Egy Brüsszel központtal működő szervezet, az “Európa Barátai” arra kéri az európai hatóságokat, hogy nyissák meg a határokat a migránsok előtt. Elmondásuk szerint ez megoldást jelentene a demográfiai válságra.
“Az Európai Unió lakossága folyamatosan csökken. Meg kell nyitnunk a határokat a migránsok előtt, beleértve a menekülteket és gazdasági migránsokat is, vagy szemtanúi lehetünk Európa lassú halálának. Nincs elég gyermek ahhoz, hogy helyettesíthesse az elöregedő lakosságot. Az öregedés üteme nagyon gyors: 2015-ben minden nyugdíjasra négy munkakorú állampolgár jutott. Két évtizeden belül csak két dolgozó ember jut egy nyugdíjasra. A társadalmaink fokozatosan, de teljes mértékben át fognak alakulni. A bennszülött európai lakosság megfogyatkozik”mondta Giles Merritt, az Európa Barátai nevű szervezet alapítója.
Merritt kifejtette, hogy bár az európaiak heves érzelmeket táplálnak a bevándorlással szemben, a migráció továbbra is nagy gazdasági értéket képvisel Európában – erre példaként Németországot és az északi országokat említette -, emellett szerinte úgy kellene tekinteni a bevándorlásra, mint az EU lakosságának megfiatalítására.
Merritt emellett a migráció anyagi költségeit is értékelte. Elmondása szerint a migránsok intergációja a német GDP 9,9%-át teszi ki, de becslések szerint a 2015 és 2016 közt érkezett migránsok 2026-ig 65 milliárd euróval járulhatnak hozzá a német gazdasághoz. Más közgazdászok pedig az északi országokat említik példaként, mint olyan országokat, ahol szintén a jövőben jövedelmezővé válhat a migráció, és 2020-ig 2,5%-kal nőhet a GDP.



http://www.hidfo.ru/2018/01/szakertok-szerint-az-nem-europa-halala-ha-afrikaiak-lakjak/