Az osztrák kormány tudomásul veszi, hogy Németország elkezd tagállami szintű választ adni a tömeges bevándorlásra. Ennek megfelelően Ausztria készen áll arra, hogy lezárja saját határait.
Ausztria kormánya figyelmeztetést adott ki, miszerint készen áll intézkedéseket hozni az ország déli határainak megvédésére, amennyiben Németországban kormánypolitika szintjére emelkedik a hétfőn megkötött migrációs megállapodás – írja a Handelsblatt.
A közlemény szerint, amennyiben a hétfőn Angela Merkel német kancellár és Horst Seehofer belügyminiszter közt létrejött kompromisszum működésbe lép, az osztrák kormány
“kénytelen lesz intézkedéseket hozni annak érdekében, hogy Ausztria és népe mentesüljön az egyezmény káros hatásai alól.”
A közleményben az áll, hogy a megállapodás komoly aggodalmakat vet fel Ausztriában, mivel “Németország nemzeti szintű intézkedéseket hoz a migrációs hullámok kezelésére.”
A hétfői megállapodás értelmében Németországnak lehetősége kell legyen arra, hogy visszafordítsa a migránsokat saját határain, ha a helyzet úgy kívánja. Az intézkedés más uniós tagállamokra hárítaná a migrációs nyomást, így ennek okán Ausztria is felkészül az Olaszországgal és Szlovéniával közös határszakasz lezárására.

http://www.hidfo.ru/2018/07/ausztria-keszen-all-lezarni-hatarait-a-migransok-miatt/