2015. július 2., csütörtök

Donbassz: 23 óra 59 perc?

A kijevi udvar hadi készülődései a jelek szerint a végéhez közelednek. Július 7-re (milyen érdekes, éppen ezen a napon kerül sor egy újabb minszki szócséplési fordulóra) a junta hadtápja 7000 ukrán nemzeti lobogó leszállítását sürgette meg.
A litván zászlókészítő cégnél. Nyelet nem kértek a 200x100centiméter terjedelmű zászlókhoz. Ötvenes csomagolásokban kérik leszállítani. A litván varroda elég jó bótot kötött a valcmanista udvarral. A szerződés összege “üzleti titok” tárgyát képezi, viszont úgy tudni már egy korábbi kontraktus alapján időben eleget tett 5000 hasonló termék leszállítására.
Hétezer zászló azért nem simmiség ám! Nyél nélkül mi a francra tudják felhasználni? Persze meglehet, futballszurkolók között fogják szétosztogatni!
zász
Egyes rosszindulatú alakok szerint más a felhasználás célja. Állítják ezek a rosszindulatúak, hogy ilyen zászlókkal takarják le a Donbasszban kimúlt latrok koporsóit.
A francia külügyminisztérium szóvivője Romain Nadal ma erélyesen fölszólította Kijevet, hogy kezdjen végre párbeszédet a Donyecki és a Luganszki Népköztársaság vezetésével. Nadal nem véletlenül horgadt föl a kijevi udvarra, hiszen Nyalókakirály tegnap nagy garral bejelentette: szó nem lehet még minimális donbasszi önrendelkezésről sem. Valcman hadisikerben bízik, nem a diplomáciában. Igaz, ma már százezer Donbasszban rohamparancsra váró orosz katonáról tud, ami azért a nem egészen egy hónappal ezelőtti negyvenezres víziójához képest elég jelentős létszámnövekmény. Mikor egy-két zsurnaliszta bátortalanul rákérdezett, hogy mivel tudja ezt bizonyítani?-csak annyit röffentett: TUDOM! Oszt’ jónapot.
A francia külügy ideges megnyilvánulása amúgy érthető. Kiváltképp annak fényében az, hogy a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság Népi Tanácsának elnökei ma felhívást intéztek az USA és Franciaország elnökeihez, valamint Németország kancellárasszonyához.
Ebben felszólítottáka címzetteket, hogy gyakoroljanak nyomást a kijevi udvarra a “Minszk-2.0″ megállapodásainak betartására. A nem éppen rövidre sikeredett felhívásukba igen sok kifogásukat fölsorolták, beleértve Nyalókakirály alkotmánymódosítási terveitől kezdve a kijevi Rada nem éppen Donbasszbarát-ennélfogva nem a béke irányába ható-tetteit.
Vájtabb fülű politikai szakértők magát a felhívást aképpen értékelik, hogy Donbassz a maga részéről megtette az utolsó előtti lépést a háború eszkalálódása elkerülése érdekében, és ezzel MEG IS TETT MINDENT A HÁBORÚ ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN-ami rajta múlott! Magyarán: az utolsó lépés 7-én lesz meglépve Minszkben. Ha az félresikerül-Donbassz elmondhatja: RAJTUNK NEM MÚLOTT! Mindenesetre a francia külügy már valószínűleg látja Kijev végzetes lépéshátrányát és lemaradását.
Donbassz északi térségeiben is megélénkült a frontélet. Az LNR területén Szokolnyiki, Zsjelobok és Donyeckij, valamint a 31.számú blokkposzt környékén volt megemlítésre méltó esemény.
Persze a valcmanista latortüzérség ma sem hagyta unatkozni Donyeck és Gorlovka lakóit, de azért ma “visszafogottabban” ágyúztak.
Hasonló sorsa volt ma Oktyrjabszknak, és Szpartaknak is.
Marjinykánál a kisebb kaliberű szerszámok dolgoztak ma.
Belaja Kamenykánál úgyszintén inkább csak géppuskázás zajlott.
Novolaszpa, Lozovoje és Szahanka viszont a latorágyúktól kapta a nem kívánt küldeményeket.
Sirokino és Bergyjanszk térségében ma tüzérségi párbajok zajlottak. Az “azovista” mariupoli parancsnok Bileckij arról sopánkodott, hogy a DNR becsapta őket. Hiába nyilvánították demilitarizált térséggé Sirokinot és környékét, visszalőnek a népköztársaságiak. A latorparancsnok újságíróknak azon fölvetésére, hogy bandája miért lövi Sirokinot?-csak annyit mordult, hogy ez rémhírkeltés.
Luganszkban ma megemlékeztek az egy évvel ezelőtti gyilkos valcmanista légitámadás évfordulójáról
https://balrad.wordpress.com/2015/07/02/donbassz-23-ora-59-perc/

