2015. július 4., szombat

Most kaptuk - helyszíni beszámoló Calais-ból:

Félelmetes volt mikor lehajtottam a vonatról és rohantak oda a feketék és minden irányból rohamrendőrök jöttek...Fél perc volt még áthajtottam ezen a területen, de többet láttam mint amit a tv-k közvetítenek itthon...

Kíváncsi vagyok és szeretnék infót! Vajon otthon a híradók mutatják e azon kívül, hogy kis oroszlán született az állatkertben, vagy h
hajrá foci...

Dover Anglia több kilométeres sor...

Calais kikötő felê nem mennek kompok... Vahj miért! Mert a sok bevándorlóval és nem fehér bőrű egyedekkel nem lehet bírni... Gyújtogatás, rablás, késelés teljes a káosz...

Rendőr és katasztrófa védelem mindenhol futnak,hajtanak próbálnak rendet rakni... folyamatosan lázadnak a bevándorlók, a kerítésvédelem az folyamatosan nő, de a látottak alapján teljesen feleslegesen...

Felmásznak ott ahol éppen rend őrei nem àllnak, ott lapulnak az utak széli bokrokban, kiabálnak, rohannak egy egy tgk utàn, làtszik, hogy ha még 5x ennyi hivatalos szerv volna ott, azok sem bírnának velük...

Külföldi híradók igen részletes képeket, légi-felvételeket mutatnak, tovàbbà, hogy ne csak erről a részről írjak: bemondtak azt is hogy tovàbbi embereket öltek meg Tunéziàban... 58-angolt, vajon észbe kapnak e ők is, hisz a mocskok java része oda kívánkozik...

Minden út lezárva, vagyis màr a vissza Anglia útvonalra sem lehet menni... Több tucatnyi kamion csoportok, szerencsétlenek a füvön járdaszigeten járdákon is állnak... haladunk kifelé, persze rendőr irányít (szerencse hogy a hazafelé oldalon araszolunk)...

Teljesen elhűltem mikor tovàbb haladva huszon km-en keresztül a teljes autóút, mellékutak, leállósávok.. Tele álló autókkal, tehergk-val, turistabuszokkal... Hogy értse mindenik... megállt az élet... kezd pànik lenni...

Ezernyi ember a kocsikba rekedve, se előre se hàtra, se víz, se ennivaló, semmilyen illemhely... Ez az àllapot kettő napja tart!

A rutinos sofőr tudja... ha egyszer megindulhat a sor akkor is napokba telik mire eljut az a sok kamion oda,ahova kell...

Na màr most kérdem én pl emberjogi balgàk! Sajnàljuk őket? Karitasz, meg egyenlőség? Adjunk nekik enni- inni meg segélykénk egy kis pénzt is?

Azokat a melós embereket, akik szó szerint, most màr kimondhatjuk, hogy az életüket kockàztatva is de dolgozniuk kell, akiket a kutakon megkéselnek, kirabolnak, ellopják a rakományaikat, de most màr az ennivalójukra is pàlyàznak...

Tehàt sosem tudni, hogy mikor, miért fognak a kamion elé feküdni megállásra kényszerítve azt... Abból semmi sem igaz, hogy rendben van minden, meg màr feloszlattak táborokat... ott vannak mindenhol minden országban...

Ki az akinek ez kell? Ki az aki még ezeknek az embereknek nem mondható lényeknek segít?! Ki az akinek még ezek többet érnek?

Hàt a mai világban egy hörcsögnek több joga van mint nekünk civilizált európai embereknek! Ne is jöjjön nekem azzal senki h azok is emberek és egyenlőség testvériség szeretet meg bla bla...

Járjon az utakon az ilyen, vagy nézzen szét a nagyvilágban... De kívánom az olyannak, hogy csak a szomszédjába kerüljön egy olyan... A rosszabbakat nem részletezném, de tuti megváltozna a véleménye!

