2015. augusztus 6., csütörtök

Menekültügyi befogadóközpont épül Kiskunhalason (is)

halas
Új, őrzött menekültügyi befogadóközpont épül Kiskunhalason, a beruházás megvalósításával összefüggő hatósági ügyeket a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányrendelet szerint.
A Kiskunhalas Menekültügyi és Migrációs Központ a Szegedi út 73-75. szám alatti ingatlanon épül meg.
A kormányrendelet értelmében a beruházással kapcsolatban nem kell építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni, nem kell településképi véleményezési eljárást lefolytatni és településképi bejelentési eljárásnak sincs helye.
A koordinációs feladatok ellátásával a kormány a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetőjét bízza meg.
A beruházás hivatalos közbeszerzési tanácsadója, lebonyolítója és építési műszaki ellenőre kizárólagos joggal a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.
(hir24)
Bal-Rad komm: Őrzött tábor készül Kiskunhalason! Vélhetőleg a helyiek-és a környékbeliek-kitörő örömére! ŐRZÖTT TÁBOR. Hányan fogják őrizni vajon? Harmincan? Ötven? Száz? Mindegy is! Erre lesz személyi kapacitás!
Nem ésszerűbb lenne a KERÍTÉS MELLETT FÖLÁLLÍTANI AZ ŐR URAKAT?
Ami igazán probléma, az persze nem az itt maradók, (merthogy ITTMARADNI szinte egyik migráns sem akar!) hanem azok, akik, miután a “magyar” hatóságok regisztrálták őket, meglépnek. A dublini egyezmény szerint ugyanis, ha valaki itt lépett az unió területére és esetleg Németországban (vagy bármelyik uniós tagországban) találnak rá a hatóságok, akkor automatikusan visszaküldik ide. A csehországi menekülttáborok kezelőségének igazgatója már bejelentette, hogy levelet írtak Sintér Satyának, , hogy vegyük vissza mind a 470 Magyarországról érkezett menekültjüket, és ne csak azt az ötvenet, akiket mi akarunk. És ugyanez lesz a helyzet a többi eddig meglépett majd’ 60 ezer migránssal is. Vagyis, bár eddig kevés példa van rá, de simán mondhatja Ausztria és Németország is, hogy “figyusztok!-találtunk húszezer szíriait, ugyanannyi afgánt meg négert, akiket a ti szorgosan dolgozó rendőreitek csíptek el, de most mégis nálunk vannak! Visszatranszportáljuk őket hozzátok. Lássátok el őket ti!-vagy Vigyétek őket haza.”
Az persze pontosan tudható, hogy ezek a migránsok nem itt lépnek először az unió földjére. Többségük a görögök vendégszeretetét élvezi először, csak ugye a görögök-bölcs előrelátásból-azon túl, hogy átsegítik őket a Balkán felé, senkit nem regisztrálnak. Legalábbis nem olyan buzgalommal, ahogyan a magyar Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal mindössze 137 munkatársa.
De van egy ennél félelmetesebb gondolat-elképzelés is. Valami “magyar” katolikus főpap azt javasolta, hogy TELEPÍTSÉK LE A MIGRÁNSOKAT KIÜRÜLT MAGYAR “KISFALVAKBA”! Nyilvánvaló, hogy “ez a fölöttébb rokonszenves keresztényi elgondolás” nagy népszerűségnek fog örvendeni mind a keresztény Nyugat-Európa politikai vezetői, mind pedig a döbrögista horda berkein belül.
Előbbiek pármillió euroért levetik a migráció okozta gondokat a vállukról, utóbbiak pedig akár félmillió voksot is begyűjthetnek! (Néhány milliócska euro mellé!)
Egyre inkább erősödhet a gyanúnk, hogy NEM A MIGRÁCIÓS TÖMEG MAGYARORSZÁGTÓL VALÓ TÁVOLTARTÁSA A CÉL! Üzlet ez a javából!-VALAKIKNEK!
Amúgy meg!-CSIPKEVERŐ-TÁBOR LESZ Halason! “…a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította…” Lesz ebből még “stratégiai partnerségi szerződés is”! (Vagy már van is!?)

Oroszország kivonja a könyvtárakból Soros György áltudományos propagandaanyagait

Oroszországban megkezdődött a liberális ideológiai alapművek eltávolítása az iskolák könyvtáraiból; Soros György alapítványainak áltudományos propagandaanyagait kivonják a forgalomból, hogy ne mérgezzék tovább az ifjúságot.
Az E1.ru regionális hírportál hozta nyilvánosságra azt a dokumentumot, amit a Szverdlovszk régió vezetői és iskolaigazgatók kaptak az Oktatásügyi Minisztériumtól; a minisztérium utasítására ki kell vonják a könyvtárakból a Soros György féle Nyílt Társadalom Alapítvány által kiadott könyveket. A forrás az Oktatásügyi Minisztériumtól kapott utasítást is publikálta, de egyelőre nem tudni, hogy regionális, vagy országos intézkedésről van-e szó. A minisztérium által az iskolaigazgatóknak is kiküldött levélben az áll, hogy valamennyi, a Soros György féle Nyílt Társadalom Alapítvány által kiadott, vagy annak támogatásával kiadott könyvet ki kell vonni az iskolák könyvtáraiból.
A levél arra utasítja az önkormányzatok oktatási intézményeinek vezetőit, hogy azonnali ellenőrizzék a könyvtárak készleteit, és távolítsák el az említett alapítványhoz köthető könyveket, különös tekintettel a John Keegan és Antony Beevor által szerkesztett művekre.
A dokumentumon Nina Zuravleva helyettes oktatásügyi miniszter aláírása szerepel. Az intézkedést azzal indokolják, hogy a könyvek áltudományos propagandaanyag, ami a Harmadik Birodalom idején szándékosan kialakított sztereotípiákkal torzítja az emberek társadalomképét. Az indoklás szerint a Soros György féle eszmerendszer a nácizmus folytonosságának tekinthető, mivel felsőbbrendűnek, egyedüli elfogadhatónak állít be egy áltudományos elméletek által alátámasztott ideológiát. A propagandaanyag emellett súlyosan sérti az ifjúság Nagy Honvédő Háborúról kialakított képét, és a Harmadik Birodalom idején kialakított sztereotípiák mentén eltorzítja az orosz fiatalok körében természetes módon jelenlévő, egészséges állameszmét.


http://hidfo.ru/2015/08/oroszorszag-kivonja-a-konyvtarakbol-soros-gyorgy-altudomanyos-propagandaanyagait/

India mégsem vesz Franciaországtól Rafale vadászrepülőgépeket

India kormánya végleges döntést hozott és hivatalosan is visszavonta a 126 francia Rafale vadászrepülőgép vételére vonatkozó terveket. Az üzlet lemondása közvetlen visszavezethető a Misztral-ügy alakulására.
Július 30-án a Bloomberg üzleti napilap számolt be arról, hogy a francia Dassault Aviation Sa elesett a több mint 11 milliárd dolláros megrendeléstől. India és a francia vállalat éveken át tárgyalásokat folytatott a gépek vásárlásáról, de mindvégig nem tudtak megállapodni, mert India garanciákat akart a gépek helyben gyártására vonatkozóan, tehát nem egyeztek bele olyan feltételekbe, melyek szerint a vadászrepülőgépeket Franciaországban, francia munkaerővel gyártanák. India hazai munkahelyteremtésként képzelte el a gépek gyártását, melynek során a legmodernebb technológiát is megkapja. Az üzlettel kapcsolatos tárgyalások végül holtpontra jutottak, amikor a francia kormány bejelentette, hogy nem adja át Oroszországnak az orosz megrendelésre gyártott Misztral hajókat. Ez a francia gyártóval szemben végletekig fokozta a bizalmatlanságot, így végül India bejelentette, hogy a 126 vadászrepülőgép helyett csak 36-ot venne.
Az indiai védelmi minisztérium azt követően jelentette be az üzlet teljes és végleges felmondását, hogy egyértelművé vált; a francia gyártó a sokéves gyártási folyamat után végül politikai döntés alapján mégse adja át a két Misztralt a megrendelőnek.
A hajógyár szakszervezete már korábban felhívta a figyelmet arra, hogy szerződésszegés esetén nem csak a Misztral-üzlet felmondása által okozott veszteséggel kell számolni, hanem további megrendelésektől eshetnek el, mert a potenciális vevők szemében ez olyan képet alakít ki Franciaországról, hogy nem képes teljesíteni szerződésben vállalt kötelezettségeit, ha a konkurencia részéről a kormányt nyomásgyakorlás éri – ami Franciaország szuverenitásának teljes hiányát jelenti.
Franciaország azt követően gyártott ürügyet a Misztralok át nem adására, hogy Washington felszólította a NATO főtitkárát, tegyen hivatalos vételi ajánlatot az orosz megrendelésre gyártott hajókra. Az Egyesült Államok célja az orosz flotta modernizálásának hátráltatása, a főtitkár így hivatalos ajánlatot tett Párizsnak a hajók megvásárlására. Thierry Mariani, Franciaország volt közlekedési minisztere szerint a Misztral-ügy csúfos vége egyértelművé tette, hogy Franciaország behódolt az Egyesült Államoknak. A francia kormány döntését követően felmerült annak lehetősége, hogy India a Rafale-üzlet visszamondását követően inkább Oroszországtól vesz Szuhoj vadászrepülőgépeket.

http://hidfo.ru/2015/08/india-megsem-vesz-franciaorszagtol-rafale-vadaszrepulogepeket/

Franciaország behódolt az Egyesült Államoknak

Thierry Mariani, Franciaország volt közlekedési minisztere szerint Franciaország behódolt az Egyesült Államoknak azzal, hogy nem adta át Moszkvának az orosz megrendelésre gyártott Misztral hajókat.
A politikus szerdán azt a bejelentést kommentálta, miszerint Vlagyimir Putyin orosz államfő és Francois Hollande francia elnök végső megegyezésre jutottak a Misztral helikopterhordozó hajók gyártását és átadását rögzítő szerződés felmondásáról. A szerződést eredetileg 2011-ben kötötték. Most Franciaország a felmondásával elismeri, hogy nem tud eleget tenni szerződéses kötelezettségeinek, ha az Egyesült Államokból azzal ellentétes utasítások érkeznek.
Mariani felhívta a figyelmet arra, hogy a kormánynak még ahhoz sem volt bátorsága, hogy bejelentse, mekkora összeget fizet vissza Oroszországnak a “politikai és diplomáciai katasztrófa” enyhítéseként.
Július 23-án francia országgyűlési képviselőkből álló delegáció érkezett Oroszországba, a Krím-félszigetre. A látogatásról akkor a Rosszija 24 TV-csatorna számolt be. A Thierry Mariani által vezetett delegációt személyesen fogadta Leonid Szluckij, az Állami Duma eurázsiai integrációért és a Független Államok Közösségéért felelős bizottságának elnöke.
A Krím-félsziget Oroszország részeként elismerése Moszkva számára nem kiemelt jelentőségű, mivel a Krím-félsziget mostanra közigazgatásilag is Oroszország része, függetlenül attól, hogy erről a nyugati országok politikusai mit gondolnak. Számos európai nemzet számára viszont kiemelt fontosságú, mivel a Krím Oroszországhoz csatlakozása az ENSZ a népek önrendelkezéséről megfogalmazott alapelvével összhangban történt. Azzal, hogy más országok politikusai, többek között a Jobbik politikusai is a Krím-félszigetre látogatnak, elismerik a határon túl kisebbségben élő nemzetrészek önrendelkezéshez való jogát. Magyar részről ezzel jogi alapot adnak Erdély Romániától elszakadásának, de geopolitikai okokból a francia látogatást német delegáció is követi.
A francia delegációt vezető Thierry Mariani ezzel a látogatással új szintre léptette az európai politikát. Annak kijelentésével, hogy Franciaország az Egyesült Államok vazallusává vált, egyben azt is kinyilvánítja, hogy függetlenedni kell az amerikai befolyástól. A Németországban zajló politikai átrendeződés után ezzel Franciaországban is létrejött a törésvonal, ami egy európai függetlenségi harc kezdetét jelenti. Végül az Európai Unió egésze kell függetlenedjen az Amerikai Egyesült Államoktól, ami mostanra Európa egészét katonai ellenőrzés alá vonta és gyarmati sorba taszította.

http://hidfo.ru/2015/08/franciaorszag-behodolt-az-egyesult-allamoknak/

Moszkva egységbe kovácsolná a Közel-Kelet háború sújtotta országait

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Katarban találkozott John Kerry amerikai külügyminiszterrel; a találkozón az orosz fél előterjesztette Vlagyimir Putyin tervezetét a térségi terrorizmus problémájának kezelésére, ami a nyugati országokat új helyzet elé állítja.
A találkozón az orosz külügyminiszter kifejtette, hogy az “Iszlám Állam” jelentette probléma kezelésére egy a térségi országok együttműködésén alapuló, közös terrorellenes front kialakítását tervezik. Az orosz fél szerint a kizárólag a légierő bevetésével zajló beavatkozás kontraproduktív, az amerikai légicsapások “pontatlansága” miatt az mindeddig a terrorszervezetet juttatta előnyhöz. Emiatt egy közös terrorellenes katonai struktúra létrehozását tervezik, ami a térségi országok hadseregeinek bevonásával szárazföldi beavatkozást kezdene a terrorszervezet fő működési területein. A Moszkva által javasolt közös katonai struktúra a szíriai, iraki kormányerők és a kurd fegyveres szervezetek bevonásával jönne létre. A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy ez Vlagyimir Putyin személyes kezdeményezése.
Az orosz fél által javasolt beavatkozás:
  • az amerikaiak légicsapásaival ellentétben a célországok (Szíria, Irak) kormányainak beleegyezésével zajlana,
  • ENSZ BT felhatalmazással rendelkezne,
  • szárazföldi haderő bevetését jelentené, és a veszélyeztetett országok közös erővel harcolnának a térségben működő nemzetközi terroristák ellen,
  • eközben a közös katonai struktúra a tagországok megegyezése alapján más térségi országokat is bevonna.
Lavrov kijelentése szerint Moszkva kifejezetten fontosnak tartja, hogy az új terrorellenes együttműködés az ENSZ BT felhatalmazásával rendelkezzen. Az orosz külügyminiszter az ENSZ közgyűlésének szeptemberi, New Yorkban tartandó ülésén fog ezzel kapcsolatban beszédet mondani.


http://hidfo.ru/2015/08/moszkva-egysegbe-kovacsolna-a-kozel-kelet-haboru-sujtotta-orszagait/

Morihei Ueshiba - A Béke Művészete

„Ne félelemmel és utálattal tekints erre a világra. Bátran nézz szembe bármivel, amit az istenek neked szánnak.”


„A vas tele van szennyeződésekkel, melyek gyengévé teszik, de a kovácsolás során acéllá válik és borotvaéles kard lesz belőle.Az ember ugyanígy fejlődik.”

„A harcos-lét nem más, mint az életet fenntartó erő.”



„A harcos valójában olyan embert jelent, aki ragaszkodik a szeretet erejéhez, és ezért a szolgálatába áll. „A Béke Útja mérhetetlen és visszatükrözi a rejtett és megnyilvánult világok hatalmas céljait. A harcos az istenség élő oltára, olyan ember, aki ezeket a nemes célokat szolgálja.”



„Amikor mélyen meghajolsz a világegyetem előtt, az ugyanúgy meghajol előtted, amikor Isten nevét kiáltod, ő visszhangzik benned.”

„Csak azok fejlődnek, akik szüntelenül gyakorolnak.”
„Az edzés célja az, hogy véget vessünk az ernyedtségnek, erősítsük testünket és fényesítsük lelkünket.”



„Hallgasd meg a fenyő, a bambusz és a szilvafa tanítását. A fenyő örökzöld, szilárd gyökerű és tiszteletre méltó. A bambusz erős, rugalmas és törhetetlen. A szilvafa virága szívós, illatos és elegáns.”



„A Harcos Útja a harmónia létrehozása.”




„A Béke Művészete négy fő erényen nyugszik: a Bátorságon, a Bölcsességen, a Szereteten és a Barátságon.”



„Az Istenség nem valahol fent, a fejünk felett lakik. Ott van az égben, ott van a földön, és ott van bennünk is.”


Forrás:

Morihei Ueshiba: A Béke Művészete