Megnyerte Simicskát a Bilderberg szponzorának

Súlyos igazságtartalma is lehetett Bajnai Gordon cinikus nyilatkozatának, amit a Koppenhágában tartott, 2014-es Bilderberg találkozót követően tett egy magyarországi sajtóorgánumnak.
Bajnai Gordon neve is szerepelt a 2014 május 29-én, Koppenhágában kezdődő Bilderberg találkozó meghívottjainak listáján, majd a politikus ellátogatott a találkozóra. Magyarországra érkezését követően a Magyar Nemzet újságírója kérdezte arról, miről folytatott megbeszélést a nagy érdeklődés és összeesküvés-elméletek által övezett találkozón.
A Bajnai Gordonnal megejtett párbeszéd akkor – saját bevallása szerint – így nézett ki:
  • Magyar Nemzet: “A konferencián kiderült, hogy Magyarországról miért Bajnai Gordont hívták meg?”
  • Bajnai: “Igen, minden bizonnyal a Magyar Nemzetben az elmúlt 12 hónapban legtöbbször említett politikusként figyeltek fel rám”.
  • MN: Bajnai Gordon tartott előadást a találkozón?
  • Bajnai: “Nem, csak rágtam a gittet és összeszűrtem a levet”.
  • MN: “Bajnai Gordon a találkozón kapott-e bármilyen politikai, gazdasági kérdésekkel kapcsolatos, iránymutatást, felkérést, esetleg feladatot?”
  • Bajnai: “Igen, hogy próbáljam Simicska Lajost megnyerni a Bilderberg szponzorai közé. A tavalyi osztalékból bőven telik rá.”
Később azonban kiderült, a politikus cinikus nyilatkozata mégis röviden összefoglalta, milyen tervek készültek Magyarország politikai viszonyainak alakítására vonatkozóan. A kormány hónapokkal ezelőtt megkezdte Simicska Lajos érdekeltségeinek háttérbe szorítását, miután az általa tulajdonolt sajtóorgánumok elkezdtek kormányellenes hangnemet megütni, tulajdonosuk és a balliberális ellenzék közt látható érdekegyezés alakult ki. Február elejére Simicska totális médiaháborúról beszélt, miután médiabirodalmának emberei egy emberként mondtak fel.
Február 27-én Vágó István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy a kormány holdudvarából kiszorított oligarcha nem saját pártot fog alapítani, hanem támogatóként beáll a Jobbik mögé, és hosszú távon az akkor még nemzeti radikális párt irányvonalát fogja meghatározni. Vágó szerint Simicska számára egy kiemelkedően jó befektetési lehetőség a Jobbik körül épülő médiabirodalom, ami könnyen közös nevezőre juthat Simicskával, mivel a Jobbik-közeli sajtóorgánumoknak anyagi támogatókra, Simicskának pedig kormányellenes médiára van szüksége.
Bajnai Gordon cinikus nyilatkozata, miszerint a Bilderberg szponzorának meg kell szerezze Simicskát, a fentiek alapján teljesen megalapozottnak tekinthető. Simicska és a kormánypárti oligarchák közt Bajnai Koppenhágában tett látogatását megelőzően ugyanis nem volt látványos ellentét, Simicska számos milliárdos közbeszerzést nyert, és a kormány támogatását élvezte. Bajnai nyilatkozata miatt azonban egyre égetőbbé válik az a kérdés, valóban beállt-e Simicska a Jobbik mögé, és ha igen, abban az esetben a párt vezetői és a Jobbik-közeli sajtóorgánumok meghatározó alakjai tudatában vannak-e ennek, vagy a volt kormánypárti, immár “a Bilderberg szponzorának megnyert” oligarcha közvetítőkön keresztül vásárolta be magát egy kormányváltáshoz egyre közelebb jutó párt pénzemberének.

