2014. július 20., vasárnap

Tárolás télire, röviden: Mit és hogyan kell(ene)...


Talán a génjeink mélyén van eltárolva az az ősi ösztön, hogy a zord téli hónapokra élelmet kell biztonságos helyre tárolnunk.
A civilizáció némileg csökkenti ezt az ösztönt, hiszen télen is süt kenyeret a pék és nyitva van az élelmiszerbolt, de azért a legtöbb család szeret egyet-mást elraktározni a szűkösebb időszakra.
Milyen saját termesztésű és vásárolt, esetleg csereberélt kerti terményeket és hol érdemes tárolni háztartásunkban?
         
Ugye már korábban írtunk a befőzésről, az aszalásról a gyümölcs és zöldség-szezon kapcsán. Most a maga valójában tárolható és eltartható finomságokról, alapvető élelmiszerekről ejtenénk pár keresetlen szót. Padláson, vékony rétegben kiterítve akár egy évig is eltartható a vöröshagyma, a dió, a mogyoró és a mandula. Ha a vöröshagyma megfagy, nem szabad mozgatni, mert akkor kiengedve megrohad! Pincében ládákban vagy kisebb halomban lehet tárolni az átválogatott burgonyát, de a készletet havonta át kell vizsgálni, és a romló, rothadó gumókat el kell távolítani, mert azok a mellettük levőket is megfertőzik. Nyirkos homokba rétegezve jól tárolható a sárgarépa, a petrezselyem, a cékla, a téli retek és a pasztinák. És pincében lehet a legbiztonságosabban tárolni a hordóban levő, valamint a palackokba töltött bort. A kamrában (spájzban) van a helye - felaggatva - a fokhagymafüzérnek, a hüvelyes fűszerpaprikának, a szárított fűszernövényeknek, az aszalványoknak és a máknak. Ez utóbbit nem lehet évekig tárolni, mert megavasodik. Szellőztethető, fagymentes raktárban tároljuk, lapos rekeszekben az almát, a körtét és a naspolyát, a kifejtett babot, a borsót és a lencsét. A birset lehetőleg külön helyiségben kell tárolni, mert a többi gyümölcs is felveszi a birsalma és a birskörte erős, átható illatát. Szabadban, a termőhelyén áttelel és télen is szedhető, fogyasztható a póréhagyma, a leveles kel, a mángold és a csicsóka.
És akkor még nem is említettük a lisztet és a lisztből készülteket, valamint azt a sokféle finomságot, ami a disznóölés után gazdagíthatja a háziasszony birodalmát.
Tóth János-Drótos Tamás

Deviza-végrehajtások: Nincs több munkabér-letiltás?

Jó lenne valóban végre pontot tenni a devizahiteles ügy végére.
BANKI DEVIZA-HITELES CSALÁS...?! Az évszázad csalása ???
...de nehéz lesz...az ilyen nemzetközi- pénzügyi ábrázatok kópéságot rejtenek...

Az Országgyűlés a Kúria 2/2014. számú PJE határozatára reagálva a 2014. július 4-ei ülésnapján elfogadta a Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozataival kapcsolatos egyes rendelkezésekről szóló T/465-ös törvényjavaslatot, az úgynevezett devizamentő törvényt.
Mert ami ebben az országban történt, amit az emberekkel tettek, arra nincs szó. Persze korántsem ez volt a világtörténelem legnagyobb csapása Magyarország ellen, de az új évezred/század eddigi legnagyobb csalásának minősíthető. Most, hogy tulajdonképpen megbuktak, - Kik is buktak meg valójában, arról kevésbé szól a fáma nevesítve? Tulajdonképpen csak a szerződéseket fírtatják személyi felelősség nélkül, egyelőre! - még most is az utolsó leheletükkel is kapaszkodnak abba, amibe lehet. Ha kell újabb csalások jöhetnek, letiltják a fizetéseket, ki is lakoltatnának, ha tehetnék…
Hihetetlen gátlástalanságról tettek tanubizonyságot a bankárszféra kártelei, a tözsdeügynökök és minden velük összejátszó, összefonódó állami szerv és pártrendszerek!
Napokon belül kihirdethetik azt a jogszabályt, amely felfüggeszti a végrehajtásokat azokban az ügyekben, amelyekre kiterjed a devizahiteles törvény. Csak azokra! A jogszabály hatálybalépése után – mely vélhetően jövő hét után fog megtörténni – soron kívül és azonnal felfüggesztik a végrehajtásokat azokban az ügyekben, amelyekre érvényes az új devizahiteles törvény. Habár a különböző letiltásokat (munkabér, hatósági átutalási megbízás) felfüggesztik, az adósok továbbra sem adhatják el vagyontárgyaikat. A végrehajtás addig szünetelni fog, ameddig nem születik újabb törvényi rendelkezés a hitelesek ügyében. Így vonatkozni fog a devizaalapú hitelszerződésekre, a forintalapú fogyasztási hitelszerződések, valamint a lízingszerződések alapján indult végrehajtási eljárásokra. Ezek az összes végrehajtásnak körülbelül a 30-40 százalékát jelentik.
Figyelem!
Ez nem teljeskörű – mindenre kiterjedő – intézkedéscsomag és kivezetés!!! Tehát még (.)-pont nem lesz, csak (?)-kérdő illetve (!)-felkiáltó jelek... Reméljük, hogy azért a végrehajtói/árverési kikiáltó jelek tovább nem szaporodnak.

Bíró Dalma

Pityereg a kijevi szóvivő: megint sok lator harapott fűbe!

Lassan már-már feledésbe merülő donbasszi városnevek kerülnek elő ismét a fronthirekben-Donbasszról.
Kramatorszk, Izjum, Liszicsanszk. Kiváltképp Kramatorsz izgalmas e tekintetben, hiszen ezt a várost ugye-már “felszabaditotta” Nyalókakirály zsoldossereglete.
Kramatorsz repülőterén pedig el is kezdtek valamire készülődni. Vélhetően az “Új Taktika” bizonyos elemeire. No-erre felfigyelt az elüldözött milicia is. A felfigyelés valamiféle eredményt produkálhatott, mert a kijevi szóvivő meg már pityereg.
Luhanszk vidékén voltak ma apróbb csetepaték. Ezekben 8 lator harapott fűbe. Hirlik, hogy nagyon nem kedvelik a terepet. Rengeteg az erdősávos, bozótos terület.
Amúgy Luhanszk jelentős részein nincs áram, és laállt a telefonhálózat is. Mobil, vezetékes egyaránt.
Donyeck mai napja viszonylag nyugodt volt. A repülőtéren eleinte nagy volt a latrok sürgés-forgása a felrobbant valami körül, de látva a sürgölődés hasztalanságát, felhagytak a kárelháritással.
A milicisták meg a reptérről áradó szörnyű bűztől szenvednek. Ott ugyanis már egy hónapja se a vizszolgátatás, se a szennyvizelvezetés nem működik. Viszont több alkalkommal látták távcsöveiken, hogy ásnak a csapdába esett hiénák. Hiába no! Nagy a meleg! Nyár van! A hullák gyorsan megromlanak.



http://balrad.wordpress.com/2014/07/20/pityereg-a-kijevi-szovivo-megint-sok-lator-harapott-fube/

Megépült a megszállási emlékmű - máris támadnak a radikálisok

Szombat éjszaka felállították a német megszállási emlékművet Budapesten a Szabadság téren, kordonnal körbevéve és erős rendőri jelenlét mellett. Alig pár órája áll az emlékmű, valaki máris tojással dobálta meg és megkezdődtek az első tiltakozó akciók.
Felállításakor az MSZP, a DK és az Együtt-PM képviselői jelentek meg tüntetést szervezni, a rongáló is ezekből a körökből kerülhet ki. Korábban a baloldali (radikális atlantista) pártok országgyűlési választásokat megelőző kampányának is része volt az emlékmű elleni tiltakozás, aminek feltehetőleg köze van ahhoz, hogy a kampányhoz szükséges támogatásaikat is az Atlanti-óceánon túlról kapták.
Korábban az Amerikai Népszava felszólította a magyar zsidó közösségek tagjait és a magyarországi "ellenállókat" (itt a magukat demokratának nevező pártokra gondol), hogy robbantsák fel az emlékművet, ha az a zsidó közösségek tiltakozása ellenére is elkészül. A magyar külügy kérésére az amerikai kormány nem járt közben az Amerikai Népszava kapcsán, és bejelentették, hogy az egy amerikai lap, amit amerikaiak írnak, amerikaiaknak, ezért csak a szövetségi kormány törvényei érvényesek rá, más országoké nem. Azt követően amerikai állampolgárok szervezésében megkezdődött a szobor építési munkálatai elleni "civil" tiltakozás. Egy rendőrségi rajtaütés során kiderült, hogy az őrizetbe vett aktivisták közül egy amerikai kettős állampolgár, aki a megmozdulások szervezésében és népszerűsítésében részt vett. Feletteseik nyomására a rendőrök elengedték ugyan, de ez nem változtat a tényen, hogy a Budapesten folyamatban lévő tüntetést amerikai kettős állampolgár szervezte.
Később a Mazsihisz ultimátumot adott a kormánynak, amiben felszólította az Orbán-kormányt, hogy állítsa le az emlékmű építési munkálatait. Se a kormány, se a jobboldali ellenzék nem foglalkozott azonban azzal, hogy az Amerikai Népszava terrorcselekmény elkövetésére kiadott felhívását, a kormánynak adott ultimátumot, és a szabadság-téri tiltakozásokat egy és ugyanaz a nyugati hatalmi kör szervezi. Akik most tojást dobálnak, bevallott szándékuk szerint robbantani is fognak. Ugyanakkor nem sok lehetősége van a baloldalnak; vagy tüntetnek a megszállási emlékmű ellen (és abban a stílusban, azzal a módszerrel tiltakoznak, amit amerikai támogatóik megszabnak), vagy nincs több kampánytámogatás és ilyen-olyan csúsztatott pénzek. Mindeddig egyedül az LMP elnökének volt annyi józan esze, hogy saját politikai túlélése érdekében távol maradjon a mesterséges hisztériakeltéstől. Miközben a baloldali pártok jelenbéli támogatásaikért teszik, amit tenniük kell, Schiffer valószínűleg felismerte, hogy a baloldal a magyar társadalomtól idegen érdekek menti radikalizálódással épp most semmisíti meg magát.

http://www.hidfo.net/2014/07/20/megepult-megszallasi-emlekmu-maris-tamadnak-radikalisok

Az igazság szikrái – III. világháborús előkészületek - avagy események most és régen, melyek sosem azok, aminek látszanak.