Mi dolgozó emberek akik nem tehetünk semmit, de mi isszuk meg mindennek a levét! Vissza mindet oda ahonnan jöttek! Nincs kivétel! Saját szememmel, bőrömön tapasztalva!


(forrás: Londoni Magyarok Közösség)

Megúszni úgysem tudják…

Hétfőn gyorsított eljárással szavazza meg a Fidesz azt a törvénytervezetet, amely elfogadása után az önkormányzatok, minisztériumok, állami cégek pénzt kérhetnek a közérdekű adatigénylésért. A törvénytervezet lényegében olyan, mintha bírságot szabnának ki a közérdekű adatigénylésre.
Pontosan nem tudjuk, mennyi hasznot hozna az államnak a korrupcióellenes küzdelem, de a lopás megállítása vagy akár a csökkentése is több ezermilliárdot hozhatna a közös kasszába. Vajon nem lenne jobb mindannyiunkank, ha Habony Árpád, Mészáros Lőrinc, az új Simicska, azaz Garancsi István vagy a Fidesz többi oligarchája helyett, az ápolókhoz, az oktatásba, az egészégügyre vagy a szociális ellátásokra jutna pénz? Összehasonlításként Simicska Lajos 2014-ben, amikor még ő is Fidesz-oligarcha volt, a cégeiből körülbelül 30 milliárd forintot vett ki. Ez az összeg fele annyi, mint a FIFA megvesztegetési botrányának 210 millió dolláros összege. A magyar korrupció világszínvonalú. Magyarország ebben tényleg jobban teljesít.
A Fidesz pedig nem ez ellen a korrupció ellen küzd, nem a közös pénzünket védi, hanem azokat bünteti, akik ezt megpróbálják felderíteni. Pedig lehetne másképp is. Romániában jelenleg vádemelés zajlik Victor Ponta miniszterelnök ellen, de a korrupciós ügybe keveredett ellenzéki képviselők ellen is eljárásokat indított az ügyészség. És szerte a környező országokban zajlik a korrupcióellenes küzdelem, amibe politikusok buknak bele, és kerülnek börtönbe. Magyarországon a Fidesz által uralt ügyészség nem indított 2010 óta egyetlen ejárást sem kormánypárti politikus ellen.
Most pedig lecsapnak a közérdekű adatigénylésre is. Pedig ha nincs közérdekű adatigénylés, még a mostaninál is kevesebbet tudnánk a kormánypárti korrupcióról, Rogán, Lázár gyanús ügyei nem kerültek volna nyilvánosság elé, és a kormánypárt azt is akarja, hogy ne is kerüljenek. A törvénytervezet szövege szerint ugyanis maga az adatgazda, az önkormányzat és a minisztérium, állapítja meg mennyit kérhet egy adat kiadásáért. Kocsis Máté például pár hónapja mondta el egy interjúban, hogy több tízezer forintba kerül egy adat kiadása. Persze ez nyilvánvalóan hazugság, és a hazugság igazi pikantériáját az adja, hogy egy tisztességes párt kormányra kerülve ezeket az adatokat és számlákat nem közérdekű igénylés nyomására adná ki, hanem magától tenné nyilvánossá honlapján.
De a Fidesz titkot akar, nem akar kiadni adatokat, pénzt kér értük, és ezzel lényegében bünteti az adatkikérést. Ha a kormánypárt hétfőn elfogadja ezt a törvényt, nem a korrupt politikusokat fogja üldözni a magyar állam, hanem azokat, akik felderítenék a korrupciót. Magyarország hivatalosan is oligarchia lesz.
(Jámbor András)

Donbassz

Donbassz mára virradó éjszakája némi jóindulattal nyugalmasnak lenne mondható. Amolyan “háborús hétvégi” hangulatú, mint általában.
Inkább tegnap késő délután, kora este voltak összecsapásol, és latorúgyúzások.
Ezek is jobbára az északi és a Donyeck-környéki-már megszokott-helyeken.
Pervomajszk-ha hétvége van, ha hétköze-mindentől függetlenül kapja a latorgránátokat. Így volt ez mára virradóan is.
A helyzet Gorlovkánál is ugyanez. Talán csak annyi különbséggel, hogy a várostól nyugati irányba időközönként felbukkan néhány latortank is. “Besegítenek” egy-két lövés erejéig a dzserzsinszki martalóctüzérségnek, de amint a népköztársaságiak “erdőkerülői” rájuk szólnak-eliszkolnak gyorsan.
Furcsa csend honolt Donyeck északi és nyugati peremein is. Időnként zavarja a nyugalmat egy-egy érkező latorgránát, de most olyan csend volt mára virradóan, hogy hallani lehetett a Peszkiben viszont folyamatosan zajló lövöldözést is. Na meg a repülőtérre becsapódó latorgránátok robbanását.
Éjszakára Marjinyka is lecsendesedett. Merthogy Valcman martalócai Kurahovo felől tegnap délelőtt elkezdték géppuskázni a népköztársaságiak állásait. A milicisták pedig válaszolgattak nekik. Az alábbi video tanúsága szerint jó hangulatban.
Alakszandrovkánál volt jelentősebb-éjszakába nyúló csetepaté. A valcmanista pribékek területfoglaló akcióba kezdtek tegnap délután. Ez a népköztársaságiaknak nem tetszett. Jelentések szerint alaposan bele kel markolni a kijevi zászlókészletbe.
https://balrad.wordpress.com/2015/07/04/donbassz-33/

Állampolgári kezdeményezés Székelyföld autonómiájáért

Állampolgári kezdeményezéssel kívánja a parlament elé terjeszteni Székelyföld autonómia-statútumának a tervezetét a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT).

A két szervezet szerdai marosvásárhelyi együttes ülésén közös bizottság létrehozásáról döntöttek, mely a parlament elé terjeszti a székelyföldi autonómiatervezetet. A bizottságba Tőkés László EMNT-elnök és Izsák Balázs SZNT-elnök mellé mindkét szervezet hat-hat tagot delegált, és felkérték az erdélyi magyar pártokat, hogy ők is delegáljanak egy-egy küldöttet. A polgári bizottságnak az lesz a feladata, hogy megszervezze a törvény által előírt százezer aláírás összegyűjtését.

Izsák Balázs elmondta, azért kényszerülnek az állampolgári kezdeményezés eszközével élni, mert a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) felkért képviselői nem nyújtották be újra az SZNT autonómiatervezetét a parlamentben. Az SZNT az ülésen közvitára bocsátotta az autonómiastatútum-tervezet kiegészítését. Izsák Balázs elmondta, az RMDSZ autonómia-statútuma szembesítette azzal, hogy az SZNT tervezetéből hiányzik a székelyföldi igazságszolgáltatási intézményrendszer struktúrája, ezt igyekeznek pótolni.

Az EMNT és az SZNT közös nyilatkozatban fejezte ki, hogy a májusban elfogadott zászlótörvényt korlátozó jellegűnek tekinti, kijelentették, ragaszkodnak a szimbólumaikhoz, és arra buzdították a székelyföldieket és a partiumiakat, hogy használják szimbólumaikat. A Partium zászlaját jelképesen Izsák Balázs SZNT-elnök tűzte ki a teremben, a székely zászlót pedig Szilágyi Ferenc, a Partiumi Autonómiatanács (PAT) elnöke.