http://hidfo.ru/2015/07/megnyerte-simicskat-a-bilderberg-szponzoranak/

Előzetes megállapodásra jutottak Misztral-ügyben

Moszkva és Párizs előzetes megállapodásra jutott a Misztral-ügy rendezéséről, ami valószínűleg azzal végződik, hogy Franciaország kártérítést fog fizetni a szerződés nem-teljesítése miatt.
A Ria Novosztyi egy a két ország közti haditechnikai együttműködésben érintett forrásra hivatkozva azt írja, hogy létrejött egy előzetes megállapodás a gyártó és a megrendelő közt, ami jelentős kompenzáció kifizetésével fogja lezárni a régóta húzódó ügyet. A kártérítés mértékéről azonban egyelőre nem sikerült megállapodásra jutniuk, az összegről júliusban is tovább zajlanak az egyeztetések.
Oroszország és Franciaország állami tulajdonú vállalatai 2011-ben írtak alá szerződést két Misztral típusú helikopter-hordozó hajó gyártására. Francois Hollande francia elnök közvetlen az első hajó elkészülte után bejelentette, hogy az ukrán helyzetre hivatkozva elhalasztják az átadást. Az ukrán helyzet azonban csak ürügy volt; Washington nyomásgyakorlással kényszerítette Franciaországot a szerződésbontásra, hogy így hátráltassa az orosz haditengerészet modernizálását. A NATO főtitkára hivatalos ajánlatot tett Franciaországnak a hajók felvásárlására, a kormány azonban nem mert egyértelmű nemet mondani Moszkvának sem, és hivatalos csatornákon hónapokon át csak a hajók átadásának határozatlan idejű elhalasztásáról volt szó, nem szerződésbontásról.
A szerződés végleges felbontása esetén Franciaország 1,3 milliárd dollár befektetett összeget kell visszafizessen, emellett jelentős anyagi- és presztízsveszteséget szenved el, mert a hajók fenntartása – kikötőben állomásoztatás esetén is – havonta több millió euró, a gyártó pedig további megrendelésektől eshet el. Az ügy egyértelművé tette, hogy Franciaország nem tud eleget tenni szerződéses kötelezettségeinek, ha a konkurencia részéről nyomásgyakorlás éri.


http://hidfo.ru/2015/07/elozetes-megallapodasra-jutottak-misztral-ugyben/

Iszonyú mennyiségű mérgező sót adott el a kínai bűnbanda

Ipari felhasználásra szánt árut csomagoltak újra, majd adták el élelmiszerboltoknak és éttermeknek.

Nem kevesebb, mint húszezer tonna ipari sót adott el egy bűnbanda kínai élelmiszerboltoknak és éttermeknek konyhasó helyett – tudósít az MTI. A rossz minőségű, nitrit tartalmú termékre még tavaly év végén figyeltek fel az ellenőrök. Kiderült: Pekingen és Tiencsinen kívül még öt tartományban terítették az étkezéshez tiltott terméket.

A rendőrség Peking környékén felfedezett egy üzemet, ahonnan buszok csomagtartójában, nagy csomagokban vitték vidékre az árut. A só megjelent a nagybani piacokon, élelmiszer-feldolgozó üzemekben, de interneten is lehetett rendelni belőle.

A csalás irányítója tonnánként 18-20 ezer forintért vette meg az ipari sót, újracsomagoltatta és kétszeres áron értékesítette. Az ipari sót épp a csalások miatt csak külön igazoló engedély felmutatása ellenében szabadna értékesíteni, mert nitrittartalma mérgező, ezen kívül ólom és arzén is előfordulhat benne. Emberi szervezetbe jutva szédülést, fejfájást, akár halálos kimenetelű rosszullétet is előidézhet.

2006-ban már meghalt két ember, húszan pedig ételmérgezést kaptak, miután ipari sóval elkészített tojást fogyasztottak. 2009-ben szintén emiatt meghalt egy ember.