Mese vagy valóság?
A kiagyalóik által összeesküvés elméletnek, képzelgésnek kikiáltott, titkos forgatókönyvekkel olyankor van a legnagyobb munkája a bűnösöknek, amikor a tervek pontról-pontra megvalósulnak, és valahogy meg kell győzni róla az embereket, hogy rosszul látják a dolgokat, és minden csak véletlen egybeesés.
Erősen emlékeztetve a viccbéli feleségre, akit mikor a férje tetten ért egy idegen férfival, a kérdőre vonáskor tagadott mondván kinek hiszel nekem vagy a szemednek?
Nos, valahogy így zajlik ez is.
Ezt a világuralmi tervet és háttérben megbújó kiagyalókat, többféle jelzővel is illetik, sőt jellemzik az aktuális irányzat és a képviselőik irányultsága alapján, ezek mind szinonimái egymásnak. A globális világuralom megszerzése egy magát elleplező szűk kör igen hosszú távú, emberöltőkön átívelő projektje. Azonban a nagy terv fejezeteit folyamatosan a változó körülmények alapján kiigazítják, finomítják, tovább fejlesztik, s ha kell, alaposabb korrekciókat is alkalmaznak rajta. E projekt mára nagyrészt be is fejeződött, az utómunkálatoknál tart.
A tömegek elől sikerült is jó részt eltitkolni.
Ami azért is hihetetlen, mert a teljes kép milliónyi puzzle darabkáját, azaz a terv minden részletét, valójában a világ szeme láttára valósították meg, úgy hogy az érintettek elsöprő többsége fától nem látja az erdőt, azaz nem ismeri fel, mi zajlik az orra előtt.
Ebben nem csak a média agymosása, de az a pszichológiai elv is benne van, hogy minél nagyobb gazságot, minél aljasabb bűnt követnek el, az emberek annál kevésbé hiszik el hogy ilyen létezhet.
A világra szóló csalások 100 százalékban erre a pszichológiai elvre épülnek. Persze azért van némi rásegítés is, amikor a nyilvánvalóan felmerülő kérdések feltevőit jó esetben csak büntetik, rosszabb esetben likvidálják (ez a két véglet)
Hogy kik ezek a világhatalomra törők, arról mi is, mások is számtalanszor írtunk/írtak már, ezzel most nem is foglalkozunk.
Inkább a puzzle darabkák megmutatása, képbe illesztése, az eseményekre való rávilágítás és az összefüggések azok, amelyek érdekelnek minket.
David Icke az esetben sem jár messze az igazságtól, amikor a III. tervezett világháborúról beszél.
A múlt és a jelen eseményei összefüggnek
Ami véletlennek látszik az valójában ok és okozat
David Icke arról beszél, hogy az eddigi két világháború – melyek szintén a terv részei voltak – után milyen változások történtek, illetve az események hogyan állították a számukra szükséges irányba a világot.
Dr. Drábik János: Uzsoracivilizáció című könyvének II. kötetében részletesen ír Albert Pike munkásságáról valamint kapcsolatairól.
1859 és 1871 között Albert Pike dolgozta ki a kirobbantandó forradalmak és három világháború katonai stratégiáját, melyek a célja, a világ egy központból történő Illuminatus irányításának létrehozása. A stratégiát a Morals and Dogma of the Ancient and Accepted Rite of Scottish Freemasonry című munkájában dolgozta ki:
1. Az Első Világháború. Ennek kirobbantását azért kell megszervezni, hogy az illuminátusok megdöntsék a Romanov-dinasztia hatalmát Oroszországban. Ezután Oroszországban be kell vezetni a hatalom monopolizálásának egy általuk kidolgozott új rendszerét is, az ateista és keresztényellenes kommunizmust. Egy ilyen háborúhoz szükséges volt konfliktus kirobbantása a brit és a német birodalom között. A háború után megszilárdult kommunista rendszer aztán felhasználható további kormányok megdöntésére és az illuminátus hegemónia kibővítésére, ugyanakkor a kereszténység befolyásának csökkentésére. Megjegyzések: A cárok elpusztítására Nathan Mayer Rothschild még 1815-ben ígéretet tett. A háború mindkét oldalát a Rothschildok finanszírozták, ezt követően pedig megszerezték a romanovok vagyonát, valójában ez alapozta meg a későbbi óriási Rothschild vagyont, amit a későbbiek során is ugyan ilyen nemtelen eszközökkel gyarapítottak.
2. A Második Világháború. Ennek kirobbantásához az általuk létrehozott fasizmust és a politikai cionizmust kell szembeállítani egymással. Ebben a háborúban kihasználják a fasisztákat, hiszen a zsidók gyilkolása elősegíti magának a fasizmusnak a vereségét, majd a fasizmus, illetve a nácizmus megsemmisítésével létrehozzák Izrael államát Palesztinában. A második világháború alatt a nemzetközi kommunizmust meg kell erősíteni, hogy alkalmas legyen a világ sakkban tartására, és a kereszténység további bomlasztására. Természetesen mindkét oldalt „finanszírozták” (Az illuminátus nemzetközi pénzoligarchia többször vettek részt tárgyaláson Hitlerrel a hatalom átvételéig, 130 millió márkával segítették ki. Nem mellékesen az USA is eladósodott nekik, a kommunistákat pedig a CFR-on keresztül „támogatták”. A támogatás, finanszírozás alatt kizárólag kölcsönt, azaz eladósítást kell érteni. (MA IS!)
