Súlyos igazságtartalma is lehetett Bajnai Gordon cinikus nyilatkozatának, amit a Koppenhágában tartott, 2014-es Bilderberg találkozót követően tett egy magyarországi sajtóorgánumnak.
Bajnai Gordon neve is szerepelt a 2014 május 29-én, Koppenhágában kezdődő Bilderberg találkozó meghívottjainak listáján, majd a politikus ellátogatott a találkozóra. Magyarországra érkezését követően a Magyar Nemzet újságírója kérdezte arról, miről folytatott megbeszélést a nagy érdeklődés és összeesküvés-elméletek által övezett találkozón.
A Bajnai Gordonnal megejtett párbeszéd akkor – saját bevallása szerint – így nézett ki:
  • Magyar Nemzet: “A konferencián kiderült, hogy Magyarországról miért Bajnai Gordont hívták meg?”
  • Bajnai: “Igen, minden bizonnyal a Magyar Nemzetben az elmúlt 12 hónapban legtöbbször említett politikusként figyeltek fel rám”.
  • MN: Bajnai Gordon tartott előadást a találkozón?
  • Bajnai: “Nem, csak rágtam a gittet és összeszűrtem a levet”.
  • MN: “Bajnai Gordon a találkozón kapott-e bármilyen politikai, gazdasági kérdésekkel kapcsolatos, iránymutatást, felkérést, esetleg feladatot?”
  • Bajnai: “Igen, hogy próbáljam Simicska Lajost megnyerni a Bilderberg szponzorai közé. A tavalyi osztalékból bőven telik rá.”
Később azonban kiderült, a politikus cinikus nyilatkozata mégis röviden összefoglalta, milyen tervek készültek Magyarország politikai viszonyainak alakítására vonatkozóan. A kormány hónapokkal ezelőtt megkezdte Simicska Lajos érdekeltségeinek háttérbe szorítását, miután az általa tulajdonolt sajtóorgánumok elkezdtek kormányellenes hangnemet megütni, tulajdonosuk és a balliberális ellenzék közt látható érdekegyezés alakult ki. Február elejére Simicska totális médiaháborúról beszélt, miután médiabirodalmának emberei egy emberként mondtak fel.
Február 27-én Vágó István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy a kormány holdudvarából kiszorított oligarcha nem saját pártot fog alapítani, hanem támogatóként beáll a Jobbik mögé, és hosszú távon az akkor még nemzeti radikális párt irányvonalát fogja meghatározni. Vágó szerint Simicska számára egy kiemelkedően jó befektetési lehetőség a Jobbik körül épülő médiabirodalom, ami könnyen közös nevezőre juthat Simicskával, mivel a Jobbik-közeli sajtóorgánumoknak anyagi támogatókra, Simicskának pedig kormányellenes médiára van szüksége.
Bajnai Gordon cinikus nyilatkozata, miszerint a Bilderberg szponzorának meg kell szerezze Simicskát, a fentiek alapján teljesen megalapozottnak tekinthető. Simicska és a kormánypárti oligarchák közt Bajnai Koppenhágában tett látogatását megelőzően ugyanis nem volt látványos ellentét, Simicska számos milliárdos közbeszerzést nyert, és a kormány támogatását élvezte. Bajnai nyilatkozata miatt azonban egyre égetőbbé válik az a kérdés, valóban beállt-e Simicska a Jobbik mögé, és ha igen, abban az esetben a párt vezetői és a Jobbik-közeli sajtóorgánumok meghatározó alakjai tudatában vannak-e ennek, vagy a volt kormánypárti, immár “a Bilderberg szponzorának megnyert” oligarcha közvetítőkön keresztül vásárolta be magát egy kormányváltáshoz egyre közelebb jutó párt pénzemberének.

http://hidfo.ru/2015/07/megnyerte-simicskat-a-bilderberg-szponzoranak/