Hir24

Bajnai egymilliárd forintot kapott, mert Koppenhágában a gittet rágta

Tavaly negyedmilliárdos támogatást kapott Bajnai Gordon álcivil szervezete, a Haza és Haladás Egyesület, ami így közel egymilliárdos, tisztázatlan hátterű támogatással gyarapodott az utóbbi évek során.
Az Országos Bírósági Hivatal honlapján közzétett beszámolójuk alapján az egyesült 2013-ban 400 milliós, 2014-ben 250 milliós támogatást kapott, miután az alapító visszatért az Egyesült Államokból. A kormány-közeli média szerint a nyilvánvalóan külföldi eredetű pénzek Bajnai anyagi háttérbázisának részét képezték a 2014-es választások előtt.
A baloldali pártok látványos semmittevése miatt azonban már a választások előtt is valószínűsíthető volt, hogy az ellenzék egy egészen más stratégia mentén gondolkozik, és minimális támogatottságuk miatt nem a választás megnyerését, hanem egy anti-demokratikus utat választanak a hatalomra jutáshoz. Ennek a stratégiának részét képezte, hogy a vereséget követően a választási eredmények meghamisítására hivatkoznak, és civil látszatú kormányellenes megmozdulásokon keresztül, valamiféle választási csalásra és diktatúra ellenes harcra hivatkozva próbálnak kormányra jutni.
Bajnai támogatóinak személyazonossága a jelentős összegű támogatások ellenére nem ismert, vagyis az álcivil szervezet működése az általuk vallott elvekkel ellentétben teljesen átláthatatlan. Bár az egyesület korábban vállalást tett arra, hogy a választásokig nyilvánosságra hozza azoknak a névsorát, akik 2013-ban egymillió forint feletti összegű támogatást adtak, ezt máig nem tették meg. Így továbbra sem lehet tudni, kik pénzelik azoknak a pártoknak a holdudvarát, akik a választások óta kivétel nélkül minden civil látszatú megmozdulásra idővel megpróbálnak rátelepedni.
A Napi Gazdaság felhívta a figyelmet arra, hogy Bajnai 2013-as kampányát szinte kizárólag Soros Györgyhöz köthető szervezetek pénzelték. A lap szerint a Haza és Haladás Alapítvány anyagi támogatásainak nagy részét a Soros György nevéhez köthető Center for American Progress és azzal gazdasági kapcsolatban álló szervezetek adták.
Bajnai Gordon azonban nem csak anyai támogatásokban részesült, de a nyugati sajtó részéről is számottevő támogatást élvezett. A politikus részt vett a Bilderberg csoport 2014 május 29-én kezdődő találkozóján. Miután neve ténylegesen is szerepelt a meghívottak listáján, Bajnai a hazai sajtó célkeresztjébe került, a Koppenhágában tartott találkozóról hazaérkezvén azonban nem nyilatkozott arról, mivel kapcsolatban folytattak megbeszéléseket a találkozón, ahol saját bevallása szerint csak “a gittet rágta”.
A találkozóról kiszivárgott információk szerint Bajnai politikai ambícióit több nyugat-európai sajtóorgánum képviselője is támogatásáról biztosította. A kezdetben alaptalannak tekintett információ később valósnak bizonyult, számos nyugati sajtóorgánum ugyanis intenzív lejárató kampányt kezdett a kormány – és Magyarország – ellen, miközben Bajnai több alkalommal is nyilatkozott a Magyarországon zajló, szerinte diktatórikus folyamatokról. Egy a számos példa közül, amikor Bajnai – már 2015 januárjában – a Liberátion francia napilapnak arról nyilatkozott, hogy szerinte a kormány megzsarolta az RTL Group igazgatóját, aki “azóta kénytelen testőrrel járni”.
Bajnai Gordon pártja jelenleg 1%-os támogatottsággal bír. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a magyar lakosság abszolút többsége nem támogatja a baloldali liberális pártok törekvéseit, hanem egy radikális rendpárti kormányt akar hatalmon látni.


http://hidfo.ru/2015/07/bajnai-egymilliard-forintot-kapott-azert-hogy-koppenhagaban-a-gittet-ragta/

Izrael arra törekszik, hogy kisiklassa a nukleáris tárgyalásokat és Amerikát háborúba sodorja Iránnal

Izrael utasította a befolyásos cionista lobbit az Egyesült Államokban, hogy akadályozzák az iráni nukleáris tárgyalásokat, és gyakoroljanak nyomást Washingtonra, hogy az háborút indítson Teherán ellen, nyilatkozta egy újságíró és politikai elemző Torontóból.l

Michael Oren egykori izraeli nagykövet az Egyesült Államokban - AFP Fotó

Izrael "próbálja kisiklasztani, megfúrni, és alapvetően leállítani bármilyen jellegű tárgyalást Irán és a Nyugat között azért, mert az izraeliek már elkötelezték magukat az Irán elleni titkos politika hadviselés mellett, legalább 9/11 óta" fejtette ki Brandon Martinez.l

l"Mert ha megszületik a [nukleáris] megállapodás, akkor a háború lehetősége is lekerül a napirendről Iránnal kapcsolatban, miközben az izraelieknek ez az elsődleges célja, és az ő napirendjükön ez már évek óta szerepel" tette hozzá Martinez a Press TV-nek adott nyilatkozatában csütörtökön.l


l"Az izraeliek burkoltan lobbiznak az amerikai kormánynál az AIPAC és más cionista lobbiszervezeten keresztül Washingtonban, és nem csak azért, hogy az USA egy harcias álláspontot képviseljen Irán ellen a gazdasági szankciók formájában... de már fel is szólította néhány hawkish tag az USA Kongresszusát, hogy menjen egy lépéssel tovább, és katonai beavatkozást kezdeményezzen Iránban" mondta az elemző.l

A CNN közzé tette Michael Oren, Izrael egykori amerikai nagykövetének egyik nyilatkozatát, miszerint egy esetleges nukleáris megállapodás megszületése Irán és a P5 + 1 országcsoport között "rossz lesz Izrael, rossz lesz Amerika és az egész világ számára."l

l"Mert Izrael számára az iráni nukleáris program nem egy, hanem számos egzisztenciális fenyegetést jelent" állította a volt izraeli nagykövet.l

Egy másik Press TV-nek adott csütörtöki interjúban Andrew Taylor író és politikai elemző a kanadai Manitoba városból, úgy fogalmazott Izraelről, hogy olyan "az Egyesült Államok számára, mint egy „powder monkey" /a 17. században a haditengerészetnél az, akik a hajó rakterében lévő lőporraktárból a lőport a tüzérséghez vitte/.l

Izrael "olyan hatalomként működik, amely ellenőrzi a perzsák és arabok tetteit, egyfajta Pax Amerikaként, birodalmi kilátásokkal a régióban," jelentette ki Taylor.l

A volt izraeli nagykövet korábban bírálta Barack Obama elnök nukleáris tárgyalásait Iránnal.l

Oren kijelentette, hogy Obama Iránt és a palesztinokat támogatja, ahelyett, hogy Izraelt támogatná a hat évvel ezelőtti hivatalba lépése óta, hozzátéve, hogy Obama és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök mind követ el hibákat, csak Obama ezt "szándékosan" teszi.l

Oren élesen bírálta továbbá Obamát azért is, amiért ahhoz az álláspontjához ragaszkodott, hogy Irán egy racionális és potenciálisan nagyon sikeres regionális hatalom.l

Irán és a P5 + 1 országcsoport - az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország – képviselői jelenleg az osztrák fővárosban, Bécsben azon dolgoznak, hogy véglegesítsék a nukleáris megállapodást.l

A két fél kiterjesztette az önként vállalt június végi határidőt még egy héttel, július 7-éig.
Persia News

Nem vásárol több gázt Ukrajna Oroszországtól

Szerda délelőtt az orosz Gazprom elzárta az ukrajnai gázcsapokat, miután a feleknek nem sikerült megállapodniuk az unió közvetítésével zajlott bécsi tárgyalásokon. Azon az áron, amelyen az oroszok ajánlják, az ukránok nem akarnak vásárolni.

Áthidalhatatlan ellentétek merültek fel az orosz és az ukrán fél között a bécsi tárgyalásokon, amelyek így eredmény nélkül zárultak. Az orosz Gazprom 247 dolláros ezer köbméterenkénti ajánlatával szemben az ukránok 200 dollár alatti árat tartanának igazságosnak. Emellett azt szeretnék, ha a teljes téli szezonra meg tudnának állapodni a szállítási feltételekről. Az oroszok ezzel szemben nem kívánnak engedni tovább az árból, csak a harmadik negyedévről hajlandók egyezkedni, és előrefizetést követelnek minden szállításért. Az ukrán kormány bejelentette: nem kíván többet az oroszoktól gázt venni, a Gazprom pedig közölte: nem kíván nekik többet szállítani.

Kijev a jelek szerint uniós forrásokra akar átállni, miközben radikálisan csökkentené az ország gázfogyasztását.Az alig öt évvel ezelőtti évi 50 milliárd köbméteres mennyiség helyett idén már csak 35 milliárd köbméter körüli nyersanyagra lesz szükség. A takarékosságot az is segíti, hogy az ipari nagyfogyasztók jelentős része a donecki és luhanszki megyék körzetében a háború miatt leállásra kényszerült.

Az idei első négy hónap fogyasztási adatai alapján akár be is válhatnak a hivatalos jóslatok, mert csak mintegy 17 milliárd köbméter földgázt használtak fel. Ukrajna saját gázkitermelése azonban évi 20 milliárd köbmétert tesz ki, vagyis csak mintegy 15 milliárd köbméternyi importra szorul majd az idén. Kijevi források szerint ugyanakkor tegnap hozzáláttak a magyar–ukrán határon Beregdarócnál kiépült összekötő vezeték beüzemeléséhez is. Az ukrán szakértők reményei szerint ez a vezeték október elsejére már teljes kapacitással tud majd működni, vagyis évi 6 milliárd köbméter nyersanyag importját teszi lehetővé. A tavaly ősszel átadott szlovákiai vezetéken is kaphatnak évi 10 milliárd köbmétert. A szakértők szerint a lengyelországi betáplálási lehetőségekkel együtt az ukránok az idei téli időszak kezdetétől már összesen évi 25 milliárd köbméter gázt tudnak majd importálni a szomszédos uniós tagországokból.

Egyelőre nem tudni, miként reagál erre a lehetőségre az orosz Gazprom, amely korlátozhatja az Ukrajnába reexportáló országok ellátását. Az unió­ból visszaáramló orosz gáz emellett drágább is lesz, mintha azt közvetlenül venné meg Moszkvától. Ez azonban nem zavarja Kijevet, mert szerintük így a haszon legalább nem az agresszor zsebébe megy, és a többletköltségekre egyébként is kaphatnak támogatást Brüsszelből.

