Dánia integrációs és bevándorlásügyi minisztere nyíltan beszélt arról, hogy a migránsok hamis adatokat adnak meg családegyesítéskor, és a szociális juttatások megszerzése érdekében változatos módszerekkel félrevezetik a hatóságokat.
Inger Støjberg dán integrációs és bevándorlásügyi miniszter a Berlingske napilapnak nyilatkozva beszélt arról, hogy a migránsok körében tömeges méreteket öltött a csalás és a hatóságok szándékos félrevezetése. Elmondása szerint a migránsok hamis adatokat adnak meg annak érdekében, hogy menedékjogot kaphassanak az európai országban, és ahol csak lehet, megkerülik a szabályokat.
“A kerítést ott lehet átugrani, ahol a legalacsonyabb. Ha minden következmény nélkül meg lehet tenni, szinte már ajánlott, hogy senki ne is tegyen semmilyen erőfeszítést” – mondta, arra utalva, hogy a migránsok szabálysértéseinek nincs semmilyen következménye.
Støjberg elmondása szerint a Facebookon rengeteg olyan csoport működik, ami felkészíti a migránsokat arra, milyen válaszokat kell adjanak a hatságoknak, hogy kedvezőbb elbírálásban részesüljenek. Újonnan azonban megjelentek olyan csoportok is, melyekben elérhetőek a migránsok által kötelezően elvégzendő integrációs vizsga helyes válaszai. Mind a négy vizsgaelem – olvasott szöveg értése, írás, hallott szöveg értése és szóbeli – vizsgakérdései és ajánlott válaszai elérhetőek, így a migránsok csalással végzik el a kötelező integrációs vizsgát.
“Nem is kell rá felkészülni. Csalással végig lehet menni a teljes tesztsorozaton, gyakorlatilag következmények nélkül” – mondta.
A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy az iskoláskorú migránsok is rendszeresen csalással végzik el a teszteket, majd utólag gyakran kiderül róluk, hogy nem is iskoláskorúak, hanem már a személyes adataik kapcsán is félrevezették a hatóságokat. Elmondása szerint egy kísérő nélküli fiatalkorú migráns eltartása félmillió korona kiadást jelent az állam számára. A csalás legkézenfekvőbb példája pedig a családegyesítések kapcsán merül fel, mert itt nem csak a segélyezés, de a lakhatás állami biztosítása is tét.
Støjberg azt mondta, a fentieket nem szabad migránsellenes kirohanásként értelmezni, hiszen nem ennek szánta. Ugyanakkor hangsúlyozta; minden egyes alkalommal, amikor a törvények következmény nélküli kijátszásával szembesül, további szigorításokat fog javasolni, ami a becsületes úton érvényesülő bevándorlók számára is kellemetlenségeket okozhat.

http://www.hidfo.ru/2018/04/a-migransok-kovetkezmeny-nelkul-felrevezetik-a-hatosagokat/