Az EMNT és az SZNT vezetői egységes fellépés szükségességét hangsúlyozták az együttes közgyűlésen. Tőkés László, az EMNT elnöke arra emlékeztetett, hogy a két szervezet együtt indult 2003-ban, és évtizedes megosztottság után jutott el újra az összefogáshoz. Úgy vélte, ma az EMNT és az SZNT jeleníti meg hitelesen azokat az autonómiatörekvéseket, amelyeket 1992-ben az RMDSZ fogalmazott meg, de amelytől az RMDSZ azóta eltávolodott. Izsák Balázs SZNT-elnök arra biztatta a két közgyűlés tagjait, hogy fogadják meg: nem fogják megengedni a román államnak, hogy a Székelyföldet olyan közigazgatási egységbe kényszerítse, ahol a magyarok aránya alig 30 százalék.
Több felszólaló is jelképesnek tartotta, hogy a két szervezet a nemzeti összetartozás napja előestéjén tartja együttes ülését. Az ülést levélben köszöntő Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke úgy vélte, hogy az EMNT és az SZNT az egész Kárpát-medencei magyarság számára mutat példát összefogásból. Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke köszöntésében úgy vélekedett, az autonómia képviselőit összegyűjtő két szervezetet az értékek és a jövőbe vetett hitük tartja össze, nem pedig a Bukarestben megszerezhető zsákmány.
MTI


Kapcsolódó:
Az RMDSZ 20 éve a magyarság ellen dolgozik? - Elmarad az autonómiamegmozdulás?
Nincs megoldva a székely zászló ügye
Ne feledjük, hogy Toró Atti miért vergődik jó ideje!

Gyerekeket kényszerítettek a buzivonuláson való részvételre

Körülbelül 120 óvodás gyermeket kényszerítettek a buzivonuláson való részvételre a svédországi Göteborg-ban.
image
A liberálisok mindig képesek új, roppant haladó szellemiségű dolgokat kitalálni, és sajnos egyre fiatalabb korosztályokat vesznek célba.
A gyerekeket az “Azt szeretsz, akit csak akarsz” szlogen folyamatos ismétlésére kényszerítették a felvonulás alatt, melyen már nem első alkalommal volt kötelező részt venniük.
A óvónőjük a sajtó megkeresésére elmondta, hogy minden nap beszélgetnek a gyerekekkel az egyenlőségről, és hogy nem számít a szexuális orientáció vagy a bőrszín.
A világ dolgai iránt érdeklődők számára már közismert tény, hogy Svédország Európa legelfajzottabb területe, így felesleges kételkednünk az állítás valóságtartalmát illetően.
image

A liberális degeneráltaknak más céljuk sincs, mint saját beteges képükre formálni az egész világot, miközben a sokszínűség és a tolerancia álszent álarca mögé rejtőznek.
Sajnálatos, hogy ezektől a gyerekektől már a normális, értelmes élet esélyét is elveszik olyan habzószájú férgek, akik képtelenek elfogadni saját alsóbbrendű mivoltukat, és ehelyett igyekeznek mindenkit lerántani a saját szintjükre.
Végül is erről szól az egyenlőség. Mindenki együtt fetreng a dögszagtól bűzlő sárban.