Napi Gazdaság

Lukasenko: “szárazon kell tartani a puskaport”

Alekszandr Lukasenko belorusz államfő figyelmeztette a NATO-országokat, hogy ne fokozzák tovább a provokatív katonai tevékenységet Belorusszia határai mentén.
Az államfő a Belorusszia függetlenedésének évfordulója alkalmából kezdődő megemlékezések részeként szervezett kardcsörtetésnek és időpocsékolásnak nevezte a NATO hadgyakorlatait, és kijelentette, hogy készen áll a külső fenyegetések kezelésére. Belorusszia a függetlenség napján arról emlékezik meg, hogy a szovjet csapatok felszabadították az országot a német megszállás alól. Lukasenko elnök most párhuzamot vont a német megszállás, és a NATO Belorusszia határai mentén zajló hadgyakorlatai közt, valamint felhívta a figyelmet az ukrán válság fenyegetésére, amiért szintén a nyugati országok felelősek.
“A nagy honvédő háború óta először nem valahol az otthonunktól távol, hanem közvetlen a határaink mellett zajlanak a harcok.”
Április óta több mint 600 amerikai katona állomásozik Ukrajnában, Belorusszia határai mentén, és a NATO kelet-európai hadgyakorlatai mind Belorusszia szomszédságában zajlanak.
“Készen kell állnunk arra, hogy szembeszálljunk a külső agresszióval, mindig szárazon kell tartanunk a puskaport.”
Lukasenko beszédében kifejtette, hogy az Eurázsiai Gazdasági Unió kiterjedt gazdasági projektjei megoldást nyújtanak a válság kezelésére, és a szövetség Ukrajna számára is a gazdasági növekedés útját nyújtotta volna, ha a nyugati országok 2013-14 fordulóján nem távolítják el a legitim kormányt Kijevben. Tekintve, hogy Washingtonnak néhány évente egy újabb háborúra van szüksége, 2018-19-re Belorusszia is hasonló helyzetbe kerülhet, mint Janukovics Ukrajnája.

http://hidfo.ru/2015/07/lukasenko-szarazon-kell-tartani-a-puskaport/

Donbassz

vér
Donbasszban a helyzet változatlan! A valcmani latorhad a biztonságos távolból való ágyúzást folytatja, a népköztársasági erők tüzérsége pedig hallgat.
Mára virradóan is Gorlovka szenvedte a legsúlyosabb latortüzérségi támadásokat. Eddig-tegnapelőtt óta-mintegy harminc gorlovkai civil halt bele az esztelen terrorba.
A város bombázását mára virradóan is gőzerővel végezte a kijevi junta martalócserege.
Peszkit lassan már fölösleges dolog említeni.
Mára virradóan Donyeck “Kujbisev” kerülete szenvedte a legtöbb latortüzérségi támadást.
donbassz
Szpartak és a donyecki repülőtér folyamatos ágyútűz alatt áll tegnap reggel óta.
A Donyecktől közvetlenül déli irányban lévő “forró pontok” viszonylagos nyugalmi állapotban vannak.
Oktyrjabszk, Szahanka és Sirokino időszakosan a valcmanista ágyúzásoktól szenved.
A kijevi televizióban az este néhány “ukrán hazafit” szembesített Nyalókakirály bűnbandáinak rémtetteivel egy Kijevben élő újságírónő-Silova. “Nézzétek meg, kiket gyilkoltok ti Donbasszban!” A felvételt még azok is megértik, akik nem beszélik az orosz nyelvet. (Gyorsan reklám is lett a “nóta vége”!)

Eduard Baszurin ma reggeli tájékoztatóján nyomatékosan jelentette: információi szerint tegnap reggeltől ma reggelig EGYETLEN NÉPKÖZTÁRSASÁGI HARCOS SEM ESETT EL, VAGY SEBESÜLT MEG!
A Dnyepropetrovszk-melletti katonai temetőben viszont nagyüzem volt tegnap.
terméshttps://balrad.wordpress.com/2015/07/02/donbassz-31/

BEDROGOZOTT ÉS ITTAS FIATALOK MIATT NINCS ELÉG MENTŐ HÉTVÉGENKÉNT

Elárasztják a toxikológiát a drogos vagy részeg fiatalok, múlt héten kilenc rohamkocsi állt sorba a sürgősségi bejáratánál. A dizájnerdrogot használók száma egy év alatt megnégyszereződött, az osztály kinőtte magát. A mentősök dühöngenek, hogy máshova alig jut kocsi.
Elszakadt a cérna egy mentősnél a hétvégén, és egy fényképet posztolt a Facebookra, amin sorban álló mentőket lehet látni a fővárosi klinikai toxikológia sürgősségi betegellátó osztálynál. Miért nem jut mentő az igazi betegekhez pénteken és szombaton este? Mert sorban állnak „beteget” átadni 40-50 percig a toxikológián, részeg 14-20 éves fiatalokat töménytelen mennyiségben.
8583277_1093b81746f0ceae7c3b3ded337dbc3e_wm
A poszt alatt parázs vita alakult ki mentősök és ellátók között. Egy megjegyzés szerint “egy erős hétvégén a géppark egynegyede áll a toxin”. Az Index mentős forrása szerint “ez standard, hogy hétvégén a toxi meg trauma bedugul. Néha eszkalálódik és akkor puffogás van, de lófasz se történik.”
Egy másik kommentelő szerint: “A toxikológián ki kell várni az egységnek a rendhagyóan hosszú vizsgálatot, mire a menetlevélre rákerül a betegátvételt igazoló pecsét, ami két órán keresztül is eltarthat. Ezért a sorban állás.”
“3,5 órára esetkocsi nélkül van 120000 ember! Ez a probléma a toxin több évtizede megvan, mégse tesz senki semmit a megoldására! 9 autó állt sorba úgy, hogy 2 közben elment. El kéne gondolkodni odafönt, hogy közel 2,5 millió ember toxikológiai ellátása hogy valósítható meg 1 vagy 2 orvossal, és pár szakképzett ápolóval.” – kommentálja a helyzetet egy mentős.
Az orvosok szerint viszont a toxikológiára érkező betegek sokszor speciális kezelést igényelnek, amit más kórházban nehézkes lenne megadni. Egyikük szerint: “a toxicologiai szakellátás több szempontból sem integrálható hagyományos sürgősségi osztály kereteibe.  Azok a betegek akik valamelyen okból legyen az “anyag”, alkohol vagy gyógyszer, illetve bármely olyan mérgezéses állapotot kiváltó előidéző egyéb szert használtak, az esetek többségében megváltozott tudatállapotba kerülnek. Ha ehhez még feltételezzük az esetek egy részében a fennálló pszichiátriai kórképet, máris világossá válik, hogy az ilyen betegek ellátása miért is igényel speciális körülményeket. Ezen páciensek egy jó része önveszélyeztető állapotban van, egy része pedig a mérgezés lezajlásának időintervalluma alatt agresszív, esetenként másokra nézve is, vagy épp közveszélyeztető állapotba kerülhet. Ez természetesen független attól hogy a mérgezés véletlen vagy szándékos eredetű.”
Egy másik megjegyzés tanúsága szerint: “A toxikológusokat sem irigyli senki, nekik is kijár a tisztelet: Múltkor volt szerencsém egy beteget a toxikologiára kísérni, és úgy ítéltem meg, hogy oda nem orvos kéne, hanem ördögűző. Úgy néztek ki ott az emberek, mint a Démonok között című filmben, mondtam is, hogy le a kalappal az ápolók türelme miatt.” Ezt egy ápoló írta.
Egy, az Index által megkérdezett toxikológus szerint az ilyen torlódások egyre gyakoribbak lesznek, ugyanis az elmúlt egy évben megnégyszereződött a dizájnerdrogot használók száma a fővárosban. Egyértelmű, hogy a jelenlegi központ kinőtte magát a Péterfy utcában, át kellene helyezni egy jobb helyszínre, például a Honvéd kórházba.
A mentősök egyébként azért érzékenyebbek mostanában, mert sok cikk jelenik meg arról, hogy nem érnek ki időben a betegekhez. Biztos árnyalja a képet, ha tudjuk, hogy hétvégén ennek többek között mi lehet az oka. Ettől még a helyzet nem jó, az érintettek így vonták le a konklúziót: nem csak a tehetetlen autósok vagy a rossz címek miatt veszítenek értékes perceket. A mentőautók Budapesten az esetek felében a kórházakban vesztegelnek a betegek elhúzódó átadása miatt.
  1. A fiatalok mérgezik magukat, az OMSZ megmenti őket, Azonban ezt az elmúlt évek tapasztalatai alapján lehet tudni, hogy pl. egy szombat este dömping lesz. Nem hibáztatni kéne senkit, hanem felkészülni a fogadó félnek ennyi betegszámra.
  2. A rendszert kell megváltoztatni, mert ha beüt a baj, akkor ez a helyzet bármikor újra megismétlődhet. Közepes terhelésnél még működik, de ilyen mértékű esemény számnál már nemigen működik jól.
  3. Nyilvánvaló hogy a rendszer önmagában a hibás, ezt tudják mindannyian! Ahogy azt is hogy odafent ez nem igazán izgat különösebben senkit.
A portál megkereste az ügyben az Országos Mentőszolgálatot és az Emberi Erőforrások Minisztériumát is. Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs és PR igazgatója szerint veszteglés sokféle (kivédhetetlen, vagy jobb kórházi ellátásszervezéssel esetleg kivédhető) okból történhet. Azokban az esetekben, amikor egy, országosan vagy regionálisan speciális ellátást nyújtó kórházi osztályra viszonylag rövid időn belül több mentőegység is érkezik, az egyes mentőegységek átadási ideje jelentősen megnyúlhat.
Pesti Srácok

