2015. július 24., péntek

Brit politikus: “Nem a mi fiataljaink tanulnak az iskoláinkban”

A brit Függetlenség Párt szerint a kormány képtelen megbirkózni az illegális bevándorlás jelentette problémával, és ennek az a legfőbb bizonyítéka, hogy mostanra több mint 300 különböző anyanyelvű hallgató tanul a brit iskolákban.
A Daily Express által folytatott kutatás során bebizonyosodott, hogy a brit iskolákban tanuló 1,1 millió diák összesen 311 különböző anyanyelven beszél, miközben ijesztően kevés angol beszédet hallani az iskolák folyosóin. A kutatás során egyes brit oktatási intézményekben egyáltalán nem hallottak egyetlen angol szót sem.
Steven Woolfe, a UKIP párt tagja a Daily Express napilapnak nyilatkozva kijelentette, hogy
“a kormány képtelen leállítani az illegális bevándorlást. A bevándorlók tömege mostanra az oktatási rendszer teljes elidegenedéséhez vezetett. Nem a mi fiataljaink tanulnak az iskoláinkban.”
Tavaly szeptember óta összesen 624 ezer (!) bevándorló érkezett az Egyesült Királyság területére, és a nemzeti statisztikai hivatal szerint az érkezők száma egyre nő. A lakosság részéről fokozott nyomás nehezedik a kormányra emiatt, az utóbbi hónapok során a francia kormánnyal kezdtek fokozott együttműködést, mert az illegális bevándorlók is egyre agresszívabbak, gyakran felmásznak a határalagút előtt várakozó kamionokra, vagy a környéken kamionsofőrökre támadnak, és erőszakkal akarják elvitetni magukat Angliába.


http://hidfo.ru/2015/07/brit-politikus-nem-a-mi-fiataljaink-tanulnak-az-iskolainkban/

Jacenjuk és Porosenko ma nem jelent meg Kijevben

Ukrajna lemondta a nemzetközi hitelezőkkel folytatott tárgyalások következő találkozóját, amit július 24-én tartottak volna.
A Bloomberg üzleti napilap neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a Franklin Templeton által vezetett hitelezői csoport ma nem tud tárgyalni az ukrán kormánnyal, mert “problémák adódtak a tárgyalások előrehaladásával”. A mai nap folyamán a hitelezők személyes megbeszélést folytattak volna az ukrán delegáltakkal, de ezt egyelőre ismeretlen problémák miatt az ukrán fél lemondta. Az IMF viszont csak akkor hajlandó tárgyalni a hiteltörlesztés átütemezéséről, ha előrehaladás mutatkozik a tárgyalási folyamatban, aminek következő állomása a mai megbeszélés lett volna. Ehhez a kormányfő személyesen meg kellett volna jelenjen a fővárosban a találkozón, ami valamiért egyelőre ismeretlen időpontra lett elhalasztva.
Tegnap a Szegodnija orosz napilap azt írta, hogy Petro Porosenko ukrán államfő és Arszenij Jacenjuk miniszterelnök elmenekültek Kijevből, mert tartanak egy újabb forradalom lehetőségétől. A két vezető hollétéről szóló információkat a tárgyalás lemondása csak súlyosbította. Annak ellenére, hogy Jacenjuk és Porosenko arcát is látni az ukrán televíziókban, tegnap lemondták minden kijevi programjukat, előre be nem jelentett programokon vettek részt az ország fővárostól távolabbi részein, és ma sem jelentek meg személyesen Kijevben.
Ma délelőtt Kijevben tüntetés kezdődött a legfelsőbb bíróság épülete előtt, ahol az aktivisták követelték Viktor Sokina és összes helyettesének lemondását – a tüntetők szerint a kormány kinevezettjei miatt egyre súlyosabb a korrupció Kijevben, a bírói hatalom külföldi ellenőrzés alatt áll, és politikai megrendelésre vonják büntetőeljárás alá a régiók vezetőit.


http://hidfo.ru/2015/07/jacenjuk-es-porosenko-ma-nem-jelent-meg-kijevben/

Meglehetősen meglepő, és furcsa kijelentést tett Valcman Petro az “Arutz-10″ nevű izraeli televíziónak adott interjújában.

nyali
“IDEJE OROSZORSZÁG FELÉ FORDULNUNK. Az Európai Unió eléggé támogatott és segített bennünket. Az EU-ban eléggé tisztességes politikusok vannak. Viszont már másfél év eltelt, és az emberek csak az látják-érzik, hogy egyre roszabbak a körülményeik. Szeretnénk bejutni az EU-ba, de tény, hogy itt állunk szegényen. Ez így nem fog sikerülni. Ők tudják hogy mi velük vagyunk, de a csatlakozásunkra nincs mód. Itt az ideje, hogy Oroszország felé forduljunk.”
A riporter-Avy Bnayjahu-mikor levegőhöz tudott jutni, megkérdezte, hog akkor most hogyan tovább?
-Valcman a következőképpen válaszolt: “Először is MEG KELL OLDANUNK AZ ELMÚLT IDŐSZAKBAN FELMERÜLT BELSŐ PROBLÉMÁINKAT! Azután tárgyalásokat kell kezdeményeznünk Oroszországgal a meglévő problémák megoldásáról. Amely problémák csak fölösleges teher mind Oroszország mind pedig Ukrajna számára.”
Azt tudni kell, hogy Maradék-Ukrajnát már csak egyetlen éjszaka választja el a “defolt”-tól. A technikai államcsődtől. Az EU nem rohan farokfölvágva a pézeszsákkak Kijevbe, hogy újabb euromilliárdokkal tömje meg az oligarchák és hadurak zsebeit.
Az USA CSAK KATONÁKAT hajlandó küldeni, meg fegyvereket!-de pénzbeni segítségről már hallani sem akar! Mi több-már a markát tartja az eddigi “segítségért”! Természetbeni ellentételezést is elfogadnak.
Ebben a helyzetben nyilatkozott Valcman, akit ráadásul tőrbe is csaltak a donbasszi Népköztársaságok a nehézfegyverzet újbóli visszavonásával. Amit ezidáig a latorhad nem igazán ellentételezett. Viszont a kijevi junta a háborúskodás anyagi terheit már nem bírja! Ha ragaszkodnak a Donbassz elleni hadakozás folytatásához-amit nem bírnak anyagilag-a népköztársasági erők november 7-én Ungváron parádézhatnak. Kárpátalja hathatós segítségével.
Senki sem gondolhatja, hogy Valcmanék ezt akarnák.
Joggal gyanakodhatunk, hogy Valcman nyilatkozata az izraeli televíziócsatornának egy a Nyugat számára intézett zsarolás: HA ÉRDEKÜNK (személyes) ÚGY KÍVÁNJA, MÉG OROSZORSZÁGGAL IS HAJLANDÓAK VAGYUNK KIBÉKÜLNI! MEG IS TESSZÜK, HA NEM ADTOK MÉG TÖBB PÉNZT!
Ezidőszerint semmi okunk azt feltételezni, hogy Nyalókakirály meghökkentő mondatait komolyan vegyük. Ezzel együtt is emlékeztetnénk: Oroszország a mai napig Viktor Janukovicsot tekinti Ukrajna legitim-megválasztott-elnökének!
És akkor még a többi, rendkívüli súlyú és súlyosságú-Kijev által generált-problémáról nem is beszéltünk.
Amelyek élére kívánkozik Donbassz polgárainak ezerszám legyilkolása, a térség rombadöntése. Amire a donbassziak ezt mondják: “Мы не забудем-не прощаем!”
(Nem felejtünk-nem bocsájtunk!)


https://balrad.wordpress.com/2015/07/24/zsarolas-vagy-szirenrofoges/

Simicska bevásárolta magát a Jobbik korrupcióellenes hivatalába

Vona Gábor, a Jobbik elnökének kijelentése szerint Simicska Lajos vezethetné azt a korrupcióellenes hivatalt, amit a Jobbik kormányra jutása esetén akarna felállítani.
A pártelnök a “Vona7″ című műsorban jelentette ezt be, hozzátéve, hogy szerinte Simicska az,
aki a legjobban ismeri ezt a rendszert, és ő az, aki a legjobban tudná ebben a rendszerben a problémákat megtalálni.
Simicska egyike azon volt kormányközeli oligarcháknak, akik a keleti nyitás politikájához hozzáigazodni nem hajlandóak, továbbra is elkötelezettek hazánk nyugati érdekszférában tartása mellett, emiatt a külpolitikai fordulat kezdetekor a kormány megkezdte kiszorításukat az államigazgatásból, majd a nemzetgazdaságból.
Külkapcsolataikat tekintve ezek a volt kormányközeli pénzemberek közös nevezőre hozhatóak a baloldali radikális atlantistákkal. 2014 május 29-én Bajnai Gordon neve volt az egyetlen magyar név a Bilderberg csoport Koppenhágában kezdődő találkozója meghívottjainak listáján. Koppenhágából hazaérkezését követően Bajnait a sajtó arról kérdezte, hogy milyen célból vett részt az összeesküvés-elméletek által övezett csoport találkozóján. A politikus akkor saját közösségi-média profilján számolt be egy újságíróval zajlott beszélgetésről, amelyben azt kérdezték tőle, “kapott-e bármilyen politikai, gazdasági kérdésekkel kapcsolatos, iránymutatást, felkérést, esetleg feladatot?” A politikus a kérdésre azt felelte; “Igen, hogy próbáljam Simicska Lajost megnyerni a Bilderberg szponzorai közé. A tavalyi osztalékból bőven telik rá.”
Simicska Lajos érdekeltségeinek látványos háttérbe szorítása Bajnai Koppenhágában tett látogatását követően kezdődött meg.
Február 27-én Vágó István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy a kormány holdudvarából kiszorított oligarcha nem saját pártot fog alapítani, hanem támogatóként beáll a Jobbik mögé, és hosszú távon az akkor még nemzeti radikális párt irányvonalát fogja meghatározni. Vágó szerint Simicska számára egy kiemelkedően jó befektetési lehetőség a Jobbik körül épülő médiabirodalom, ami könnyen közös nevezőre juthat Simicskával, mivel a Jobbik-közeli sajtóorgánumoknak anyagi támogatókra, Simicskának pedig kormányellenes médiára van szüksége.
Az utóbbi hónapok során a Jobbik-közeli sajtó látványos fejlődésnek indult, de mindeddig senki nem ismerte el nyilvánosan, hogy a párt tényleg hajlandó lenne közös nevezőre jutni a Fidesz kegyvesztett milliárdosaival. A Jobbik azonban más lehetőséget is tartogat a kegyvesztett oligarcha számára:
a Jobbik korrupcióellenes hivatala lehetővé tenné Simicska számára, hogy politikailag igazolt módon leszámoljon riválisaival.
Simicska és a Jobbik összetalálkozása újra rávilágít a kényszerű tényekre; a párt nem “polgárosodik”, sokkal inkább a Fidesz korábbi külpolitikai irányvonalát meghatározó személyek kezdik meghatározni a Jobbik irányvonalát. Májusban Oroszország külügyminisztériuma jelentésében már neonáci pártként említette a Jobbikot, amiről a liberális sajtó többnyire oroszországi támogatottságot feltételezett.
Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetének kinevezésekor kifejtettük, hogy elődje, André Goodfriend valószínűsíthetően amiatt vállalt látványos szerepléseket a magyar közéletben, hogy elterelje a figyelmet a következő nagykövet elsődleges feladatáról. Az Egyesült Államok magyarországi képviselete a mai politikai helyzetben úgy tudja képviselni az amerikai érdeket Magyarországon, hogy Washington felé fordítja a jobboldali ellenzéket. Goodfriend közéleti ámokfutása – Gyurcsány Ferenccel gyakran együtt mutatkozott – segített fenntartani azt az illúziót, hogy Washington csak balliberális pártokkal hajlandó kapcsolatokat ápolni. Mint az új nagykövet kinevezésekor is kifejtettük: Magyarországon számolni kell a jobboldali liberalizmus, és a jobboldali radikális atlantizmus megjelenésével.
A Jobbik egyelőre a leglátványosabban növekedő jobboldali párt (bár ez a növekedés megtorpanni látszik), ezért a kormány külpolitikai váltását követően a Jobbik pártvezetése az amerikai érdekérvényesítés célpontjává vált. Hogy valóban megjelenik-e Magyarországon a jobboldali liberalizmus és jobboldali radikális atlantizmus, az elsősorban a párttagságon múlik.



http://hidfo.ru/2015/07/simicska-bevasarolta-magat-a-jobbik-korrupcioellenes-hivatalaba/

DWN: Szaúd-Arábia végleg elfordulhat a Nyugattól

Szaúd-Arábia annak ellenére, hogy korábban az Egyesült Államok erős szövetségeseként volt ismert, most tízmilliárd dolláros befektetést tervez Oroszország területén.
A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap szerint Szaúd-Arábia érzékeny geopolitikai ütközőzónává vált, kapcsolatai megromlottak az Egyesült Államokkal, emiatt Oroszországhoz fordul, és a két ország kiterjedt gazdasági együttműködés előtt áll. A lap szerint a szaúdiak által aláírt dokumentum a következő öt év befektetéseit alapozza meg, és miközben Oroszország így jelentős dollártartalékhoz jut, a szaúdi vagyonok felhasználásáról gyakorlatilag az orosz kormány dönt.
Az új befektetések elsősorban az infrastruktúra-fejlesztés és mezőgazdaság, gyógyszeripar, logisztika és építőipar köré összpontosulnak. A lap említi, hogy a következő évek közös befektetéseiről Vlagyimir Putyin orosz államfő és Szálmán bin Abdul-Aziz Al-Szaúd szaúdi király személyes megbeszélése során esett szó először, a Szentpéterváron tartott nemzetközi gazdasági fórumon.
A nyugati országokat teljes tehetetlenség elé állítja Szaúd-Arábia látványos külpolitikai fordulata: a “problémával” ennek ellenére tisztában vannak, Németország ugyanis januárban leállította a Szaúd-Arábiába irányuló fegyverexportot, számos projektet véglegesen felmondtak. A szaúdi-orosz gazdasági együttműködésről és a közös befektetésekről mintegy három hét késéssel számolt be a német napilap, miközben a várható katonai megállapodások – pl. Iszkander komplexum megvásárlása – máig tabut jelentenek a nyugati sajtó számára.
A szaúdi elit abból a célból kezd Oroszországban ilyen méretű befektetéseket, mert Oroszországban korábbi nyugati “szövetségeseik” nem tudják lefoglalni a magánvagyonokat, amikor a közel-keleti királyság külpolitikai átmenete a korábbinál látványosabb szakaszába ér. A szaúdi vagyonátmentés előrevetíti, hogy az ország térségi politikája a közeljövőben katonai téren is radikális fordulatot vehet; Oroszország gyakorlatilag befektetéseken keresztül “megszelídíti” azt az országot, ami Washington térségi “szövetségeseként” évtizedeken át a terrorizmus első számú támogatója volt.


http://hidfo.ru/2015/07/dwn-szaud-arabia-elfordult-a-nyugattol/

Donbassz mai napja

Donbasszban Luganszk-régiú Kijev által megszállt településein a lakossági jelentések szerint vad ütemben kézbesítik a férfiaknak a behívóparancsot. (Már akit el tudnak kapni. Nem nagy a kézbesítési sikerarány.) Ellenben azt a MEGNYUGTATÓ szöveget mondják az otthonlévőknek, hogy KÁRPÁTALJÁN FOGNAK szolgálni. (A Munkácsi 128. dandár pedig Szcsasztyjéban táboroz.) Ugyanakkor ma Kárpátalja egyik kegyura-Viktor Baloga-beismerte: bizony ő és klánja abrakolta-nem is akárhogy!-a Jobb Szektort. Már 2013-óta.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pedig még tegnap tett “ajánlatot”! Valamennyi-az egykori Szovjetunióban született egykori szovjet állampolgár-gyorsított eljárás keretében juthat orosz állampolgársághoz. Ezt követően pedig leszármazottai is GYORSÍTOTT ELJÁRÁSBAN kaphatnak szintén orosz állampolgárságot.
Donbasszban “egyébként” pedig zajlik az igencsak zajos frontélet.
Kiváltképpen Donyeck-körül pezseg. A város “Szmoljanka”-kerületét (amely eddig viszonylag épségben megúszta a latortüzérség akcióit) ma már elkerülte a jószerencséje.
A repülőtér védői viszont kimondottan jónéven veszik, ha ágyúzzák a repteret a martalócok, mert akkor más jellegű akciót nem forralnak. Ma is “békés gránátesőben” telt a reptéren a nap.
Gorlovka és Jaszinovataja lakosság sem unatkozott ma. Ágyúzta őket a latortüzérség rendesen. Mint mindig.

Peszkiben a békétlenkedés komoly zajártalmakat okozott ma, de a romok további aprításán túl károkat a felek egymásnak nem igen okoztak.
Marjinykánál próbálkoztak ma Valcman banditái ismét valami rohamfélével, de hát az eredmény CSAK három latorhulla, meg néhány összedrótozandó-kifoltozandő latoregyed. Szóval a szokásos. Igaz, három milicista is megsebesült.
A Luganszk-régióban is volt ma egy kis haddelhadd. A latortüzérség Szvetlodarszk irányából elkezdte ágyúzni Molocsnojét és Krasznojét. Abból lett a gondjuk, hogy a népköztársaságiak-donyeckiek-éppen azidőtájt jártak arrafelé. A visszavont tankjaikkal.
Voltak ezeken a helyeken kívül még sok kisebb helyi marakodások, de a mai nap viszonylag csendesen telt el a többi frontszakaszon.
A 33. “Gumkonvoj” pedig ma kimálházott, és már vissza is tértek az üres teherautók Oroszországba.
gum1 gum2 gum3 gum4https://balrad.wordpress.com/2015/07/23/donbassz-mai-napja-9/


Donbasszban mára virradóan is elsősorban a donyecki övezet “jelekedett” a harcokban, de a déli szakasz is “életjeleket” mutatott.
A luganszki fertály történéseit nem részletező informátorunk csak arról számolt be, hogy a valcmanisták féltucatnyi egyede harapott fűbe az éjszaka, és egy tankjuk meg egy önjáró lövegük leolvadt. Viszont komoly kárt okoztak a luganszki miliciáknak, mert hátrahagytak az éjszakában 27 megsebzett latort. Ezeket meg össze kellett szedni.
Gorlovkától nyugatra volt az éjszaka egy már szokásosnak mondhatő milicista rajtaütés egy zsiványfészek ellen. A népköztársaságiak hiánytalanul, épségben visszetértek a bázisra a meló elvégzése után.
A valcmanisták minden jel szerint újból pótolták avgyejevkai veszteségeiket, mert a város felől elég intenzíven ágyúzták mára virradóan Donyecket.

“Ajándék” érkezett egy donyecki lakásba. A martalócoktól.
Elsősorban is az “Oktyrjabszk”-kerületet, de jutott Szpartaknak, Jaszinovatajának és a repülőtérnek is a gránátjaikból.

Kárszemle Jaszinovatajában. A helyzet mára virradóan sem javult.
Peszkiben az éjszaka újítani akartak Valcman pribékjei. Két tankkal akartak besompolyogni a romok közé. Rossz ötlet volt ez a részükről. A két tank fölkerült a kijevi havárialistára, a martzalócszemélyzet meg le a zsoldlistáról.
Néhány napnyi viszonylagos nyugalom után Donyecktől délre is megelevenedett az éjszaka. Dokucsajevszket ágyúzta a latortüzérség. A jelentések szerint legalább két civil belehalt.
Sirokino romhalmaza már elég hosszú ideje csendes volt. Nyalókakirály banditái ezért úgy gondolták, hogy “benéznének” oda, ha már a népköztársaságiak nincsenek ott. Azok kissé távolabb voltak. És észlelték és figyelték a pribékbanda mozgását. Aztán reggel öt órakor tudtukra adták, hogy nem nézik jó szemmel az akciójukat. Tarackgránátokkal juttatták el a latrokhoz a nemtetszésüket tudató üzenetüket. Hat órára Sirokino ismét FEGYVERESEKTŐL MENTES övezetté vált.
https://balrad.wordpress.com/2015/07/24/donbassz-45/
mir
Donbasszban ma MINDÖSSZE 39 alkalommal támadott a településekre a latortüzérség este hat óráig. (Eduard Baszurin számolta össze.) A februári “tűzszünet életbe lépése óta” ez volt az eddigi legcsendesebb hétköznap.
Apróbb torzsalkodások persze voltak ma napközben északtól-délig, de ez szinte csak arra volt jó, hogy figyelmeztessen: háború van Donbasszban.

A nyugalmas időszakot kihasználva a donyecki gyerekek aszfaltrajzokkal és portálfecnikre írt üzeneteikkel fejezték ki “hálájukat” az EBESZ-nek. És mert tegnap a felnőttek már a maguk módján ezt megtették-ők az EBESZ járműveire írogatták fel “elismerő és köszönő” mondataikat-ma a megfigyelőcsoport sem unatkozott Donyeckben. Autóikat suvickolták.
suv suv1 suv2 suv3

Donyeck élniakarása minden megpróbáltatás dacára erős, és mindent legyőz.
https://balrad.wordpress.com/2015/07/24/donbassz-ma-39/