gyülekezik Budapesten, akik egy Facebook-csoport szervezésében a CEU melletti kiállás ürügyén kívánnak tiltakozni egy a magyar országgyűlés által elfogadott törvénymódosítás ellen. A tüntetést – bár még egyelőre nem tudni, hányan jelennek meg rajta – az idei év eddigi legnagyobb demonstrációjaként, és a civil szervezetek számára hatalmas sikerként tálalja a külföldi titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkező liberális sajtó.
Egy a CEU bezárása ellen tartott több ezres demonstráció azonban nem háttérbe szorítja, hanem épp ellenkezőleg; a középpontba állítja azt a tényt, hogy magyar civil szervezetek, ellenzéki pártok nem bírják a magyarországi választópolgárok olyan mértékű támogatását, hogy egy több ezer résztvevővel zajló tüntetést tartsanak.
Az első komolyabb tömegdemonstrációt akkor tudta összehozni az ellenzék, amikor végre sikerült több ezer külföldi állampolgárt utcára vinni a magyar kormány ellen.
Budapesten ugyanis ez zajlik: a CEU-n végzettek mintegy 80%-a külföldi állampolgár, őket sikerült mozgósítani kormányellenes tüntetés céljából, vagyis több ezer külföldi állampolgár tüntet a magyar kormány ellen. A megmozdulást szervező Facebook-csoport is két nyelven – magyarul és angolul – szervezi a megmozdulást.
Bár a tömegdemonstrációt sikerként kommunikálják, a történtek éppen arra hívják fel a figyelmet, hogy Magyarországon ma nincs olyan ellenzéki párt, amiben olyannyira hinnének a választók, hogy hívásukra több tízezer magyar állampolgár utcára vonuljon.
Az ellenzéki pártok szégyene a CEU melletti kiállás, amivel tovább rombolják saját támogatottságukat. Korábban Facebook-csoportokon keresztül próbáltak migránsokat bevonni a kormányellenes tüntetésekbe, ameddig még nem volt határkerítés. Most, hogy már van határkerítés, külföldi tüntetőket csődítenek Budapest utcáira. A megmozdulás szervezői azonban éppen ezzel adnak legitimációt a kormánypártoknak arra, hogy az összes balliberális ellenzéki párt és álcivil szervezet működését ellehetetlenítsék. Ezek a szervezetek ugyanis másra sem képesek, mint a magyar kormánnyal szemben külföldi hivatalokhoz fordulni, és külföldi sajtóorgánumok ágyútüze alatt több ezer külföldi kormányellenes aktivistával felfordulást csinálni Budapest utcáin, hogy utána a nyugati sajtó az erről készült fotókat mutogatva Magyarországot kritizálja.
A CEU melletti tüntetés lezajlása után fel lehet tenni a lényeges kérdést: kinek van szüksége olyan civil szervezetekre és olyan politikai pártokra, akik a magyar választók megszólítása helyett inkább több ezer külföldi aktivistával akarnak kormányt dönteni?

http://www.hidfo.ru/2017/04/a-baloldal-eddigi-legnagyobb-ballepese-a-ceu-melletti-kiallas/

Németország évente 55 milliárd köbméter orosz gázt importálna

Németország legnagyobb olaj- és gázipai vállalatának vezérigazgatója egy interjú során kijelentette; nem járt sikerrel a lengyelek aknamunkája, és nemsokára megvalósul az Északi Áramlat 2 gázprojekt.
Mario Mehren, a Wintershall vezérigazgatója a Handelsblatt német lapnak nyilatkozva kifejtette, hogy Lengyelország a projekttel kapcsolatos félelmei miatt megpróbálta azt ellehetetleníteni. A lengyel vezetők attól tartottak, hogy amennyiben létrejön egy a lengyel és ukrán gáztranzit-útvonalat megkerülő gázvezeték a térségben, ezáltal nagymértékben csökkenhet Lengyelország befolyása.
Az „Északi Áramlat 2” gázprojekt a Balti-tengeren keresztül juttatná el a földgázt közvetlen az orosz gázmezőkről Németországba. Mehren csütörtökön a Handelsblattnak nyilatkozva azt mondta:
„Először is leszögezném, hogy mi és nyugati partnereink dolgozunk az Északi Áramlat 2 számára szükséges pénzügyi támogatás biztosításán. Továbbá: a kivitelező a projektet lépésről lépésre valósítja meg. Már megrendelték a gázvezetékeket, és mostanra megkezdték a munkát. A lengyelek semmit nem értek el az ellenkezésükkel.”
Mehren hozzátette: a Varsó által táplált félelmekhez hasonlót már korábban is tapasztaltak. Lengyelország és Ukrajna attól tart, hogy az országaikon át húzódó tranzitútvonal megkerülésével az ő gáztranzitból adódó bevételeik fognak csökkenni.
Tavaly a lengyel kormány azzal fenyegetőzött, hogy megakadályozza az Északi Áramlat 2 megépítését, mert az az orosz gáztól függő helyzetbe sodorná Európát. Németország ugyanakkor teljes mértékben támogatja a projektet, ami így 2018-ra megvalósulhat. Az „Északi Áramlat 2” évente 55 milliárd köbméter orosz gázt szállítana Nyugat-Európába.
Miközben a nyugati országok politikai szinten még mindig Oroszország elleni szankciókról és gazdasági elszigetelésről beszélnek, a németek továbbra is elkötelezettek azirányba, hogy nagymértékben fokozzák az orosz gázimportot. Mint kiderült, az „orosz gáztól való függetlenedés” mint politikai jelszó csak arra kellett, hogy a németek elhalásszák a kelet-európai országok elől a jövedelmező üzletet.

http://www.hidfo.ru/2017/04/nemetorszag-evente-55-milliard-kobmeter-orosz-gazt-importalna/

Donbaszi Háború 2014-2017

Három éve, 2014-ben háború tört ki Kelet-Ukrajnában, amely hatalmas konfliktust okozott, amelyet még nem sikerült megoldani, de a harcok az elmúlt hónapokban lelassultak.

Ampetrovan: “Az alábbi film megrázó erejű felvételeket jelenít meg, éppen ezért szigorúan csak 18 éven felülieknek ajánljuk megtekintését.

Ezt a dokumentumfilmet a Rosszija 1 orosz állami televízió munkatársai készítették, bemutatva részletesen a Donbasszban, 2014 után kialakult helyzetet és azt a hátteret, amelyről a “mindig demokratikus” nyugat mélyen hallgat.

Nagyon sokan nem tudják, hogy mi is történt 2014 után Ukrajna keleti részén, mi vezetett valóságosan oda, hogy Oroszország kénytelen volt a 8 éve ott zajló tragikus állapotok miatt közbelépni. A nyugati média mindazokról az eseményekről, melyek az orosz beavatkozáshoz vezettek, mélyen hallgatott az elmúlt 8 évben, és mélyen hallgat ma is.

Az Egyesült Államok és a nyugati hatalmak felelőssége az események kialakulásában megkérdőjelezhetetlen. Ennek ellenére az elsöprő erejű nyugati média olyan valótlanságokat állít Oroszországgal kapcsolatban, melyeket józanul gondolkodó emberek természetesen nem hisznek el. Ugyanakkor egyöntetű céljuk, hogy Oroszországot is kifosszák ugyanúgy, ahogyan azt nagyon sok más állammal megtették a II. világháború után.

Oroszország kifosztása, az ott található ásványkincsek és energiaforrások megszerzésének célja a Szovjetunió felbomlása után a jelcini (Borisz Jelcin volt orosz elnök) Oroszországban már majdnem sikerrel járt. Azonban ez a folyamat megakadt, amikor Vlagyimir Putyin került Oroszország élére. Az Egyesült Államok azonban Oroszországgal szembeni elképzeléseit nem adta fel. Ehhez felhasználta Ukrajnát és jelenleg is ezt teszi.

Ukrajnában olyan kormány van hatalmon, melyet Washington a 2014-es majdani puccs eredményeként ültetett a kijevi hatalomba. Ez a bábkormány minden, az Egyesült Államokból érkező parancsot teljesít. Az ukrán vezetés saját népét sem kímélve tökéletes hűbéresként végzi a feladatát.

Ahhoz, hogy teljes képet alkothassunk és az összefüggéseket is megértsük a jelenleg Ukrajnában zajló eseményekkel kapcsolatban, mindenképpen ajánljuk ennek a kiváló, magyar felirattal rendelkező filmnek a megtekintését.

Külön köszönetet mondunk annak a kollégának, aki a filmhez elkészítette a magyar feliratot.”

Rosszija 1, / ampetrovan, / Szabad Riport

Az USA nem ismeri el a dél-oszétiai választások eredményét

Az amerikai külügyminisztérium kiadott egy közleményt, mely szerint nem ismerik el a Dél-Oszétiában április 9-én kezdődő választások eredményét.
Az Amerikai Egyesült Államok illegitimnek tartja az Abháziában március 12. és 16.-án tartott választásokat, és a Dél-Oszétiában április 9-én kezdődő választásokat is illegitimnek tartja – áll a külügyminisztérium által kiadott közleményben.
A közlemény szerint az USA továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy Abházia és Dél-Oszétia Grúzia területeihez tartozik.
A két régió 2008-ban szakadt el Grúziától egy ötnapos háborút követően. A „vitatott hovatartozású” területeken tartott választásokat az Amerikai Egyesült Államok nem ismeri el, Oroszország azonban Dél-Oszétiát és Abháziát is független országként ismerte el.

http://www.hidfo.ru/2017/04/az-usa-nem-ismeri-el-a-del-oszetiai-valasztasok-eredmenyet/



Az EU sem ismeri el a dél-oszétiai választások eredményét

Az Európai Unió nem ismeri el a dél-oszétiai választások eredményét – áll az Európai Külügyi Szolgálat (EEAS) közleményében.
A közlemény szerint az Európai Unió se az elnökválasztások eredményét nem ismeri el, se annak a referendumnak eredményét, amellyel Dél-Oszétia lakossága az ország nevének megváltoztatásáról döntött. Mindkét szavazást április 9-én tartották.
A két vasárnapi szavazáson Dél-Oszétia megválasztotta államfőnek Anatolij Bibilovot, emellett a lakosság 78%-a támogatta az ország átnevezését. Az ország új neve Alánia lesz, ami így hozzáigazodik az Oroszországi Föderáció tagállamának, Észak-Oszétiának hivatalos nevéhez.
Dél-Oszétia 2008-ban szakadt el Grúziától egy ötnapos háborút követően. Az ország függetlenségét nem ismeri el az Amerikai Egyesült Államok, Oroszország azonban független országként ismeri el Dél-Oszétiát. Az amerikai külügyminisztérium már egy nappal a választások előtt kiadott egy közleményt, amelyben egyértelművé tette, hogy nem fogja elismerni a választási eredményeket. Ezt az állásfoglalást követte az Európai Unió is.

http://www.hidfo.ru/2017/04/az-eu-nem-ismeri-el-a-del-oszetiai-valasztasok-eredmenyet/

Hatalmas aszteroida közelít felénk

Egy három éve felfedezett, viszonylag nagy aszteroida fog elhaladni "nagyon közel" a Föld mellett április 19-én – jelentette be a NASA.
A 2014 JO25 jelű kisbolygó becsült szélessége 1,4 kilométer. Várhatóan biztonságos, mintegy 1,8 millió kilométer távolságra, 4,6 Föld–Hold-távolságra fog elrepülni a Föld mellett.
Bár nem áll fenn a lehetősége annak, hogy az aszteroida bolygónkkal ütközzön, ez a távolság nagyon közeli egy ilyen méretű aszteroida esetében" – olvasható a NASA közleményében.
Kisméretű aszteroidák minden héten többször elhaladnak ilyen távolságban a Föld mellett, de ez a távolság a legkisebb bármely ilyen méretű vagy nagyobb ismert aszteroida esetében az öt kilométer méretű Tautatis kisbolygó óta, amely 2004 szeptemberében négy Föld–Hold-távolságra közelítette meg a Földet – közölte a NASA.
A szakemberek ismerete szerint hasonló méretű aszteroida legközelebb 2027-ben fog elhaladni a Föld mellett, akkor az 1999 AN10 jelű, 800 méter átmérőjű kisbolygó egy Föld–Hold-távolságra (380 ezer kilométer) fogja megközelíteni a Földet.
Forrás: NASA
A NASA szerint a 2014 JO25 jelű kisbolygó 400 év óta április 19-én fog a legközelebb kerülni a Földhöz, és a következő 500 év alatt is ez lesz a legkisebb távolság közte és a Föld között. Az aszteroida a Nap felől fogja megközelíteni a Földet, és április 19. után láthatóvá válik az éjszakai égbolton. Kis távcsővel egy-két éjszakán át lehet majd látni, mielőtt gyorsan eltávolodik a Földtől.

MTI

Moszkva arra figyelmezteti Washingtont, hogy a két ország a háború szélére sodródott a tegnapi amerikai cirkálórakétás légicsapás miatt Szíriában

Syria air strikes: Moscow warns US 'on verge of military clash' with Russia
------------------------------------------------------------------------------
Eredeti írás: Emiatt tüntek annyira zavarosnak az utóbbi hetek világpolitikai történései. Amikor egy színdarab forgatókönyvét is az utolsó pillanatban többször átírják, ott is fennáll a veszély, hogy az is zavarossá, nehezen érthetövé és silánnyá válhat. Trump új szerepe például már nem "antikrisztusi hamis megváltó", hanem "politikai öngyilkos merénylö", aki állítólag nem fogja kitölteni a négy évét se, annyi (látszatra!) öngyilkos lépést fog tenni politikailag, melyek viszont, ha áldozatok árán is, de felgyorsított léptekkel fogják elöre vinni a történelem menetét a (putyini) világkormány felé.