Ciprasz: a demokrácia nem önkényuralom

Alekszisz Ciprasz görög kormányfő szerint a népszavazás után új megállapodást kötnek a nemzetközi hitelezőkkel, és nem több mint egyszerű blöff, hogy a “nem” szavazatok győzelme esetén kizárnák Görögországot az eurozónából.
Ciprasz szerint egyesek ragaszkodnak annak a látszatnak a fenntartásához, hogy a referendum Görögország eurozóna tagságáról dönt, pedig a valóságban nem ez a helyzet.
“Minden bizonnyal voltak titkos tervek arra vonatkozóan, hogy Görögországot kizárják az eurozónából, ha a ‘nem’ szavazatok győznek. Mindez azonban egyszerű blöff.”
A kormányfő szerint az európai országoknak nem áll szándékában kizárni Görögországot. Ellenben fenn akarják tartani azt a látszatot, hogy ők diktálják a feltételeket, és a görög nép alárendelt helyzetben el kell fogadjon bármilyen feltételt. Ciprasz szerint előbb megtartják a referendumot, és utána aláírnak majd egy új megállapodást a hitelezőkkel, amit azok el fognak fogadni.
Ciprasz ugyanakkor figyelmeztette az Európai Uniót, hogy a demokrácia nem önkényuralom, és a népszavazással a görög nép véleményt nyilvánít egy olyan kérdésben, aminek következményeit a mindennapokban érezni fogják.
A miniszterelnök szerint a kormány elkötelezett azirányba, hogy a hitelezőkkel megállapodjanak, de vannak bizonyos feltételek, melyekből nem engednek. A nyugdíjkorhatárt nem hajlandók azonnal megemelni, az IMF által elvárt korhatár-emelés nem most, csak 2022-ben kezdődne meg. Azokat a szociális juttatásokat, melyeknek a megvonását az IMF követeli, pedig csak 2019-től kezdenék megvonni. Tehát a Sziriza-kormány nagy vonalakban azt mondja a nyugati hitelezőknek, hogy előbb fizessenek, és majd a következő kormány teljesíti a feltételeket. Ha pedig 2019-ig kormányon maradnak, valószínűleg a törlesztés is megoldott, tehát nem lesz szükség a szociális kiadások csökkentésére, amihez az IMF olyannyira ragaszkodott.


http://hidfo.ru/2015/07/ciprasz-a-demokracia-nem-onkenyuralom/

Titok maradhat a politikus családjának vagyona

Budapest — Hiába buknak le egyre-másra politikusaink a családtagjaik nevére vett luxusingatlanokkal, a Kúria elkaszálta a hozzátartozói vagyonnyilatkozatok nyilvánosságát kezdeményező népszavazást.
Pedig korábban annak a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) is zöld utat adott. Így viszont továbbra is a családtagok mögé tudnak bújni a korrupt politikusok a népszavazás kezdeményezői szerint.
– Az elmúlt néhány évben egyre gyakrabban tapasztalni, hogy házastárs vagy gyerekek nevén jelennek meg értékes vagyontárgyak, amelyek a politikusi fizetésekből nem jönnének össze – magyarázta Lattmann Tamás nemzetközi jogász, egy nemrég alakult ellenzéki kezdeményezés, az Új Magyar Köztársaság alapítója, amely több népszavazási kérelmet is beadott az utóbbi időben.
– Amíg az országgyűlési képviselők maguk döntenek úgy, hogy az anyagi helyzetük nyilvánosságát is vállalva megméretik magukat, addig a velük egy háztartásban élő hozzátartozóknak e körben nincs döntési joguk – indokolt a Kúria, miért utasította el a kezdeményezést. A bíróság szerint aránytalanul korlátozná az információs önrendelkezéshez való jogukat, ha bárki betekintést nyerne a vagyoni helyzetükbe, hiába lenne ez ezzel szemben a közélet tisztaságáért üdvözlendő.
– Mivel a népszavazási kérdés alapjog korlátozását jelenti, az csak az alaptörvény módosításával orvosolható. Az alaptörvényről viszont nem lehet népszavazást kiírni – vezette le a Kúria.
Az viszont nem derült ki, hogy ki fúrta meg a kezdeményezést. A választási eljárásról szóló törvény szerint ugyanis csak az ügyben érintett személy nyújthat be kérelmet. Így az a pikáns helyzet alakult ki, hogy a kezdeményezőkön kívül, akik értelemszerűen nem kifogásolták a számukra kedvező NVB-döntést, csak valamely politikus vagy annak családtagja lehet érintettje az ügynek, így a kérelmező is. De hogy valójában ki is ő, nem árulták el.
– Nem áll módunkban közölni a kérelmező nevét a személyes adatok törvényes védelme érdekében – közölte a Kúria a Blikk érdeklődésére.
A parlamenti ellenzék is támogatná a családtagok nyilvános vagyonbevallását.
– A mi saját politikai érdekünk, hogy tiszta viszonyokat teremtsünk, olyan rossz a politikai osztály társadalmi megítélése. Akár a parlamentben is megszavaznánk, ha napirendre tűznék – mondta Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

(blikk)