2015. július 4., szombat

Donbassz

Donbassz mára virradó éjszakája némi jóindulattal nyugalmasnak lenne mondható. Amolyan “háborús hétvégi” hangulatú, mint általában.
Inkább tegnap késő délután, kora este voltak összecsapásol, és latorúgyúzások.
Ezek is jobbára az északi és a Donyeck-környéki-már megszokott-helyeken.
Pervomajszk-ha hétvége van, ha hétköze-mindentől függetlenül kapja a latorgránátokat. Így volt ez mára virradóan is.
A helyzet Gorlovkánál is ugyanez. Talán csak annyi különbséggel, hogy a várostól nyugati irányba időközönként felbukkan néhány latortank is. “Besegítenek” egy-két lövés erejéig a dzserzsinszki martalóctüzérségnek, de amint a népköztársaságiak “erdőkerülői” rájuk szólnak-eliszkolnak gyorsan.
Furcsa csend honolt Donyeck északi és nyugati peremein is. Időnként zavarja a nyugalmat egy-egy érkező latorgránát, de most olyan csend volt mára virradóan, hogy hallani lehetett a Peszkiben viszont folyamatosan zajló lövöldözést is. Na meg a repülőtérre becsapódó latorgránátok robbanását.
Éjszakára Marjinyka is lecsendesedett. Merthogy Valcman martalócai Kurahovo felől tegnap délelőtt elkezdték géppuskázni a népköztársaságiak állásait. A milicisták pedig válaszolgattak nekik. Az alábbi video tanúsága szerint jó hangulatban.
Alakszandrovkánál volt jelentősebb-éjszakába nyúló csetepaté. A valcmanista pribékek területfoglaló akcióba kezdtek tegnap délután. Ez a népköztársaságiaknak nem tetszett. Jelentések szerint alaposan bele kel markolni a kijevi zászlókészletbe.
https://balrad.wordpress.com/2015/07/04/donbassz-33/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése