2015. december 20., vasárnap

Szíria

Észak-Latakiában a turkomán gerillabandák ma reggelre teljesen felmorzsolódta. Az orosz légierő és a kormányhadsereg folyamatos offenzívája nyomán a török utánpótlás megszűntével a kilátástalanságba sodort bűnbandák életben maradt egyedei százszám adták meg magukat a kormányerőknek.
ht
Aleppo-tartomány déli részén is rájár a rúd a terorrbandákra. Tumen Han környékén is.Bebukták az eddig birtokolt várost, és az Aleppo-Damaszkusz stratégiai fontosságú M5-ös jelű főútvonal ellenőrzése is kicsúszott a karmaik közül. Itt a “Dzsabhat al-Nusra” és “Harakat Al-Ahrar Sham” martalóchordák lettek széjjelkergetve-megsemmisítve.
Palmüránál viszont a kormányerők offenzívája teljesen leállt. Nem az ősi romvárosba beszorított dzsihadista bűnbandák ellenállása, hanem a felbecsülhetetlen értékű műkincsek kímélése véget.
plm
A sátánfattyak a korábbi kitörési kísérleteik folyamatos kudarcba fulladása láttán már fölhagytak az ilyen akcióikkal, se sem lőni, sem rohamozni nem meri a hadsereg őket. Talán még egy hét, és éhen-szomjan pusztulnak. Addig is éberen figyelik minden mozdulatukat.
ktb
Irakban Narwhal, Tal-Aswad települések, és Ba`shiqah kurd tábor ellen tegnap támadást indítottak a dzsihadista latrok. Éjszakára az akciójuk egyedfogyatkozás miatt (több mint 300 pribék pusztult el) kifulladt. 70 kurd milicista is meghalt, de jónéhány kanadai kiképző is odaveszett.
Az Okaz szaudi újság vérfagyasztó fényképfelvételekkel sokkolta olvasóit. Az iraki Baszra-tartomány déli fertályán fekvő Umm Qasr kikötővárosának egyik főútját orosz tankok és TOS-1A “Szolnycepjok” tűzokádók lepték el. A kikötő felől csörömpöltek-valamerre. Orosz teherhajó gyomrából.
szoln
Az Okaz megjegyzi, hogy ezek aligha az orosz elnök által emlegetett újdonságok, viszont nem szép jövőt jósol írásában azoknak, akikre ezek a “Napsugarak” vetülnek majd.
A “Nemzeti Koalíció” elnevezésű szíriai mérsékelt latorbanda USA-ban tanyázó vezéralakja Najib Ghadban a Szíriában zajló orosz katonai műveletek HALADÉKTALAN LEÁLLÍTÁSÁRA szólította fel Oroszországot! Vagy különben dühös lesz! Szerinte ugyanis az orosz katonai akciók a terrort segítik elő!

http://www.balrad.com/2015/12/20/sziria-es/
Szíria Latakia tartományána Salma nevű városáhot nagyon ragaszkodnának az “Al-Nusra Dzshabhat” martalócai. Számukra ugyanis az életet jelentené a stratégiai fontosságú város, hiszen a török maffia itt tudta felhalmozni számukra az ellátmányt.
A kormányerők viszont már a város nagy részéből kiszorították őket, és csak a déli településrészen küszködnek még a brigantik, illetve a várostól délre lévő völgyekbe menekültek. Viszont a szír kormányhadserek uralja a környező magaslatokat is, tüzérségük pedig aprítja a terroristák maradékát.
Damaszkuszban beindult az alagútháború. A szír főváros Arbin, Mardzs Sultan, Darayya, Dzshaubar Duma, és Haraszta kerületeinek pribékek uralta negyedeit vonta művelet alá a kormányhadsereg. A munka nem könnyű, hiszen a patkányhorda alagútrendszereket vájt magának, és ott kell őket megsemmisíteni. Ez a fajta művelet tegnap közel ötven bandita pusztulását eredményezte.
Homszban is erőlködtek mára virradóan a városból kipucolt latrobandák maradványai. Harminc egyeddel végeztek a kormányerők.
A brit Királyi Légierő Typhoon és Tornado repülőgépei is erőt vettek magukon, és tegnap főként Irakban, és a Irakhoz közeli szír területeken mímelték az ISIS elleni támadásokat.


http://www.balrad.com/2015/12/21/sziria-21/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése