2015. augusztus 6., csütörtök

Menekültügyi befogadóközpont épül Kiskunhalason (is)

halas
Új, őrzött menekültügyi befogadóközpont épül Kiskunhalason, a beruházás megvalósításával összefüggő hatósági ügyeket a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányrendelet szerint.
A Kiskunhalas Menekültügyi és Migrációs Központ a Szegedi út 73-75. szám alatti ingatlanon épül meg.
A kormányrendelet értelmében a beruházással kapcsolatban nem kell építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni, nem kell településképi véleményezési eljárást lefolytatni és településképi bejelentési eljárásnak sincs helye.
A koordinációs feladatok ellátásával a kormány a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal vezetőjét bízza meg.
A beruházás hivatalos közbeszerzési tanácsadója, lebonyolítója és építési műszaki ellenőre kizárólagos joggal a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.
(hir24)
Bal-Rad komm: Őrzött tábor készül Kiskunhalason! Vélhetőleg a helyiek-és a környékbeliek-kitörő örömére! ŐRZÖTT TÁBOR. Hányan fogják őrizni vajon? Harmincan? Ötven? Száz? Mindegy is! Erre lesz személyi kapacitás!
Nem ésszerűbb lenne a KERÍTÉS MELLETT FÖLÁLLÍTANI AZ ŐR URAKAT?
Ami igazán probléma, az persze nem az itt maradók, (merthogy ITTMARADNI szinte egyik migráns sem akar!) hanem azok, akik, miután a “magyar” hatóságok regisztrálták őket, meglépnek. A dublini egyezmény szerint ugyanis, ha valaki itt lépett az unió területére és esetleg Németországban (vagy bármelyik uniós tagországban) találnak rá a hatóságok, akkor automatikusan visszaküldik ide. A csehországi menekülttáborok kezelőségének igazgatója már bejelentette, hogy levelet írtak Sintér Satyának, , hogy vegyük vissza mind a 470 Magyarországról érkezett menekültjüket, és ne csak azt az ötvenet, akiket mi akarunk. És ugyanez lesz a helyzet a többi eddig meglépett majd’ 60 ezer migránssal is. Vagyis, bár eddig kevés példa van rá, de simán mondhatja Ausztria és Németország is, hogy “figyusztok!-találtunk húszezer szíriait, ugyanannyi afgánt meg négert, akiket a ti szorgosan dolgozó rendőreitek csíptek el, de most mégis nálunk vannak! Visszatranszportáljuk őket hozzátok. Lássátok el őket ti!-vagy Vigyétek őket haza.”
Az persze pontosan tudható, hogy ezek a migránsok nem itt lépnek először az unió földjére. Többségük a görögök vendégszeretetét élvezi először, csak ugye a görögök-bölcs előrelátásból-azon túl, hogy átsegítik őket a Balkán felé, senkit nem regisztrálnak. Legalábbis nem olyan buzgalommal, ahogyan a magyar Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal mindössze 137 munkatársa.
De van egy ennél félelmetesebb gondolat-elképzelés is. Valami “magyar” katolikus főpap azt javasolta, hogy TELEPÍTSÉK LE A MIGRÁNSOKAT KIÜRÜLT MAGYAR “KISFALVAKBA”! Nyilvánvaló, hogy “ez a fölöttébb rokonszenves keresztényi elgondolás” nagy népszerűségnek fog örvendeni mind a keresztény Nyugat-Európa politikai vezetői, mind pedig a döbrögista horda berkein belül.
Előbbiek pármillió euroért levetik a migráció okozta gondokat a vállukról, utóbbiak pedig akár félmillió voksot is begyűjthetnek! (Néhány milliócska euro mellé!)
Egyre inkább erősödhet a gyanúnk, hogy NEM A MIGRÁCIÓS TÖMEG MAGYARORSZÁGTÓL VALÓ TÁVOLTARTÁSA A CÉL! Üzlet ez a javából!-VALAKIKNEK!
Amúgy meg!-CSIPKEVERŐ-TÁBOR LESZ Halason! “…a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította…” Lesz ebből még “stratégiai partnerségi szerződés is”! (Vagy már van is!?)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése