2015. december 20., vasárnap

Merkel kettős mércéje: neki kell az üzlet, de másokat eltiltana

Matteo Renzi olasz miniszterelnök kettős mérce használatával vádolja a német kancellárt, amiért a Déli Áramlatról folytatott tárgyalások leálltak, de az “Északi Áramlat 2” gázprojektet az Oroszország elleni szankciók ellenére is megvalósítják.
A Politico magazin beszámolója szerint az olasz kormányfő élesen bírálta Angela Merkelt, és rámutatott annak abszurditására, hogy miközben az Európai Unió szankciókat léptet életbe Oroszország ellen – ezzel elzárják a déli és keleti tagállamokat több jövedelmező projekttől -, Németország saját maga megvalósítja ezeknek a projekteknek megfelelőit. Renzi az Európai Unió vezetőinek hétvégi találkozóján számos kritikát fogalmazott meg Angela Merkel lépéseivel kapcsolatban, de elsősorban arra hívta fel a figyelmet;
Németország megpróbálja megakadályozni, hogy a déli és a keleti tagállamok jövedelmező üzleteket kössenek Oroszországgal, főleg olyan esetekben, amikor az Németország Európai Unión belüli vezető szerepét fenyegeti.
Ezzel magyarázható, hogy míg a Déli Áramlatról folytatott tárgyalásokat mindvégig szándékosan hátráltatták, az “Északi Áramlat 2” projektet a szankciók ellenére is megvalósítják. Utóbbi egy olyan gázvezeték-rendszer megépítését jelenti, ami Oroszországból a Balti-tengeren keresztül közvetlen Németországba szállítja a földgázt, a közvetítő-országok kiiktatásával.
Renzi arra a kettős mércére hívta fel a figyelmet, hogy miközben a szankciókra hivatkozva eltiltják az Európai Unió más országait az Oroszországgal megvalósítandó közös projektektől, Németország saját nemzeti érdekei alapján mentesülhet minden ilyesfajta követelmény alól. Így az “orosz gáztól függetlenedés” mint célkitűzés Németországra nem vonatkozik – vonatkozik azonban olyan országokra, melyek ahelyett, hogy közvetlen Oroszországtól vennék meg a földgázt, így Németország közvetítésével kell megkapják. Berlin az oroszellenes retorikát felhasználja saját gazdasági befolyásának biztosítására az Európai Unión belül, miközben magára nem vonatkoztatja az orosz gáztól függésre vonatkozó aggodalmakat. Az olasz miniszterelnök emiatt kijelentette; nem hajlandó automatikusan támogatni az oroszellenes szankciók  meghosszabbítását, ameddig Berlin a szankciók ellenére is üzletelhet az oroszokkal, ezzel gazdasági hátrányt okozva az EU más országainak.


http://www.hidfo.ru/2015/12/merkel-kettos-merceje-neki-kell-az-uzlet-de-masokat-eltiltana/