Ex Oriente Lux

Az ember elgépesítésében látja a jövőt

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója szerint a technológiai fejlődés fogja lehetővé tenni, hogy az emberek közvetlen gondolati üzenetek küldésével kommunikáljanak egymással, és ez alapjait tekintve megváltoztatja majd az online közösségi médiát.
Zuckerberg egyórás kérdezz-felelek program részeként, a Facebook jövőjével kapcsolatban feltett kérdésre azt felelte, hogy “egy napon teljes gondolatokat tudunk majd küldeni egymásnak a technológia segítségével. Csak gondolnod kell valamire, és egy barátod megtapasztalhatja ugyanazt, ha úgy akarod. Ez lesz majd az általánosan elterjedt kommunikációs technológia.”
Zuckerberg úgy gondolja, hogy a jövőben két technológia határozza meg majd a közösségi médiát. Egyik a jelenleg látványosan fejlődő virtuális valóság tovább fejlesztett változata lehet, a másik egyfajta mesterséges telepátia, aminek fejlesztésére jelenleg is kolosszális gazdasági erőforrásokat fordítanak. Az elgondolás szerint az új technológiák lehetővé teszik majd, hogy az új generáció fiataljai nem az egész nap kezükben tartott okostelefonokon keresztül, hanem az agyukba helyezett implantátum segítségével legyenek állandó összeköttetésben.
A Facebook-alapító kijelentései az általános médiavisszhang ellenére se nem eredetiek, se nem tudományos fantasztikum. Zuckerberg a nyugati elit körében évtizedek óta népszerű transzhumanista gondolkodásmód egy doktrínáját tárta a nyilvánosság elé, amiben úttörőnek nem, tehetős befektetőnek és műkedvelőnek viszont annál inkább tekinthető. A transzhumanisták hisznek egy egységes emberiségben, annak lineáris fejlődésében, elgondolásaik szerint a fejlődés záloga az elektromosság-alapú technológia és az ember összeolvadása (poszt-evolúció).
A transzhumanisták gondolkodásmódjára jellemző, hogy kiindulási alapjuk a materializmus (anyagelvűség), de abból fakadó hiányérzetükből adódóan mégis szellemi célok elérésére törekszenek, amit egy a materializmus csapdájában lévő tudománnyal kívánnak megvalósítani. Ennek egy igen visszataszító és természetellenes formája az a mesterséges telepátia, aminek fejlesztésére a globális gazdasági elit magánvagyonának egy része most összpontosul.
Bár Zuckerberg egy a gazdasági elit körében évtizedek óta domináns eszmei irányzat szellemében nyilatkozott, önmagában a nagy nyilvánosság előtt tett kijelentés egy olyan tényező, ami valószínűsíti, hogy az emberi elme megerőszakolásának még fejlettebb formájából a közeljövőben nagyon is piaci tényező lesz. Ez a szó szoros értelmében vett market-making (“piac-csinálás”), vagyis fogyasztói igény létrehozása valamire, amire már a tényleges piacképesítése előtt eladói igény van. Ahogy a rádiót és televíziót sem lehetett volna eladni egy a rádiót és televíziót még nem ismerő társadalomban, egy a felhasználó agyába ültethető technikai eszközt sem lehet eladni, ha azt előtte nem tüntetik fel elfogadható színben, sőt, a fogyasztók egy része egyelőre a létezését sem hiszi.
A Facebook-alapítója láthatóan azok közé tartozik, akik az ember végleges elgépesítését kívánatos dolognak tartják. Ugyanakkor mostanra az úgynevezett Facebook-generáció körében szemmel látható a szociális készségek visszafejlődése. Mindennapos dolog a kézhez nőt okostelefon látványa, a “virtuális barátság” felváltja a személyes kapcsolatot, és az online közösségi hálók leállása hamarabb okozna forradalmat, mint az ugrásszerűen növekvő munkanélküliség. A nyugati elit valamilyen okból kifolyólag az ember elgépesítésében látja a jövőt. Pedig már így is gépek rabjává vált az ember, és a technológia, a még több tudás illúziója nem, kizárólag a munka az, ami szabaddá tesz.


