Thierry Mariani, Franciaország volt közlekedési minisztere szerint Franciaország behódolt az Egyesült Államoknak azzal, hogy nem adta át Moszkvának az orosz megrendelésre gyártott Misztral hajókat.
A politikus szerdán azt a bejelentést kommentálta, miszerint Vlagyimir Putyin orosz államfő és Francois Hollande francia elnök végső megegyezésre jutottak a Misztral helikopterhordozó hajók gyártását és átadását rögzítő szerződés felmondásáról. A szerződést eredetileg 2011-ben kötötték. Most Franciaország a felmondásával elismeri, hogy nem tud eleget tenni szerződéses kötelezettségeinek, ha az Egyesült Államokból azzal ellentétes utasítások érkeznek.
Mariani felhívta a figyelmet arra, hogy a kormánynak még ahhoz sem volt bátorsága, hogy bejelentse, mekkora összeget fizet vissza Oroszországnak a “politikai és diplomáciai katasztrófa” enyhítéseként.
Július 23-án francia országgyűlési képviselőkből álló delegáció érkezett Oroszországba, a Krím-félszigetre. A látogatásról akkor a Rosszija 24 TV-csatorna számolt be. A Thierry Mariani által vezetett delegációt személyesen fogadta Leonid Szluckij, az Állami Duma eurázsiai integrációért és a Független Államok Közösségéért felelős bizottságának elnöke.
A Krím-félsziget Oroszország részeként elismerése Moszkva számára nem kiemelt jelentőségű, mivel a Krím-félsziget mostanra közigazgatásilag is Oroszország része, függetlenül attól, hogy erről a nyugati országok politikusai mit gondolnak. Számos európai nemzet számára viszont kiemelt fontosságú, mivel a Krím Oroszországhoz csatlakozása az ENSZ a népek önrendelkezéséről megfogalmazott alapelvével összhangban történt. Azzal, hogy más országok politikusai, többek között a Jobbik politikusai is a Krím-félszigetre látogatnak, elismerik a határon túl kisebbségben élő nemzetrészek önrendelkezéshez való jogát. Magyar részről ezzel jogi alapot adnak Erdély Romániától elszakadásának, de geopolitikai okokból a francia látogatást német delegáció is követi.
A francia delegációt vezető Thierry Mariani ezzel a látogatással új szintre léptette az európai politikát. Annak kijelentésével, hogy Franciaország az Egyesült Államok vazallusává vált, egyben azt is kinyilvánítja, hogy függetlenedni kell az amerikai befolyástól. A Németországban zajló politikai átrendeződés után ezzel Franciaországban is létrejött a törésvonal, ami egy európai függetlenségi harc kezdetét jelenti. Végül az Európai Unió egésze kell függetlenedjen az Amerikai Egyesült Államoktól, ami mostanra Európa egészét katonai ellenőrzés alá vonta és gyarmati sorba taszította.

http://hidfo.ru/2015/08/franciaorszag-behodolt-az-egyesult-allamoknak/