Szíria

Észak-Latakiában a turkomán gerillabandák ma reggelre teljesen felmorzsolódta. Az orosz légierő és a kormányhadsereg folyamatos offenzívája nyomán a török utánpótlás megszűntével a kilátástalanságba sodort bűnbandák életben maradt egyedei százszám adták meg magukat a kormányerőknek.
ht
Aleppo-tartomány déli részén is rájár a rúd a terorrbandákra. Tumen Han környékén is.Bebukták az eddig birtokolt várost, és az Aleppo-Damaszkusz stratégiai fontosságú M5-ös jelű főútvonal ellenőrzése is kicsúszott a karmaik közül. Itt a “Dzsabhat al-Nusra” és “Harakat Al-Ahrar Sham” martalóchordák lettek széjjelkergetve-megsemmisítve.
Palmüránál viszont a kormányerők offenzívája teljesen leállt. Nem az ősi romvárosba beszorított dzsihadista bűnbandák ellenállása, hanem a felbecsülhetetlen értékű műkincsek kímélése véget.
plm
A sátánfattyak a korábbi kitörési kísérleteik folyamatos kudarcba fulladása láttán már fölhagytak az ilyen akcióikkal, se sem lőni, sem rohamozni nem meri a hadsereg őket. Talán még egy hét, és éhen-szomjan pusztulnak. Addig is éberen figyelik minden mozdulatukat.
ktb
Irakban Narwhal, Tal-Aswad települések, és Ba`shiqah kurd tábor ellen tegnap támadást indítottak a dzsihadista latrok. Éjszakára az akciójuk egyedfogyatkozás miatt (több mint 300 pribék pusztult el) kifulladt. 70 kurd milicista is meghalt, de jónéhány kanadai kiképző is odaveszett.
Az Okaz szaudi újság vérfagyasztó fényképfelvételekkel sokkolta olvasóit. Az iraki Baszra-tartomány déli fertályán fekvő Umm Qasr kikötővárosának egyik főútját orosz tankok és TOS-1A “Szolnycepjok” tűzokádók lepték el. A kikötő felől csörömpöltek-valamerre. Orosz teherhajó gyomrából.
szoln
Az Okaz megjegyzi, hogy ezek aligha az orosz elnök által emlegetett újdonságok, viszont nem szép jövőt jósol írásában azoknak, akikre ezek a “Napsugarak” vetülnek majd.
A “Nemzeti Koalíció” elnevezésű szíriai mérsékelt latorbanda USA-ban tanyázó vezéralakja Najib Ghadban a Szíriában zajló orosz katonai műveletek HALADÉKTALAN LEÁLLÍTÁSÁRA szólította fel Oroszországot! Vagy különben dühös lesz! Szerinte ugyanis az orosz katonai akciók a terrort segítik elő!

http://www.balrad.com/2015/12/20/sziria-es/
Szíria Latakia tartományána Salma nevű városáhot nagyon ragaszkodnának az “Al-Nusra Dzshabhat” martalócai. Számukra ugyanis az életet jelentené a stratégiai fontosságú város, hiszen a török maffia itt tudta felhalmozni számukra az ellátmányt.
A kormányerők viszont már a város nagy részéből kiszorították őket, és csak a déli településrészen küszködnek még a brigantik, illetve a várostól délre lévő völgyekbe menekültek. Viszont a szír kormányhadserek uralja a környező magaslatokat is, tüzérségük pedig aprítja a terroristák maradékát.
Damaszkuszban beindult az alagútháború. A szír főváros Arbin, Mardzs Sultan, Darayya, Dzshaubar Duma, és Haraszta kerületeinek pribékek uralta negyedeit vonta művelet alá a kormányhadsereg. A munka nem könnyű, hiszen a patkányhorda alagútrendszereket vájt magának, és ott kell őket megsemmisíteni. Ez a fajta művelet tegnap közel ötven bandita pusztulását eredményezte.
Homszban is erőlködtek mára virradóan a városból kipucolt latrobandák maradványai. Harminc egyeddel végeztek a kormányerők.
A brit Királyi Légierő Typhoon és Tornado repülőgépei is erőt vettek magukon, és tegnap főként Irakban, és a Irakhoz közeli szír területeken mímelték az ISIS elleni támadásokat.


http://www.balrad.com/2015/12/21/sziria-21/

Apellálni lehet a dolog ellen-de annak sok foganatja nem lesz! Hiszen se katonai erőnk, sem pedig határőrségünk nincs. Vannak viszont ORSZÁGUNK TERÜLETÉN NATO-latorszövetségi pribékhordák.

Új brüsszeli őrü­let: Nem őriz­he­tik ma­gya­rok a ma­gyar ha­tárt?

Csapda a közös határvédelem ötlete? Nem csak mi gyanakszunk…
Miután kiderült, hogy a párizsi merényletek több elkövetője a migránsok közé vegyülve jutott be Európába, az EU vezetői a közös határvédelem felgyorsításáról tárgyaltak a múlt héten. Van is min gyorsítani, mert a tervezett 9 helyett még mindig csak 2 úgynevezett hotspot, regisztrációs központ üzemel Görögországban.
csd

Az Európai Tanács közös uniós határvédelmi egységet hozna létre, amelyet Görögországban lehet bevetni, de olyan hangok is hallatszottak már, hogy ezek az egységek “besegíthetnének” bármely más ország védelmébe is.
Ezzel szemben a magyar miniszterelnök már előre leszögezte, hogy a magyar határokra nem kell uniós személyzet.
Vannak, akik még ennél is tovább mentek. Johannes Hubner, az Osztrák Szabadságpárt képviselője kijelentette, hogy a nemzetállamok szuverenitását sértené már maga a közös határvédelem gondolata is, nem beszélve arról, ha az uniós “személyzetet” máshol is bevethetnék. A politikus szerint az Európai Bizottság csak fokozni akarja a bevándorlást, egy saját maga által kézi vezérléssel irányított szervezet kezébe adná a határkontrollt, hogy kivegye az ellenőrzést olyan tagállamok kezéből, melyek tényleg le akarják állítani a migrációt.
Ez a javaslat a nemzetállamok alapvető jogainak felszámolásában fog végződni – figyelmeztetett Hubner.
Lengyelország külügyminisztere, Witold Waszczykowski szintén azt hangsúlyozta, hogy a közös határvédelmi ügynökség egy olyan képződmény, amely összeegyeztethetetlen a demokráciával. A külügyminiszter kifejtette, hogy egy ilyen határvédelmi ügynökség a nemzetállamoktól függetlenül működne, irányítása egy kézben összpontosulna, de eközben az sem egyértelmű, hogy kinek az ellenőrzése alatt, ezért teljességgel elfogadhatatlan a létrehozása.
(ripost)

Albion kamionsofőrjei kezdik unni már a “Csalagút” Calais-i bejárata táján dúló migránscirkuszt.

Az öreg kontinens multikultilag talán legedzettebb idegzetű országa kamionsofőrjei számára is már “aggodalomra adnak okot” a térségbeli történések. Panaszkodnak Őfelsége II. Erzsébet kamionos alattvalói a rend hiánya miatt. Amit a Britanniába vágyódó migránshorda generál, és amit szerintük a francia rendőrség bárgyú magatartása csak bátorít.
Panaszözönük arra sarkallta szakmai kamarájukat, hogy “Állásfoglalás”-t fogalmazzanak meg a szerintük tarthatatlan állapotok miatt. Dörgedelmes állásfoglalásukban kárhoztatják a tehetetlenkedő francia rendőrséget, és türelmük gyorsan bekövetkező végével riogatnak!
A párizsi iszlamista merényletektől bepánikolt gall hatóságok viszont meglehetősen szőr mentén akarják kezelni a dolgot, nehogy a csatornaparti tábor lakói sértődöttségükben frankhon őslakóinak buzgó irtogatásába kezdjenek ismét. Így aztán további türelmet, még több toleranciát kérnek a brit alattvalóktól az EU-s szolidaritás jegyében!
http://www.balrad.com/2015/12/20/jeddi-duhe-atterjedt-a-brit-kamionsoforokre-is/

Putyin: Mókatárunkban van még néhány újdonság!

