2018. január 23., kedd

Szakértők szerint az nem Európa halála, ha afrikaiak lakják

Egy Brüsszel központtal működő szervezet, az “Európa Barátai” arra kéri az európai hatóságokat, hogy nyissák meg a határokat a migránsok előtt. Elmondásuk szerint ez megoldást jelentene a demográfiai válságra.
“Az Európai Unió lakossága folyamatosan csökken. Meg kell nyitnunk a határokat a migránsok előtt, beleértve a menekülteket és gazdasági migránsokat is, vagy szemtanúi lehetünk Európa lassú halálának. Nincs elég gyermek ahhoz, hogy helyettesíthesse az elöregedő lakosságot. Az öregedés üteme nagyon gyors: 2015-ben minden nyugdíjasra négy munkakorú állampolgár jutott. Két évtizeden belül csak két dolgozó ember jut egy nyugdíjasra. A társadalmaink fokozatosan, de teljes mértékben át fognak alakulni. A bennszülött európai lakosság megfogyatkozik”mondta Giles Merritt, az Európa Barátai nevű szervezet alapítója.
Merritt kifejtette, hogy bár az európaiak heves érzelmeket táplálnak a bevándorlással szemben, a migráció továbbra is nagy gazdasági értéket képvisel Európában – erre példaként Németországot és az északi országokat említette -, emellett szerinte úgy kellene tekinteni a bevándorlásra, mint az EU lakosságának megfiatalítására.
Merritt emellett a migráció anyagi költségeit is értékelte. Elmondása szerint a migránsok intergációja a német GDP 9,9%-át teszi ki, de becslések szerint a 2015 és 2016 közt érkezett migránsok 2026-ig 65 milliárd euróval járulhatnak hozzá a német gazdasághoz. Más közgazdászok pedig az északi országokat említik példaként, mint olyan országokat, ahol szintén a jövőben jövedelmezővé válhat a migráció, és 2020-ig 2,5%-kal nőhet a GDP.



http://www.hidfo.ru/2018/01/szakertok-szerint-az-nem-europa-halala-ha-afrikaiak-lakjak/

A nyugati országok nem találnak gyenge pontot Oroszországon

Nick Carter brit vezérkari főnök szerint a nyugati országok meg kellene keressék Oroszország gyenge pontjait, hogy ezáltal képessé válhassanak az orosz befolyás elhárítására.
A nyugati országok meg kellene keressék Oroszország gyenge pontjait, és meg kell értsék, hogy Moszkva elsősorban az erőt tiszteli – mondta Nick Carter brit vezérkari főnök a Royal United Services Institute elemzőközpont rendezvényén felszólalva. Mint kiderült, a nyugati országok egyelőre nem ismerik Oroszország gyengepontjait.
“Mit csináljunk másként? Elsősorban úgy gondolom, fel kellene ismernünk, hogy Oroszország az erőt tiszteli és azokat a népeket, melyek szembeszállnak vele. Ukrajnára vonatkozóan az eredeti terv az volt, hogy lényegesen nagyobb területekhez jussanak. Azonban Oroszországot meglepte az ukránok ellenállása, és be kellett érjék kevesebbel. Meg kell keresnünk Oroszország gyenge pontjait, és asszimetrikus megközelítést kell alkalmaznunk velük szemben” – mondta Carter, aki ezáltal elismerte, hogy a nyugati hatalmak eddig gyakorlatilag nem találtak gyenge pontokat Oroszországon.

Kiderült, mitől retteg a CIA ötven éve


A brit vezérkari főnök azt javasolta, hogy az Oroszországgal szomszédos országokban olyan hivatalokat kell létrehozni, ami segíti őket a külső nyomásgyakorlás elhárításában, és az orosz energiaszektortól való függés csökkentésében.
“El kell mondanunk az orosz lakosságnak, hogy valójából mi történik” – mondta.
A brit vezető a kibertér megvédésének fontosságát hangsúlyozta, emellett arról beszélt, hogy fel kell tárni az Egyesült Királyság gyenge pontjait, melynél fogva sebezhető “az ártó orosz befolyás és dezinformáció” számára.
A vezérkai főnök szerint fontos, hogy a NATO fenntartsa katonai jelenlétét Nyugat-Európában, és folytassa a katonai szervezet lehetőségeinek bővítését.

http://www.hidfo.ru/2018/01/a-nyugati-orszagok-nem-talalnak-gyenge-pontot-oroszorszagon/