http://hidfo.ru/2015/07/az-ember-elgepesiteseben-latja-jovot/

Misa értesítést küldött…

A külső politikai, gazdasági, információs kihívások és kockázatok gyors elemzésére, és erre alapozva a nemzetbiztonsági stratégia korrigálására és megújítására utasított Vlagyimir Putyin Oroszország elnöke, a nemzetbiztonsági tanács kibővített tegnapi ülésén.
ntü
Oroszország elnöke azt is kijelentette, hogy eközben változatlan az orosz külpolitika stratégiai iránya: Moszkva továbbra is kész az egyenlőségen alapuló együttműködésre úgy, hogy Oroszország szuverenitása és nemzeti érdekei nem sérülhetnek.
Az orosz nemzetbiztonsági tanács állandó tagjai – közöttük a miniszterelnök, a külügy-, a védelmi miniszter, a parlament alsó- és felsőházi elnöke, a titkosszolgálati vezetők – mellett Moszkva főpolgármestere és az orosz régiók vezetői is részt vettek a tanácskozáson, amely ezúttal a sajtó képviselői előtt zajlott. Mint a Rosszija 24 állami hírtelevízió tudósítója megjegyezte, az ülés nyilvánossá tétele rendkívül ritka eset. (Olyannyira, hogy az NT nyilvánosság előtt megtartott ülésén elhangzottak kezelhetők az orosz társadalom felé IS intézett üzenetként! B-R)
Az orosz államfő a nemzetbiztonsági tanács előtt úgy fogalmazott, hogy Oroszországra azért gyakorolnak nyomást, mert „nem kereskedik” szuverenitásával és független bel- és külpolitikát folytat. Moszkva azonban nem tehet másként – tette hozzá.
Vlagyimir Putyin szerint nyilvánvaló, hogy “az orosz társadalom szétszakítására, megosztására irányuló törekvések, a nehézségek kihasználása, a gyenge láncszem megtalálása nem hozta meg a várt eredményt azoknak, akik a korlátozásokat bevezették és fenntartják Oroszországgal szemben”. A nyugati büntetőintézkedésekre utalva közölt: nem lehet belátható időn belül számítani arra, hogy országa „egyes geopolitikai ellenfelei” megváltoztatják Oroszországgal kapcsolatos „barátságtalan” politikájukat.
Oroszország elnöke ugyanakkor megállapította, hogy az orosz vezetés az operatív intézkedésekkel nem csak megszilárdította a gazdaságot, hanem növekedést is elindított, különösen az agrárszektor fejlődik jól.
Putyin elnök felhívta a regionális vezetők – kormányzók, köztársasági vezetők – figyelmét, hogy az Oroszországi Föderáció közigazgatási egységeinek társadalmi-gazdasági állapotáról elemzést kell készíteni, és folyamatosan ellenőrizni a helyzetet.
Nyikolaj Patrusev, az orosz nemzetbiztonsági tanács titkára a tanácskozást követően a Kremlnek azt az álláspontját hangoztatta, miszerint az Oroszországgal szembeni nyugati büntetőintézkedések célja az ország meggyengítése és destabilizálása, a jelenlegi politikai vezetés megdöntése.

https://balrad.wordpress.com/2015/07/04/misa-ertesitest-kuldott/

1108 esztendeje, 907-ben ezidőtájt zajlott a magyar nép első honvédő háborújának győztes csatája, a pozsonyi csata.

A csatáról nem maradt fenn, illetve nem készült részletes leírás. Magyar nyelven egyáltalán nem, latinul pedig csak néhány szűkszavú évkönyvi bejegyzés maradt ránk.

Az ütközet 907. július 4. és 7. közé tehető időben zajlott, a mai Pozsony (korabeli írásokban: Braslavespurch vagy Brezalauspurc) alatt. A kora középkor egyik legjelentősebb ütközete. A honfoglalás után a magyar fennhatóság területe nyugat felé megközelítette az Enns folyó vidékét, ezért akart a Keleti Frank Királyság döntő csapást mérni a magyarokra, hogy megsemmisítse vagy jelentősen visszaszorítsa őket a korábbi frank területekről, a Morva Birodalom és Pannónia területéről. A csata a keleti frank sereg megsemmisítő vereségével végződött, amiben a Luitpold bajor herceg és a Theotmár salzburgi érsek is elesett. A magyarok újabb területeket nyertek az Enns folyóig, mely 955-ig a magyar mezsgye határa lett. A honfoglalás e sorsdöntő csatával fejeződött be.
eur

A pozsonyi győzelmet követően egészen II. Konrád 1030-as támadásáig nem lépett nyugati támadó hadsereg magyar területre.
(Forrás: wikipedia)