Az orosz biztonsági- és hírszerzői szervezetek dolgozóinak tegnapi – a Kremlben tartott szokásos év végi fogadásán Vlagyimir Putyin elnök tovább csigázta Oroszország ellenségeinek amúgy sem takaréklángon égő izgalmát. Amikor a terroristák elleni háború eddigi lefolyásáról beszélt az egybegyűlteknek:
“Szeretném megjegyezni, hogy még messze nem értünk képességeink végére. Még nem vetettünk be mindent, ami rendelkezésünkre áll. Vannak még tartalékaink – és ha szükséges, azokat is bevetjük.”
Ezzel a kijelentésével pedig Oroszország elnöke kétség kívül további álmatlan éjszakákat okozott – például a NATO-vallás főpapjainak. Akik megpróbálják kitalálni, hogy miféle meglepivel áll még elő Oroszország? Pedig már az eddigiektől is el vannak telve, újabbakra nem vágynak.
El is határozta a NATO nevű latorszövetség, hogy a Földközi-tenger keleti medencéjébe hadihajókat, Törökországba pedig repülőgépeket is küld, hogy segítsen a törököknek elhárítani a Szíria felől érkező “fenyegetéseket”. Amit nem az ISIS jelent. Ami ellen-ugye-élet-halál küzdelmet vív a NATO. És amely küzdelemnek egyik fő “frontországa” Törökország.
Ugyan a törökök nem törik magukat össze az IS elleni háborúban, sőt!- több mint gyanúsan elnézők a terrorállammal szemben. És már a nyugati szövetségesei által is bosszantóan jó kereskedelmi kapcsolatokat ápol az ankarai maffiakormány a dzsihadistákkal.
Bosszantja Ankara nyugati szövetségeseit az is, hogy Kardigan szultán Irakra is ki akarja terjeszteni uralmát-egyelőre sikertelenül.
A bűnszövetség legfelsőbb döntéshozó szervének valamennyi tagja által támogatott lépés első olvasatra is egyértelműen a szíriai orosz kontingens ellen irányul. Minden jel szerint innen várják az újabb orosz meglepetéseket.
http://www.balrad.com/2015/12/20/putyin-mokatarunkban-van-meg-nehany-ujdonsag/

Atilláról

A kortanú Priszkosz bizánci rétor három alkalommal járt a Hun birodalomban, majd a diplomáciai szolgálatból visszavonulva megírta emlékiratait.
A Hunokról keveset tudott, s mikor a királyi palotájában rendezett diplomáciai fogadáson rész vett, megdöbbenve tapasztalta Atilla alázatos, csendes mivolta mennyire elüt környezetétől. Ugyanakkor azt is feljegyezte, hogy a meghódított népek királyai, mint a szolgák engedelmeskedtek neki, tekintetével irányította egész környezetét.
Nem hivalkodott a pompával, bármelyik alattvalója díszesebben volt felöltözve, a Hun főurakon csüngött az arannyal és drágakövekkel ékesített ruha, ékszer. Ezzel szemben a több millió négyzetkilométer rettegett ura egyszerű dísztelen lenvászon viseletben volt, fején fehér süveg, lábán fehér csizma, oldalán egyszerű kard. Öltözete puritán volt, nélkülözte a kirívó nemesfémdíszítést. Derékig érő fekete haját hét hajfonatba fonta. Mértéktartó életet élt, irtózott a fényűzéstől. Priszkosztól tudjuk azt is, serlege fából készült, míg vendégeinek kupái ezüstből és aranyból.
Vegetáriánusként gyermekkora óta nem fogyasztott húst, előtte valamilyen kásaszerű étel gőzölgött, fakupájában frissen fejt tehén- vagy kecsketej volt. A közhiedelemmel ellentétben alkoholt sem ivott. Priszkosz azon is megdöbbent, hogy a király milyen kistermetű és szikár, hiszen sokkal termetesebbnek gondolta a „világ urát”, kinek ereje nem testi mivoltában nyilvánult meg, hanem hatalmas szellemében, egyéniségében:
„Külsejében igazi Hun, alacsony termetével, széles mellével, nagy fejével, apró szemével, ritka szakállával, lapos orrával és sötét testszínével egyesítvén magában nemzetének sajátosságait…”
„Ethele [Atilla], a viselet módjában és alakjában (öltözködésében) mind maga, mind nemzete a Médek [Madai] módját tartja vala” - Kézai Simon -
Képes Krónikában (1358) Atilla jellemzésénél pedig ezt találjuk:
„Atilla, Isten kegyelméből Bendegúz fia, a nagy Magor unokája, ki Engadiban nevelkedett, a hunok, médek, gótok, dánok királya, a földkerekség ijedelme, Isten ostora.”
A Budai Krónika (1473) szövege a következő: "Atilla Isten kegyelméből Bendegúz fia, aki Engadi-ban (Urfa/Edessa) született, a nagy Nemroth unokája, a magyarok, médek és gótok királya, a födkerekség félelme és Isten ostora".


http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/magyarsag/toertenelem/3710-atillarol