Pár hete például azért tudtak olyan látványosan elöretörni az "orosz és irán ellenes neokonzervatívok", mert hagyták öket. Az oroszbarát (imidzsü) Flynn tábornok menesztése színjáték volt. A rejtett cél konfliktus csiholása volt az oroszokkal. Aztán Kínával is próbálkoztak, próbálkoznak, bla-bla-bla, már szinte "unalmas" az egész. Per pillanat Trump menesztési forgatókönyvét vázolgatják, hogy aztán az elnöki székbe ülhessen az oroszellenes imidzsü alelnöke Mike Pence, s ö is konfliktust próbáljon csiholni az oroszokkal és/vagy Kínával. A konfliktus kirobbantása után - miután az oroszok és/vagy kínaiak jól megszorongatták az amerikai hadsereget - egy "ellenpuccs" megdönti magát Mike Pencet és a "neokonokat" is, s az USA elnöki székébe Rand Paul ül, aki aztán hozzájárul, hogy az oroszok "megreformálják" az ENSZ-t, magyarán mondva átvegyék a világhatalmat az antikrisztus-jelölt Putyinnal az élen.
Itt viszont van egy (vagy inkább két) bökkenö: a franciák és a britek. Nekik is vétójoguk van az ENSZ-ben, így bármikor megakadályozhatják az orosz hatalomátvételt a világ felett. Hacsaknem ... most április-májusban nem a Putyin-szövetséges Jean-Marie Le Pen nyeri a francia elnökválasztást. A közelgö francia elnökválasztás tétje óriási az orosz-vezetésü NWO létrehozásának szempontjából! A másik akadály pedig a szintén orosz-ellenes Theresa May kabinet, mely egy Le Pen gyözelem esetén valószínüleg szintén meg lesz buktatva, biztosítva, hogy mind az öt ENSZ állandó biztonsági tanácsi tag élén oroszbarát erök álljanak.

http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=213:2017-03-26-10-26-22&catid=15:egyeb&Itemid=51#comments





Szíria orosz segítséggel védekezne az amerikai agresszió ellen

Fejszál Mekdad szíriai külügyminiszter-helyettes hétfőn a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozott arról, hogy országa orosz segítséggel védekezne az amerikai katonai beavatkozás ellen.
A külügyminiszter-helyettes a lapnak nyilatkozva azt mondta, Szíria megtalálja a módját annak, hogy megvédje magát az idegen agresszió ellen, amennyiben az amerikai hadsereg múlt heti katonai akciója megismétlődik. Elmondása szerint ehhez további orosz segítséget vennének igénybe; Moszkva államközi egyezmény keretén belül segíti az ország stabilitásának fenntartását, miközben az USA a kormányerők elleni katonai csapással a terrorszervezeteket próbálja életben tartani.
Mekdad elmondása szerint a múlt heti beavatkozásnak nem csak katonai következményei vannak; a szuverén ország elleni agresszió tovább rontja az Amerikai Egyesült Államok reputációját a nemzetközi színtéren – fontos partnereik fordulhatnak el az amerikaiaktól, mert a Sha’irat repülőtér lebombázása láthatóvá tette, hogy az amerikai vezetők teljesen kiszámíthatatlanok.
A külügyminiszter-helyettes szerint amennyiben Trump tovább folytatja ezt a kiszámíthatatlan külpolitikát, ez az USA vietnámi és iraki inváziójára kezd emlékeztetni, ami visszahozhatja a régi hidegháborús környezetet.
Csütörtök éjjel az amerikai hadsereg Tomahawk cirkálórakétákat indított és lebombázott egy katonai létesítményt, amit a szíriai hadsereg a terrorszervezetek elleni légicsapások kiindulópontjaként használ. Szíria kínai nagykövete, Imad Musztafa pénteken szintén az orosz hírügynökségnek nyilatkozott és arra hívta fel a figyelmet, hogy az USA immár a látszatra sem ad, leplezetlen katonai beavatkozással próbálja életben tartani az országban működő terrorszervezeteket.

http://www.hidfo.ru/2017/04/sziria-orosz-segitseggel-vedekezne-az-amerikai-agresszio-ellen/