3. A Harmadik Világháború. Az Albert Pike által hirdetett program szerint a harmadik világháborúra azért kerülne sor, hogy kiszélesítse, majd megoldja a politikai cionizmus és az iszlám világ közötti konfliktust. A két oldal kölcsönösen kimerítené egymást, és ez előkészítené a háttérerők illuminátus világközpontjának az átfogó és teljes hatalomátvételét.
Albert Pike, a Mazzininek küldött levelében, amelyet információk szerint a londoni British Museum Library-ben őriznek, a fenti 3 tervezett háborúról írt. David Icke erre a levélre, illetve tervre hivatkozik a lenti videóban, amikor a muszlimok és a politikai cionizmus, – mely ez esetbe Izraelt jelenti – közötti viszályszítást említi.
Miért van szükség még egy közel-keleti konfliktusra is?
A már amúgy is megosztott muszlimok és a cionisták látszólagos összeugrasztásának célja, hogy mint egy örvény az eszkalálódó konfliktus beszippantsa az USA-t, a NATO-t és az EU-t ebbe a háborúba. Tehát valójában keresztény fehér embereket és az arab muszlimokat akarják egymásra uszítani.
Ezért a képletbe hirtelen beemeltek egy erőszakos terrorista csoportot az ISIS-t, (vagy ISIL-t Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL)) ami a semmiből keletkezett (de 2 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, és hihetetlenül jól van felfegyverezve, no meg mindenféle erkölcsiségtől még a muszlim vallásétól is mentesek). Valójában a szír konfliktusba bevont és pénzelt szunnita muszlim zsoldosok, valamint az al-Kaida terror szervezet most átcsoportosított tagjai, plusz a hozzájuk csatlakoztatott és csatlakozó további terroristák alkotják az ISIS harcoló gerincét. A finanszírozók azonban most is ugyanazok, mint Szíriában, Líbiában stb. Az ISIS nagy hirtelen gyakorlatilag lerohanta a síita vezetésű, de vegyes (síita-szunnita) lakosságú Irak egy részét, elfoglalta a gazdaságilag fontos olajkutakat, gyárakat és a stratégiailag fontos városokat, határátkelőhelyeket. Az USA szinte rögtön megpróbálta Iránt belevonni, háborúba küldeni a síita és szunnita ellentét ürügyén. Sőt már kikiáltotta a kalifátust melynek neve Iszlám Állam, és egyesek szerint nagyra törő terveket dédelget.
ISIL_kalifátus_tervek01A Közel-Kelet lerohanása azonban sokkal hamarabb várható. És ugyebár ennek része – nem is véletlenül – Izrael maga is.
Izrael nem a zsidók állama, mint azt sokan gondolják, hanem a cionistáké, csak épp a cionisták számára feláldozható zsidókkal telepítették be, ezt a tényt ugyan velük sem közölték, sőt támogatják és támogattatják is őket. A cionisták és a zsidók érdeke nem feltétlenül ugyanaz, de mivel mostani helyzet a zsidóknak is megfelel ezért ők egyelőre még nem kérdeznek.
Tehát elméletileg akár Izrael is fenyegetve érezhetné magát, mégis mit tapasztalunk? Hogy épp azzal van elfoglalva, hogy egyszer s mindenkorra „megoldja” a palesztin-ügyet, vagyis Palesztina teljes területét – most épp Gaza-t megtisztítsa az arab őslakosoktól, azaz fegyveres népirtással van elfoglalva. Ha pedig az ISIS/ISIL valóban fenyegetni fogja, akkor majd arra való hivatkozással, hogy valahol a zsidók is  keresztények, ezért az USA-nak, EU-nak és a NATO-nak kötelessége őket megvédeni!
Persze az igazság ezzel szemben az, hogy azon túlmenően, hogy Izrael maga is, egy terrorista állam, az átnevelt, népirtást tapsolva néző lakóival egyetemben, még csak nem is keresztény vallású, hanem zsidó vallású. A két vallásnak pedig ez erőszakolt összemosás ellenére sincs köze egymáshoz! Nem véletlen, hogy a judeo-kereszténységet erőltetik már vagy másfél évszázada a keresztény világra. Így sokan már el is hiszik, hogy a zsidók, végül is nem is zsidók, hanem keresztények. Ez azonban legalább akkora hazugság, mint a 9/11. (A tóra, és a talmud, nem az újszövetség, de még csak nem is a biblia) Valójában a keresztény egyházak, s némely keresztények váltak judeo-kereszténnyé, úgy hogy észre sem vették. (de ha mégis, akkor az bűn)
Az ISIS/ISIL háborúra visszatérve nem csak Izrael – eltérően a bevett szokásától – hallgat szemérmesen, hanem az USA is, sőt még a támogatásáról, azaz be nem avatkozásáról is biztosította őket. Ez a két tény azért már szemet kéne, hogy szúrjon mindenkinek.
Ezt vallja David Icke is, amikor azt mondja, hogy amikor már az ISIS/ISIL megerősödött és esetleg csúnyán fog nézni a Palesztinát elfoglaló zsidókra, akkor kell majd az EU-nak, NATO-nak, USA-nak fellépni ellenük. Azaz fegyveresen beavatkozni, és átrendezni a viszonyokat (meg a térképet) miközben a világ egyik legjobban felszerelt hadseregével és nukleáris fegyvereivel rendelkező Izrael – szokása szerint – csupán védelemért visítozik, hogy jaj az őket körülvevő arab tengerben milyen védtelenek és kiszolgáltatottak, végül mint „nevető harmadik” lép ki nyertesként a „buliból”.
Megjegyezzük, eddig is teljesen érthetetlen volt számunkra, ez a PR szöveg miszerint Izrael veszélyben lenne az őt körülvevő „arab tengerben”. Egyrészt, mert olyan katonai fegyveres-, s nem utolsósorban atom ütőerővel sikerült felszerelkezniük két rettegés közben, hogy a világon párját ritkítja, miközben a hajuk szála sem görbült, másrészt, nem az „arab tenger” ment oda, hanem a cionisták nézték ki maguknak ezt az országot, ami bár sosem volt az övék, de olaj és gáz lelőhelyekben gazdag, ezért egyszerűen elvették (megvették – Balfour zsebszerződés)
Oroszország háborúba rángatása a cionisták reménye
Azonban ez a háború, még csak a nyugatot és a jelenleg nem nyugat-csatlós arab országokat rendíthetné meg, viszont Oroszország és Kína még nem lépett be nyíltan a „buliba”. (Bár Szíriát egyértelműen és nyíltan támogatják. Valamint Iránnal is jó kapcsolatokat ápolnak.) Márpedig Kína és Oroszország két akkora önmagában is önálló birodalom, ami fölött nem lehet csak úgy átvenni az irányítást. Vagyis velük is kell kezdeni valamit. Nos, erre is látunk különböző módszereket.
Most Oroszország van soron, hiszen nem lenne okos húzás egyszerre neki ugrani Kínának is és Oroszországnak is.
Bízva abban, hogy nyugat majd nem roppan meg különösebben a közel-keleti konfliktusban, csak még jobban eladósodik, ezért már most szembenállást szítanak a nyugat és Oroszország, Kína között.
Ez ugye már meg is kezdődött, a korábbi Sanghaji ötök utódjaként megalakult az SCO (melyet 2001-ben Kína, Kazahsztán, Kirgizisztán, Oroszország, Tádzsikisztán és Üzbegisztán alapított, sőt megfigyelőként India, Irán, Mongólia és Pakisztán is ott van). Ráadásul a szervezet nem csupán gazdasági együttműködésről szól!
Majd folytatódott, amikor a legérzékenyebb pontjánál kapták el a cionista pénz oligarchiát, méghozzá a pénztárcájánál. Ez volt a BRICS, amely megásta a (petro) dollár sírját, most pedig létrehozta az IMF ellenlábasát is.
Meg hát a nyugat szankciói, végül nem azt az eredményt hozták, amit a világ jövendő urai vártak tőle. Kína elkezdte felvásárolni Irán bojkottált földgázát. (fent utaltunk arra, hogy a terv folyamatos kontroll alatt van, pl. az iráni fiaskó miatt is ki kellett igazítani) Ráadásul, beindult az eurázsiai oldalon a barterüzlet, valamint a jüan és más pénznemekben történő elszámolás. Oroszország estében a meghatározóbb EU tagországok ellenállásával kell számolniuk, plusz még az unió is szakadozik, és az euró szintén betegeskedik jó ideje.
Az ISIS/ISIL a Szíria háborúi mellett bedurvult az ukrán helyzet is. Bár Oroszországot eddig nem sikerült becsalni a csapdába, azaz háborúba kényszeríteni az ukránokkal, azonban ez pusztán idő kérdésének tűnik. Noha Oroszország nem csak tisztességes, de józan higgadt politikát is folytat a nyugattal pláne az ukrán hisztériával ellentétben.
David Icke úgy látja, hogy Oroszországot vagy Szíria elpusztításával való fenyegetéssel lehet az ISIS/ISIL elleni háborúba berántani, vagy Ukrajnával sikerül háborúba kényszeríteni, mert Putyin egoja nem fogja engedni a Krím lerohanását.
Mi azonban úgy gondoljuk, hogy nem valószínű, hogy a Közel-Keleten háborúba keveredne, anno Észak-Korea megtámadásával sem lehetett komolyan háborúba kényszeríteni őket.
Ám mi az ukránokkal szembeni háborúzást sem tartjuk valószínűnek, nem azért mert nem hisszük, hogy Putyin elnök büszke ember, nyilván az, van is mire büszkének lenni – sokakkal ellentétben, hanem azért nem tartjuk valószínűnek, mert Putyin elnök eddig is átgondoltan politizált, önmérsékletet tanúsított.
Csak egy nyílt hadüzenettel, vagy egy NATO-szokás szerinti hadüzenet nélküli oroszországi területekre irányuló aljas támadással lehetne, háborúba vonni, azonban erre eddig még a cionisták egyik ürügygyártása sem volt alkalmas, ráadásul így is túlságosan kilóg a lóláb, az USA és az ukránok is lejáratták magukat a fabrikált ingatag bizonyítékgyártásokkal és hazugságáradattal. Sőt úgy fest, hogy a lelőtt utasszállítóval kapcsolatos álbizonyítékok is sorra bedőlnek.
Tanulság persze van.
A cionisták mindenütt arra alapoztak, méghozzá sikerrel, hogy a népek, az országok hagyták magukat megosztani. Amíg az arab egység is csak mítosz, amíg csak a pénz számít, és az erkölcsöket sutba dobják, addig a cionisták könnyedén kijátszhatják őket egymás ellen, vígan halászva a zavarosban. Ez az európai embernél sincs másként, a vallási, ellentétek, a korrumpálhatóság, a zsarolhatóság, bármilyen megoszthatóság egyenlő a vereséggel. Divide et impera! – Oszd meg és uralkodj!
Mindenesetre, ahogy mondják „A nemzetközi helyzet egyre fokozódik, Pelikán elvtárs”

Semmi nem véletlen, de mindig ugyanazok a haszonélvezők.
Tények
…”Az egyik kiaknázatlan gázmező, amelynek bányászati jogát Kijev a ‘Burisma Holdings’-nak adta; a Juzivszka palagázmező. Ezen kívül pedig a kijevi kormány a Shellnek adott egy jelentős területet Szlavjanszk mellett, a 160.000-es lélekszámú Kramatorszk város egy részével együtt, valamint nekik adta Krasznij Lucs és Szvjatogorszk városokat Donyeck régióban és Balakeját, s Izjumot a szomszédos Harkov régióban.
0_880e9_1577083d_LÉs a palagáz kitermelési szerződést úgy írták meg; hogy a kormány köteles akár erőszakkal is elvenni az ingatlanokat törvényes tulajdonosaiktól, ha a Shell kijelenti, hogy fúrni akar azokon a földeken. A Szlavjanszkhoz közeli területet választották ki az első gázfúró tornyok felállítására…
Ez a pusztító és kegyetlen háború Donbassz orosz lakossága ellen, – főleg Szlavjanszk és Kramatorszk környékén, ahol a büntető haderők és a Donyeck Medence lakóinak legvéresebb összecsapásai történtek, – mindössze a kijevi rezsim, valamint Amerika és Lengyelország politikai elitjének az üzleti érdekeit szolgálja…írtuk 6.5-i cikkünkben
Szergej Duz „Kijev pusztítást és halált hoz Ukrajna dél-keleti részére” című 07.23-i cikkében alátámasztani látszik az általunk korábban megfogalmazottakat, mikor ezt írja:
„Ukrajnának kimondottan terület kell, csupán Doneck és Luhanszk, ahol palagázt és egyéb ásványi kincset termelhet ki. Kijev számára az emberek nem érték. Éppen emiatt az ukrán hadsereg bombázza a lakótelepeket, iskolákat, kórházakat. Senki sem fogja helyreállítani ezeket. Nagy pénz kell arra, hogy ezt újjáépítsék. Kijevnek nincs ennyi pénze. Ukrajnából most militarista náci államot csinálnak, hogy Oroszország tőszomszédságában egy forró pontot hozzanak létre, agresszort, amelyik a jövőben céltudatosan Oroszország ellen fog fellépni.”
A tényekből levonható következtetések
shell_skulEz az a terület az tehát, amit a Royal Dutch Shell (a világ második legnagyobb vállalata, holland-angol multinacionális olajvállalat, hágai központtal és londoni hivatalos székhellyel) papíron, már meg is kapott az ukránoktól.
Vajon miért gondolják a zsidó oligarchák – a jelenlegi ukrán vezetést kizárólag ők alkotják -, ezért is van deja vu érzésünk, amikor a párhuzamosan folyó gázai népirtást látjuk, hiszen az elkövetők, atlantista zsidók és módszereik is azonosak.
Aztán az a „véletlen” egybeesés is zavaró, hogy a lelőtt maláj gép utasainak elsöprő többsége holland volt. Tehát, ha akik a kihasználva a hollandok fájdalmát, és az oroszokra átirányított elégtétel vágyára apellálnak, kis rásegítéssel jól számítanak, ha meg akarják szerezni a hollandok támogatását egy keleti csapáshoz. (bár ez is egy hipotézis, mint az amerikai és urkán vezetés semmivel alá nem támasztott „bizonyítékai” de legalább a valószínűség és a trend mellette szól)
A cionisták ismert, és eddig szinte mindig bevált forgatókönyve, valamelyik multinacionális vállalkozásukon keresztül – szinte mindig valamilyen tisztességtelen módszerrel – szereznek meg egy adott földterületet, pénzügyi-, ipari-, mezőgazdasági-, koncessziót, majd pedig jönnek a fegyveresek, indul a háború hogy „megvédjék” szegény bizonytalan biztonságú vállalkozásuk érdekeit.
oroszok_fegyveres_körbezárásaA valódi célpontok
A területet a Shell már megszerezte, ott vannak az amerikai zsoldosok is, sőt a szintén a nemzetközi bankárkaszt érdekeiért harcoló USA irányítású NATO hadseregük előőrse is rég befészkelte magát az inkriminált területre. A NATO utánpótlás meg már kb 1 hónapja megszállta egész Európát, és szintén készen áll a bevonulásra.
ukrajna_felosztásaA zsidó bankoligarchák tulajdonolta média gépezet már teljes gőzzel működik. Az általuk folytatott népirtásokat terrorellenes cselekedetnek, és megelőző önvédelemnek állítja be main stream médiájuk, miközben a békés civileket, (gyerekeket, anyákat, nagyszülőket) és az életük elvétele ellen küzdőket terroristának hazudják. Putyin és Oroszország démonizálása is csúcsra van már járatva.
Mivel Oroszországot nem tudják sem elfoglalni, sem megszerezni az irányítását, a feldarabolásához pedig a jelenlegi hozzá értő orosz vezetés mellett lehetetlen, még a folyamatosan gerjesztett és pénzelt b első ellentét szításával sem, nem igen maradt más megoldás, mint Oroszország fegyveres lerohanás, rakéták bevetésével, sőt mint tudjuk sem az Izrael-USA páros, sem az ukránok (élükön Timosenko-val) nem a riadnának vissza akár az atomfegyver alkalmazásától sem. Ez pedig nem csupán egy III. Világháborút, de a föld népességének katasztrofális pusztulását is jelenthetné egyúttal.
A kérdés csak az, hogy mikor dördül el a startpisztoly? Ki fogja meghúzni?
Azt már most borítékoljuk, hogy kire akarják majd ezt is rákenni.

Audie – Szabad Riport

A legfrissebb jelentések szerint az “Új Taktika” meglehetősen felbőszitette Észak-Donbassz önvédelmi erőit!

Válaszul ők is egy régi-új taktikát húztak elő a valcmani zsoldoshordáénál valamivel bővebb taktikai tárházukból.
A kiszámitás, lesbenállás, lecsapás, megsemmisités taktikáját vették elő ismét. Mivelhogy a latorhorda a lakott területek tüzérségi bombázását oly módon alkalmazza, hogy párosával küld tankokat lőtávolságra a lakott helyekhez és gyors tűz után elillannak-a milicisták alkalmazkodtak ehhez a taktikához.
Kikalkulálják, hogy melyek azok a pontok, ahová el tudnak lopakodni a latrok, hogy onnan lőjék a településeket. Néhány fős milicistacsoport pedig odamegy, és vár. Tegnap óta néhány helyen nem minden haszon nélkül!
Luhanszk és Szeverodonyeck közelében ma délelőtt – néhány óra leforgása alatt – tiz latortankot semmisitettek meg. Azokbban pedig azért legkevesebb negyven lator sült meg!
Alekszandrovszk közelében pedig igazán könnyű zsákmányt ejtettek. A valami okból magabiztosakká vált zsoldosok éppen két “Katyusát” töltögettek nagy buzgalommal, amikor szó szerint beléjük botlott egy milicista vadászcsapat. A töltögetés kényes műveletével bibelődő bérgyilkosokkal ott rögtön le is tetették a kanalat örökre! Huszonegy orgyilkosnak már nem kell a zsoldot folyósitani. A két “GRAD” a milicia arzenáljába ment át, két Kamazzal együtt.
A tudósitás szerint néhány helybéli vállalta, hogy majd ők elföldelik a kitikkasztott zsoldosokat, a milicisták csak menjenek a dolgukra.
Valcmanék nagyon fölbátorodtak az utóbbi két napban. Olyannyira, hogy ma már megjelent Luhanszk fölött egy kijevi repülőgép is. Nem csinált semmit-de azért a városlakókra a frászt igy is ráhozta. Akiknek épp elég gondot jelent mostanában a városra északnyugati irányból hulló gránátok elől elbujdosni!
A pravda.ru ma délelőtti tudósitása szerint a donbasszi miliciák hajlandóak haladéktalanul átadni egy nemzetközi vizsgálóbizottságnak a lelőtt maláj utasszállitó repülőgép általuk megtalált fekete dobozait!
Ami-adott esetbe-bizony még rosszat is jelenthet Valcmanékra nézve.

https://balrad.wordpress.com/2014/07/20/uj-taktika-itt-regi-uj-ott/

Európa-szerte utcai összecsapások kezdődnek a gázai invázió miatt






Európa-szerte tüntetések szerveződnek a gázai invázió elleni tiltakozásként, miután kitudódott, hogy civilek százai halnak meg az izraeli katonai offenzívában, és a légierő nem csak katonai célpontokra, hanem a sebesültek ellátását végző központokra és kórházakra is csapást mér. Franciaországban a hatóságok elsőre betiltották a tüntetések megtartását, ami tovább szította a tömeget, a fővárosban hamar összecsapás bontakozott ki és a rendőrség már könnygázzal oszlatott.
Brüsszelben szintén több ezres tüntetés szerveződött, amin követelték az izraeli bombázások leállítását a Gázai övezetben. Genfben is tömegek gyűltek össze az ENSZ épülete előtt, ahol "Izrael gyilkos" jelszót skandálva nemzetközi beavatkozást követeltek az offenzíva leállítására. Ma Bécsben, Amszterdamban, Stockholmban is hasonló megmozdulások szerveződnek. Párizsban 38 embert vettek őrizetbe, miután a rohamrendőrök könnygázzal feloszlatták a tömeget és kisebb csoportok utcai harcba kezdtek.
A megmozdulásokat eredetileg az Új Antikapitalista Párt szervezte. Az első, párizsi tüntetésen izraeli zászlót égettek el, ez váltotta ki a hatóságok gyors reakcióját és a kezdetben rendbontás nélküli felvonulásra igen hamar megérkeztek a rohamrendőrök, majd a tömeg is radikalizálódni kezdett.


http://www.hidfo.net/2014/07/20/europa-szerte-utcai-osszecsapasok-kezdodnek-gazai-invazio-miatt






A HAZAI TÉVÉK MIND IZRAELT TÁMOGATJÁK
A hazai műsorokban és hírekben semmit nem mutatnak a világméretű tiltakozó tüntetésekről, amiket Izrael ellen folytatnak. Az 1-ső DW képnél az oldal beszámolt arról, hogy az EU zsidók sérelmezik, hogy a nyugati országokban antiszemita, Izrael ellenes tüntetések vannak és ez aggasztja a nyugati zsidókat....A 2-dik  PressTV képen Bangladesi tüntetők, de a világ szinte összes országában tüntetnek Izrael ellen, csak nálunk nem. A 3-dik képen a két fő világcsaló tévé. A 4-dik képen a PressTV felhívása, hogy minél több képet és dokumentumot küldjenek nekik a háborús bűnös Izrael tetteiről. Gyanítható, hogy Izraelt a hágai bíróságra küldi több ország is.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/izraeli-gyilkosokat-hazai-k%C3%BCl%C3%BCgy-t%C3%A1mogatja

Hírek Új Babilonból: változnak a képregényes szuperhősök

Az elmúlt napokban a Marvel bejelentette, hogy Amerika Kapitány mostantól fekete, Thor (a skandináv mitológiából átemelt férfi isten)pedig nő lesz. Az ilyen lépésekben az anyagi szempontok éppúgy szerepet játszanak, mint a társadalmi üzenetek. (A szuperhősök Superman felbukkanásával születtek 1938-ban, az első női igazságosztók már 1940-ben színre léptek, az első nagy fekete szuperhős a Black Panther volt 1966-ban...) Most azonban, e "szép új világban" mindenki minden lehet, az identitás változó: a klasszikus, fehér Nick Furyt lecserélték feketére Zöld Lámpás (férfi) homoszexuális lett, az utóbbi hónapokban kaptunk egy új, arab Ms. Marvelt, az Ultimate világbeli Pókember pedig már évek óta afro-amerikai. Mindenki minden lehet - nevelő célzat -, és mint az anyagi siker is mutatja, működik!

http://szeretetfoldje.hu/index.php/hirek-esemenyek/6019-hirek-uj-babilonbol-valtoznak-a-kepregenyes-szuperhosok

Visszaszámlálás? 300méter, 100méter, 40méter! “Ügyességi próba” a MÁV-nál?

Egymástól negyven méterre állt meg két személyvonat szombat délután Dunakeszin, a szerelvények egy vágányon, egymással szemben haladtak – közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.
Peiper Károly tájékoztatása szerint a Szobról Budapest-Nyugati pályaudvarra tartó vonat eddig tisztázatlan körülmények között áthaladt a biztosítóberendezés vörös jelzésén és az egyik váltót felvágva szembement a Vác felé éppen induló személyvonattal. A vonatokat vészfékezéssel sikerült megállítani egymástól mintegy 40 méter távolságban. Személyi sérülés a vonatokon nem történt, az eset körülményeit a MÁV, a rendőrség és a Közlekedés-biztonsági Szervezet (KBSZ) is vizsgálja.
Az érintett vonatok csak a helyszíni vizsgálatok lefolytatása után közlekedhetnek tovább. A Budapest-Vác-Szob vonalon az esti órákban 10-15 perc körüli késések várhatók.
Tavaly év végén hasonló eset történt ugyanezen a vasútvonalon, december 2-án Vác és Verőce állomások között az Avala nemzetközi gyorsvonat és a Szobra közlekedő személyvonat alig 300 méterre állt meg egymástól.
Kelenföld és Háros között 2013 szeptemberében volt ilyen incidens, akkor a Pécsről érkező Tubes Intercity és a Szombathelyre induló gyorsvonat a nyílt pályán egymással szemben haladt, egymástól száz méterre állították meg őket.
(MTI)


Megfelelően működött a vasúti rendszer Dunakeszinél


És a vonatbefolyásoló rendszerrel sem volt baj – közölte a Közlekedésbiztonsági Szervezet. Szombaton két vonat ugyanazon a vágányon egymással szemben haladt és alig 40 méterre állt meg egymástól. A balesetvizsgálók éjszaka fejezték be a helyszíni szemlét, most a vonat adatrögzítő berendezését elemzik.
Megfelelően működött a vasúti biztosítóberendezés és a vonatbefolyásoló rendszer szombaton Dunakeszinél, ahol két vonat ugyanazon a vágányon egymással szemben haladt és alig 40 méterre állt meg egymástól – közölte a Közlekedésbiztonsági Szervezet kommunikációs vezetője vasárnap. Bajkó Erika elmondta: a balesetvizsgálók éjszaka fejezték be a helyszíni szemlét Dunakeszinél.
“Az eddigi információk szerint Dunakeszi állomás, eddig tisztázatlan okból, az eredetileg tervezett 3-4. vágány helyett a 8. vágányra fogadta a Budapest felől érkező személyszállító motorvonatot, amely a biztosítóberendezés korábban már ismert hibája miatt óránkénti 15 kilométeres sebességnél kisebb sebességgel haladt be az állomásra” – mondta.
Hozzátette: a másik, Vác felől érkező vonatnak a bejárati jelzőnél kellett volna várakoznia, amíg a motorvonat elhagyja az állomást. A vonat azonban túlment a számára tilos jelzést mutató vörös jelzőn, “felvágta”, vagyis átállította az első váltót, majd kitérő állású váltón haladt keresztül, aminek következtében ugyancsak a 8. vágányra terelődött.
“A vonatbefolyásoló berendezés – észlelve, hogy a vonat meghaladta a vörös jelzést – megkezdte a vonat vészfékezését. Eközben a motorvonat vezetője is észlelte a szembejövő vonatot, és ő is megállította a saját vonatát, így a két vonat egymástól 38,2 méterre állt meg” – tette hozzá Bajkó Erika. Elmondta, a helyszíni szemle során a balesetvizsgálók ellenőrizték az esettel kapcsolatban érintett biztosítóberendezés és vonatbefolyásoló berendezés működését, és azt megfelelőnek találták.
Hozzátette: a Közlekedésbiztonsági Szervezet átvette a vonat adatrögzítő berendezését, az azon tárolt adatok elemzése még folyik. Ezt követően részletesen meghallgatják a személyzetet, amelynek az első meghallgatása már szombat este megtörtént. A Mávinform szombat délután azt közölte, hogy a vonatokon senki sem sérült meg. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a vasúti közlekedés veszélyeztetésének gyanújával indított nyomozást az ügyben ismeretlen tettes ellen.
(hiradó)